Image Hosted by ImageShack.us

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

08.12.2007., subota

2. HRL sjever 11. kolo: Rk Nova Gradiška - Rk Viro Virovitica (37:45)

Utakmica posljednjeg kola jesenskog dijela sezone igrala se u subotu 8. prosinca s početkom u 19 sati u sportskoj dvorani u Novoj Gradišci. Dvorana u Novoj Gradišci zgodno je zdanje koje se doima nedavno izgrađenim. Uz parket s jedne strane dvorane nalaze se male tribine od tek tri reda sjedala tako da mogu primiti po mojoj procjeni jedva 1000 ljudi. Na vrhu tribine nalazi se površina s koje se može promatrati utakmica iz stojećeg položaja, dok se iza tribine nalazi dvoranska birtija i ostale prostorije iz kojih se izlazi ravno na tribinu.

Kada su obje momčadi izašle na parket moglo se primjetiti kako su obje momčadi vrlo mlade, sastavljene mahom od dvadesetgodišnjaka. Prvi gol na utakmici postigla je momčad Viro Virovitice koja je tako prešla u vodstvo koje će zadržati tijekom većeg dijela utakmice. U početnim minutama utakmice Viro Virovitica stvara prednost od nekoliko golova razlike zahvaljujući dobrom napadu Poljaka i Šibarića i izvrsnim obranama golmana Matića. Zlarin Rončević ulazi izvesti udarac sa sedam metara koji sigurno realizira. Početkom utakmice jedno vrijeme igramo s igračem više. Runjak uspjeva nekoliko puta probiti i izboriti se za udarac na lijevom krilu. Igra momčadi izgleda dobro tako da sam u početnim minutama vjerovao da ćemo doći do prve gostujuće pobjede nakon dugo vremena.

Image Hosted by ImageShack.us

U 10. minuti rezultat je 4:7 (+3 za Viro Viroviticu) kada nam suci isključuju Zorana Vojnovića na dvije minute. Momčad Nove Gradiške pritišće i iz nekoliko dobrih akcija i realiziranog sedmerca, potpomognuti s nekoliko naših promašaja u napadu, smanjuju zaostatak tako da je u 15. minuti rezultat 9:10 (+1 za Viro Viroviticu). Koliko su u tim trenucima Novo Gradišćani imali sportske sreće govori situacija kada je nakon jedne kontre momčadi Viro Virovitice domaći golman obranio dva zicera zaredom, oba pucana sa crte šesterca. Utakmica dolazi do izjednačenja na 11:11, momčad Nove Gradiške ima napad i priliku za dolazak u vodstvo koju ne koristi. Igrači Viro Virovitice tada opet dodaju gas, postižu dva gola zaredom i odlaze u vodstvo od dva gola razlike (u 20. minuti rezultat je 11:13 (+2 za Viro Viroviticu)). U rezultatski neizvjesnim trenucima mjesto središnjeg vanjskog igrača umjesto Šibarića preuzima mladi Filip Vašarević koji odlično obavlja posao upisujući se u strijelce, također asistirajući za pogotke među ostalima i Mostovcu koji je igrao na poziciji pivota. Igrači Viro Virovitice dodatno povećavaju vodstvo tako da je u 25. minuti semafor pokazivao rezultat 15:19 (+4 za Viro Viroviticu). Od igrača Viro Virovitice mogle su se vidjeti uistinu lijepe i uigrane akcije poput jedne kada je nakon oduzete lopte momčadi Nove Gradiške, lijevo krilo Zlarin Rončević bacio loptu prema naprijed preko cijele širine terena na desno krilo gdje je kontru istrčavao Zoran Vojnović, koji nakon odlično odigrane akcije izbija sam pred golmana Nove Gradiške. Do poluvremena prednost Viro Virovitice se dodatno povećavala tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 16:23 (+7 za Viro Viroviticu). Dobar dio prednosti, pogotovo početkom utakmice momčad Viro Virovitice ostvarila je brzim ritmom utakmice. Naime, odmah nakon primljenog pogotka lopta bi se slala na centar igrališta gdje bi ju prihvaćao Mostovac koji bi loptu izveo, a ostali igrači koji bi pohitali u napad tada bi odigrali akciju na nepostavljenu obranu momčadi Nove Gradiške što bi često završavalo pogotkom.

Nakon prvog, a prije početka drugog poluvremena očekivalo se kako će Viro Virovitica glatko privesti utakmicu kraju, odnosno kako Nova Gradiška nema šanse izvući išta više od pristojnog poraza.

Image Hosted by ImageShack.us

Tako je krenulo drugo poluvrijeme koje je počelo bez rezultatske napetosti koja se međutim ubrzo stvorila. Malo iz igre, malo zbog isključenja i nakon 10 minuta igre u drugom poluvremenu Nova Gradiška se približava na samo gol zaostatka kod rezultata 28:29 (+1 za Viro Viroviticu). Međutim to je bilo sve od domaćih. Naši opet nastavljaju igrati kako znaju i kako su igrali veći dio utakmice i nakon sljedećih pet minuta igre postavljaju rezultat na 29:35 (+6 za Viro Viroviticu). U drugom poluvremenu seriju pogodaka napravio je Zoran Vojnović koji je poentitao s desnog krila ponekad zabijajući iz začuđujuće malih kutova. Kako se približavao kraj utakmice a prednost Viro Virovitice se povećavala priliku zaigrati dobili su igrači koji nemaju preveliku minutažu. U 55. minuti utakmice rezultat je bio 34:42 (+8 za Viro Viroviticu) i činilo se kako bi se moralo dogoditi čudo da Viro Virovitica ne uspije pobijediti Novu Gradišku.

Image Hosted by ImageShack.us

Čudo se na našu sreću nije dogodilo i Viro Virovitica je mirno privela utakmicu kraju i ostvarila prvu pobjedu u gostima nakon dugo vremena. Utakmica je završila rezultatom 37:45 (+8 za Viro Viroviticu). Svaka čast našim rukometašima na odlično odigranoj utakmici u kojoj je cijela momčad bila na razini koja je potrebna kako bi se ostvarila pobjeda. Ne bih izdvajao pojedince, normalno je da je netko zabio više a netko manje golova, međutim svaki član momčadi odradio je svoje i dao svoj doprinos ovoj izuzetno vrijednoj pobjedi.

Na utakmicu sam došao s navijačkom kapom koju sam dobio od kolege. Sama kapa je sasvim u redu, u plavoj i žutoj boji, u bojama koje su boje Rk Viro Virovitice. Ipak pojava kape na ovoj utakmici bila je malo neobična budući da je jedna momčad igrala u plavim, druga u žutim dresovima, tako da je moglo doći do zabune oko toga koju momčad podržavam.