borut

28.02.2005., ponedjeljak

Irska - Engleska 19:13

Irska pobjedila Englesku Englezi su svjetski prvaci, ali su ih i Irci zaskocili i ostavili da s Italijom dijele posljednje mjesto u Kupu 6 naroda bez i jedne pobjede. Kazu da su pabovi i pivnice u Irskoj prepuni, a alkohol se toci bez prestanka. Uzimajuci u obzir tradicionalnu averziju Iraca prema Englezima zlobnici tvrde da je veselju povod prije poraz Engleske nego li uspjeh Irske.

Kako bilo da bilo jos se je jednom dokazalo da u ovom sportu lopta nije okrugla i da bolji pobjedjuje!


- 22:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

27.02.2005., nedjelja

Francuska - Vels 18:24

Ragbi Senzacionalnu pobjedu Velsa nad Francuskom u Parizu odgledao sam na TV sa malim prekidima, koje je kamera dobro zabiljezila (mora bit da sam zaspao u poluvremenu, jer je utakmica bila dramaticna i do kraja neizvjesna). No, cini se da su od mene vise u utakmici uzivali Nadra i Maci, koje je bljeskalica ipak trgnula iz sna! Sreca da mi se u kucu nije naselila jos koja macka, jer se ne bi imala gdje ispruzit!


- 21:21 - Komentari (5) - Isprintaj - #

26.02.2005., subota

Z a s t o?

Pigua Kada covjek ode na spavanje s mislima kako ce ustati rano, sjesti za stol na balkonu, te uz kavu i svjeze palacinke (koje Vesna tako rado priprema svojim deckima) i uzivati gledajuci ruzmarin kako plavkasto cvate, a jos je veljaca, ali ga probudi vijest o teroristickom napadu u Tel Avivu i novim zrtvama, sto se upitati osim Z A S T O?



- 08:46 - Komentari (12) - Isprintaj - #

25.02.2005., petak

Koka

Koka S obzirom da su snauceri jako sujetni, moram se ispricati zbog nejasne fotografije (sta cu kad je vec bio mrak) u prethodnom postu i objaviti novu sliku na kojoj se barem moze razaznati kojem rodu Koka pripada!

- 21:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Kod Lijane

Zalaz sunca Nakon poslijepodnevne posjete zubaru put nas je odveo do Lijane, koja je u kuhinji marljivo pripremala tortu od jagoda, cokoladni kolac, rogalah, makovnjacu i jos nesto, dok je Vesna milovala Koku ( sto Tuta nije mogla podnijeti pa je uvrijedjeno okrenila ledja),






a sunce se neumitno priblizavalo vodenoj liniji.


- 20:56 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.02.2005., četvrtak

K o s a r k a

Makabi-Ulker Veceras sam odgledao kosarkasku utakmicu Europske lige izmedju telavivskog "Makabija" i istambulskog "Ulkera". Tek u posljednjoj cetvrtini domacini su do kraja "rasturili" goste, a rezultat je bio 90:59. Nikola Vujcic sa 9 pogodaka nije blistao, te ga nakon ozljede noge jos nismo vidjeli u pravom svjetlu.



- 22:26 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.02.2005., utorak

Chevrolet, anemone i zdravlje

Chevrolet Sto medjusobno povezuje jedan Chevrolet s anemonama i zdravljem? Nista osim cinjenice da je Vesna (a blizi joj se ...desetiosmi rodjendan) zaustavila svoj novi (u tom trenutku presao 63 kilometra) automobil (pogadjate to bi mogao biti rodjendanski poklon) na zustavnoj traci brze ceste; pretrcala cestu i fotografirala prekrasne, sarene anemone u rasadniku u kojega se moze uci i brati do mile volje (al' za to nije imala vremena);



produzila za Bnei Brak do kirurga kojeg redovito posjecuje svakih sest mjeseci, te su se zajedno veselili njenom dobrom rospolozenju.


- 18:09 - Komentari (14) - Isprintaj - #

20.02.2005., nedjelja

P u s t i n j a

pustinja U Judejskoj pustinji padne godisnje prosjecno 25 mm oborina, ali bujice donose obilje vode od kisa koje padaju desetke kilometara zapadnije.










Tamo gdje voda prodje, bude se lukovice, sjemenke i gomolji koji su prespavali godinu, dvije ili vise u suhoj zemlji, izmedju oblutaka ili jednostavno u sjeni kamena. Vesna ih je trazila i nasla:






- 19:53 - Komentari (12) - Isprintaj - #

19.02.2005., subota

M a s a d a

zicara Cilj naseg jucerasnjeg izleta bila je Masada! To je brdo visine 440 m (dakle 30-tak m n/v) sa strmim, pri vrhu potpuno nepristupacnim, liticama. Na vrhu je plato duzine 650 i sirine 350 metara kojeg je kralj Herod (vladao od 40-te do 4-te godine p.n.e. pod pokroviteljstvom Rima) iskoristio za gradnju dvorca i pratecih sadrzaja. To je trebalo biti skloniste za kralja koji se je bojao da ce se i njegov narod pobuniti protiv njega.



Masada je postala simbol zbog dogadaja koji se je zbio 72. godine n.e. Rim je bio ugusio veliku zidovsku pobunu, a posljednjih tisucu pobunjenika su se povukli na Masadu i tamo utvrdili. Odoljevali su 3 godine opsadi i napadima u kojima je sudjelovalo 17 tisuca rimskih vojnika. Kada su Rimljani konacno, koristeci rad zidovskih robova, nasuli rampu do visine utvrdnih zidova na Masadi, pobunjenici su napravili kolektivno samoubojstvo. Kronicar Flavijus je zabiljezio da je zapovjednik rimskih legija Silva ulazeci na osvojenu Masadu rekao "nisam htio ovakvu pobjedu!"' a zakletva izraelskih vojnika dugo godina zavrsavala je rijecima "Masada nece vise nikad pasti"!

Evo makete dvorca koji je sagradjen u tri nivoa na sjevernom dijelu brda



i rijetkih turista iznad rupe u kojoj se je cuvala voda


- 19:39 - Komentari (8) - Isprintaj - #

18.02.2005., petak

Deep, deep (-417 m)

Mrtvo more Po povratku s putovanja koje je bilo sve drugo osim ugodno, odlucismo se spustiti duboko, duboko! Je li 417 metara ispod morske razine tocan podatak nikada necemo znati, jer Mrtvo more gubi svake godine po desetka centimetara od svog nivoa?! Milioni kubnih metara morske vode isparavaju nepovratno pod uticajem sunca koje je i danas u sjeni podiglo temperaturu na 30 Celzijevih stupnjeva, a rijeka Jordan donosi tek po koji kapljicu, jer joj je na Genezaretskom jezeru prakticno zatvoren tok.

Kako smo se priblizavali Judejskoj pustinji, ocekivao sam susrete s devama, ali mi je zadovoljstvo pruzila samo jedna koja se je izlezavala na parkiralistu odmorista na kojem smo zastali doruckovati. Njezin vlasnik je budno pazio da je netko ne bi besplatno fotografirao, pa sam to napravio iz daljine, da on ne primjeti. I, mimogred, savjet svima onima koji na ovim prostorima odluce uzjahati na devu: kada se dogovarate o cijeni da vas deva podigne i da vas netko odozdo fotografira, nikako ne zaboravite napomenuti da u cijenu bude uracunato i spustanje sa dave; ince, biti cete prisiljeni platiti jos jednom da deva klekne i vi odete u miru!



Ostavili smo devu i njenog Beduina da cekaju turiste i krenuli prema najslanijem moru na svijetu. Kazu da mu je salinitet 30%! Tome su uzrok 3000 metara debele slane naslage soli koje leze ispod Mrtvog mora koje doseze dubinu od 330 metara. Ovdje, gdje se Sirijsko-Africka pukotina urezala najdublje u Zemljinu koru, mene uvijek iznova fascinira pogled s razine Mrtvog mora na okolne vrhove koji su u nivou sa susjednim Sredozemnim morem,



a onda pogled s jednog od tih vrhova prema dolje na Mrtvo more.


- 19:09 - Komentari (5) - Isprintaj - #

17.02.2005., četvrtak

Povratak

policija Vratismo se preko Beca uz budnu paznju policijskih snaga, pa iznad oblaka Sedozemlja,



dok kroz poslijepodnevnu izmaglicu ne ugledasmo obalu Svete Zemlje



i ulovismo vlastitu sjenku!


- 18:37 - Komentari (8) - Isprintaj - #

08.02.2005., utorak

N O N O (1912. - 2005.)

Danas nas je napustio Nono! Odlazio je lagano, okruzen ljubavlju najblizih koje je volio! Trenuci bola i patnje smjenjivali su one radosne kada se je jos znao nasmijesiti! Posljednjim snagama stiskao je Omikine ruke i... otisao!
Na sahranu putujemo sutra i neka mi bude oprosteno izbivanje sa ovih stranica - jer moje je srce tuzno, a obrazi vlazni.

- 18:57 - Komentari (19) - Isprintaj - #

07.02.2005., ponedjeljak

Vlak, ciklame i anemone

Vlak Rampa se je spustila i ja sam zaustavio! Vlak je bio jos daleko pa sam skrenio na makadamski odvojak pored plantaze banana i tamo parkirao. Izasao sam iz auta. Vlak je upravo prolazio.


Nastavio sam do kraja plantaze, zaobisao je i pored rascvjetalog divljeg bajama se popeo do litice



u ciju zavjetrinu se je sklonila skupina ciklama



i nekoliko anemona.



I opet ciklame.




- 15:49 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.02.2005., nedjelja

Rukomet za Rimljanku

Dominikovic
Hej Rimljanko! Uspio sam odgledati i finalnu utakmicu i to na tuniskoj TV, pa sam tako vidio sto je trebalo vidjeti: dva polufinala, te borbe za trece i za prvo mjesto. Kako ti nisi gledala, mogu ti reci da se radi o cetiri podjednako dobre ekipe, a medju njima je nasa fizicki najslabija, ali zato tehnicki najbolja s jednim virtuozom (Ivano Balic) koji se je medju gorostasima dojmio kao iz neke druge price, ali je cinjenica da se je jedini u napadu nosio s protivnicima. U obrani nasi su pustali da im se puca s udaljenosti od 7-8 metara, a kada su i izlazili na 9 metara Sola je bio toliko los da je 99% udaraca zavrsilo iza njegovih ledja. Nije mi jasno zasto ga trener vec nakon nekoliko minuta nije zamijenio, a i trebao je brze mijenjati i igrace u polju. Jedini koji je mogao snagom parirati Spanjolcima bio je Dominikovic, ali i to je trener prekasno shvatio.

Ukratko decki su fenomenalni i sa boljim vodjenjem bili bi pobjedili i u finalu! Steta, jer trener u rukometu sve vise postaje dirigent, kao u kosarci! Kada se susretnu dvije ravnoprave ekipe, vodstvo tokom utakmice prelazi s jedne na drugu, a odluka pada u zadnjim sekundama. Zelim ti ugodno gledanje nastavka Prvenstva svijeta u skijanju iz Bormia, pa da ovom srebru i dvama Janicinim zlatima dodamo jos stogod!

- 20:21 - Komentari (8) - Isprintaj - #

05.02.2005., subota

Djecja zabava

djecji program

Na jucerasnje slavlje bili su pozvani uglavnom mladi ljudi koji su sobom doveli i djecu. Da djeci ne bi bilo dosadno brinuli su animatori koji su na centralnom dijelu dvorane, pred budnim ocima roditelja, priredili program pun pjesme, zabave, crtanja, rucnog rada.Svega je bilo, od bojalica do svih mogucih stvari koje ja ne poznajem, cak i vlaznih rupcica za brisati rukice, a na djecijim stolovima kao dekoracija bili su prosuti bonboni. Cjela dekoracija prostora bila je u skladu sa bebama, sve u boji breskve i bijelo.




- 08:56 - Komentari (13) - Isprintaj - #

04.02.2005., petak

Brit mila (2)

Brit mila

Tircu sam upoznao plivajuci na bazenu, ali to je dugacka prica, jer djevojka je u 15-toj godini obolila od multipleks skleroze, pa nam polagano ali neminovno odlazi. Od nedavno je vezna za invalidska kolica i kada ulazi u bazen otplivati svoju dnevnu turu treba joj pomoc druge osobe. Tirca ima petogodisnju prekrasnu kcer Anat, a danas smo bili na Brit mila njezinog novorodjenog sina Joava.



"Objasnjavaju da se to mora obaviti osmog dana, jer da dijete koje se radja bez ikakvog imuniteta dobija svakog dana po 15% od imuniteta i tako 8 dana, pa tog osmog dana ima otpornost vecu od 100% upravo da bi lakse podnijelo rezanje na osjetljivom organu". I tako je Joav stupio u savez s Bogom, a mi smo se latili jela, koje se je pograbilo sa grijaca prije nego li sam izvukao digitalca.



Nije nedostajalo ni pica, pa ni nakon sto su skoro svi uzvanici vec otisli, a mi i zaboravili na pricu po kojoj je Abraham, prije tisuce godina, prinoseci Bogu svoga sina Ichaka obavio isti obred kakav je danas bio priredjen Tircinom sinu.



Ali izgleda da je veliki strudel bio ukusan, jer mi nije ostalo nista.



Vesna se osjecala dobro, sve zabiljezila kamerom i sada spava snom pravednika, cekajuci da je probudim za drugu Janicinu voznju. Ne zeli propustit medalju, rekla je snenin glasom u cetiri sati poslije podne.

- 17:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

03.02.2005., četvrtak

Mali klijent

mali klijent Mali covjek je zalutao na treci kat Banke Hapoalim i poceo sredjivati oglasni stup Poslovne jedinice, a onda ga je osobito zainteresirao prospekt o mogucnostima ulaganja u dionice koje se prodaju na Dow Jonesu.



- 19:53 - Komentari (7) - Isprintaj - #

02.02.2005., srijeda

Proljece (?)

Dok na sjeveru Izraela divlja snjezna oluja vec drugi dan i skijasi cekaju da se urede skijaske staze, evo sto je zabiljezila kamera iza bajamove grane u Zikron Jakovu jucerasnjeg kisnog jutra


- 07:06 - Komentari (6) - Isprintaj - #

01.02.2005., utorak

Nova kuhinja

Da je kod nas sa zdravljem stanje poboljsano, svjedoci cinjenica da smo u subotu bili kod Ofera i Lee, provjeriti kako funkcionira nova kuhinja na cijoj kompletnoj rekonstrukciji (rusenje zidova, prosirenje i adaptacija uredjajima) su radili vise od mjesec dana.



Nakon razgledavanja, razgovora o cijenama i svim popratnim problemima Ofer nas je pozvao za stol,



a hit veceri je bio gulas napravljen po receptu Leine majke, koja je rodjena Madjarica.


- 15:53 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V