Cafukaka

27.05.2005., petak

Pršo: Odmor trebam više od ičega

Preskromno bi bilo reći da su navijači Rangersa oduševljeni Dadom Pršom, ali i hrvatski napadač oduševljen je ishodom svoje prve sezone u škotskoj Premier ligi, a naslov prvaka SPL koji su Rangersi osvojili u posljednjem kolu lige svjedoči o Pršinom ogromnom doprinosu u osvajanju titule.

21 zgoditak u 46 utakmica statistika je koju svaki igrač europskih klubova može samo poželjeti, međutim, naporan ritam treninga i utakmica doveo je Dadu do određenog zasićenja zbog čega ne čudi njegova želja za duljim odmorom.

"Kraj sezone bio je nezamisliv. Vjerovali smo da možemo pobijediti, i sad imamo trofej. Kad je Motherwell pogodio i kad sam čuo navijanje naših navijača osjetio sam da sam se naježio." - opisuje Pršo doživljaj sa posljednje utakmice.

"To mi tako puno znači. Presretan sam. To je velika nagrada, a osvojiti prvenstvo u posljednjoj minuti posljednje utakmice, nešto je neopisivo. Nevjerojatno, što da kažem?" - rekao je Dado izražavajući svoje oduševljenje osvajanjem titule prvaka Škotske.

Međutim, dovoljno je vratiti se malo unatrag pa se sjetiti da je Rangersov vječni rival Celtic gotovo cijelu sezonu držao vodeće mjesto na ljestvici. Uzme li se to u obzir, postaje izgledno koliko je zapravo napora igrača Rangersa bilo potrebno da se do posljednje minute prvenstva igra punom snagom.

Upravo se zbog toga i Dado raduje ljetnoj stanci i odmoru. Njegova zadnja obaveza je nastup u Sofiji, gdje će u "kockastom" dresu 4. lipnja igrati na kvalifikacijama za SP 2006 protiv Bugarske

Pršo kaže kako je u Škotsku došao osvojiti medalje te je u prvoj sezoni uspio skupiti dvije, ali i da se u posljednje dvije godine toliko naigrao nogometa da se već raduje ljetnom odmoru.

"U Monacu je prošle godine bila vrlo naporna sezona, a igrali smo i puno utakmica u Ligi prvaka. Zatim, prije odlaska u Škotsku sudjelovao sam ne EP 2004. u Portugalu. Puno sam stvari promijenio u posljednjih godinu dana, zato će mi dobro doći da malo usporim ritam." - kaže Pršo za škotske medije.

"Želim se dobro odmoriti i opustiti prije iduće sezone koju želim početi potpuno svjež. Nakon Europskog prvenstva nisma imao priliku pošteno se odmoriti tako da se sada želim dobro odmoriti i biti spreman za početak nove sezone" - zaključio je Dado.

Nadamo se da će izdržati još desetak dana te da u Bugarskoj neće biti problema što se tiče njegove forme, ali sudeći prema viđenom u Škotskoj, što se tiče Prše nemamo što brinuti.

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2005  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

SUBOTA

Lens-Toulouse 1 1,70
Dinamo-Zadar 1 1,60
FC Brugge-GB Antwer.(n.t.) 1 1,40
Bayern München-Schal(n.t.) 1 1,90
Celta Vigo-Terrassa 1 1,55
Sebatspor-Besiktas 2 1,40
Andrejev I.-Kiefer N. 1 1,65

UKUPAN TEČAJ:25,91

Linkovi

Marseille zainteresiran za Niku Kranjčara

Josip Sloblar, proslavljeni zadarski nogometaš i sportski savjetnik francuskog prvoligaša Olympique Marseillea zainteresiran je za Niku Kranjčara.
Na pitanje novinara Sportskih novosti zanima li ga Niko, Skoblar je odgovorio: "Zašto ne? Niko je najtalentiraniji, u međuvremenu je napredovao, sve je pred njim. Blažević najavljuje da će od ljeta pod njegovim nadzorom doživjeti totalnu eksploziju. To je u redu, Marseille je spreman i pričekati, to prije što se mijenja predsjednik, direktor, trener.."
Skoblar je izrazio zanimanje za Dinamovog napadača i hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silvu, ali i žaljenje za mladim napadačem Osijeka Josipom Tadićem koji je već dogovorio transfer u njemački Bayer Leverkusen.
Hoće li Hajduk pustiti Niku Kranjčara, ovisit će, naravno, o ishodu sezone, ali i najavama Hajdukove "alfe i omege" Igora Štimca da će sljedeće godine stvoriti "atomski Hajduk" za pohod na Europu.
No, uzme li se u obzir stanje u hrvatskom nogometu, uvijek postoji mogućnost dogovora ako stigne kakva basnoslovna ponuda za Niku.