nedjelja, 20.01.2008.

Kad njemu zapravo baš i nije stalo....

Prvo samo pročitala post na blogu od Born To Be My Baby i morala sam ga objaviti...
Malo sam pretraživala internet i našla cjeli članak na tu temu...
Otvorio mi je oči i neke stvari sad vidim jasnije... shvaćam da sam se cijelo vrijeme nadala bez veze... i da je sad vrijeme da na sve pogledam drugim očima... njemu nije stalo, on mene ne vidi na taj način na koji bi ja to željela... ali jednostavno me ne želi povrijediti... konačno se moram pomiriti s činjenicom da smo samo prijatelji i da je to najviše što ćemo ikada biti!!!


glitter-graphics.com

Evo vam članak... meni je otvorio oči, možda ih otvori i vama...

Teška situacija, ali bolje se suočiti s time nego živjeti u iluziji. Sto znače sve te čudne stvari koje muškarci izvode i kojima nas zbunjuju, i kako ih ispravno protumačiti????

POGREŠNO je reći da je pametna cura 'zbunjena' kad je tip ne zove: ona se zapravo vjerojatno jos nada. Ali ako se on ne javlja – situacija je beznadna.
I sto ako se oni ne javljaju jer nas naprosto – ne žele????
Ah, koliko sam puta provela sate i sate slušajući prijateljicu M. kako se tuzi da je njezin novi dečko vise ne naziva iako je početak veze, prema M-inoj verziji, bio gromovit. Mora biti da je on naprosto uplašen, zgromljen tim novim, nepoznatim osjećajima i da mu treba neko vrijeme da dođe sebi, umovala je M. Koliko sam samo kava popila sa prijateljicom B. razbijajući glavu nad slijedećim problemom: frajer s kojim je B. mahnito flertovala na zabavi napustio je party s drugom djevojkom. Ali prije nego sto je nestao, uputio je B. jos jedan dug, tinjajuc pogled. Ma, sigurno mi se nije usudio prici, pa je otisao sa drugim komadom tek toliko da ja budem ljubomorna – uvjerena je B. Nema sumjne da ce on vec nekako saznati njezin telefonski broj i nazvati je. Ili, jos bolje, zasto B. ne bi skratila cekanje i naprosto nazvala njega?

OK, priznajem, maglovito se prisjecam da sam nekoliko puta i sama objasnjavala prijateljici A. da to sto moj decko zaboravlja sastanke i zazire od izlazaka u javnost naprosto znaci da je jako emotivan i da mu treba jos samo nesto vremena da preboli prijasnju vezu. (Oprosti, draga A.!)


glitter-graphics.com

ZBUNJUJUĆE PORUKE

Otkako je vremena žene su se nalazile na kavama, ručkovima, piću, noćnim telefonskim razgovorima da bi analizirale to famozno «zbunjujuce ponasanje» muskaraca. I dok su uklesavale piktograme u kamenu ploču i crtale po zidovima pećina, sasvim je vjerojatno da su jedna drugoj govorile:
«Boji se da ne bude ponovno povrijeđen.»; «Možda ne želi uništiti naše prijateljstvo.»; «Jos nikad nije naisao na zenu poput mene, to ga zbunjuje.»; «Treba mu vremena jer je tek izasao iz prijasnje veze.»
Cini se da nam je trebao netko iz njihova tabora – muskarac, dakle – da nam otvori oci.
Premda zele ispasti komplicirani, muskarci nisu takvi, tvrdi Greg Behrendt, jedan od dva autora americkog hita «Njemu samo nije bas stalo do tebe» (He's Just Not that Into You, Simon&Schuster, 2004.), i ne salju «zbunjujuce poruke».
To sto mi dozivljavamo kao «zbunjujuce» proizilazi iz njihova oklijevanja da direktno kazu:»Ti nisi zena mojih snova». (Hej,kako se mi toga nismo sjetile?!) Ali njihovo ponasanje, prema Behrendtovoj teoriji, apsolutno pokazuje kako se osjecaju.
Sve je pocelo za jedne od epizoda Seksa i grada, gdje je Behrendt radio kao konzultant, jedini muskarac u gomili zena scenaristica. Kako kaze Liz Tuccillo, druga autorica knjige: «Sjedile smo u sobi za scenariste i pricale, predlagale ideje, povremeno pletuci svoj osobni ljubavni zivot u izmisljene zivote likova koje smo kreirale. I kako to obicno biva, jedna od zena pitala nas je sto mislimo o ponasanju frajera koji joj se svidjao. On je davao zbunjujuce poruke – ona nije znala sto da misli. Naravno, s uzitkom smo prionule na razglabanje o svim znakovima i signalima njegova ponasanja. Kao i obicno, nakon dosta analize i debate, zakljucile smo da je nasa kolegica fantasticna i da je on naprosto uplasen, da jos nikada nije sreo zenu poput nje i da mu treba vremena da dodje k sebi.»
Ali tog dana u sobi se nalazio i muski kolega, Greg BEHRENDT, ciji je posao bio da dolazi nekoliko puta tjedno i seriji daje 'musku perspektivu'. Greg je pazljivo odslusao pricu nase prijateljice i nase reakcije. Nakon toga joj je rekao:»Slusaj, cini se da njemu samo nije bas stalo do tebe».
U sobi je izbila revolucija. Bile smo osupnute i zaprepastene. Istovremeno smo se smijale i bile uzasnute, nastavlja Liz. I, iznad svega, zaintrigirane. Scenaristice Seksa i grada naslutile su da «taj muskarac mozda govori istinu. Istinu koju nam, u nasih zbrojenih stotinjak godina izlazenja s frajerima, nikad nije pala na pamet i koju definitivno nikad ne bismo izgovorile naglas.»


glitter-graphics.com


STO SVE ŽENE NEĆE SMISLITI

Nakon toga, prema predaji koja ce uci u legendu, Greg je obisao sobu i kao sveznajuci Buda saslusao price o «zbunjujucim porukama». O frajeru koji je slomio prst kojim pritisce tipke na telefonu. O momku koji je inhibiran, prestrasen, uplasen. Ili su mu se roditelji razveli pa ne vjeruje u ljubav. O decku koji ima toliko puno posla da nema kad nazvati. Ili se upravo preselio, pa mu je stan u neredu. Ili nema novaca, pa izbjegava obaveze. Ili ima previse novaca, pa se boji da ga netko ne iskoristi. (Gregov komentar na taj slucaj: «Sto ce ta luda djeca jos izmisliti!»). Ili jos nikad nije sreo takvu zenu kao sto ste vi – pametnu, vatrenu, duhovitu – tako da mu je potrebno malo vremena da...
Glavna teza Grega Behrendta je prilicno neoboriva, pravi srebrni metak: «Ako je nekom (mentalno zdravom) muskarcu stalo do tebe, nema toga sto bi mu stalo na put. Ako pak nije mentalno zdrav, sto ce ti!?»
Kada su dosle k sebi, prva reakcija Liz i njezinih kolegica bila je da zakljuce: «OK, mozda Greg ima pravo kad je rijec o vecini slucajeva. Ali on nikako ne moze razumjeti MOG vrlo zaposlenog i vrlo kompliciranog buduceg muza:»
Iznimke postoje, slaze se i Greg. «Postoje li muskarci koji su prezaposleni ili su prozivjeli nesto tako strasno da im je tesko posvetiti se vezi? Da, ali njih je tako malo da ih mirno mozemo smatrati urbanim legendama.»
Prava istina: muskarci bi radije da ih satre krdo slonova nego da vam moraju izravno reci da im nije bas stalo do vas. Zasto? «Jer se bojimo da cete vikati i plakati. Da, mi smo jadni», kaze Greg. Uostalom, on to zna. I sam je godinama zbunjivao zene, sve dok nije susreo zenu svog zivota.
I zato, kako ne bi gubile vrijeme, zene trebaju svoj slucaj promatrati kao pravilo, a ne kao iznimku. Znam, znam da ste vi posebni, ali sto je statisticki vjerojatnije?

Drugim rijecima, ako vas frajer ne poziva van, ako vas ne zove telefonom, ako ne zeli hodati s vama, ako ne zeli spavati s vama – to znaci da mu nije bas stalo. Isto tako, ako spava s nekom drugom zenom, ako vas zeli vidjeti samo kad je pijan, ako se ne zeli – nakon nekog pristojnog vremena – ozeniti vama ili ako stalno s vama prekida – to znaci da mu nije bas stalo. Takodjer, ako vas terorizira ili ponizava, ako je ozenjen ili na bilo koji drugi nacin nedostupan, ili ako je jednostavno nestao iz vasega zivota, to znaci samo jedno – da mu nije bas stalo.



glitter-graphics.com



OTVORENE OČI


Kad im je Greg otvorio oči, Liz i njezine kolegice nisu pale u depresiju. «Znanje je moc, a u ovom slucaju ono je oslobadjajuce», kaze Liz. «Shvatila sam da cu od tog trenutka biti postedjena cekanja da telefon zazvoni, da vise necu satima opsesivno s prijateljicama analizirati njegovo ponasanje.»
Kada je rijec o zvonjavi telefona, Greg porucuje – pomalo staromodno – da ga ne zovete. Ako mu je stalo, on ce nazvati vas. Jer muskarci, prema Gregu, vole biti lovci – koliko god staromodno zvucalo.
Ta prica s nazivanjem pomalo mi je isla na zivce, sve dok se nisam sjetila jedne potpuno istinite price, koja na Gregovu teoriju pada kao poklopac na lonac.
Moja prijateljica, njujorska novinarka Anya, godinama je izlazila s raznim frajerima, no nijedan nije bio «pravi». Prije jedno pet-sest godina odlucila je promijeniti taktiku i vise ne nazivati muskarce. Cak je u jednom medjunarodnom zenskom magazinu objavila vrlo zabavan tekst pod naslovom «Zasto vise ne nazivam muskarce». Vrlo nemoderno, mislila sam tada.

Image and video hosting by TinyPic

Epilog: proslog mjeseca Anya se udala za dobitnika Nobelove nagrade, koji je zgodan, duhovit i lud za njom.
Cure, jel' sve jasno?

(iz modnog magazina 'Elle', decembar 2004)


16:04 | Komentari 60 | Print | ^ | On/Off |

subota, 12.01.2008.

Nemoj nikome reći...

...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da je postojala jedna "mala"...
...da je bila tvoja,
i sve ti dopuštala, sve ti dala...


glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da si otišao iz njezinog života
kao tama...
...nemoj im priznat nikad
da je "mala" ostala sama...



glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da je plakala i patila...
...da si "maloj" znacio sve,
a nije te vratila...


glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da je ponos uništio sve...
...tko zna hoce li opet biti sretna...?
...Nemoj im reći,
molim te...


glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da "mala" trebala te...
...i da je "mala" bojala se;
svega čega bojiš se...
...i kada gledaš "malu"
ona gleda te...
...i kada druge te žele
ona neda te...


glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da su ti govorili da za "malu" nisi...
...i nemoj im nikada reći
da su je pitali "Zaljubljena ti si?"...
...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da im je morala reći NE...


glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da bio si joj sve...
...i nemoj im reći...
...kako bile su teške noći te,
kad si "maloj" ulazio u sne..
.
...kada je bila sigurna da
trebaš je...
...a ti si bio sretan
nisi znao za puteve tuge...


glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da njene noći bile su duge...
...nemoj im reći
da je "mala" zbog tebe sve izgubila...
...jer, bila je sretna kad te
poljubila...



glitter-graphics.com


...I NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da si "malu" bar malo volio,
da si ju za oprost molio...
...samo im reci
"žaliti neću"...


glitter-graphics.com


...ali, NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da nakon svega...
..."mala" želi ti sreću...
...i želi te bar kao prijatelja,
želi da kažeš joj sve...


glitter-graphics.com

...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da "mala" nije mogla...
...tebi reći "ne"...
...i nemoj im reći
da "mala" još uvijek
zbog tebe diše...
...da "mala" zbog tebe umire
i zbog tebe stihove piše...


glitter-graphics.com


...NEMOJ NIKOME NIKADA REĆI
da "mala" zbog tebe sja...


glitter-graphics.com

...I NEMOJ IM REĆI
da ta "mala" sam JA...


glitter-graphics.com


19:10 | Komentari 37 | Print | ^ | On/Off |

petak, 04.01.2008.

Ti...

(kao prvo, ovaj post nisam ja napisala, tekst mi je bio predobar i morala sam ga objaviti... ali ujedno je izrečeno sve što bi i ja htjela reći...)

Jednoga dana kada me odlučiš zavoljeti, učini to onako slatko, skoro neprimjetno, da ja ne vidim...jednoga dana kada odlučiš da sam ja ta, nemoj mi dati do znanja, drži to u sebi..

Image and video hosting by TinyPic

Jednoga dana kada mi odlučiš reci da me voliš...nemoj govoriti ako to stvarno ne misliš..samo će me više boljeti ako odlučiš otići..ne moraš mi to reci da bi meni bilo lakše...riječi ionako malo znače, postupci su bitni...

Image and video hosting by TinyPic

Jednoga dana kada odlučiš biti samo moj, ne moraš se bojati da mi se sviđaju tvoj auto ili nešto materijalno..ne..prvenstveno mi se sviđas ti, jer da nije tako, ne bih stajala pored tebe i gledala te poput djevojčice..


glitter-graphics.com

Jednoga dana, kada pristanem biti tvoja, znaj da sam to napravila najiskrenije..poput neke djevojčice, bez skrivenih namjera..

Image and video hosting by TinyPic

Jednoga dana, kada pristanem biti tvoja, moras shvatiti da se bojim i da me strah..da ulazim u sve s dozom opreznosti, jer se bojim patnje..iskreno se bojim patnje..

Image and video hosting by TinyPic

Jednoga dana, kada pristanem biti tvoja, trebao bi znati da si od tog trenutka ti sastavni dio mog života i mene same..

Image and video hosting by TinyPic

Jednoga dana, kada pristanem biti tvoja, ne moraš se bojati, ne mislim se udavati za tebe, niti ti na vrat stavljati neke obaveze..samo želim malo ljubavi i nježnosti..ni na što te ne želim prisiljavati..


glitter-graphics.com

Jednoga dana, kada odlučim biti tvoja, znaj da sam to napravila "trijezne" glave i da sam prošlost ostavila iza sebe..


glitter-graphics.com

Ali..

Jednoga dana kada me odlučiš ostaviti, reci mi to iskreno, onako kako misliš..nemoj uljepšavati..jer uljepšavanje ne znaci mnogo, istina je bolna, ali se lakše prihvati od lijepih rijeci..


glitter-graphics.com

Jednoga dana, kada odlučiš otići, otiđi tiho, samozatajno..onako kako si i došao..


glitter-graphics.com

Jednoga dana, kada odlučiš otići, neka ti ne smetaju moje suze..ispkalat ću ih i bit će dobro..


glitter-graphics.com

I samo te molim jedno..jednoga dana kada odlučiš otići, budi čovjek i ostani mi prijatelj..


glitter-graphics.com


19:17 | Komentari 48 | Print | ^ | On/Off |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.