idiots not allowed

29.04.2005., petak

TV-rating race

Prije otprilike 5 godina na naše je televizore stigla nov@tv. Dugo se trudila i skuoljala fanove i gledanost na različite načine. Ali prije samo godinu dana stigla je rtl televizija. Upravo tada počela je najveća utrka gledanosti u povijesti Hrvatske. Obje televizije na posebne ili slične načine prikupljaju gledanost i fanove te sponzore. No utrka još traje i ne zna se kada će završiti.
A za kog VI navijate?!
...RTL ili NOV@TV?!!?
- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

široke ruke

Navali narode! Svi vi koji posjećujete moj blog/site možda me poznate,a možda i ne. Bilo kako bilo,želio bih i bilo bi mi drago kada biste širili priču o tome kako je moja stranica cool/toll/mrak,zakon i sve to. Svi su dobrodošli na moju stranicu u bilo koje vrijeme i bez obzira na to kako veliki oni imbecili bili.
- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

boss files: Der Untergang

Mislim da bi svi kojima je taj film dostupan na DVD-u ili VHS-u trebali pogledati jer je dobio Oscara za najbolji strani film i doista je fantastičan. Redatelj i glumci su se stvarno potrudili da film prikažu što bližim onom što se tada zapravo događalo. Ja osobno filmu ne mogu zamjeriti jer je stvarno odličan i nemam riječi! Bruno Ganz - glavni glumac - je to odglumio bez ijedne zamjerke i mislim da nam je pokazao Hitlera u pravom svjelu u tom vremenskom periodu. Redatelju (Oliver Hirchbiegel) svaka čast i pohvala jer se stvarno potrudio i namučio i mislim da mu se to isplatilo. Kao što sam ih već naveo,redatelj: Hirchbiegel,Oliver i glavni glumac: Ganz,Bruno,film traje oko 150 minuta i dobio je Oscara - gore navedeno - za najbolji strani film.
- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

boss files: Chernobyl

Najveća katastrofa u povijesti čovječanstva. Da ponovimo: nuklearna elektrana zvana Cernobyl (Ukrajina) eksplodirala je s 26-tog na 27-i travanj 1986. godine. Zašto je i kako došlo do pogreške; naime,ta je elektrana bila propisana na maksimum 3200MW (megawata - 1000000 puta 3200 wata) ,tj. maksimalna energija koja se smije proizvesti. Naravno,ta je elektrana mogla proizvesti i do deset puta više energije.Tako su znanstvenici koji su tamo radili,u noći 26. travnja dotične godine naredili strojevima da proizvode 500MW. No,s grafitnim polugama se nešto dogodilo i one su se spustile dolje do atomskih reaktora koje okružuje vodena para i u kojima se stvara energija,a kada se one spuste,proizvodnja se smanjuje. I tako se energija snizila na 30MW! Kako bi to ispravili,znanstvenici su potpuno uklonili grafitne poluge i preuzeli ručno upravljanje te učinili kobnu pogrešku: isključili su alarm u slučaju da se stvari izmaknu kontroli. Budući da su grafitne poluge uklonjene,energija se vraćala na staro. Kada je dosegla 200MW,dogodilo se nešto neobjašnjivo; vodena para je nestala iz cijevi i iz tog su razloga atomski reaktori počeli proizvoditi sve više i više energije. Vodena para je opet nestala,što je reaktore tjeralo da nastave proizvoditi energiju. Energija je skočila na 2000MW. S namjerom da spriječe katastrofu,spustili su grafitne poluge između atomskih reaktora,ali su oni iz nepoznatog razloga počeli proizvoditi još više energije. Sada je bilo prekasno jer je energija preskočila dozvoljenu količinu i rasla do 9000MW a onda i iznad toga. U reaktorima je bilo izvanredno stanje,a u tvornici među ljudima panika i zbrka. Više se ništa nije moglo učiniti. Bilo je samo pitanje vremena. U ranim satima 27. travnja 1986. godine dogodile su se dvije eksplozije. Prvo je tlak zraka u reaktorima potaknuo izbijanje zaštitnih poklopaca,a kasnije su eksplodirali atomski reaktori. Oslobođena je ogromna količina energije i pojavilo se snažno zračenje koje se strahovitom brzinom širilo zrakom kroz Zemljinu površinu. Još uvijek se traži rješenje za tu elektranu i mnogi se intelektualci pitaju što će se s tim dogoditi. To je bila najgora katastrofa u kojoj je stradao prevelik broj ljudi,biljaka i životinja i od koje se i danas mnogi ne mogu oporaviti,dok neki snose i strašne posljedice i gubitke.
- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

sieg heil

Rado bih svima onima koji posjećuju ovu stranicu zaželio toplu dobrodošlicu da znam da je neće posjećivati kreteni. Na ovoj će se stranici kretati različite teme koje ću ja s vremena na vrijeme dorađivati i unositi nove,a stare bacati van. Bit će aktivne različite ankete,moći ćete iznositi različita mišljenja o ćemu god i postavljati pitanja. Nadam se da će vam se svidjeti.
Uživajte u stranici!

pozdrav uredništva










written by sex machine
all rights reserved ©
- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

općenito

Linkovi

šport

anketa