13

utorak

rujan

2011

Što se to danas dogodilo?



Poštovani blogeri
danas je u vremenu od 11:15 do 13:35 došlo do ispada (možda bolje reći – raspada) sustava kod slovenskog internetskog providera, kod kojeg su smješteni i naši serveri.

Problemi su sada otklonjeni i nadamo se da se neće ponoviti. A ako se baš i moraju ponoviti, navijamo da to bude između 3 i 4 ujutro.

Iako je 'stvar' bila van našeg domašaja, ispričavamo se svima kojima je ova greška isključivo tehničke prirode prouzročila probleme.

06

utorak

rujan

2011

Toolbar 1.0

Iako se to možda izvana ne primjećuje, nastavljamo s nadogradnjom pa vam danas predstavljamo alatnu traku Blog.hr-a, koja je smještena na dnu stranice, a proteže se čitavom njenom širinom. Ovo je njena prva verzija, a naknadno će njezine mogućnosti biti proširene.

Osim što omogućava logiranje i pristup vlastitom blogu, u dijelu pod nazivom 'Moja lista blogova' moguće je kreirati liste blogova i na njih dodavati neograničeni broj blogova. Blogovi se na listu mogu dodavati ili kopiranjem čitave adrese ili upisivanjem samo poddomene (za slučaj ovog bloga dovoljno je u polje za adresu upisati 'blog')



Kada neki od blogera s naše liste objavi novi post, u manjem crvenom kvadratiću se pojavljuje broj, koji označava koliko je novih postova objavljeno na listi koju smo kreirali. S obzirom da se ovo prva verzija toolbara, za sada nije moguće preimenovati kreirane liste no uskoro će i to biti moguće.

Kada ste se logirali 'preko' alatne trake, ona vas prati u daljem surfanju Blogom. Tako da kad naiđete na blog kojeg biste željeli spremiti na listu, ta je opcija automatski ponuđena.

Za sada se blogovi na našim listama poredavaju abecedno, s tim da blog s novim postom mijenja pozadinu u blago zelenkastu. U prvoj poboljšanoj verziji blogovi na listama će se poredavati kronološki – na vrhu će biti blog koji je zadnji objavio post. No, za sada će se liste 'listati' (scrolati).

Kako je bilo dosta zamjerki vezanih uz ukidanje liste '24 sata' vjerujemo da će blogeri koristiti opciju 'Moja lista blogova' za kreiranje vlastite ili vlastitih lista, pomoću kojih će lako pratiti što rade blogerice i blogeri koje običavaju čitati.

Sljedeći update će napokon riješiti 'višegodišnji' zahtjev blogera: unos fotografija direktno u post. Kada opcija bude ugrađena, provjerena i funkcionalna – javit ćemo se novim postom.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>