Linkovi

bratty girl braggings

četvrtak, 04.10.2012.

Modne traume ili u prijevodu- ne volim obleku


Znam da ovo nije nešto što biste očekivali od jedne žene i dame, ali istina je gorka i grozna. . Želite li znati tu istinu? Ona ide otprilike ovako:mrzim odjeću. Mrzim ju, ok?
Mrzim odabir, probavanje, navlačenje, kupovanje, razgovaranje s prodavačicom, koja i zapravo ponekad uopće ne pomaže. Mrzim nositi vrećice. Mrzim račune, baratanje s karticama. Radije bih kupovala apartmane u Hrvatskoj, to mi je puno lakše. Mrzim oznake, značke, naljepnice, vješalice, gumbe, patentne zatvarače, revere, vrpce za zatezanje. Mrzim izbjeljivač, ekološki izbjeljivač koji je siguran za boje, deterdžente, tekućine, praške, tablete, sapune za mrlje, uklanjače mrlja, neutralizatore mrlja, posebne kristale, aktivni sastojke, enzime,izbjeljivače, bjelila. Mrzim toplu vodu, hladnu vodu,toplu vodu. Mrzim popuste od 10 posto. Da su čemu, bili bi više od 15. Što da radim s deset??? Mrzim akcije na kojima dobiješ 1 plus1 plus1. Mrzim omekšivače i ono kad se tkanina statički prilijepi, tako da sam zakinuta zapravo na bilo koji način. Mrzim deterdžente kojeisu dobri za okoliš, loši za okoliš, nisu ni svjesni okoliša. Mrzim nositi prljavo rublje u mašinu. Mrzim plastiku iz kemijske čistionice, ne volim ljude koji rade na kemijskom čišćenju, ne volim ni govori o mojim mrljama s ljudima na kemijskom čišćenju. Odbijam čitati bilo plakat ili reklamu ili obavijest o bilo čemu na zidu kemijske čistionice. Ako na zidu zapravo u prijevodu piše "Mi zadržavamo pravo da ukrade vašu odjeću,"stvarno me ne bi bilo nimalo briga. Nisam zainteresirana. Dovoljno je uzeti čistu odjeću.
Pusti me van odavde i da se vratim u normalan svijet što je prije moguće.

Uvijek kad sam u kemisjkoj, sjetim se jedne dobre fore jednog dobrog komičara. Kako se to u Americi zove dry cleaning, fora ide ovako:
„Idemo sada rasčistiti jednu važnu stvar o kemijskom čišćenju. To ne postoji. Ne postoji.
Kemijsko čišćenje ne postoji. Briga me što drugi kažu. Nema načina čišćenja na suho, pranja na suho, ili rađenja bilo čega na suho. Suhoća je sama po sebi ništa. Ne možete ju koristiti. Vi ne možete ništa korisno učiniti sa suhoćom. To ne postoji. Suhoća je ništa. Kužite me? Ne znam kako se nikada nismo zapitali kako su nam mogli prodati taj apsurdni koncept. Da ti dam prljavu majicu i velim "Želim da ova majica bude besprijekorna. I nema koritšenja tekućine! "Što ćete učiniti?Protresti ju? Pritisnuti ju? Puhati na mrlju možda? Daj, molim te. Gotovo ne možeš ništa zaprljati sa suhim, a kamoli ga time očistiti.“
Odličan citat, kao što rekoh.

Kad smo kod čišćenja, moram spomenuti i materijale. Obično vele da koža ne ide na kišu. Jednom mi je kožne cipele uništila kiša. Bila sam van sebe. Ali zašto je to tako? Zašto voda uništi kožu? Krave, na primjer , su stalno vani. Kad je kiša, ne vidiš krave da idu do kuće, "Pustite nas unutra! Mi svi nosimo kožu! Otvorite vrata! Uništiti ćemo cijeli svoj outfit ovdje vani!""Je li to antilop? ""Ja sam antilop! Cijela sa, je antilop! Ja ne mogu to dati očistiti .... To je sve što imam! " Dojadi mi to što moram birati što ću obući svaki dan.
U stvari, ja ću reći iskreno što mislim i mislim da se mnogi ljudi slažu sa mnom, mislim da na kraju
moda neće ni postojati. Mislim da ćemo jednog dana svi nositi istu stvar. Ne vjerujet emi? Pogledajte bilo koji SF film. Svi nose isto...

Oznake: humor, priče, odjeća, apartmani hrvatska, prijevod, moda


- 23:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2012  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (2)
Kolovoz 2012 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga