utorak, 05.09.2006.

Sanaderov Actavisam

Rustikalna Kalvarija

Koliko god bili nezadovoljni stanjem novinarstva u RH, ipak se mora priznati kako su se stvari definitivno pokrenule s mrtve točke.
Vijest o Sanaderovoj večeri, koncertu i pratnji u Veroni, nije bila samo vijest, bilo je tu i novinarskih muda, koja su se usudila čak i postaviti neka pitanja te provjeriti neke izvore na web stranicama Vlade. Čestitke zaslužuju Nova TV i Mirjana Hrga.

Dakle, umjesto u Vukovar, na središnju proslavu Dana Državnosti, Sanader je išao u Veronu, naći se sa Miomirom Žužulom (dovoljno je spomenuti ga pa da sve bude jasno), i Željkom Čovićem (predsjednik uprave i glavni zagovornik i realizator američkog preuzimanja Plive).

Sva daljnja objašnjenja i nemušti komentari vladinih plaćenika samo pogoršavaju već stečenu sliku - Sanader je duboko uključen u mutnu trakavicu oko Plive, dakle Sanader je nedvojbeno korumpiran. Da u cijeloj priči nije bilo Miobarra Žužula i Željka Čovića, možda bi Sanader i mogao prodati priču o kulturnom uzdizanju uz "Cavalleria Rusticana", ali onda nam premijer ne bi ni išao na koncert u Veronu, radije bi se slikao i kazao koju prigodnu u Vukovaru.

Budući da se o ovome može naći mnoštvo utemeljenih i analitičkih članaka na webu (npr I-scream ili Cartman), neću ovdje analizirati kronologiju aktivnosti uprave Plive (ključna poslovna odluka o ima), spekulacije o umiješanosti tajnih službi (telefonski razgovor Karamarko - Božidar Prka), odluka Vlade o prodaji dionica Plive, interview američkog veleposlanika, "dobar nos" islandskog kontraponuđača ... Ovdje se radi o milijardama dolara a, prema Račanovim najavama, predizborna utrka je već počela.

Doista je smiješno da na ovu aferu reagira opskurni gradonačelnik Virovitice, koji uzvraća protuoptužbom ka Željki Antunović (zbog ove izjave) kako je prodala kuću nekom stranom trgovačkom lancu. Još je smješnije kako HRT "suptilno" iste ubacuje u svoje viđenje afere. Aloooo! Tko je ovdje lud?

Pomiješanih osjećaja očekujem daji razvoj situacije i dodatna pojašnjenja iz tabora Vlade, posebno humoreske u izvedbi Miobarra Žužula. Veselje zbog konačnog padanja maski ali i tugu, ljutnju, bijes zbog "Rustikalne Kalvarije" koja bjelodano pokazuje kako smo svi ovce.

Sram vas bilo!

- 23:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.