Cafukaka

26.05.2005., četvrtak

Štimac okrivio Leku za poraz u Kupu, te ga premjestio na klupu

IGOR ŠTIMAC svoj trenerski debi u Hajduku neće obilježiti dvostrukom krunom. Za to se u srijedu pobrinuo Dumitru Mitu, čijim je pogotkom Rijeka došla do pobjede za naslov osvajača Hrvatskog kupa.

Iako je Štimac nakon uzvratnog susreta finala Kupa tvrdio da je Rijekin gol postignut iz zaleđa, te pričao o "ubitačnom" tempu utakmica srijeda-subota, dan poslije ipak je utučeno priznao: "Nema što, moram im čestitati, svaka čast. Istina je da u Kupu Rijeku nismo pobijedili otkako je Hrvatske."

Kao glavne krivce za poraz u Kupu Štimac je izdvojio Leku i Damjanovića: "Nisu dolazili po loptu. Cijelu sam ovu polusezonu više očekivao od Leke. Više sam očekivao i u utakmici protiv Rijeke. Bio sam u dvojbi staviti li ga ili ne, ali računao sam da je finale Kupa prava situacija da se igrač njegovih kvaliteta izdigne nad drugima. On je reprezentativac."

Ipak, momčad u čijem veznom redu igraju dva hrvatska reprezentativca, Leko i Kranjčar, nije uspjela pred vlastitim navijačima nadoknaditi prednost Rijeke od 2:1 iz prve utakmice na Kantridi. No, prema Štimčevom mišljenju samo je jedan od njih zakazao.

"Kranjčar je svoje odradio, gradio je, nije imao sreće da postane heroj. Ali, Leko nije ni pokušao dovoljno, 90 posto njegovih lopti išlo je prema natrag. Kod onog indirekta govorim mu da doda Niki, koji je bio sam, a on tuče na vrata." - požalio se Štimac u razgovoru za Večernji list.

Trener Hajduka najavio je da će Leku za odlučujući susret prvenstva protiv Varteksa u subotu ostaviti na klupi, umjesto njega zaigrat će Grgurović.

"Moramo u subotu obraniti naslov, biti muškarci, pravi igrači. To nam je ipak osnovni cilj ove sezone." - zaključio je Štimac

- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2005  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

SUBOTA

Lens-Toulouse 1 1,70
Dinamo-Zadar 1 1,60
FC Brugge-GB Antwer.(n.t.) 1 1,40
Bayern München-Schal(n.t.) 1 1,90
Celta Vigo-Terrassa 1 1,55
Sebatspor-Besiktas 2 1,40
Andrejev I.-Kiefer N. 1 1,65

UKUPAN TEČAJ:25,91

Linkovi

Marseille zainteresiran za Niku Kranjčara

Josip Sloblar, proslavljeni zadarski nogometaš i sportski savjetnik francuskog prvoligaša Olympique Marseillea zainteresiran je za Niku Kranjčara.
Na pitanje novinara Sportskih novosti zanima li ga Niko, Skoblar je odgovorio: "Zašto ne? Niko je najtalentiraniji, u međuvremenu je napredovao, sve je pred njim. Blažević najavljuje da će od ljeta pod njegovim nadzorom doživjeti totalnu eksploziju. To je u redu, Marseille je spreman i pričekati, to prije što se mijenja predsjednik, direktor, trener.."
Skoblar je izrazio zanimanje za Dinamovog napadača i hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silvu, ali i žaljenje za mladim napadačem Osijeka Josipom Tadićem koji je već dogovorio transfer u njemački Bayer Leverkusen.
Hoće li Hajduk pustiti Niku Kranjčara, ovisit će, naravno, o ishodu sezone, ali i najavama Hajdukove "alfe i omege" Igora Štimca da će sljedeće godine stvoriti "atomski Hajduk" za pohod na Europu.
No, uzme li se u obzir stanje u hrvatskom nogometu, uvijek postoji mogućnost dogovora ako stigne kakva basnoslovna ponuda za Niku.