Bioenergija.hr blog https://blog.dnevnik.hr/bioenergija-belosa

utorak, 11.11.2014.

TAHIKARDIJA

TAHIKARDIJA

Tahikardija je naziv za ubrzani rad srca, obično iznad 100 otkucaja u minuti. Usporeni rad srca zove se bradikardija, a počinje kada se brzina rada srca smanji ispod 60 otkucaja u minuti. Normalni su uzroci tahikardije emocionalna uzbuđenost, tjelesni napor, vrućica ili stres. Bradiaritmija se normalno pojavljuje tijekom sna. Najčešća bolesna stanja koja uzrokuju aritmije su akutni infarkt srca (80%) i angina pectoris ili neko drugo oštećenje srčanog tkiva.
U biti, bilo kakvo oštećenje srčanog tkiva ili promjene u sastavu elektrolita srca mogu izazvati promjenu srčanog ritma.
Tahikardija se može javiti i kod osoba koje su izložene naporu preko svojih mogućnosti . Kada netko bez dovoljno kondicije fizičkim naporom optereti srce, pojačani mu napor poremeti ritam rada srca. Stres je također važan faktor rizika. U strahu srce kuca jako, ali i kada su emocije pozitivne, ubrza mu se rad. Kada je čovjek u kroničnom stresu, povećava se pritisak i bolest je učestalija.
Tahikardija se najčešće javlja kao reakcija organizma na određena stanja, što uključuje:
Izrazito fizičko naprezanje
Anemiju
Stres, iznenadni šok ili strah
Slabost i virusne upale srca
Povišenu tjelesnu temperaturu
Infekcije
Anksioznost
Depresiju
Pojačanu aktivnost štitne žlijezde
Infarkt miokarda
Akutno stanje smanjenog dotoka krvi u srce, suženje krvnih žila ili pritisak želuca na srce.
Simptomi:
Kod tahikardije najčešći su sljedeći simptomi, no postoji mogućnost da se ne pojave. U većini slučajeva otkrije se tek na liječničkom pregledu:

11.11.2014. u 09:25 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 07.11.2014.

LIJEČENJE RAKA – MOGUĆE JE U NEKOLIKO TJEDANA! SAZNAJTE KAKO!

Preuzeto sa portala: Bioenergija Stjepan Beloša


Dr. Coldwell nije jedini liječnik u svijetu koji govori da je kiselost organizma uzročnik mnogih kroničnih bolesti, ali i glavni uzročnik raka.

Problem je u tome što je sva hrana današnjice nevjerojatno kisela i velika ekspanzija raka i drugih bolesti planula je s masovnom uporabom rafiniranog šećera i prerađene hrane.
Prema specijalistu za sve vrste raka, dr. Leonardu Coldwellu, glavni je uzročnik raka kiselost organizma. Svaki organizam svoje kiselo stanje može promijeniti u lužnato u nekoliko tjedana, stoga se rak više nema čime hraniti i jednostavno nestaje. – Lužnato stanje organizma u potpunosti će zaustaviti razvoj raka – navodi Coldwell i dodaje:

– Zdravlje i bolest ljudskog organizma ovise o biološko-fiziološko-kemijskim ravnotežama, koje imaju ulogu važnoga regulacijskog mehanizma u svim tjelesnim funkcijama.

Kad se poremete te funkcije, one su mjerljive kao promjena koja nam može dati “signal” da smo ušli u stanje bolesti, što se može primijetiti pomakom prema kiselosti. Uspjeh bilo koje terapije mnogo je veći ako se tijelu samo malo pomogne da se oslobodi kiselosti, što uključuje jedino promjenu životnih navika i uzimanje namirnica koje nam daju potrebnu lužnatost organizma.
Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Nema organa niti pojedinačne stanice našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti. Međutim, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji održavati stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4.

Ipak, načinom života i lošom prehranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju previše se kiseline nakuplja na nekim mjestima, što se očituje bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli.
To su već znaci kroničnog oštećenja i uzrok mnogih zdravstvenih tegoba. Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprječava nastajanje, ali i daljnje razvijanje postojećeg raka.
Istraživanja govore kako se rak ne može razvijati u lužnatoj okolini, nego u kiseloj, zato bi pH krvi trebao biti što viši. Inače, 7,0 pH oznaka je za neutralno, a naše je tijelo blago lužnato – 7,4 pH. Omjer za zdrave ljude, kako bi se izbjeglo bolesno stanje, trebao bi biti 75 % “lužnate hrane” i 25 % “kisele” tijekom dana.

Zato je vrlo bitno da se upoznamo s namirnicama i da promjenom prehrane pomognemo našem tijelu da uspostavi kiselo-lužnatu ravnotežu. Ako bolujete od raka, u potpunosti izbacite kisele namirnice jer se rak hrani upravo kiselošću. Ako raku uskratimo kiselost, jednostavno postaje nemoguće da će rasti i širiti se. Nakon što zaustavite rast raka i ne dajete mu hrane (kisele), on će se sam povući, no možete ga dodatno ubiti namirnicama poput kurkume, sjemenkama marelice ili uljem kanabisa.

Vama na volju, ali prilikom ovakve izmjene prehrane bolje je ne koristiti kemoterapiju, jer ona osim štetnih ubija i zdrave stanice pa dolazi do smanjenja otpornosti organizma.
Što može uzrokovati pojavu zakiseljenja?
Meso u velikim količinama, nečist zrak, kisele kiše, rezanje, obrada i kuhanje hrane, konzervansi i umjetna bojila u hrani, rafinirani šećer, dehidracija organizma, alkohol, pušenje, nedostatak kretanja, stres, lijekovi, posebice analgetici.

Dakle, za borbu protiv raka najbolje je primijeniti sirovu prehranu s- ako je moguće – domaćim voćem i povrćem.
No, kiselost organizma može izazvati i krivo jedenje, brzo gutanje, kronične bubrežne tegobe, dijabetes, česte upale i nedostatak kisika u tijelu.
Ako je ustanovljena kiselost vašeg organizma, velika je mogućnost oboljenja od raka, a ako vam je organizam lužnat, sigurno je: rak nestaje za nekoliko tjedana.

Ako imate kiseo organizam, žurno pomozite neutralizaciji kiselosti. Tijelo na prehladu reagira hiperprodukcijom kiselina, kao i kod žena za vrijeme menstrualnog ciklusa.

Šećer je kradljivac lužina jer prilikom razgradnje troši kalcij, stoga ljudi koji uzimaju puno slastica često imaju nedostatak kalcija.

Preopterećenost kiselinama organizam neutralizira mineralima, a to su kalcij, magnezij, kalij, željezo, cink i drugi.
Pritom važnu ulogu ima kalcij pohranjen u zubima i kostima jer predstavlja najveću zalihu minerala . Za probleme zuba i pojavu karijesa česti su “krivci” višak kiselina i nedostatak lužina.

Probavni je sustav složeni mehanizam, s nizom kemijskih reakcija koje se smjenjuju i u kojima kiseline imaju vrlo važnu ulogu. Kiseline u organizam dospijevaju hranom, ali određene kiseline proizvode jetra, gušterača i želudac. Za dobru probavu, za izlučivanje štetnih i nepotrebnih tvari bez fermentacije i nadutosti, želučani i crijevni sadržaj trebaju imati uravnoteženu pH vrijednost.

Rješenje je jednostavno: treba smanjiti uporabu kiselih namirnica u korist lužnatih, koje odlično pogoduju probavnom sustavu, a dobrodošla pomoć bit će i svakodnevna uporaba alkalne vode dobivene procesom ionizacije (ionsko srebro), Aloa Vera,
Za nastavak teksta kliknite ovdje.....

07.11.2014. u 21:17 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2014  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2014 (2)
Siječanj 2014 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi