, Čačinački Alkosi-malo nas je al smo govna! Dobrodošli na blog Čačinačkih Alkosa,vjerovatno najmanje organizirane grupe navijača u RH! Naš moto je "Malo nas je al smo govna"!Čitajte aktualne postove,čitajte postove iz arhive i upoznajte nas i naše Čačince.Gledajte slike i svakako ostavite komentar nakon posjete. Članovi: Mrus,Bobika,Kec,Krco,Šljivić-Bosanac,Ileš,Preradović,Lujza,Švabo,Cigo,Toca,Darac itd Čačinčanke Prvakinje Hrvatske - Čačinački Alkosi - Blog.hr

Čačinački Alkosi

17.08.2009., ponedjeljak

Čačinčanke Prvakinje Hrvatske

Spomenuo sam neki dan da su naše djevojke iz ŽKK Mladost Čačinci u Splitu na finlu Sportskih igara mladih osvojile prvo mjesto u uličnoj košarci i naslov kadestkih prvakinja Hrvatske.

Još jednom im čestitamo. I njima i njihovom voditelju Velimiru Tresku. Ovo je fenomenalan uspjeh i prvi puta da u nekom sportu u bilo kojoj kategoriji Čačinci imaju prvaka Hrvatske. Bravo cure, svak čast!

Čačinci su lani imali prvaka Hrvatske u matematici mladog gospodina Biondića a ovo je, kao što rekoh, prvi sportski naslov.




Nakon osvojenog 1. mjesta na županijskom natjecanju u Virovitici djevojke su izborile pravo natjecanja na regionalnom natjecanju. U konkurenciji ekipa iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije mlade čačinačke košarkašice također osvajaju 1. mjesto.
Na finalnom natjecanju 11. i 12. kolovoza 2009. godine u Splitu, Antonela Budim, Elena Budim, Ana Žeger i Marija Šimatović redom su postizale slijedeće rezultate:

Čačinci : Sisak 11:2
Čačinci : Zagreb 11:5
Čačinci : Slavonski Brod 11:8 - polufinale

I konačno u finalnoj utakmici vrlo uvjerljiva pobjeda protiv odlične ekipe Trogira 21:12.







Konkurencija našim djevojkama su bile djevojke iz velikih ili većih gradova što ovom uspjehu daje još veću težinu. I sve su ih pobijedile.

Evo i LINK sa službene stranice igara mladih.

Čim je u Čačince stigla vijest o naslovu krenulo se u organiziranje dočeka. Općina Čačinci je na sebe preuzela organizaciju fešte, Alkosi su se odmah stavili na raspolaganje Općini i KK Mladost bude li išta potrebno odraditi.

Dogovoren je koncert Prve Lige, KK je organizirao šank i besplatne debrecinke za sve posjetitelje a mi smo se priljepili za taj šank i postavili svoj štand sa suvenirima nebi li uhvatili koju kunu.




Mnogi su bili skeptični oko same fešte, ali kako je vrijeme odmicalo školsko dvorište je bivalo sve punije i punije. Po nekim procjenama oko 400-tinjak ljudi je došlo pozdraviti šampionke. Skupilo se staro i mlado, trijezno i pijano, ljepotice i zvijeri…..








Prva Liga je tamburala svoj repertoar pjesama a mi smo s nestrpljenjem čekali dolazak naših djevojaka.

I napokon, negdje iza 22 sata stigao je kombi sa prvakinjama! Tada sam se ja popeo na pozornicu i predstavio Antonelu, Elenu,Mariju,Anu i Velimira i svatko je dobio zasluženi pljesak. Alkosi su napravili malu bakljadicu a djevojke su bile oduševljene dočekom.






Zatim su na pozornicu pozvani predsjednik KK Mladost Tomislav Tomić i predsjednica ŽKK Mladost Josipa Mališ da čestitaju djevojkama i uruče im cvijeće. Nakon njih, na pozornicu je došao Kec kao predstavnik Alkosa i u ime Kluba Navijača također darivao djevojke i trenerajasučićem i zastavicom od Alkosa,a zadnji je došao Dražen Vekić odjeven kao djed mraz i doneo lopte.

Kada su čestitanja bila gotova, dao sam riječ našim junakinjama koje su ukratko rekle kako se osjećaju i zahvalile na dočeku. Nešto riječitiji je bio Veljo koji je rekao kako su ga u Splitu pitali „A gdje su ti Čačinci“! Nisu znali za nas a sada su ns valjda zapamtili.

Prva Liga je krenula sa pjesmom „Večeras je naša fešta“ a ja sam mikrofon proslijedio Velji koji je skupa s curama otpjevao istu uz pomoć publike i bakljadu Alkosa. (ispričavam se zbog loše kvaliteta videa)





Uskoro su djevojke otišle na večeru a mi smo nastavili feštati do pola noći.

Dame i gospodo, niti mi niti ove 4 djevojke još uvijek vjerovatno nismo potpuno svjesni koliki je ovo veliki uspjeh. Nedajmo da padne u zaborav,pričajmo o njemu danima.

Djevojke su u Splitu promicale ime Čačinaca, ime KK Mladost Čačinci, ime Općine Čačinci, ime Čačinačkih Alkosa, ime osnovne škole i ovaj doček je najmanje što su im Čačinci mogli dati. A zaslužile su mnogo više.
Pridružite se čestitkama, darujte djevojke, kada ih sretnete na ulici stisnite im ruku, platite im sladoled ili coca-colu. One su prvakinje Hrvatske. Prvakinje Hrvatske iz malih Čačinaca i pokažimo im da se ponosimo njima pa će se i one ponositi nama!


- 17:07 - Mudro mišljenje puka (16) - Štampaj i urami - #

<< Arhiva >>

0

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Čačinački Alkosi

Free Counters Pošalji nam mail!

LINKOVI:

PJESME ALKOSA

Slike članova