...I've seen a million faces an I've rocked them all...

05.06.2006., ponedjeljak

AJMO AJMO AJMO IVANE,IVANE,IVANEEE...............

Hrvatski tenis prvi put ima dva četvrtfinalista Roland Garrosa u istoj godini. Ivan Ljubičić pridružio se Mariju Ančiću i prošao među posljednjih osam Grand Slam turnira na pariškoj crvenoj zemlji s današnjih rutinskih i očekivanih 6:3, 3:6, 6:3, 6:2 protiv Španjolca Rubena Ramireza Hidalga...Iako je bilo vidljivo da je koju razinu ispod svog maksimuma u igri, Ljubičić je ipak bio dovoljno dobar da ne dozvoli iznenađenje u ogledu s Rubenom Ramirezom Hidalgom. Jasno se vidjelo tko je četvrti, a tko 79. na svijetu, uz Ivanovu pobjedu nakon tri sata i dvije minute igre.
Španjolčeva jedina šansa bila je što duže zadržati loptu u igri i odgurati Ljubu što dalje od osnovne crte, pa pokušati dominirati ili poentirati nakon kraćih povratnih lopti. Bio je to recept koji mu je upalio jedino u drugom setu, dok je u preostala tri promašio previše da bi se uspio izvući protiv objektivno puno kvalitetnijeg suparnika.
Pored toga, Ivan se u nekoliko teških situacija u prvom, trećem i četvrtom setu mogao osloniti na pouzdani servis, koji je dobro funkcionirao kad je najviše trebalo.
U prvom i trećem setu Ljubo je prošao s po jednim breakom, dok je u četvrtom još triput oduzeo Španjolčev servis i dosta mirno priveo meč kraju. Ramirez Hidalgo je u toj dionici sve manje pružao otpor i sve češće nizao neforsirane pogreške, kojih je na kraju prikupio čak 45; nedvojbeno previše za njegov stil igre.
Image Hosted by ImageShack.us
Ivan je ovom pobjedom poravnao svoj rezultat karijere na Grand Slam turnirima, došavši podjednako daleko kao i na ovogodišnjem Australian Openu. Tada ga je u četvrtfinalu zaustavio Marcos Baghdatis, a ovog puta će s druge strane mreže stajati francuski adut Julien Benneteau, 95. na svijetu, koji je u osmini finala prošao bez puno muke.
Benneteau je slavio nakon samo šest odigranih gemova protiv Alberta Martina, predajom 27-godišnjeg Španjolca pri zaostatku od 5:1 zbog ozljede leđa.
Tenisači, osmina finala: Benneteau (Francuska) - A. Martin (Španjolska) 5:1, predaja Martina, Ljubičić (Hrvatska, 4) - Ramirez Hidalgo (Španjolska) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2.
Tenisačice, osmina finala: Hingis (Švicarska, 12) - Peer (Izrael, 31) 6:3, 2:6, 6:3.
- 18:50 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

-Opis bloga-