neverinov blogneverinov blog

Čaj od veprine





I tako sam se junački poslužio vrtlarskim škarama i krampom kako bi došao do najvrijednijeg djela Veprine.



Korijen je najljekovitiji dio veprine koji je upravo zahvaljujući svojoj razgranatosti uspio iscrpiti iz zemlje tolike vrijedne spojeve i minerale koji su čovjeku potrebni.Na glavni odebljali dio korijena nanizani su mnogi sitni i još sitniji korjenčići –rizomi-koji se granaju na sve strane do nekih 30 cm dubine. Korijen je ljutog i gorkog okusa, i specifičnog ugodnog mirisa.Boja mu je bijela a na mnogim rebrastim pregibima je blijedo-ružičasta, i čini njegov izgled vrlo zanimljivim, poput umjetničkih tvorevina koje samo priroda može dati.





I tako napravih materijal za čaj koji sam dao noni sa katasrofalnim stanjem vena na području noge. Zlobnici kažu da ju koristim kao pokusnog kunića pa trenutno eksperimentiram i na sebi.

Čaj: dvije jušne žlice suhog korijena veprine moči se jedan do dva sata u 2 do 3 dl vode. Poslije toga čaj se nakratko prokuha te se pusti odstajati jedan sat i procijedi se. Po potrebi se može zasladiti i medom. Pije se u malim gutljajima dvije do tri šalice dnevno prije jela.

Liječenje: – pojačava izlučivanje mokraće, izaziva pojačano znojenje, pomaže u liječenju kožnih bolesti, u liječenju žutice, učinkovita je kod artritisa, gihta i reumatizma, kod arterioskleroze, tumora prostate, kod poremećaja cirkulacije u šakama i stopalima.





Ljekovite tvari: sadrži eterično ulje, ruskozid, vitamin P, treslovinu, smolu, holin, šećer, kalijeve soli, fitosterol i sl.


Efekt: osvježenje, dobra volja (na očima imam osjećaj kao da sam zapalio joint), smirenost, zen.
Post info
04.04.2014. (10:17)
24 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>