Don Boscove misli:

"Budimo uvjereni u svoju vjeru i u svoje osobno uvjerenje i ništa nas na svijetu neće smesti."

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
Fotke
Don Boscove misli:

"Ako želimo da naši materijalni poslovi napreduju, pobrinimo se da u njima najprije tražimo Božje interese."

oratorijzd

23.10.2007., utorak

Crne strane svakodnevice

Prateći dnevna ili tjedna događanja iznenadimo ili u krajnjem slučaju zaprepastimo se, kako puno nesreća, kriminala, razbojništva i svega drugog ispunjava naš prostor, naše sredine u kojima živimo.
Neka informacija čovjeka dirne u dubinu duše pa si tako postavlja mnoga pitanja.
Čitajući, pomislih, pa ne daj Bože, to se moglo dogoditi i meni, i mome prijatelju, znancu, suradniku.
I dječak koji je nastradao bio je poput drugih. Igrao se, išao u školu, odlazio u kino, radovao se životu, živio bezbrižno, more, škola, izlasci.
No, crna minuta, koban trenutak i sve je u trenutku nestalo. Izbrisala se cijela povijest, nestao je jedan život.
Još jedanput je zlo zaigralo i u svoje kolo uvuklo čovjeka, dobrog, mirnog, povučenog. Učinilo je od njega zvijer, slugu koji će izvršiti taj zlobni naum, oduzeti život.
Zašto se događaju takve stvari, zašto se sve više u ljudskim glavam štiri ta manija, kojoj smeta život, radost, veselje, stvaranje, ljubav, darivanje.
Tko želi od čovjekovog života, tog neprocjenjivog blaga, načiniti hladan, taman i beživotan leš, nijema usta koja su pjevala o radosti, zatvorene oči koje su zurile u budućnost.
Kakav je to naš svijet, kakva nam je budućnost?
Treba li i nama kao Ninivljanima doći prorok Jona koji će opominjati, pozivati na obraćenje, ili je možda već došao, a mi ne slušamo, okrećemo glavu, zatiskujemo uši.
I sada dirnut ovim događajima, osjećam duboku potrebu za služenjem, shvatiti veličinu i dostojanstvo svakog života. U svačijem životu, u svakoj osobi prepoznati Boga koji mi govori, koji želi da ga ljubim, da budem prijatelj s njime.
Sada mi dolaze riječi sv. Pavla: " neka vam ne dodije činiti dobro" i toliki primjeri don Boscova života u kojima su se ostvarile one njegove riječi izrečene mladima: " za vas živim, za vas studiram, za vas radim i spreman sam za vas i život dati"
Osjećam poziv da pokažem mladima kako su voljeni, kako su oni jedno veliko bogatstvo i uputiti ih da sve čine iz ljubavi prema Bogu.
To nam je svima zadaća vjerujem, stvarati obiteljsku atmosferu, da svi oko nas budu sretni, mijenjati iz dana u dan svoju indiferentnost, nezainteresiranost u ljubav i radost.

- 21:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Listopad 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Salezijanski animatori, rad s mladima, rad s djecom, vjera, razmisljanja, molitva, ljubav prema Bogu i bliznjemu, duhovnost, igre, sport, druzenje, sve ovo i jos mnogo drugih zanimljivosti. Sve s Bozjim blagoslovom!
INFORMACIJE
SUSRET U SRIDU

ljeto
pjevanje