Black bunny

utorak, 30.05.2006.

The Beatles....


Kako je kod vas? Meni je jos jedan dan prosa poprilicno dosadno... Nista zanimljivo... Nada... Niente... Sve je to bulšit kako kaze nasa Palmekica.... :o)
Jedva cekan da prođu ova dva tjedna pravog pakla u skoli i napokon dođe lito... Samo mi jos ne ide u glavu da san u devetom misecu u drugom razredu srednje... Kako vrime prolazi... Imam jednu novost koja nije utemeljena na sigurnim podacima nego je najvjerojatnije nekome bilo dosadno pa je odlucija malo lupetat po Internetu... Uglavnom... Ivona (iz razreda, legenda, svaki sat s njom crkajen od smjeha i redovito me pritom rasplace...) je postala opsjednuta o Beatelsima nakon sta je na Internetu pronasla stranicu u kojoj pise da je Paul McCartny nakon sta su Beatlesi zapalili svijet, dozivio prometnu nesrecu i... poginija.... Da, da... Ako je vjerovati ovome izvoru, nas dragi Paul McCartny ( ovi koji sad zivi...) nije Paul McCartny nego neki livi coka kojeg su Beatelsi nasli odma nakon smrti pravog Paul McCartnya, a koji je (kako vidimo) jako talentiran i jako slican ''pravome'' (???), ali (prema izvoru) je ipak triba napravit par operacija... Kako mi je Ivona pricala, iz tog izvora jos saznajemo da su preostali Beatelsi (Harrison, Starr i Lennon i ovi ''novi'') imali griznju savijest jer su zataskali stvar o nesreci tako da na naslovnici svakog albuma ima po nekoliko ''tajnih znakova'' koji upucuju na smrt Paul McCartnya i na taj nacin se nadaju da ce im oprostiti... Ovo je sve malo cudno i ni ja sama ne vjerujem u tu pricu, ali mozete posjetiti stranicu koju mi je dala Ivona pa sami provjerit (ja nisan imala vrimena osobno proceprkat po tome...) pa ako vam se da, provjerite i javite mi... Stranica je: The Beatles
Evo malo povijesti o njima... (Skinuto je sa tomasini bloga - tomasini blog ,pogledajte pod arhiva 2006. - 04)


The Beatles su bili Britanski rock sastav aktivan tokom šezdesetih godina. Smatra se da su Beatlesi najpoznatiji muzičari dvadesetog stoljeća i najpopularniji sastav popularne muzike svih vremena. Članovi Beatlesa su bili John Lennon (vokal, ritam gitara, i pisac stihova), Paul McCartney (bas, vokal i pisac stihova), George Harrison (gitara i vokal), i Ringo Starr (bubnjar). 1970. godine Beatlesi su izjavili da više neće raditi zajedno, zavšavajući sjajnu karijeru tokom koje su ukupno prodali milijardu ploča i kaseta širom svijeta.

Kako je uopće došlo do grupe ''The Beatles''?:
Lennon sreće McCartneya pred kraj pedesetih godina i nagovora ga da mu se pridruži u Lennonovoj grupi The Quarrymen u srpnju 1957. Nakon prilično beznačajnih tri godine, grupa dobiva ime The Beatles, i sastoji se je od Lennona, McCartneya, Harrisona, i bubnjara Pete Besta. U augustu 1962. godine, Ringo Starr zamjenjuje Pete Besta.

Beatlesi završavaju svoj prvi album, "Please Please Me" 11. veljače 1963. Drugi singl sa tog albuma, istog imena kao i album, postaje veliki hit. Brojne druge pjesme, poput "Love me Do", "P.S. I Love You", "I Want To Hold Your Hand", "She Loves You", "Can't Buy me Love", i "And I Love Her", također postaju vrlo popularne. 1964. godine, Beatlesi snimaju svoj prvi Američki album i sviraju na TV emisiji poznatog Ed Sullivana. 73 milijuna Amerikanaca gledaju tu epizodu. Te godine Beatlesi čak snimaju i film, "Noć nakon teškog dana" ("A Hard Day's Night"). Senzacija i fenomen Beatlesa dobiva naziv "Beatlemanija".
Nakon vrhunca Beatlemanije, 29. augusta 1966. godine Beatlesi održavaju svoj zadnji koncert u San Franciscu. Od tada nastoje da prave bolje albume i eksperimentiraju sa njihovom muzikom. Naravno, droga tad već postaje veliki uticaj na njihovu muziku (Naročito razna iskustva sa LSD-om). Zajedno sa grupima poput Doorsa, Beatlesi započinju psihadelični pokret u rock muzici. Albumi poput "Revolver" i "Rubber Soul" su odlični primjeri psihodeličnih utjecaja na muziku Beatlesa. Muzika Beatlesa nastavlja biti vrlo popularna ali sada također ima umjetničko poštovanje.2. lipnja 1967. godine, Beatlesi objavljuju album koji mnogi smatraju za jednog od najboljih i najvažnijih svih vremena: "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band". "Sgt. Peppers" uskoro postaje najpopularniji album svih vremena. U povijesti rocka, "Sgt. Peppers" je važan zbog toga što je bio prvi popularni rock koncept album, i time započeo klasični rock pokret.
Kasniji albumi Beatlesa ne opadaju u popularnosti. Pjesma "Hey Jude" postaje najpopularnija Beatles pjesma svih vremena. Ipak, na albumima poput "The Beatles" (Poznatiji kao "bijeli album"), i "Magical Mystery Tour", očigledno je da članovi Beatlesa počinju slijediti svoje vlastite interese.

The Beatles snimaju svoj posljedni album, "Abbey Road", u srpnju 1969. godine. Beatlesi se konačno rastaju 1970. godine. Kasnije te godine, razne ranije pjesme su bile objavljene kao dio novog albuma, "Let it Be". Svi članovi Beatlesa zatim počinju vlastite karijere. John Lennon je imao najuspješnije albume, ali McCartny, Harrison, i Starr su također imali zapažene albume. Ljubitelji Beatlesa širom svijeta su očekivali da će se članovi Beatlesa možda ponovo okupiti i održati jednu posljednju svjetsku turneju. Nažalost, ubojstvo Lenona 8. prosinca 1980. godine prekida te nade.

P.S.
Ne izgleda li vam oni auto na slici malo cudno? Ka da mu tu nije misto... Ne znan, mozda i sama pocinjen virovat u to cudo.... Ubijte me, ali ne znan u sta vise da virujen...

30.05.2006. u 21:31 • 3komentarisprintaj#natrag na vrh

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Moj kutak

«Penzići novi i penzići polovni; doživotne žrtve javnog prijevoza; blesavi od znojenja u kutiji; još dva radna vijeka do fićeka.»
Hladno pivo

Tutor.Blog








Ne zamjeram ljudima ako se na slažu sa mojim mišljenjem,
ali im zamjeram ako se ne slažu sa svojim....

MySpace Layouts

MySpace Layouts



alma
tea
marin
kiki
iva
burnd-mixd

Korisni blogovi:
poison angel
NLO
tutor
video zone


Veslacki klubovi:
Veslacki portal
HVK Mornar
HVK Gusar
VK Iktus
VK Krka




Free Web Counter

Free Web










Neka tamo plavusa...



Something about me...
Mislin, svi pisu o sebi pa cu i ja...
-Ja san Lana :o)
-Imam godina: svake godine sve vise...
-Iden u Prirodoslovnu gimnaziju
-Treniran veslanje u Mornara
-Iz najlipseg san grada na svitu - Splita
-Slusan rock,metal,heavy metal,punk... a homepaige nekih grupa mozete i nac gore...
-Strast mi je ono sta najvjerojatnije necu nikad naucit svirat, ali lipo je i slusat - bubnjevi
-Obozavan citat knjige. Tu prednost imaju krimici, ali nije lose procitat i drugo....
I secer na kraju:
Iman smisla za humor (ocito...), pametna san, slatka i smisna (joj! Kako san skromna ;o)



Ocean života

Ocean. Izvor života. Golema prostranstva. Snaga, energija i iznad svega - ljepota. Tolika neistražena vodena prostranstva. I onda, dođem na njegove obale. Čučnem u pijesku i zagrabim koliko mogu primiti u otvorene dlanove. Jeli ocean ostao isti sa svom svojom ljepotom, životom i snagom? Ništa se promijenilo nije. Možda nekoliko metara dalje druga osoba čini isto i može ih činiti stotine, tisuće na obalama diljem svijeta. Zagrabiti u svoje dlanove koliko primaju i koliko im je potrebno da osjete. Opet, ocean ostaje jedan, velik, lijep, snažan, sveprisutan. Dovoljan da namiri sve dlanove svijeta, a da ostane nepromijenjen. On je stvorio ocean. Nije li veći od te vode?! A opet, tako su slični. Svi ljudi svijeta mogu prići, tražiti i u dlanove primiti koliko im treba. Svi istovremeno. A On opet ostaje velik, snažan, pun života.