subota, 29.11.2014.

Interstellar

Gledajući ovaj film u kinu, moram priznati da sam jednom (ili dvaput, ako ću biti potpuno iskrena) pustila suzu i desetak puta iznenađeno udahnula. Scene izvan našeg planeta doslovno i metaforički ostavljaju bez daha.


Gledati stvarne ljude, s realnim, bolnim manama koje ostavljaju vidljive posljedice na drugim ljudima bilo je kao gledati stvaran život izazvan zastrašujućim okolnostima, popraćen prekrasnim scenama i skladnom glazbom.


Dilatacija vremena prikazana je na iznenadno shvatljiv način, s obzirom da sam oko toga trljala sljepoočnice nad knjigom u nadi da ću nešto i razumjeti. Gospodin Kuštravi jednom je rekao nešto o tome da je vrijeme relativno. Pa, gledajući kako glavni likovi u nekoliko sati gube godine u životima svojih bližnjih, shvatljivo je koliko je svemir moćan i iznenađujuć.

Glumci su objeručke prihvatili svoje uloge i dostavili ih na veliki ekran s velikom dozom iskrenosti i izvornosti. Nisam nikada upoznala osobu koja je bila u blizini crne rupe, ali pretpostavljam da bi se osjećali baš tako - ljudski - preplašeno, zadivljeno, s uključenim nagonima za preživljavanje koje čvrsto stojeći na Zemlji (ili ja, ležeći na krevetu s laptopom u rukama) ne možemo zamisliti.



Odnos glavnog lika s kćeri je nevjerojatno dirljiv, pratimo kako čovjek stavlja na kocku cijeli svoj život, odnose s ljudima koje voli, i što je najvažnije - vrijeme provedeno na (zasada) jedinom planetu koje ima, kako bi kćeri (i naravno ostatku čovječanstva), pružio bolji, zdraviji i sretniji život. Ili život uopće, kad smo već kod toga. Pritom ga nema tijekom njenog djetinjstva, i ostaje ta velika rupa - žrtva koju je morao napraviti kako bi čovječanstvo pronašlo svoj dom, iznova.



Oznake: Interstelarna ludost, Interstellar, matthew mcconaughy, anne hathaway, matt damon

- 22:11 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2014  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2014 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi