Cafukaka

25.05.2005., srijeda

Liga prvaka uživo: Liverpool dostigao Milanova tri gola prednosti

Milan je poveo već u prvoj minuti. Nakon prekršaja Traorea na Kaki dosuđen je slobodan udarac za Milan.

Izveo ga je Pirlo, koji je sjajno ubacio za Maldinija kojeg nitko nije čuvao, a kapetan "rossonera" iz odličnog je voleja pogodio mrežu Liverpoola.

Liverpool je odmah uzvratio silovitim napadom. Prvo je topovski udarac Riisea pogodio nekog od braniča Milana, a potom je Dida dobrom intervencijom obranio pokušaj Sammija Hyppie, koji je na nabačaj Stevena Gerrarda pucao glavom iz blizine.

Milan polako uspijeva preuzeti kontrolu nad igrom, a Sammi Hyppia uspio je jedan udarac "milaneza" izbiti s crte.

Talijani igraju izvrsno u obrani, te koriste brze kontranapade u želji da zabiju još jedan pogodak, koji bi mogao odlučiti pobjednika.

Prvi je za taktičkim promjenama posegao Rafael Benitez, koji je u 23. minuti umjesto Harrya Kewella u igru ubacio Šmicera.

Ševčenko je u 30. minuti uspio zabiti, ali gol je poništen jer napadač Milana bio u zaleđu.

Kako se bliži kraj prvog poluvremena, Liverpool sve češće pokušava doprijeti do gola Milana visokim nabacivanjima, ali Stam i Nesta bez puno problema rješavaju takve situacije u svoju korist.

Milan je uspio zabiti svoj drugi pogodak u 37. minuti. Gol je pao nakon brze kontre "rossonera", Ševčenko je u prodoru u šesnaesterac na sebe navukao dva braniča i Jerzya Dudeka, a potom sjajno proigrao Crespa koji pogađa za 2:0.

Liverpool je mogao smanjiti vodstvo Milana u 41. minuti, s ruba šesnaesterca silovito je tukao Garcia, ali ravno u Didu.

Herman Crespo uspio je postići i treći pogodak za Milan u 43. minuti. Crespo je sjajno prihvatio duboko ubacivanje Kake s centra, te u punom trku prebacio Jerzya Dudeka i pogodio za 3:0.

(POLUVRIJEME)

Rafael Benitez je na poluvremenu iz momčadi izveo Finnana, a ubacio Didija Hamanna.

U nastavku utakmice Milan se nije povukao nego prijeti i dalje, a onda je u 49. minuti Xabi Alonso silovito tukao iz daljine, ali lopta je otišla pokraj vratiju.

Liverpool ne prestaje s napadima, te izmijenjenom taktičkom postavom postupno uspijeva zavladati terenom.

U 52. minuti Ševčenko je bio u prilici za 4:0, ali njegov izvrsno izveden slobodan udarac s 20-tak metara sjajnom intervencijom obranio je Dudek.

Liverpool je ipak uspio zabiti u 54. minuti, Riise je sjajno ubacio u šesnaesterac Milana, a najviši u skoku je bio kapetan Liverpoola Steven Gerrard, koji je odličnim udarcem glavom svladao Didu i uspio smanjiti vodstvo.

Samo minutu kasnije Šmicer je fantastičnim pogotkom iz daljine pogodio gol Milana, asistent za pogodak bio je Didi Hamann.

U 59. minuti Gattuso je srušio Stevena Gerrarda, a sudac je odmah pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu izveo je Xabi Alonso, a iako je njegov udarac Dida obranio, Xabi je natrčao na odbijenu loptu i zabio je u mrežu "rossonera".

Ni nakon izjednačenja Liverpool ne posustaje, "Redsi" i dalje vlada terenom, a priliku za vodstvo propustio je Riise u 63. minuti. Njegov siloviti udarac s 20-tak metara krajnjim je naporom obranio Dida.

Milanu je trebalo desetak minuta nakon primljenog trećeg pogotka da napokon uspostavi kakvu-takvu ravnotežu na terenu, a prilike se redaje na obje strane, iako "milanezima" nedostaje mirnoće u završnici.

U 70. minuti Ševčenko je bio u sjajnoj prilici, pucao je s 5-6 metara, ali njegovu loptu je s crte krajnjim naporom izbacio Traore.

Kako se bliži kraj susreta, tempo igre pada a izgledne prilike su sve rjeđe na obje strane.

Jednu od najizglednijih prilika Milan je propustio u 80. minuti, Ševčenko je dobro asistirao za Crespa u šesnaestercu Liverpoola, ali Jamie Carragher uspijeva izbaciti tu loptu

- 22:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2005  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

SUBOTA

Lens-Toulouse 1 1,70
Dinamo-Zadar 1 1,60
FC Brugge-GB Antwer.(n.t.) 1 1,40
Bayern München-Schal(n.t.) 1 1,90
Celta Vigo-Terrassa 1 1,55
Sebatspor-Besiktas 2 1,40
Andrejev I.-Kiefer N. 1 1,65

UKUPAN TEČAJ:25,91

Linkovi

Marseille zainteresiran za Niku Kranjčara

Josip Sloblar, proslavljeni zadarski nogometaš i sportski savjetnik francuskog prvoligaša Olympique Marseillea zainteresiran je za Niku Kranjčara.
Na pitanje novinara Sportskih novosti zanima li ga Niko, Skoblar je odgovorio: "Zašto ne? Niko je najtalentiraniji, u međuvremenu je napredovao, sve je pred njim. Blažević najavljuje da će od ljeta pod njegovim nadzorom doživjeti totalnu eksploziju. To je u redu, Marseille je spreman i pričekati, to prije što se mijenja predsjednik, direktor, trener.."
Skoblar je izrazio zanimanje za Dinamovog napadača i hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silvu, ali i žaljenje za mladim napadačem Osijeka Josipom Tadićem koji je već dogovorio transfer u njemački Bayer Leverkusen.
Hoće li Hajduk pustiti Niku Kranjčara, ovisit će, naravno, o ishodu sezone, ali i najavama Hajdukove "alfe i omege" Igora Štimca da će sljedeće godine stvoriti "atomski Hajduk" za pohod na Europu.
No, uzme li se u obzir stanje u hrvatskom nogometu, uvijek postoji mogućnost dogovora ako stigne kakva basnoslovna ponuda za Niku.