bukblog

14.01.2006., subota


Komadi i vitamini na privatnom računalu
Priča, koju mi je neko jutro, uz kavu, ispričao, bard hrvatskoga glumišta Vanja Drach podsjetila me je na kadrove iz filma «Tko pjeva taj zlo ne misli». Priča mi Drach kako jedna njegova glumačka kolegica u svojim godinama još ponekad zna platiti tramvaj! Poznatoj su glumici, naime, osamdeset i još neka, ali se nosi, ponaša i, kaj je najljepše, osjeća ko da joj je napol manje. Dotična naša poznanica iz kazališnih komada i filmova, kad uđe u tramvaj i ako primijeti da je netko gleda ili se suoči s nekim poznatim, a pogotovo ako ugleda, no da, kakvog feš kavalira, spremno će izvaditi novčanik i plati tramvaj. Da ne bi, prosim, neko pomislil da ima više od šezdeset i pet, koliko je potrebno za besplatni prijevoz plavim gradskim prometalom. A kad je na kazališnu probu nedavno jedan drugi kazališni bard, Zvonko Torjanec došo podupirući se štapom, ona će se naša, inače, uvijek vesela, glumačka legenda, uozbiljiti i kolegu glumca zabrinuto priupitati da kaj mu je, a Torjanec, ni pet, ni šest, reći će: «Artroza koljena», na što će naša filmska heroina dreknuti: «Da nisi to nikom više rekel! Još bi neko mogel pomisliti da si star»..
Ta me kavanska priča podsjetila na neke virtualne priče, tj. na neke moje kolege i znance s kojima si znam imejlati. U virtualnom svijetu, na svemoćnom Internetu, hvala na pitanju, godine nisu sporna stvar. Tu je sve dopustivo i sve dostupno. Bez obzira na godine, možeš si smjesta odabrati golišavu curu ili dečka (a može i oboje odjednom) koliko te volja. Gotovo da ne znam nikoga od moje starije garde koji se praktički već pod stare dane bacil na svemoguću internetsku ponudu, a da u svojim «favoritima» nema umetnutu i «erotiku», kako bi mu se uvijek u svako doba (inače se to radi po noći kad i tako nemreš spati, a i impulsi za niske mirovine su najjeftiniji) imao pri ruci najpoželjnije primjerke iz bogate ponude svog pretplaćenog virtualnog erotskog raja.
Neki su pretplatnici zahtjevniji, maštovitiji, a u tehnološkom pogledu dovoljno napredni, tako da sebi mogu priuštiti ulogu samog Svevišnjega i cijeli svijet urediti i prilagoditi sebi i svom egu. Skenirat će vlastitu fotografiju ili istu prenijeti s digitalne kamere i umrežiti je u intimni zagrljaj sa svojom golišavom odabranicom, a cijelu intimnu kompoziciju, svoj erotski san, povećati preko cijelog monitora, pa čak zadržati kao naslovni zaslon, tako da se s umišljenim aktom otvara i zatvara i samo računalo. U tom slučaju, naravno, ukućani nemaju pristupa u sobu s računalom ili je položaj računala smišljeno okrenut da ga netko ne bi mogo ni krišom ugledati.
Znam neke koji su svoj erotski zanos iz virtualnog svijeta nehotice prenijeli i u stvarni, tako da su njihove kavanske priče znaju biti samo nastavak onoga što su noć prije toga doživjeli na svom svjetlucavom virtualnom obzoru. Tako će jedan znanac, sedamdeset i koja više, glasno, pred znatiželjnim gostima s okolnih stolova, ozbiljno pripovijedati kako je cijelu noć «hoblal mlade komade» i kako pod hitno mora nešto prigristi da bi «mogel krenut u nove radne pobjede». Jedan će svog sina, koji je u međuvremenu imao vremena i osijediti, predstaviti kao brata, jer u virtualnom svijetu, naravno, sve je moguće, pa čak i takva, makar i u šali izračena, varka da ti, za promjenu, i vlastiti sin može biti brat.
Kako je cijeli virtualni svijet mala šarena i redovito plaćena varka, ni cijeli ovaj tekst ne treba previše ozbiljno shvatiti, to više što će ti stari «laveri» i «fakeri», nakon što će se zasititi te informatičke pubertetske igre, opustiti i otposlati ozbiljan e-mail u kojem ti ozbiljno savjetuju da otvoriš «www. vitamini» ili «www. zdravi život». Tu se za stare kosti, navodno, korisnih savjeta nađe.

- 10:39 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Zagreb-caffe

Linkovi