Kamper

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga - o čemu se tu radi?
Kampiranje u šatoru, nabava opreme i sve u vezi s tim.
Pošaljite mail kamperu!

Izbor tekstova
Camping for Dummies
Vikend kampiranje
Šator
Izbor kampa i parcele, postavljanje - 1. dio
Postavljanje logora - 2. dio

Linkovi
Top lista kampova
Adriatic Primošten
Park Kamp Umag ****
Zdovica Valun
Straško Novalja
Nadiža, Podbela SLO
Glavotok, Krk

Dućani
Iglu šport
Iglu Šport Slovenija
Promontana Slovenija
Bergfuchs Austrija

Forum
forum.hr Kampiranje
zidic.net Kampiranje

Free Hit Counters
Free Hit Counters

Oprema - kampiranje
Jedna od najvažnijih stvari kad se nečim bavite je pravilan odabir opreme. Ovdje potražite vodič za odabir, kao i preporuke šta i gdje nabaviti.

Zagreb danas
Zagreb sutra

27.05.2008., utorak

Ljeto nam se vratilo :-)

Bok kamperska (a i ona druga skeptična) ekipa!

Nakon zimske hibernacije, i nakon što je živa u termometru danas (konačno) opalila preko 30 stupnjeva u metropoli, bome je vrijeme za razmišljanje o omiljenim ljetnim aktivnostima!

Moram priznati da smo imali ideju kampiranja za prošli (produljeni) vikend (od 22. do 25. svibnja), ali smo se u zadnji čas predomislili i odlučili za čvrsti objekt u Umagu (prognoza je bila katastrofa, a ispostavilo se da ipak nije bilo tako hladno, vlažno i vjetrovito). Odbila nas je ideja da je moguć scenarij pakiranja mokre šatorčine od 30 kg žive vage (mokar i više) u torbu u koju jedva stane suhi, pa smo odgodili otvaranje sezone za kraj lipnja.

Moja mala ali hrabra kamperska ekipa (kak simpatično na stranim forumima nazivaju kampersku obitelj - tribe - pleme wink ) sprema se opet na "pokazni" logor s namjerom regrutiranja novih potencijalnih kamp - ovisnika (prošlogodišnji pacijenti su sad već okorjeli kamperi sa svojim planovima), pa smo se tako odlučili za provjerenu lokaciju - Adriatic Primošten, gdje smo se već udomaćili (pa i stekli kamp frendove u tom kampu koje uredno svaku sezonu srećemo). Tjedan dana - taman za otvaranje sezone, tj. zadnji tjedan u lipnju (taman da i uleti praznik u sred tjedna - ko grom!).

I opet ciljamo pospajati nekoliko parcela u prvom redu do mora, u to doba još nije gužvetina i da se naći full dobro mjesto. Da ne pričam opet hvalospjeve (a i da ne reklamiram), imate anegdote iz tog kampa u starijim tekstovima.

Što je novo? Kakve su nove spoznaje, iskustva, oprema, ideje?

S obzirom da idemo na 5-6 dana (i mislimo ostati na istom mjestu cijelo vrijeme), vjerojatno uzimamo jedan od većih šatora (Savoy 5 ili Shuttle 4) kao base tent, i jedan do dva manja "satelita" za padobrance, koji će se izmjenjivati po koji dan.

Definitivno smo napustili tehnologiju "kamp kreveta" na napuhavanje i prešli na samonapuhavajuće podloge, koje su sad već postale standard (a i nešto im je pala cijena), tj. sad već ima više proizvođača i dobavljača koji ih imaju u ponudi (Artiach, Therm-a-Rest, Trango World, pa i dobri stari McKinley). I opet ponavljam da smo se preporodili otkad ih koristimo.

Energetska podrška nepromijenjena - struja za hladnjak i punjenje info i telekom gadgeta (telefoni, laptopi i ostale drangulije), plin za kuhanje, roštilj i svjetlo (mada je struja u cijeni parcele, ne da nam se cukat strujna rasvjeta, a i veći je gušt sjedit vani navečer uz plinsku lampu koju možeš fino regulirat).

Hint - nešto je u ponudi od prošlh sezona povoljnija i bolja plinska oprema (Campingaz linija na kartuše s ventilom, koje se daju selit s lampe na kuhalo i obratno), pa smo se i tim opskrbili, naravno tokom rasprodaje na kraju prošle sezone cerek Kartuše se kupuju u Metro-u (velika cca 48kn, mala oko 35) jer zna biti dosta velika razlika u cijeni (i do 20 kn).

Hvala na pitanju, od prošle sezone nabavljen je i još jedan šator (peti po redu u kolekciji), ali taj je za kraći boravak na jednom mjestu, s tim da smo uzeli takav koji ima alu palice (radi otpornosti na vjetar), manji za 3 osobe. zubo Taj bi trebao služiti za kraće kampiranje na jednom mjestu, radi lakšeg postavljanja i rastavljanja.

Nabavili smo nešto novog kamp suđa, pribora za jelo, stol (jedva čekamo ga isprobat - Crespo sklopivi s podesivim nogama), stolci su od prošle sezone (isto Crespo - zakon za dulje sjedenje).

Bome za to sve potrpat u auto, mislim da slijedi nabava krovne kutije, ali još nije pala odluka koje. rolleyes

To bi bilo za sad to, uskoro slijedi noviji apdejt kako teku pripreme. yes

Ostajte zdravi i veseli, vidmo se u kampu! thumbup
- 20:25 - Komentari (7) - Isprintaj - #

FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com