Bosanska Piramida

02.02.2006., četvrtak

13.11.2005./PIRAMIDE SU PLOD BOSANSKOG UMA


SENZACIONALNA TVRDNJA. Šta je otkrio dr. Maid Hadžiomeragić

Nakon što je svjetsku javnost uzdrmala tvrdnja nezavisnog istraživača Semira Osmanagića da se podno brda Visočica nalazi prva evropska piramida, pojavila se još zanimljivija teorija.


Prabosanci su stvorili Mezopotamiju

Sve piramide na planeti, uključujući i one u Egiptu, Sjevernoj i Južnoj Americi, ''plod su bosnaskog uma''. Ovu tvrdnju iznio je dr. Maid Hadžiomeragić, koji već dugo prikuplja informacije i saznanja na osnovu kojih je prije dvije godine objavio knjigu ''Bosna kolijevka čovječanstva'', koja se značajno kosi sa zvaničnim naučnim stavovima.
- Prabosanci su stvorili kameno klesarstvo na planeti Zemlji još prije 60 000 godina. Zatim su otišli u Aziju i stvorili čuvenu Mezopotamiju, gdje su usavršili to graditeljstvo, a to je znanje preneseno i u Egipat i Ameriku – tvrdi Hadžiomeragić.
Svoje vizije, kako kaže, temelji na osnovu arheoloških nalaza sa područja oko Doboja i Dervente, iznoseći podatak da je na ovom području napravljeno više kamenog oruđa nego bilo gdje na planeti.


''Kritičari ne znaju ništa''

- Ali, to nije ušlo u svjetsku nauku, mislim iz nekih ideoloških razloga koji su postojali prije 30-40 godina. Kao što je poznato, prije 13 000 godina, led je prekrio Zemlju, pa i područje Posavine. Tada je i nestalo ovo veliko naselje koje je doseglo visok stupanj razvoja. A odjedanput je na Bliskom istoku prije 10 000 godina napravljena prva građevina od slaganog kamena. Tu pračovjek nikada nije živio i to znanje je odnekud došlo. Dio grupe je odtišao u Aziju i, po mom tumačenju, osnovao Mezopotamiju. Proces naseljavanja se tako dalje širio – pojašnjava svoje stavove Hadžiomeragić.
Priznaje da ima onih koji kažu da je pretjerao u svojoj teoriji, ali da na to odgovara da on o tome barem nešto zna, ''dok ti kritičari ne znaju ništa''. Dodaje da završava još jedno veliko djelo ''Postanak svijeta'', koje će biti sabrano u četiri knjige.


MIŠLJENJE dr. Hadžiomeragića O POSTOJANJU PIRAMIDE KOD VISOKOG.
Hadžiomeragić je obišao mnoga mjesta u BiH i svijetu o kojima govori u svojim knjigama. Prikupljao je i informacije o piramidama, a piramide u Meksiku posjetio je davne 1972. godine. Na pitanje šta on misli o tvrdnji o postojanju piramida kod Visokog.
- Ne mogu ni demantirati niti se složiti s tim. Još ništa nije ozbiljno urađeno da bi se o tome govorilo. To su samo nagovještaji, vizije pojedinih ljudi, i to sve treba dokazati. Lično mislim da je to neka građevina iz srednjovjekovne Bosne. Pitanje je, ako postoji objekt, kako je prekriven zemljom? Ako je taj sloj prirodno nastao, onda je to staro više hiljada godina, a ako je vještački nasuto, onda može biti iz bliže prošlosti – glasio je Hadžiomeragićev odgovor.

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi