drago boric

četvrtak, 03.01.2008.

Likovi Karadzica i Mladica na etiketi vina!

U australskim trgovinama odnedavno se pojavilo vino na cijoj etiketi su likovi dvojice najtrazenijih ratnih zlocinaca s podrucja bivse Jugoslavije:Ratka Mladica i Radovana Karadzica,otkrio je list The Advertiser iz Adelaidea.
Naime,na policama supermarketa Omega Foods u juznoaustralskom gradu Hindmarshu pojavile su se boce s likovima dvojice bivsih vodja bosanskih Srba,a prema pisanju Advertisera,vino se odlicno prodaje i ne pada im na pamet povuci ga zbog necije uvrijedjenosti.
Medju prvima je reagirao australski Hrvat Marijan Glamocak,clan Odbora za istinu o ratu kojeg su osnovali nasi sunarodnjaci u Australiji,koji je od distributera zatrazio uklanjanje spornog vina s polica.
-Moji rodjaci su poginuli zbog njihovog terora i zato je smijesno stavljati likove Mladica i Karadzica na vinske etikete-kazao je Glamocak za Advertiser,dodajuci da bi ovakav potez mogao dovesti do ugrozavanja odnosa izmedju Srba s jedne,te Hrvata i Bosnjaka s druge strane.
Kako su potvrdili u Omega Foods,proizvodjac vina je vinarija Ellisile Estates iz Novog Juznog Walesa,medjutim ni oni nisu stavili etiketu,nego neimenovani distributer iz Melbournea.Da stvar bude zanimljivija,vinarije Ellisile nema ni u jednom registru australskih vinarija,pa je vjerojatno rijec o vrlo malom proizvodjacu.
-Ne zaboravimo:Karadzic i Mladic su medju najtrazenijim ratnim zlocincima na svijetu,a sada ih netko na ovaj nacin slavi.Mozda bi sve bilo uzeto znatno ozbiljnije da su na etiketama Osama bin Laden ili Adolf Hitler.Osim toga,jako bi me zanimalo gdje odlazi prihod od prodaje tog vina,mozda i za financiranje njihovog bijega-kaze Marijan Glamocak.
("Jutarnji list")

- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi