drago boric

utorak, 28.10.2008.

Davorka Blazevic-KOLEKTIVNA VOJARNA

ZAR JE SUSTAV KAPITULIRAO PRED KRIMINALOM KAD GRADJANI"PRAVDU"UZIMAJU U SVOJE RUKE?!

Podatak da je danas u posjedu hrvatskih gradjana gotovo milijun komada pjesackog naoruzanja,od cega vise od 60 posto ilegalno,dokaz je opasne militariziranosti Hrvatske.
Nimalo bezopasnije ne zvuci saznaje da je u zastitarskim tvrtkama pod oruzjem,kao neka vrsta privatne vojske,oko 20 tisuca ljudi,koliko je
otprilike pripadnika vojske,odnosno policije.
Ali,puno neselektivnije regrutirane...Zar se oruzje besplatno dijeli kad ga u ovoj zemlji svaka vucibatina ima?Poput Divljeg zapada,kojekakvi
"kauboji"s koltom za pojasom izlaze na ulicu,tanka fitilja i brza okidaca.
Otkud toliko dugih i kratkih cijevi po glavi stanovnika kod naroda koji je poslovicno prezirao odore i pripadajuca"sredstva obrane i zastite"?
Zar je sustav kapitulirao pred kriminalom kad gradjani"pravdu" uzimaju u svoje ruke,ne vjerujuci da ce ih policija zastititi,a sud pocinitelje krimena kazniti?
A sto drugo?Ta,ne radi se vise o tome da se delikventi iz razorenih obitelji i maloljetnickih domova ili okorjeli kriminalci s dosjeima od
nekoliko tomova secu ulicama s heklerima i zbrojovkama.
Kad sredovjecni kazalisni fotograf izlazi s drustvom oboruzan pucaljkom(bez dozvole),a sukob s 20 godina mladjim"provokatorom"rjesava ciljajuci mu u glavu,sva drzavna zvona odjekuju na uzbunu!Policiju,da,treba depolitizirati,ali Hrvatsku demilitarizirati,i to-odmah!
Dio oruzja koje se nekontrolirano distribuiralo tijekom rata ostalo je u privatnim arhivima,svim policijskim apelima unatoc.No,nije li se i osobito zasluzne nagradjivalo"samokresima"?
A drustvo pretvaralo u kolektivnu vojarnu kojoj je rastuce siromastvo postalo okidac.Sverceri(ratnih)kontingenata stekli su golema bogatstva,a njihovi ucenici dilaju i danas.
Beskucnici nemaju love za pistolj,ali i noz je ubojit,bas kao sipke i bejzbolske palice u rukama reketara,placenika,malodobnih huligana
odgajanih u drustvu koje slavi samo novac,ma kako prljav,kao relevantan statusni simbol,a moralistima se prezrivo podsmjehuje.
("Slobodna Dalmacija")

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi