...I've seen a million faces an I've rocked them all...

09.06.2006., petak

Nadal ipak nastavlja niz,počeo SP

TenisIvan Ljubičić zaključio je uspješan nastup u Roland Garrosu porazom u polufinalnom ogledu s Rafaelom Nadalom. Drugi nositelj i branitelj naslova slomio je Ivana sa 6:4, 6:2 i 7:6(7), ubilježivši svoju 59. uzastopnu pobjedu na zemljanim terenima. Za jubilarnu 60. će u nedjeljnom finalu morati svladati Rogera Federera...
Image Hosted by ImageShack.us
Ni Ivan Ljubičić nije uspio prekinuti seriju zahuktalog Rafaela Nadala. 20-godišnji Španjolac potvrdio je kvalitetu i ugled najboljeg zemljaša današnjice pruživši svoj najbolji dosadašnji ovogodišnji nastup na pariškom Grand Slam turniru kad je bilo najpotrebnije, za prolaz u veliki finalni ogled s Rogerom Federerom.
Ljubo će iz ovog poraza pamtiti nekoliko slabijih servis-gemova početkom prva dva seta i nešto lošije serviranje u tom dijelu meča, s 56 % ubačenog prvog servisa u prvom i samo 49 % u drugom setu. Protiv Nadala je bilo potrebno više, Španjolac je to vješto iskoristio. Iz trećeg seta, u kojem je podignuo i servis i ostatak igre, Ivan će ponajviše žaliti za propuštenom šansom u tie-breaku, u kojem je vodio s 5:3, pa napravio dvostruku bacivši sve karte na riskantan i jak drugi servis.
"Osjetio sam da mogu potegnuti. Nekoliko puta je uspjelo, taj put nije", rekao je Ivan o riziku i dvostrukoj u tie-breaku: "Ispalo je da je bila kriva odluka, no lako je reći nakon što se dogodilo; da mi je servis uspio, odluka bi bila savršena."
Meč je bio puno izjednačeniji nego će to naznačiti Nadalova pobjeda u tri seta, o čemu, uostalom, dovoljno govori da su relativno glatka prva dva trajala ukupno sat i 44 minute. Presudilo je što je Španjolac na najvažnijim poenima izvukao najbolje od sebe, a pritom i tijekom cijelog meča vrlo malo poklonio suparniku, završivši sa samo 16 neforsiranih pogrešaka, 17 manje od Ivana.
U prvom setu Nadal je s dva rana breaka izgradio vodstvo od 4:1, pa do kraja zadržao jedan od dva stečena breaka prednosti. Ivan će prvenstveno žaliti za drugim izgubljenim servisom, pri zaostatku od 3:1, jer je u tom gemu imao 30:0 i u narednom poenu odigrao prekratak forhend-volej u dobrom prilazu mreži, kojeg je Španjolac kaznio kvalitetnim obrambenim lobom na bekhend-stranu prvog hrvatskog reketa.
Drugi set donio je pravu Ivanovu priliku tek na početku, u drugom gemu, u kojem je na Nadalovom servisu okrenuo 40:15 i propustio loptu za rani break. Preciznije, Nadal ju je izvukao dobrim servisom na Ivanov bekhend, pa prejakim forhendom na kratku povratnu loptu, čestim receptom spašavanja kad god je postalo gusto. Nakon što je to preživio, Španjolac je u nastavku s dva breaka izgradio prednost od 5:1, što se više nije dalo dostići.
"Trebalo je vremena da vidim što mi prolazi u igri i koja je taktika prava, ali i da se priviknem na njegovu igru jer se dugo nisam sreo s ljevorukim igračem. To se odrazilo i na servis", komentirao je Ljubo nešto slabija prva dva seta: "Mislim da sam u trećem setu servirao puno bolje i pametnije."
"U prvom setu sam imao dobru priliku nakon vraćenog prvog breaka, možda sam mogao i do drugog... Bilo je par dužih gemova i šansi za 4:4 i 5:5, no nažalost, nisam ih iskoristio. Drugi set bio je glatko njegov, a u trećem sam igrao dobro, ali nisam iskoristio još nekoliko prilika", dodao je Ivan.
Kako je i sam rekao, Ljubo se u trećem setu još malo podignuo, popravio postotak prvog servisa i zarađivao sve više besplatnih poena u svojim servis-gemovima, uključujući i osam od ukupno 10 aseva u meču. No, ni Nadal nije popuštao, a ono najbolje ostavio je za tie-break, u kojem je zabio čak tri asa, dva u završnici, i okrenuvši zaostatak od 5:3 izborio svoje drugo uzastopno finale Roland Garrosa.
Pri preokretu je pomogao i već spomenuti Ivanov rizik i dvostruka pogreška kod 5:3, kao i prekratki napad na Španjolčev forhend na trećoj Nadalovoj meč-lopti, kojeg je branitelj naslova kaznio kao što obično i kažnjava, odličnom kontrom i prolazom suparnika na mreži na svojem najjačem udarcu. I u tom poenu Španjolac je pronašao ono najbolje kad mu je najviše trebalo...
Posljednji ovogodišnji izazov u Roland Garrosu Nadalu će biti nedjeljno veliko finale protiv Rogera Federera, koji je danas imao znatno lakši posao. Prvopostavljeni Švicarac slavio je predajom Davida Nalbandiana pri zaostatku od 3:6, 6:4 i 5:2, a službeni razlog Argentinčevog odustajanja je istegnuće trbušnih mišića, koje je, kako je objasnio, osjetio krajem četvrtfinalnog dvoboja s Nikolajem Davidenkom.
Nalbandian je svoju šansu za sretniji ishod propustio u ranoj fazi i sredini drugog seta. Nakon što je s dva breaka riješio prvi, Argentinac je imao rani break i vodstvo od 3:0 u drugom, da bi ga u nastavku probuđeni Federer jednostavno pregazio sjajnom igrom, ubilježivši ključni niz od pet uzastopnih gemova za vodstvo od 5:3 i osiguranje poravnanja na 1-1 u setovima. U trećem setu Švicarac je nastavio jednako uvjerljivo, došao do nova dva breaka i kod 5:2 dočekao Nalbandianovu "bijelu zastavu".
Iako je u karijeri već postigao puno i oborio velik broj rekorda, Federer je ovom pobjedom ušao u još neistraženi teritorij - nikad dosad nije bio u finalu Roland Garrosa. Pariz još jedini nedostaje za kompletiranje kolekcije Grand Slam naslova, a posljednja ovogodišnja prepreka bit će mu i najteža dosadašnja.
Nadal ga je lani zaustavio u polufinalu, a u ukupnom međusobnom omjeru vodi s 5-1, uz pobjede u sva tri dvoboja na zemlji, uključujući ovogodišnje susrete u finalima Monte Carla i Rima.
Hoće li Federer prekinuti taj negativni trend i narušiti tradiciju ili će Nadal još jednom pokazati da je nedodirljiv na zemlji - doznat ćemo za dva dana.
Image Hosted by ImageShack.us
Tenisači, polufinale: Federer (Švicarska, 1) - Nalbandian (Argentina, 3) 3:6, 6:4, 5:2, predaja Nalbandiana, Nadal (Španjolska, 2) - Ljubičić (Hrvatska, 4) 6:4, 6:2, 7:6(7).

NOGOMET (SP)
Otvaranje Svjetskog prvenstva ponudilo je zaista spektakularan okršaj Njemačke i Kostarike u kojem su gledatelji mogli vidjeti čak šest pogodaka, od kojih dva koja već sad kandidiraju za gol turnira. "Elf" je upisao pobjedu od 4:2 i tako zasjeo na čelo skupine A gdje će biti barem do kraja okršaja Poljske i Ekvadora koji igraju u 21 sat. Ako se po jutru dan poznaje...
Image Hosted by ImageShack.us
(slavlje . gol "švaba " koji će sigurno kandidirat za jednog od najljepših na Sp-u postigao ga je slavljenik TORSTEN FRINGS)
Skupina A, 1. kolo:
Njemačka - Kostarika 4:2 (Lahm 6', Klose 18', 61', Frings 87'/Wanchope 12', 73')-trenutačno igraju Poljska i Ekvador i na poluvremenu rezultat je 0-1-PISAT ĆU VAM SUTRA BOK...............POZZDRAVwavewavehrvatskahrvatska
- 21:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

-Opis bloga-