neverinov blogneverinov blog

Zelena Čistka - 26.travnja 2014





Izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još jači i još bolji. 2012. godine uključilo se 41.558 volontera u 161 jedinici lokalne samouprave te je očišćeno čak 3.746 tona otpada. U 2013. godini odaziv volontera bio je još i veći. Sudjelovalo je gotovo 50.000 volontera, 198 jedinica lokalne samouprave a očišćeno je nešto manje od 4.000 tona otpada.

Stoga će se 26. travnja 2014. godine još jednom udružiti napori kako bi pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda, te što sve možemo i spremni smo učiniti u samo jednom danu. Pridruži se i ti! Osjeti zajedništvo i pozitivu koja će nam, promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada, omogućiti bolje sutra!

Na ovom linku možete pratiti koje su se općine i gradovi pridružili akciji. Crveno je tek za kontaktirati od cura iz udruge Žmergo, žuto su općine koje su se odazvale, ali još uvijek nisu poslale službeni dopis koji to potvrđuje, zelenu su one koje su taj dopis poslale i crno su one koje nisu prepoznale važnost ove akcije.

Ja sam kordinator za općinu Mošćenička Draga. Dobite ćemo dvije baje od komunalca u dogovoru sa načelnikom Ratkom Salamonom (ovdje mu se i zahvaljujem) i počistiti u zdravom rivalitetu jednu lokaciju kod Brseča u jednu kod Mošćenica. Nadam se da će biti dobar odaziv mladih i starih. Ako je netko voljan može se priključiti nama ili najbližoj akciji pred svoga mjesta stanovanja.




Don't be shy!


Oznake: okoliš, ekologija

Post info
28.03.2014. (10:32)
23 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>