4ever green day

31.07.2007., utorak

Tre Cool


TRÉ COOL

-puno ime: Frank Edwin Wright III
-podrijetlo: rođen u Frankfurtu ,Njemačka ; djetinjstvo proveo u Willitsu, California
-vrsta glazbe: alternativni rock, pop punk ,punk rock
-boja očiju: plava
-prirodna boja kose: smeđa
-bračni status: 1995. u 3. mjesecu se oženio svojom dugogodišnjom curom Liseom Lyons. Rastali su se nakon nekog vremena. U 5. mjesecu 2000. se oženio Claudijom. 2003. su prekinuli.
-djeca: Ramona, rođena u 1. mjesecu 1995.(od prve žene Lisee)
Frankito("mali Frank"), rođen 2001.(od druge žene Claudie)
-obitelj: Tre je odrastao sa svojim ocem i dvoje braće. Sada živi u Oaklandu, California
-instrumenti: bubnjevi, harmonika, gitara
-drugi bendovi: The Lookouts, Sreeching Weasels i Samiam

BIOGRAFIJA

Rođen je 9.12.1972. u Frankfurtu, u Njemačkoj gdje je njegov otac slu¸benovao kao vojnik. Poslije se s obitelji ponovno preselio u Ameriku, i to u udaljene planine Mendocino u Kaliforniji. Njegov prvi susjed je bio vlasnik izdavačke kuće (Lookout! Records), Lawrence Livemore koji je imao nos za talente. Upravo Livemore je otkrio ovoga dvanaestogodišnjaka i dao mu umjetničko ime Tré Cool, što u prijevodu znači 'vrlo cool' . 1988. godine je Tré svirao na jednom srednjoškolskom koncertu sa svojim bendom, The Lookouts. Nakon njih su svirali Sweet Children- današnji Green Day. Slučajno ili ne, menadžer grupe Sweet Children bio je Tréov producent. Kada je početkom 90-ih prvi bubnjar grupe Green Day ,John Kiffmeyer(Al Sobrante) napustio bend, izbor je automatski pao na Tréa. Tré je odlučio napustiti školu kada je bio na predzadnjoj godini. Kada se trebao više usredotočiti na turneju, napustio je školu.
Tréov tata im je poslužio kao vozač za čak tri njihove turneje. Frank Wright II, Tréov tata kaže :" I watched them go from a bunch of kids to a group of musicians with work ethic. On their first tour or two, it was more of a party than anything else. I still scratch my head and say, 'How in the hell did they make it?' They used to practice in my living room here -- a lot of the songs they did on Dookie. You hear it coming together, and you don't expect people are going to go out and buy it. But when it does, you just say, 'Wow, that's so cool.'" (Rolling Stone, January 26, 1995)

PRIVATNI žIVOT

Tré je postao otac kćeri, Ramone u siječnju 1995. i oženio se Liseom Lyons(Ramoninom mamom) dva mjeseca kasnije. Kasnije su se rastali, ali ostali dobri prijatelji. Tré se ponovno oženio 2000. za Claudiju, koja je uskoro (2001.) rodila sina Frankita, što znači ''mali Frank''. Rastali su se 2003. i nakon toga živjeli zajedno neko vrijeme u Oaklandu,California.


ULOGA U GREEN DAY-u

Tré, kao i basist Mike Dirnt, ima malu ulogu u skladanju pjesama. Rijetko piše za bilo koje instrumente osim bubnjeva na službenim Green Day albumima.
Tré ipak ima neke zasluge u pisanju pjesama i sudjeluje kao vokal na njihovim albumima. Napisao je i otpjevao pjesmu(bonus track) ''All by Myself'' na Dookie-u (koja je sakrivena iza/u pjesmi F.O.D.), i dio ''Rock and Roll Girlfriend'' iz pjesme "Homecoming" koja je na albumu American idiot. Također je napisao humorističnu pjesmu "Dominated Love Slave", (naziv objašnjava pjesmu) na Green Day albumu iz 1992. Kerplunk!-u. Na toj pjesmi pjeva i svira i bubnjeve i gitaru, i pjeva pjesmu ''Like a Rat Does Cheese'', koja se ne pojavljuje na albumu zbog svojeg eksplicitnog seksualnog sadržaja. U nekim rijetkim izvedbama pjesme, Tré i Billie su zamijenili instrumente. Otpjevao je i komponirao pjesmu "DUI" ("Driving Under the Influence",''Vožnja pod utjecajem- alkohola, droga...''), koja je snimljena tijekom snimanja Nimroda, ali je objavljena na Shenanigans (na kompilaciji B-side), bila je neobjašnjivo izostavljena. Neki su pričali i da Tré svira gitaru u "Rock and Roll Girlfriend", sa stihovima ''I play the shit of the drums and I can play the guitar'' koji su popraćeni kratkim improviziranim solo zvukom gitare. Također su pričali da je na albumu Dookie komponirao solo improvizaciju za gitaru na pjesmi ''When I Come Around'' na kojoj je Billie napisao dio za bubnjeve. Tré se još pojavljuje na Fat Wreck Chords.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 11:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

  srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
pisat cu o mome najdrazem bandu koji se zove green day, i malo o drugim rock bandovima (ako mi se bude dalo), mozda malo o sebi

Click here to get avatars like this!

Zovem se: Iva
Prezivam:*****
Skola: trgovackaheadbang
Imam 17 godina
zivim u zagrebu; tj. kvart kustosija
Volim: fast food, colu, roditelje,decke, i druziti s frendicama, i izlaziti van, ici u soping, glupirati i zajebavati s drustvom, slusati glazbu, najbolji bendovi su: My Chemical Romance,Green day,Fall out boys, Panic At The Disco, The Red Hot Chili Peppers, Simple plan, The fray, Guns N' Roses, Nickelback, The All-American Rejects, Nirvana... itd
Zelim si staviti tetovazu,nauciti gitaru svirati...
Ne Volim: ići u skolu, učiti, mrzim dvolicne ljude...





Click here to get avatars like this!

Click here to get avatars like this!

Click here to get images like this!