nedjelja, 04.03.2012.

SAMAC ILI SOBODANAC?

Unatoč filmovima i serijama sa facama poput Barneya Stinsona, biti single nije nimalo glamurozno. Predstavlja se to tek kao stadij ispuhivanja ili čekanja veze. U početku je zabavno biti samac i zabavno ostaje neko vrijeme, a onda postane naporno. Ako ne vama, onda vašoj ekipi i tu nailazimo na problem. Pogotovo dogodili vam se da su se svi nekako sparili i skućili osim vas.

Na koje sve načine ekipa iskorištava slobodan svijet?

1.ZOVE IH SAMCIMA

Čisti manjak razumjevanja i poštovanja dokolice i onog vremena za sebe.

2.PRIVJESAK SU ZA EKIPU

U svakoj vezi postoji onaj treći. Uglavnom je to slobodan prijatelj kojeg potežu sa sobom kako bi se osjećali da nisu priljepci i imaju društveni život. Ovo je vrlo čest slučaj. Treći im služi kao raznovrsnost u društvu po kojoj će svoje okupljanje i druženje moći nazvati ekipnim, a ne još jednom zajedničkom aktivnošću.



3.UZIMA IH POD OKRILJE

Slobodnjaci su pogrešno smatrani nesposobnim za vlastito preživljavanje. Kada se negdje putuje uvijek se pokazuje posebna briga gdje sa njim, u koje ga auto staviti, sa kim će biti u sobi. Uvijek će biti ono A što sa Milanom?



5. POSTAVLJAJU GA ZA SLJEDBENIKA

Manjina je uvijek manjina. Najvažnija stvar koju single osoba ima njegova je sloboda. Upravo je ona najugroženija u parovskom druženju. Oni počinju isto razmišljati, htjeli ili ne, nakon nekog vremena i dvoglavo je čudovište uvijek snažnije. Jede se gdje oni odluče, putuje se gdje oni odluče. Uza sve napore, samcu ne preostaje drugo nego da, ma koliko to izbjegavo, u određenim trenucima trčkara za njima.



6.PRENOSE MU KARIZMU VEZANOSTI

U hrpi sparenih muškaraca i žena, u neutralnom okruženju birtije, teško je razanati tko je sa kime. Slobodnom šanse naglo opadaju. Čak i odvojen stavom ili iskorakom nosi karizmu grupe, što je karizma ustajale bare. Odvajanjem od društva uzrokovao bi negodovanje starih prijatelja, a u grupi nema šanse za ulovom. Najčešći razlog zašto samci i ostaju samci.



7.NAMJEŠTALJKE

Ženska sa posla, frajer iz teretane, Mirko s naplatnih kućica ... mnogi (uglavnom žene) će učiniti sve da spase prijatelja samca od tog tragičnog stanja. Istina je da su stvarno tako dobri kako tvrde, uzeli bi ih oni sami, makar kao ljubavnike.



8. SAŽALJEVANJE

Gnjusna potreba da se vaše stanje proglasi protuustavnim. Možda jest riječ o ljubomori, ali prije nije. Lijepo je biti zaljubljen, ali takvo stanje ne bi trbalo biti isključivo. Samo otužno lice prema vašem slobodnom stanju diskriminacija je za sebe. Smatraju li se samci manje vrijednima?



KAKO SE IZBORITI ZA SVOJA PRAVA?
Šutirajte parove i uživajte sa ostalim slobodnim ljudima.


- 18:05 - KOMENTARI ( 0 komentara) - ISPRINTAJ - #