Bijela rotkva kolac - Metković

četvrtak , 27.12.2018.

Bijela rotkva ili daikon










Dating Site: Bijela rotkva kolac






Riječ je niskokaloričnom povrću koje potpomaže probavu cjelovitih žitarica i povrća i naročito masnoća. Od lišća se pripremaju ljekovite kupke koje se preporučuju kod oboljenja jajnika i maternice, bolnih menstruacija, upale mjehura i dr.



bijela rotkva kolac

Stoga je preporuka uz pržena jela konzumirati malo naribanog daikona. Kod kupnje treba birati onaj tvrđi, neoštećenog korijena, a ukoliko se prodaje zajedno s listovima, tim bolje. Kao diuretik povoljno djeluje na rad bubrega.



bijela rotkva kolac

Bijela rotkva ili daikon - Egzotična rotkva bogata aktivnim enzimima… Japanska duga bijela rotkva ili daikon lat.



bijela rotkva kolac

Egzotična rotkva bogata aktivnim enzimima… Japanska duga bijela rotkva ili daikon lat. Raphanus sativus longipinnatus je korjenasto povrće iz porodice rotkvi. Potječe s mediterana, a danas se ponajviše uzgaja u Japanu i sve češće i u našim krajevima. Vrlo se lako skladišti — na suhom mjestu može izdržati i nekoliko mjeseci. U našim krajevima udomaćena crna rotkva i bijela okrugla srodnik je daikona, a postoji cijeli niz hibrida ovoga ukusnog i ljekovitog povrća. Daikon sadrži niz aktivnih enzima koji pospješuju kolac, bogat je vitaminom C te kalcijem i željezom. Riječ je niskokaloričnom povrću koje potpomaže probavu cjelovitih žitarica i povrća i naročito masnoća. Stoga je preporuka bijela pržena jela konzumirati malo naribanog daikona. Daikon pomaže odstranjivanju suvišne vode i kolesterola iz organizma i razlaganje masnih kolac />Stoga se posebno preporučuje kao redovita hrana za osobe koje pate od viška kilogrma kao i osobama koje muči celulit. Kao diuretik povoljno djeluje na rad bubrega. Djeluje kao svojevrsni čistač tijela.


Jestive biljne vrste_Crna rotkva
Listovi daikona odlični su za salate i odličan su izvor vitamina A. Raphanus sativus longipinnatus je korjenasto povrće iz porodice rotkvi. Od lišća se pripremaju ljekovite kupke koje se preporučuju kod oboljenja jajnika i maternice, bolnih menstruacija, upale mjehura i dr. Daikon sadrži niz aktivnih enzima koji pospješuju probavu, bogat je vitaminom C te kalcijem i željezom. Korijen daikona suši se nariban na rezance ili narezan na kolutiće, dok se lišće, vezano u kitice, suši u hladu.

[Dating sites for accountants|Nicht mit matchmaking server verbunden cs go|Dating websites budapest]






Oznake: bijela, rotkva, čili, daikon

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.