Image Hosted by ImageShack.us

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

05.04.2008., subota

2. HRL sjever 17. kolo: Rk Viro Virovitica - Rk Spačva Vinkovci (30:35)

Utakmica se zbog zauzetosti dvorane u kasnijem terminu u kojem su rukometašice Tvin Trgocentra igrale prvenstvenu utakmicu igrala posljepodne s početkom u 15 sati i 30 minuta na starom mjestu - Dvorani Tehničke škole. Gledatelja je uistinu bilo malo. Kad sam došao na tribinu na istoj je bilo tek dvadesetak ljudi. Utakmice Viro Virovitice inače nisu osobito posjećene uglavnom zbog loših rezultata koje momčad postiže u drugoj rukometnoj ligi. Drugi razlog redovite slabe posjećenosti mogao bi biti slab marketing. Meni, naprimjer, jedini izvor informacija o terminima odigravanja utakmica Viro Virovitice predstavlja službena stranica kluba koja je usput rečeno odlična. Lokalne radio postaje Radio Viroviticu i Radio Alfu ne slušam tako da ne mogu reći najavljuje li klub svoje utakmice putem radio valova. Plakate kojima se najavljuju utakmice Viro Virovitice nisam vidio tako da sam siguran da ne postoje. Dakle praktički jedini izvor informiranja je internet kojega ipak ne koristi tako veliki broj ljudi. Vjerujem da postoji određeni broj ljudi koji bi došli na utakmicu kada bi bili informirani i znali kada se utakmica odigrava, a pretpostavljam kako je u interesu kluba dolazak što većeg broja gledatelja na tribine.

Utakmica je započela napadom Viro Virovitice. Naši su igrači kombinirali u napadu izvan devet metara. Iz ne previše izrađenih napada Slaven Brdar i Bojan Oklopčić pucaju međutim ne uspjevaju poentirati. Na drugoj strani momčad Spačve preko svojih vanjskih igrača uspjeva postići pogotke i odmiče se na nekoliko golova prednosti. Prvi pogodak Viro Virovitica postiže za rezultat 1:3. Zoran Vojnović ubrzo zarađuje 2 minute isključenja međutim dolazi do razdoblja bolje igre domaćih tako da Spačva ne koristi igrača više. Dobrom razdoblju igre Viro Virovitice priključio se i golman Matej Matić koji je u kratkom vremenu skupio tri obrane. U 10. minuti utakmice rezultat je 2:5 (+3 za Spačvu).

Drugo isključenje u ranoj fazi utakmice zarađuje Zoran Vojnović. Viro Virovitica igra dobro tako da naši uspijevaju zabiti čak dva gola s igračem manje i smanjiti prednost gostiju. Međutim smanjenje je kratkog daha budući da gosti imaju dobru vanjsku liniju koja je lakoćom zabijala preko naše obrane i pored našeg golmana. U 15. minuti semafor je pokazivao 4:9 (+5 za Spačvu). Uglavnom se igralo gol za gol, poneki pogodak više otišao je na stranu gostiju iz Vinkovaca sve do razdoblja bolje igre naših igrača kada radimo mini seriju od 3:0. U 25. minuti razlika od pet pogodaka i dalje je stajala na semaforu pri rezultatu 10:15 (+5 za Spačvu).

Radimo novu seriju od 3:0 i sustižemo goste. Zoran Vojnović zabija za 13:15 što je bio rezultat pri kojemu smo se najbliže primaknuli gostujućoj Spačvi. Neka nada je u tim trenucima postojala, mogućnost da naši sustignu i prestignu goste, međutim stare boljke opet su se pokazale. Nema veze što gosti zabijaju i odlaze na tri pogotka prednosti, već to što naši petljanjem i neuspjelim kontrama ne uspijevaju realizirati svoje napade. Gosti zarađuju isključenje 8 sekundi prije kraja poluvremena. Gol Ivana Gverića postignut uz sirenu suci ne priznaju tako da na poluvrijeme odlazimo s rezultatom 14:17 (+3 za Spačvu) i igračem više skoro pune dvije minute početkom drugog poluvremena.

Međutim, u drugom poluvremenu, umjesto našeg korištenja prednosti igrača više i smanjenja zaostatka, Spačva radi seriju od 3:0. Viro Virovitica odgovara serijom 2:0, tako da je u 35. minuti rezultat 16:20 (+4 za Spačvu). Nastavlja se igra u kojoj naši imaju previše promašaja, dok u obrani nemamo rješenja za nekoliko igrača iz vanjske linije gostiju koji su nam zabili najviše golova. Tijekom utakmice gostima je sudac dosudio pola tuceta sedmeraca koje su sve iskoristili, dok nama nije dosudio niti jedan.

U 40. minuti rezultat je 19:26 (+7 za Spačvu). Slijedi razdoblje igre u kojemu se igralo malo gol za gol i seriju za seriju. Viro Virovitica radi seriju od 3:0, nakon čega Spačva uzvraća istom mjerom i radi svoju seriju od 3:0 tako da rezultatska razlika ostaje nepromjenjena. U 50. minuti rezultat je 25:32 (+7 za Spačvu). Do kraja utakmice naši rukometaši uspijevaju malo smanjiti prednost gostiju međutim pobjeda Spačve ničim nije bila dovedena u pitanje još od sredine drugog poluvremena. Utakmica završava rezultatom 30:35 (+5 za Spačvu).

Najefikasniji u momčadi Viro Virovitice bili su Slaven Brdar i Marko Crljenić svaki sa po 7 pogodaka. Iza njih se nalazi Zoran Vojnović sa 6 pogodaka. Ta tri igrača su na mene ostavili najbolji dojam na utakmici. Ponajviše Marko Crljenić koji je dobro igrao na poziciji pivota. Golovi koje je on postigao, golovi nakon izrađenih akcija u kojima je lopta došla do njega na crtu šesterca nakon čega bi usljedila egzekucija, bili su najljepši golovi koje je momčad Viro Virovitice postigla na utakmici. Možda je to tako zato što su golovi koje je on zabijao dolazili nakon dobro odigranih akcija, nisu to bili golovi postignuti šutom s vanjskih pozicija bez akcije koja bi napravila dobru pripremu udarca. Što se tiče golmana, danas nisu bili na visokoj razini na kojoj smo ih navikli gledati u prehodnim utakmicama. Od naša dva golmana za crticu bolji danas je bio Matej Matić.

Moram pohvaliti Ivana Gverića koji je utakmicu odigrao maksimalno korektno, zabivši pri tome 4 pogotka, i pokazao se kao pojačanje ovoj momčadi. Njegovo dovođenje uz dovođenje Darka Kovačevića pokazuje se kao pravi potez. Naravno da momčadi nedostaju "bjelovarci" koji su otišli na polusezoni čime je momčad ove polusezone igrački slabija, momčadi nedostaje i Luka Poljak koji bi imao što pokazati u vanjskoj liniji, međutim momčad Viro Virovitice je u razvoju i njihov rad mora jednom dati rezultate, njihov trud će se jednom isplatiti. Treba ne gubiti volju i ostati uporan. Treba do kraja sezone odigrati što je bolje moguće, neka to bude trening za sljedeću sezonu u novoj drugoj ligi sjever.