borut

24.02.2008., nedjelja

Komorni orkestar Herclija

Koliko li sam puta vec spominjao na ovim prostorima da je nekima dovoljno samo spomenuti kako se negdje ima odrzati dobra predstava da bi pohitali bilo kamo, bez obzira na udaljenost i uzeli ucesca!Tako je bilo i jucer sa koncertom Komornog orkestra Herclija koji je pod ravnanjem Harveya Bordowitza izvodio djela Respighia, Bartoka i Mussorgskog.

Iz ovdasnjeg tiska:
"Maestro Bordowitz made his charges play with energy and crisp vitality. The orchestra's tone was full without being brutal, the accents appropriately crisp, and the instrumental sonorities well-balanced."
(Jerusalem Post)
Dakako, ni sinocnji provod nije mogao proci bez dotatnog uzitka - razgledanja nakita!


- 16:48 - Komentari (11) - Isprintaj - #

21.02.2008., četvrtak

Kad se Zemlja postavi izmedju Sunca i Mjeseca

Rekli su mi da se potpuna pomrcina mjeseca ocekuje ujutro oko 5,00 sati, pa sam pohitao sinoc na obalukako bih ulovio i Sunce prije odlaska na pocinaki Mjesec tik pred sto ce zagospodariti nebeskim svodom, samsve dok se izmedju njih ne postavi Zemlja!

04:30
05:30

- 04:55 - Komentari (27) - Isprintaj - #

17.02.2008., nedjelja

Jotam - 9 tjedana

Svoj deveti tjedan Jotam je docekao sa punih 6 i pol kilograma. Dobro je napunio svoju novu "zatvorenicku" pidzamicu i umorio baku koja ga je ljuljuskala nakon obroka!... a evo i malo fotki iz razdoblja koje je prethodilo (da se pamti i na netu):


- 19:44 - Komentari (26) - Isprintaj - #

15.02.2008., petak

Zenska liga

Da se ne bi mislilo kako u mome okruzenju samo decki izlaze vani i uzivaju u zivotu, evo kako je Vesna upravo danas u pola bijela dana provela ugodne trenutke s jos nekoliko dama:... i dakako, kod djevojka niti obicni domjenak ne moze proci bez nakita!


- 15:14 - Komentari (14) - Isprintaj - #

12.02.2008., utorak

Amiram

Amiram ima odvjetnicku kancelariju u Haderi, a ja imao nekakav problem (nista posebno ali uz strucnu pomoc lakse sam ga rijesio, a i potrosio manje novca nego li bih da sam djelovao sam). Osim toga Amiram zna ponekad i zaplivati s nama na bazenu, a vjest je i kad su u pitanju zakuske poslije napornog plivanja. Za usluge koje mi je pruzio nije ispostavio racun, vec je sasvim strucno odabrao restoran.Hm! Odista je sposoban i u ovim aktivnostima, ali mi smo bili i ovdje brzi!Beteavon, Amiram! Ve od pam nosefet: toda raba! (Hvala, Amiram! I jos jednom: hvala!)

- 22:36 - Komentari (15) - Isprintaj - #

10.02.2008., nedjelja

Kamion (konacno)

Na putu u sluzbu Vesna je ulovila ono sta ja vrebam vec danima i evo tri fotografije koje je napravila dok su u spremnik ubacivali novu plasticnu vrecu.Ja ipak moram vidjeti kako se ta vreca, kad je puna, vadi!

- 17:31 - Komentari (7) - Isprintaj - #

09.02.2008., subota

Malo odstupanje

Rolls-Royce Moleci za oprost, odstupam (nekad bih bio rekao digresija, ali u zadnje vrijeme nastojim rabiti sto manje tudjica, jer je jedan od vaznijih razloga postojanja ovog bloga ne zaboraviti jedini jezik kojim sam koliko toliko ovladao) od trenutne teme moga istrazivanja, jer sam na od prilike istom mjestu na kojem je prije dva mjeseca na kupca ponosno cekao jedan "fico",

danas naletio na puno skuplje vozilo slicne starosti, pa nisam mogao odoliti! Rolls-Royce, dakle!


- 10:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

08.02.2008., petak

Sta mene zanima?

Ispricavam se svima zbog tema koje mene zanimaju, ali sta mogu, to je jace od mene i cim sam jutros cuo da se susjedstvom vrti smecarski kamion pojurio sam vani ne bih li otkrio tajnu kako to on prazni novi spremnik za otpatke. Kamion je zaobisao nase zgrade i jedva sam zabiljezio njegov prolazak.Znatizelja mi nije dala mira pa sam pohitao do naseg spremnika i povirio unutra. Da, neki drugi kamion je bio nocas (u svakom slucaju nisam ga cuo) i obavio svoj posao, jer u spremniku je danas crna velika plasticna vreca, jucer je bila bijela!Novo izvijesce slijedi! (Pa da mi zivot nije zanimljiv?)

- 16:48 - Komentari (10) - Isprintaj - #

07.02.2008., četvrtak

Spremnik za kucne otpatke

Do jucer se je i uz parkiralise nase zgrade pruzala slicna slika.Danas su iskopali dva metra duboku rupu i ugradili novi spremnik,koji izunutra izgleda (barem prvog dana) kao sterilni laboratorij!Sada cekam vidjeti kamion i nacin na koji ce mijenjati te velike plasticne vrece. Zao mi jedino macaka kojima nece biti pristupa unutra (barem prvih dana, dok ljudski faktor ne slomi sta se slomit moze)!

- 20:05 - Komentari (14) - Isprintaj - #

01.02.2008., petak

Govor pcela

pcelica Poslao sam Luciji zagonetno pitanje: "Zasto se pcelica glasa sa bzzzzzzzzzzzzzz?" Ona je pametna djevojcica i zna mnoge stvari, ali se nikako nije mogla dosjetiti zasto pcelica cini bzzzzzzzzzz! Pitala je i G-a koji zna skoro sve, pa kako ni on nije nasao rjesenje zagonetki poslao sam joj tocan odgovor: "Pcelica se glasa sa bzzzzzzzzzzz, jer joj je ponestalo rijeci!"

I upravo dok sam svecano mejlao Luciji moju malu salu, na radiju je bila emisija o pcelama. Jedan ovdasnji znanstvenik je objasnjavao kako se pcele sporazumjevaju. Nakon visegodisnjeg proucavanja i usporedbe ponasanja pcela koje su postavljene (njihove kosnice) pored plantaza avokada s onima koje su postavljene pored plantaza juznog voca, otkrili su da pcele ne vole secer iz cvijeta avokada - nesto im u tom seceru ne prija. Iako su kosnice bile usred rascvjetanih stabala avokada, pcele su se radje odlucivale za malo duzi let do stabala mandarina, naranaca, limuna ...Ali kako su jedna drugoj pruzale informaciju da tu samo pet minuta leta od kosnice ima bolje pase? Vrlo jednostavno! Svaka pcela koja dolazi sa pase ulazi u kosnicu i plese odredjeni ples koji ima oblik broja 8. Osovina brojke pokazuje smjer iz kojega je dosla, a velicina krugova i brzina kojom ih opisuje izrazavaju njezino zadovoljstvo kvalitetom secera na kojega je naisla tijekom pase. Sve njezine kolegice plesu isti ples, ali i promatraju jedna drugu, te ce kod narednog izlaska krenuti u smjeru kojega je naznacila pcelica koja je biljezila najvece osimice najvecom brzinom.Sve su to doktori prirodoznanci godinama promatrali kroz posebno pripremljene staklene stijenke kosnica i sada nama odusevljeno obznanili. I vec razmisljaju kako rijesiti problem oprasivanja avokada, jer ga pcele izbjegavaju. Tvrde da bi donosenje pcela iz Amerike, postojbine avokada, moglo biti opasno, jer tko zna bi li se te americke pcele koje vole avokado prilagodile na ovdasnje prilike zivota! Zato predlazu da geneticari malo modificiraju avokado i promijene kemijski sastav secera avokada, kako bi prijao ovdasnjih pcelama.Moj jedini komentar je bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

- 18:36 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Jeruzalem)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
siječanj