drago boric

četvrtak, 23.11.2006.

Senad Hadzifejzovic-RAT UZIVO

10.juni 1994.-Dnevnik TV BiH

Senad Kamenica,novinar:Turski mediji i javnost posvetili su veliku paznju odlasku turskih vojnika u Bosnu i Hercegovinu,gdje ce ucestvovati u sastavu mirovnih snaga UN-a.
Prilikom smotre oko 1600 vojnika koju je izvrsila premijerka Tansu Ciler,naglaseno je da je to znacajan
doprinos miru Turske na Balkanu.
Hadzifejzovic:Valjda ovi Turci nece ostati 500 godina u Bosni!?


13.juni 1994.-Dnevnik TV BiH

Rijedak je slucaj u novinarstvu da kolega o kolegi pise sa puno uvazavanja i bez sujete.

Mozda se komentatoru"Oslobodjenja"Gojku Bericu ovoliko hvale i ne dopadne,ali ono sto su mu novinari najmanje duzni jeste jedan obicni,kolegijalni omaz za sve ono sto je uradio.


28.juli 1994.-Dnevnik TVBiH

Nakon sto su srpski vojnici na Igmanu desetkovali konvoj britanskih vozila,ubili jednog,tesko ranili jos jednog i povrijedili nekoliko vojnika,general Rouz(komandant UNPROFOR-a)je izjavio da su to"Radovanovi Srbi"uradili-greskom!
Potom je,po rijecima njegovog predstavnika za stampu Haloveja,general otisao na suncanje!
Rijeci pukovnika Micela,koji je prezivio napad na konvoj i koji je jasno rekao da je namjerno izvrsen,Rouz je prvo demantovao da bi danas novinarima izjavio kako se ipak radi o smisljenom napadu!
Zakljucak-general se previse sunca.


3.august 1994.-Dnevnik TVBiH

Od svih specijalnih ratova vodjenih u bivsoj Jugoslaviji svakako je najzanimljiviji ovaj aktuelni"rat"izmedju srpskih televizija Beograda i Pala.
Postavka je jednostavna:Milosevic u ime svog dijela srpskog naroda napada Karadzica,Karadzic se ne pojavljuje na svojoj televiziji vec gura svoj dio naroda da u njegovo ime odgovara Milosevicu.Navodni sukob izmedju Milosevica i Karadzica povod je i ostalim medijima da otkriju jos neke pikantne detalje o"vodjama"srpskog naroda.
Evo dijela teksta iz"Slobodne Dalmacije":
"Strucnjaci NATO-a posjeduju mnostvo obavjestajnih informacija.Dovoljno je lansirati vijest,sto srpski mediji onda i nesvjesno prenose,da Karadzic dnevno samo za odrzavanje svoje bujne kose trosi trideset maraka,dok istodobno na fronti u rovovima dva srpska vojnika dijele samo jednu pastetu.
CIA odavno prati polaganje tajnog kapitala na diskretne privatne racune u Austriji i Grckoj.Radovan Karadzic,Biljana Plavsic i Nikola Koljevic podigli su od 250000 do 300000 njemackih maraka,a da dug nisu poravnali.
Razmjere korupcije u Karadzicevoj tvorevini nadmasuju glasovite africke i latinoamericke afere..."

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi