borut

30.08.2009., nedjelja

Update

Vesna je otisla u Rananu kod lijecnice cija je specijalnost nesto kao "endokrino..." ili slicno! I sigurno ce to Vesnu putom potsjecati na krinoline i sve ce lakse podnijeti, ali prije nego li je krenula javila je da se prethodni post MORA dopuniti jos jednom fotografijom koju je obecala Jasenki i Joncici. Uza sve opise nisam siguran je li to ova, koju je Vesna nazvala "Cega da se sad dohvatim",



pa necu nista dodavati vec objavljenom, nego postaviti novi post, a kad se Vesna veceras vrati mogu ovdje dodati jos koju fotku i neka, neka raste popularnost maloga Jotama, he, he, he!

P.S. (19:27)
.... i evo fotke na koju je Vesna mislila!!!

..............

- 15:56 - Komentari (6) - Isprintaj - #

28.08.2009., petak

Sve je dobro

sta se dobro svrsi!

Kako se je priblizavao cetvrtak, Vesnino zdravstveno stanje se je bitno porpravilo i jutro nas je zateklo na putu do Bartula s kojim smo namjeravali otici u posjet Jotamu u Ber Sevi. Nas auto vozi na "benzin 95 oktana", pa smo se zaustavili na pumpnoj stanici uz crpku za samoposluzivanje. Provukao sam kreditnu karticu i dok sam ukucavo broj osobne karte i registracijski broj iza mena se je zaustavio automobil iz kojega je vozac izasao munjevitom brzom, zgrabio s "moje" crpke rucku za tankanje nafte i poceo puniti svoj rezervoar, pa kad sam ja prinio rucku da bih napunio moj rezervoar benzinom - sipak! Brojilo na crpki se je veselo vrtilo odbrojavajuci naftu koju je punio tip iza mene!!! Prisao sam mu da mi objasnio sta je i zasto napravio. Objasnjavao mi je da njegov automobil ima uredjaj za automatsko tocenje goriva i da mozemo istovremeno tankati(?), ali se nisam dao uvjeriti, nego sam, drzeci ga za ruku, trazio da sa mnom udje kod sefa stanice, gdje smo se zadrzali poprilicno dugo. Ljubazni sef pumpne stanice je objasnio da je to dobro poznata "kombina" na koju znaju nasjesti naivni vozaci i naplatio gorivo od mog "poslovnog partnera".

Uslijedila je dvosatna voznja i stigli smo do Jotama taman na vrijeme da odemo na jelo u restoran "Pustinjsko pleme"! Na niskim tapeciranim sjedistima proveli smo ugodno vrijeme, a prostor je upravo odgovarao za Jotamove igre!









Na odmor smo otisli kod Jelinekovih gdje se je Jotam jednostavno srusio i zaspao na fotelji, a Bartul je "pazio" da se ne bi prevrnuo i pao na pod!



Ali, avaj! Istovremeno s budjenjem, Jotam je trazio svoj MOTOR, igracku s kojom nas je u jutro docekao i koja je svo vrijeme u restoranu bila u centru njegove paznje, ali ju je, iz tko zna kojeg razloga, na tren zapustio i ona je ostala tamo!



E, sad je valjalo pohitati natrag u centar Ber Seve, ali auto - ni makac!!! Mjenjac se zaglavio, pa ni naprijed, ni natrag! Pokusali smo gurati auto tamo, amo ne bi li se mjenjac odglavio, ali uzalud. Onda nam je jedan prolaznik (kao, on se razumije u te stvario) ponudio pomoc i sjeo u auto, a mene je uhvatila lagana panika, jer tip je bio preko dva metra visok, barem sto dvadeset kila tezak, a ruka kao dvije moje. "Ovaj ce slomiti sve cega se dohvati" - mislio sam u sebi, ali Bartul je spasio situaciju jer je tamo, pored mjenjaca ugledao sitna slova "oslobadjanje opruge" i stvar je bila za cas sredjenja.

... a kad je jos Jotam dobio svoj MOTOR, mogli smo jedino zakljuciti da je sve dobro sta se dobro zavrsi!

- 07:43 - Komentari (14) - Isprintaj - #

19.08.2009., srijeda

Nije svinjska gripa!

Vesna vec od nedjelje ne izlazi iz kuce. Pocelo je s bolovima u grlu, a temperatura je bila povisena. Lijecnici su odlucil da, s obzirom na njezino opce zdravstveno stanje, nema mjesta igranju s prijetnjama pandemije koja je u Izraelu vec oduzela 9 zivota. Prepisali su joj TAMIFLY i karantenu.



No, nocas se je stanje pogorsalo i sa vrlo visokom temperaturom (i jos visim krvnim pritiskom) Vesna je otpremljena na Hitni prijem obliznje bolnice "Hilel Jafe" (da, one iste u kojoj sam se i ja svojedobno izlezavao). Pretrage su napravljene brzo, sumnja na svinjsku gripu je otklonjena, lijecnici su odahnuli, a bogme i mi! Nastavak terapije: antibiotik ROXO i antihistaminik COLDEX, te produzena izolacija!

...i puno zdravlja svima zelim!

- 17:13 - Komentari (20) - Isprintaj - #

12.08.2009., srijeda

Sjenke

Tesko je nagovoriti Vesnu da se spusti sa mnom do mora, pa onda ja sam skocim tek do bazena i otplivam koji metar. Tako sam i jucer, s jedinom razlikom da sam dosta ranije, te stigao proci i plazom - taman da uhvatim koju dugacku sjenku



i, razmisljajuci kako su sjenke uvjek crne, snimim nesto u crno bijeloj tehnici,



da bih shvatio, valjda, kako je u prirodnim bojama ipak sve ljepse!

..............

- 19:05 - Komentari (7) - Isprintaj - #

08.08.2009., subota

Juda

Dok se je dio plivacke ekipe relaksirao u djakuziju,



Juda je pohitao donijeti tortu



i pripremiti sve u sjeni na travnjaku,



kako bi nazdravili njegovom 72-gom rodjendanu!



A onda se je Juda, koji i dan danas, iako najstariji u grupi, pliva brze od nekih od nas, raspricao o poslu s kojega je u veljaci o.g. otisao u mirovinu. Bio je inzinjer u Izraelskim zeljeznicama i vodio razvojne programe, pa u detalje zna zasto kasni izgradnja trase Tel Aviv - Jeruzalem i koliko je kostalo ukopavanje pruge ispod nekih antickih grobova, na cemu su inzistirali ortodoksni Zidovi; ili pak gradnja viadukta iznad zemljista na koje se nisu mogle postaviti tracnice zbog protivljenja "Zelenih".

.......................

Ad mea ve esrim, Juda! (Do sto dvadesete, Juda!)

- 09:40 - Komentari (9) - Isprintaj - #

06.08.2009., četvrtak

Perje na sve strane

Bas kao da je Maci pratio sta se o njemu pise na blogu, pa da dokaze suprotno, evo kako nas je veceras docekao!

................

Pustio nas je da se cudom cudimo nad mrljama krvi i perjem kojega je bilo svuda po podu,

...............

a on se umiljato izvrnuo na ledja kao da nicemu nije kriv, jer morali smo ga ukoriti da nije lijepo tek tako nekoga lisiti zivota.

...............

I dok smo trazili ostake sirote ptice, odjednom je sa police za knjige zaleprsao golub, ipak samo ranjen, uletio ravno u sigurnost Vesninih dlanova



i dalje u slobodu!!!


- 19:36 - Komentari (8) - Isprintaj - #

04.08.2009., utorak

Gnijezdo

Koliko slabo poznajem Macija i njegove prijetnje, a koliko je Bugenvilija u pravu, ustanovilo se brzo, jer je u gustisu na juznom dijelu balkona



osvanulo gnijezdo



koje samo izvjezbano oko moze zapaziti!



Citao sam da gnijezdo nije pticji dom, nego samo mjesto gdje se legu jaja i odrastaju ptici dok ne prolete, pa ni domacina nema, jer, valjda, jaja jos nisu polozena!



Eh! Ni macke vise nisu kao sto su nekad bile!!!

- 16:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V