Cafukaka

28.05.2005., subota

Hajduk ili Inter?

Hajduk je u srijedu gubitkom Kupa izgubio i riječki motiv da dobije Intera u zadnjem kolu. Jer da su Splićani osvojili prvi trofej, Rijeka bi imala direktan interes da Hajduk osvoji "dvostruku krunu". Ovako, opijeni slavljem zbog prvog trofeja nakon 26 godina, Riječani protiv Zaprešićana imaju samo sportski motiv – proslave trofeja pred vjerojatno krcatim tribinama Kantride.

U Hajduku su tako još jednom sami sebe doveli u komplikacije i sveli prvenstvo na zadnjih 90 minuta, kako u pravilu splitski klub i osvaja prvenstva. I dalje imaju sve u svojim rukama, pobjedom protiv rasterećenog Varteksa obranili bi naslov prvaka, što nisu napravili već 10 godina. Splićanima za slavlje odgovara bilo kakav ishod u kojem u zadnjih 90 minuta Inter ne bi osvojio više bodova.

Utrka za Europu tako je okončana, Rijeka će u Kup Uefe, a s njom i nesretniji iz tandema Hajduk – Inter, dok će prvak u kvalifikacije za Ligu prvaka. Bez obzira tko to bio, Hajduk ili Inter, već se sad jasno može reći da će trebati veliko renoviranje momčadi, jer u ovakvom sastavu teško i jedan klub ima šanse dulje se zadržati u Europi.

Zadnje kolo donosi i puno bure u Ligi za ostanak. Za "goli život" bore se tri kluba, Pula 1856, Međimurje i Zadar, s tim da su Zadrani u daleko najlošijoj poziciji. Osim što imaju lošiji međusobni skor s Međimurjem i dva boda manje od Pule, imaju i najtežeg mogućeg protivnika – Dinamo u Maksimiru. A Dinamo sa Zadranima ima neraščišćene račune još iz prošle sezone, kad su izgubili dva boda u Stanovima tri kola prije kraja, što je Hajduka gurnulo do trona.

Međimurje bi domaćom pobjedom protiv Osijeka sigurno izbjeglo direktno ispadanje, a bi li išli u dodatne kvalifikacije (vjerojatno protiv Novalje) ovisilo bi o susretima u Zagrebu i Velikoj. Ako Zadar pobijedi u Maksimiru, Međimurje Osijeka, a Pula uzme bod u Velikoj, zatvorit će se krug tri momčadi među kojima bi najgore prošla Pula 1856., a Međimurje bi išlo u kvalifikacije.

U svakom slučaju, očekuje nas još 90 minuta velikih uzbuđenja i preokreta, koji će se sigurno prepričavati dugo nakon završetka ove sezone. Iako smo često (ne)pravedno kritični prema HNL-u, sigurno će mnogi uživati u drami posljednjih 90 minuta na tribinama, ili uz TV ili radio prijemnike. Domaće je ipak – domaće.

Liga za prvaka (17h): Hajduk – Varteks, Rijeka – Inter, Zagreb – Slaven.
Liga za ostanak (17h): Dinamo – Zadar, Međimurje – Osijek, Kamen Ingrad – Pula 1856.

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2005  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

SUBOTA

Lens-Toulouse 1 1,70
Dinamo-Zadar 1 1,60
FC Brugge-GB Antwer.(n.t.) 1 1,40
Bayern München-Schal(n.t.) 1 1,90
Celta Vigo-Terrassa 1 1,55
Sebatspor-Besiktas 2 1,40
Andrejev I.-Kiefer N. 1 1,65

UKUPAN TEČAJ:25,91

Linkovi

Marseille zainteresiran za Niku Kranjčara

Josip Sloblar, proslavljeni zadarski nogometaš i sportski savjetnik francuskog prvoligaša Olympique Marseillea zainteresiran je za Niku Kranjčara.
Na pitanje novinara Sportskih novosti zanima li ga Niko, Skoblar je odgovorio: "Zašto ne? Niko je najtalentiraniji, u međuvremenu je napredovao, sve je pred njim. Blažević najavljuje da će od ljeta pod njegovim nadzorom doživjeti totalnu eksploziju. To je u redu, Marseille je spreman i pričekati, to prije što se mijenja predsjednik, direktor, trener.."
Skoblar je izrazio zanimanje za Dinamovog napadača i hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silvu, ali i žaljenje za mladim napadačem Osijeka Josipom Tadićem koji je već dogovorio transfer u njemački Bayer Leverkusen.
Hoće li Hajduk pustiti Niku Kranjčara, ovisit će, naravno, o ishodu sezone, ali i najavama Hajdukove "alfe i omege" Igora Štimca da će sljedeće godine stvoriti "atomski Hajduk" za pohod na Europu.
No, uzme li se u obzir stanje u hrvatskom nogometu, uvijek postoji mogućnost dogovora ako stigne kakva basnoslovna ponuda za Niku.