neverinov blogneverinov blog

Porezni stup srama



Nakon katastrofalnih poteza ove vlade (dizanje pdv-a, obezvrijeđivanje posla sa stažiranjem za 1600 kn) došlo je napokon vrijeme kad i najčoravija kokoš ubode neko zrno. Ne čitam novine i ne gledam dnevnik, samo upijam što svijesno što nesvijesno preko bloga i roditelja koji hipnotizirajuće prate vođenje opće stvari.

Ovo "oskvrnjivanje" tajnih podataka nebi bilo potrebno da je bilo volje kažnjavanja i nagrađivanja nepoželjnih odnosno poželjnih obrazaca ponašanja. Ali, pošto je nacionalizam zajedno sa strahom od srbočetničke agresije popio zdrav razum većini ondašnjih građana (mnogi nisu krivi što su se našli između kovnja i nakovnja i prepoznali trenutke u kojima će ih nasamariti ovi u pozadini ratnih zbivanja) pod pokroviteljstvom neopisivo kriminalnog HDZ-a, svako pozivanje na poštenje red i mir je bio samoubilački pothvat. Rat je bio prijekopotreban da na čelo države izgmižu iz svojih rupa gmazovi koji normalnim putem nebi ni primirisali.

Jedan od načela radi kojih država ima pravo da egzistira jest da svi njeni građani budu zaista isti pod zakonom. Do sada se to nije poštovalo, i to debelo. Od silovanja, ubojstva, premlaćivanja, uništavanja poduzeća i utaje poreza bi se spašavali oni koji su bili slizani sa vlastima a i često u njoj. Nakon 22 godine izrugivanja poštenim ljudima naprosto me zaboli za povredu privatnosti svih tajkuna, mešetara, starleta, wannabe direktora. Ima da ih bude sram što su bančili tuđim novcem ko da je njihov.

"E, kad nećeš mirnim putom dobićes čarobnim prutom" rekao bi Đole u nekom sasvim drugom kontekstu.


U govnima smo preko glave, dišemo na slamčicu i samo fali da nam stave prst na dotok zraka. Država ima pravo za potraživanjem onoga što joj pripada barem u znak poštovanja onih koji su plaćali porez dok su mrmljali sebi u bradu "kurba prasica ma si gramziva".

Prije nekoliko godina, dok je još Prodi bio prvi premjer u susjednom nam Italiji, Roman tales ispravi me ako se varam, država je odlučila oprostiti prascima polovicu ako uplate odmah. Pari mi da sam vidio kako Linić umjesto neisplaćenih poreza zahtjeva da ti vrli poduzetnici otvore radna mjesta što isto nije izvan pameti. Nadam se samo da će isto tako biti neumoljiv prema vlastitim članovima (i onima iz koalicije) ako se pokaže da su zaprljali prste u marmeladi.


Inače džaba im treniranje poštenja ako nisu u stanju isto napraviti u vlastitim redovima. U tom slučaju su pljunuti HDZ.




Baš mi pašu ovi crni ključevi u zadnje vrijeme.




Post info
02.08.2012. (18:10)
17 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>