Joškizmi te presjek skupova s paralelnim svjetovima

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogopis
Razne mentalne tvorevine, od krajnje neozbiljnih do djelomično fatalnih; zbivanja iz života i smrti, protoimperativi, numizmatika, ekstrapolacije apsoluta, elongacije i druge pametne stvari koje fasciniraju gledatelje "Milijunaša".

Na stranici http://batajolex.arhiva.blog.hr/ ko hoće može naći tekstove koji nedostaju, da se spiječi bunt. A nekima fali N dasaka u glavi, i još se bave politikom ili humanističkim znanostima, pa ništa.

Linkovi Joškizama
http://mibex.blog.hr/

http://ligadubrovcana.blog.hr/

http://underroom.blog.hr/

MASAKR TIMES
Popularni MASAKR TIMES utemeljen je na izvještajima različitih novinskih, babosomskih, te senzacionalističkih agencija, s manje ili više udjela osobne prepričbe s elementima: zlobe (HIMBA), začini, maslanja, Dukat-arenja (GROREUTERS), personalne obojenosti (VICEVI I ŠALE), alkohola, penicilina i drugih vrsta dopinga (ANCORS).

Ispričavamo se čitateljima ukoliko se u pojedinim vijestima potkrade isključiva istina, kao primjerice u "Sutkinji Amy".
Jer što je uopće istina ? (pitaju se već tisućljećima različiti mislitelji)

19.01.2006., četvrtak

Vjerovali ili ne: znanstveni rad na temu bambusanja

Butiga Viganj, KVAŠKLAND, Croatia S konferencije hrvatskih psihologa u Trogiru 1998.

Autor: Bata Jole
Koautor: Bata Grole

Naslov rada:
K OBJEKTIVNIJIM ANALIZAMA NEKIH ASPEKATA TZV. INTIMNIH ODNOSA

UVOD I PROBLEM

Tzv. intimni odnosi su odnosi koje je teško definirati, jer je riječ više o značajki koja se pojavljuje u različitim tipovima odnosa nego o tipu za sebe. Intimnost je više značajka interakcije nego vrsta odnosa (Reardon, 1998.). Jedna od definicija intimnih odnosa jest Sillarsa i Scotta (1983, prema Reardon, 1998) - to su odnosi “u kojima postoji stalna interakcija, duboko otkrivanje sebe, izrazita međusobna ovisnost (to jest jak međusobni utjecaj) i jaka osjećajnost.
U ovom radu predmet interesa su intimni odnosi tzv. ljubavno-emotivnog tipa. Područje ovakvog intimnog (“ljubavnog”) partnerstva dvaju osoba po mnogim je spekulantima i laicima “mistificirano” područje ljudskog življenja, u kojem navodno “nema pravila”. Međutim, ovakav pristup ne omogućuje čovjeku napredovanje, samousavršavanje na ovom području življenja. S druge strane, često se u praksi događa da ovi oblici međuljudskih odnosa imaju obilježja tzv. “neurotske” ovisnosti, opisane u različitim priručnicima o psihopatologiji.
U ovom radu, pretpostavljeno je da bi primjena znanstvenih metoda mogla donekle unijeti određenu sustavnost i objektivnost u proučavanje ovog “maglovitog” područja ljudske opstojnosti. Budući da većina ljudi radi određene “intuitivne” analize vlastitih emocionalnih odnosa i partnera, izgleda opravdano pretpostaviti da bi procjena nekih potencijalno relevantnih obilježja ovih odnosa i partnera mogla doprinijeti boljem razumijevanju fenomena “uspješnosti” ili “neupješnosti” emocionalnih odnosa kod ljudi.
Mada se na ovaj način vjerojatno ne može doći do “univerzalnih” i generazibilnih zakonitosti koje bi vrijedile za bilo kojeg pripadnika ljudske vrste, moglo bi se potencijalno utvrditi koji su odlučujući faktori za uspješnost ljubavnih veza kod konkretne osobe-procjenjivača relevantnih obilježja njegovih emocionalnih partnera.
U tom smislu osmišljen je pokušaj autora ovog malog istraživanja, koji se sastojao u jednostavnom procjenjivanju potencijalno bitnih obilježja za uspješnost emocionalne veze, kod “ljubavnih” partnerica u individualnom životu koautora. Bitna zamjerka istraživanju ne bi trebala biti subjektivnost procjena za pojedine kategorije, i eventualni halo-efekt, budući da je procjene davao samo jedan procjenjivač - i budući da procjene jedino mogu imati vrijednost za njega samog- koji je jedino ovo istraživanje i mogao provesti. Osnovna zamjerka istraživanju može se uputiti zbog teške mogućnosti operacionalizacije pojedinih praćenih obilježja.

Kao problemi istraživanja određeni su:

1. Utvrditi prosječne rezultate i varijance za pojedina praćena obilježja.

2. Utvrditi povezanost rezultata po pojedinim praćenim obilježjima.

3. Utvrditi mogućnost prognoze varijable OPĆA OCJENA partnerice, te TRAJANJE veze, na temelju svih ostalih praćenih varijabli.

METODA, ISPITANICI I VARIJABLE
Zbog malog broja ispitanica kojima bi raspolagao sam autor rada za provedbu osmišljenog istraživanja, isti je dao precizne instrukcije koautoru ovog rada, koji je procjenjivao ispitanice s kojima je ostvario intimni odnos koji odgovara cilju istraživanja. U ispitivanju su sudjelovale ukupno 72 ispitanice, heterogene kronološke dobi i socio-ekonomskog statusa. Emocionalna intimno-partnerska veza tretirana je kao eksperimentalni postupak. Eksperimentator-procjenjivač je bio aktivno uključen u eksperiment u prirodnim uvjetima, sa svakom ispitanicom zasebno, u različitim vremenskim odsječcima.

Procjenjivana su obilježja smatrana bitnim za utvrđivanje zakonitosti emocionalno-partnerskih odnosa eksperimentatora i ispitanica. Utvrđene su varijable: SEKSUALNA KOMPATIBILNOST - stupanj “podudarnosti” sa eksperimentatorom u seksualnoj sferi “partnerskog” odnosa (SEKKOMPAT), TJELESNA POŽELJNOST - procjena stupnja privlačnosti u odnosu na doživljaj eksperimentatora osnovan isključivo na temelju tjelesnog “izgleda” (TJELPOZELJ) , OPĆA OCJENA (OPCOCJEN), FIZIČKA LJEPOTA - procjena tjelesnog izgleda prema subjektivnim estetskim kriterijima od strane eksperimentatora (FIZLJEP), EMOCIONALNA ZRELOST - procjena stupnja “usklađenosti” ličnosti i stupnja zadovoljenja “viših” potreba, aprirorno sukladnih s većim brojem teorija o “zreloj” odnosno “samoaktualiziranoj” ličnosti (EMOCZREL), KARAKTERNA PODUDARNOST - stupanj “podudarnosti” sa eksperimentatorom u konativnim obilježjima (KARAKOMPAT). Navedene varijable subjektivno su procjenjivane od strane eksperimentatora ocjenama od 1 do 5, gdje je ocjena 1 značila najnižu ocjenu,a ocjena 5 najvišu. Budući da je riječ o pilot-istraživanju, nisu dati kvalitativni opisi pojedinih obilježja, odnosno pojedinih kategorija procjene, za dato obilježje - što je potencijalno moguće učiniti u eventualnim budućim istraživanjima. PROSJEČNA OPĆA OCJENA (OPCPROSJ) ispitanice definirana je kao artimetička sredina procjena za sva navedena obilježja zajedno, izuzev za procjenu OPĆE OCJENE. Praćena su i druga potencijalno relevantna obilježja: TJELESNA VISINA (u metrima) -TJELVISIN, TJELESNA MASA (u kilogramima) -TJELMASA, KRONOLOŠKA DOB -KRONDOB partnerice (u godinama), TRAJANJE VEZE (TRAJVEZ)- eksperimentalnog postupka (u mjesecima). Varijable neovisne o utjecaju eksperimentatora, odnosno one koje ne bi teorijski mogle modificirane eksperimentom bile su- FIZIČKA LJEPOTA, TJELESNA VISINA, TJELESNA MASA, KRONOLOŠKA DOB partnerice. U provedenoj regresijskoj analizi, kao zavisne varijable kori tene su TRAJANJE VEZE i OPĆA OCJENA, dok su ostale varijable bile nezavisne.

METODA OBRADE REZULTATA
Analizirani su rezultati za sve ispitanice sumativno. Izračunati su prosječni rezultati i varijance za pojedine varijable, a potom je provedena standardizacija rezultata u z-vrijednostima, te korelacijska analiza. Potom je metodom stupnjevite multiple regresijske analize, sa strategijom backward (Kulenović, 1985., Guilford, 1968., Krković, 1978.) utvrđena mogućnost prognoze OPĆE OCJENE partnerice na temelju ostalih praćenih obilježja, te TRAJANJA VEZE na temelju ostalih obilježja (izuzev OPĆE OCJENE).

REZULTATI I RASPRAVA

1. PROSJEČNI REZULTATI (Tablica 1): Najveći iznosi prosječnih rezultata procijenjeni su za osobine SEKSUALNA KOMPATIBILNOST (3.54), TJELESNA POŽELJNOST (3.40), FIZIČKA LJEPOTA (3.40). U principu su rezultati za sva obilježja sveukupno blizu teorijskom prosjeku (3.00), što može ukazivati i na realna obilježja ispitanica, ali i na “uravnotežen” kriterij procjenjivanja od strane procjenjivača. Najniži prosječni rezultati zamjetni su kod procjene obilježja EMOCIONALNA ZRELOST (2.75) i OPĆA OCJENA (2.89). Prosječna kronološka dob ispitanica je otprilike 5 godina niža od dobi eksperimentatora.

2. POVEZANOST OBILJEŽJA (Tablica 2): OPĆA OCJENA, kao teorijski najbitnija varijabla, ponajbolje je povezana s obilježjima KARAKTERNA KOMPATIBILNOST (korelacija od 0.65), TJELESNA POŽELJNOST (r=0.65), FIZIČKA LJEPOTA (0.64). PROSJEČNA OPĆA OCJENA najbolje je povezana s obilježjima TJELESNA POŽELJNOST (r=0.84), FIZIČKA LJEPOTA (0.81), OPĆA OCJENA (r= 0.74), KARAKTERNA KOMPATIBILNOST (0.69), SEKSUALNA KOMPATIBILNOST (0.66), EMOCIONALNA ZRELOST (0.68). Zanimljiv je podatak da su prethodne dvije razmatrane varijable neznačajno povezane s varijablama TRAJANJE VEZE, KRONOLOŠKA DOB, VISINA i MASA. Dakle, opća kvaliteta veze nije utjecala na njeno trajanje. Zanimljiv je podatak da TRAJANJE VEZE nije značajnije povezano niti s jednom praćenom varijablom, za datog eksperimentatora i uzorak. TJELESNA POŽELJNOST vrlo je visoko pozitivno povezana s FIZIČKOM LJEPOTOM (r=0.91). EMOCIONALNA ZRELOST najbolje je povezana s KARAKTERNOM PODUDARNOŠĆU (r= 0.47).

3. PROGNOZA OPĆE OCJENE partnerice (Tablica 3) na temelju ostalih podataka zajedno moguća je uz manje od 1 % vjerojatnosti pogreške u procjeni (statistički značajan koeficijent multiple regresije). Najefikasnija je prognoza pomoću varijable KARAKTERNA KOMPATIBILNOST (p<0.01). Prognoza TRAJANJA VEZE (Tablica 4) s partnericom (ispitanicom) na temelju ostalih podataka zajedno nije statistički značajna (p<0.13). Ipak, najefikasnija je prognoza pomoću varijable TJELESNA MASA (p<0.04).

Moguće bi bilo povećati broj praćenih obilježja, te ih ponderirati (u odnosu na važnost pojedinog obilježja), nadalje preciznije operacionalizirati praćena obilježja, te kategorije za njihovo procjenjivanje. Međutim, sve u svemu, pokušajem znanstvene analize ovog aspekta intimnih odnosa, čovjek bi hipotetski mogao doći do objektivnijih, jasnije sistematiziranih i potpunijih podataka o odnosima, procesima i pojavama u ovom aspektu života, o kojem u svakodnevici nerijetko ljudi zaključke i odluke donose “intuitivno”. Uočavanjem zakonitosti, stvaraju se osnove za razumijevanje i predviđanje procesa, odnosa i pojava, te za kvalitetnije i uspješnije življenje u cijelosti.

LITERATURA

1. BUJAS, Z.(1981): Uvod u metode eksperimentalne psihologije, Zagreb, Školska knjiga
2. GUILFORD, J.P.(1968): Osnovi psihološke i pedagoške statistike, (Poglavlje 15: Predviđanje i točnost predviđanja), Beograd, Savremena administracija, str. 314-384
3. KRKOVIĆ, A.(1978): Elementi psihometrije I, (Poglavlje 8 - Prognostička valjanost) Zagreb, SNL, str. 67-78
4. KULENOVIĆ, A.(1985): Psihometrija - bilješke s predavanja, rukopis, Filozofski fakultet Zagreb - Odsjek za psihologiju
5. REARDON, K.K.(1998): interpersonalna komunikacija - Gdje se misli susreću, Zagreb, ALINEA


K OBJEKTIVNIJIM ANALIZAMA NEKIH ASPEKATA TZV. INTIMNIH ODNOSA

SAŽETAK
Pretpostavljeno je da bi primjena znanstvenih metoda mogla donekle pomoći u proučavanju jedne vrste ljudskih intimnih odnosa koji se mogu nazvatii “ljubavnim partnerstvima”. Procjena nekih potencijalno relevantnih obilježja ovih odnosa i partnera mogla bi hipotetski doprinijeti boljem razumijevanju i predikciji “uspješnosti” ili “neuspješnosti” intimnih “ljubavnih” odnosa kod ljudi. U ispitivanju su sudjelovale ukupno 72 ispitanice, heterogene kronološke dobi i socio-ekonomskog statusa, koje je procjenjivao koautor, na temelju provedenog eksperimentalnog postupka. Eksperimentator-procjenjivač je bio aktivno uključen u eksperiment u prirodnim uvjetima, sa svakom ispitanicom zasebno, u različitim vremenskim odsječcima. Popisane su potencijalno relevantne varijable, smatrane bitnim za utvrđivanje zakonitosti - SEKSUALNA KOMPATIBILNOST, TJELESNA POŽELJNOST, OPĆA OCJENA, FIZIČKA LJEPOTA, EMOCIONALNA ZRELOST, KARAKTERNA PODUDARNOST, PROSJEČNA OPĆA OCJENA, TJELESNA VISINA, TJELESNA MASA, KRONOLOŠKA DOB partnerice, TRAJANJE VEZE. Utvrđeni su prosječni rezultati i raspršenja za varijable, te utvrđene korelativne veze između njih. Koeficijenti multiple regresijske analize, koji su statistički značajni, ukazuju na statistički značajnu mogućnost prognoze varijable OPĆA OCJENA partnerice, ali ne i TRAJANJE VEZE,na temelju ostalih varijabli. Generalizacija rezultata ovog ispitivanja nije moguća.

- 13:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2006., ponedjeljak

MASAKR TIMES br. 11

Kvaškland je apsolutno dvomjesto za opuštanje MASAKR TIMES 11
Autor/-ica: Bata Jole
Daljnja zbivanja u Kvašklandu...
Kvaškland, Croatia, Adrijatik Kost nir Korčula, Peljesac Highway to Hell,
Kraj SRP Njakanja 2005

UBODNIK
Zbivanja u Kvašklandu se općenito prebrzo odvijaju: eto, tek pred par milijuna godina je nastala Zemlja kao nezavisni i samobitni planet, pa su nastali morski psi i kokodrili, a već Rvacka oće u Europsku Zajednicu. Đe to ima, dragi gledaoci, u ovoj našoj malog vaseljeni ? Ni u Kvašklandu, situacija nije drugačija (zato nam je i trebao ovaj oximoron). Zaredale hitne službe, sportska i glazbena zbivanja… Ne možeš sve pohvatat…štoviše, izgleda da nikog ne možeš uhvatit ni za glavu ni za rep.
Zbog učestalih poteškoća na polju ZDRAVLJA, zanemarujući LJUBAV i POSAO, osmišljena je nova rubrika…
BOLNICA NA KRAJU GRADA
(tzv. «bijela kronika», bar dok nema značajnijeg broja mrtvih)
Bata Grole je u hitnoj bio na zasluženom odmoru, i ta epizoda nema veze s dramatičnim događajima koji će biti opisani.

1. REGOČ
Regoč je najnoviji junak Kučišta, dakle Istočnog Kvašklanda. Premda je iz Zagreba, i bavi se nekakvim RŇntgenima, Geiger-Millerovim brojačima i slično, upustio se u uvijek neizvjesnu avanturu pilanja grane rogača. Budući da je vrlo neizvjestan ne samo trenutak pada grane (dakle, moment nasilja), već i strana svijeta na koju će grana pasti (sjetimo se, ukoliko vas pitaju u «Milijunašu», 4 su osnovne strane svijeta i 10-ak sporednih) – ovoga puta grana je baš pala na stranu svijeta na kojoj je bio Regoč, konkretnije njegov nos, što je tautološki dovelo do divne crvene ekstenzije tipa rascvjet na nosu imenovanog.
Ivana Brlić Mažuranić uradila je ostalo, a mi smo samo preuzeli ime.

2. SUNCE MU ŽARKO
Sunce mu Žarko, ime je junaka koji povremeno dobiva sms-ove od znanih i neznanih obožavatelja i obožavateljica. Krebili, uopće nije važno tko su ti koji mu šalju sms-ove, ni kakvog su oni sadržaja, već je u ovom slučaju bio bitan vremenski odsječak u kojem je određeni sms poslat. I dok spomenuti krebili (legure kretena i debila) u kafanama pretresaju mogući sadržaj sms-a, obratimo pažnju na posljedice. Sunce mu Žarko se, zainteresiran za sadržaj sms-a, s neizmjernom radoznalošću mašio mobitela, zaboravivši na znanu formulu v = s / t. Vodio je on računa i o brzini, i o vremenu, ali je ponešto izgubio pravac i sručio se pod cestu. Uz Regoča, Sunce mu Žarko je također izazivao kontradiktorna razmišljanja megatračera, o porijeklu ozljeda.

3. BARMEN B.B.
Glasoviti igrač «Alibija», inače sudionik reality show-a Nove TV «Bar», koji se snima u uglednom Beach Baru «K2», ozlijeđen je tokom spektakla, tj. tijekom koncerta grupe «HIV Pozitivo», prilikom manipulacije dvjema kriglama. Više od posjekotine pažnju je privuklo pitanje službenika «hitne», koji su smjesta od B.B. zatražili detaljnije informacije o ozljedi riječima: «Je li Grossi pio ?». I papparazzi su došli do exclusive slika boravka B.B.-a u ambulanti, ali dostava je zakazala zbog fjake.



JA SAM KULTURA
U ovoj rubrici komentiramo kulturne događaje u Kvašklandu. Dobila je ime po glasovitoj izreci jednog od pijanaca iz ugledne krčme «Dragec» u Medulićevoj (Zagreb, Croatia), zadnjih par godina zatvorene zbog opće nehigijene i učestalih ekscesa. U jednom razgovoru dva posjetitelja krčme, na smjernicu «Jeb'o ti konj mater u usta», drugi je replicirao «Ja sam kultura, nabijem te na kurac». Dakle, krenimo na kulturu…

1. KONCERTI GRUPE «POZITIVO»
Koncerti grupe «Pozitivo», znane u medicinskom svijetu kao «HIV Pozitivo», i zbog stila života members, održani su u «K2», 21. i 22. srpnja 2005., uz obilje posjetilaca, koji su trezveno popunili sve redove mezanina, tribina, te partera, a poneki su i poljubili patos. Treba li reći da su svi bili oduševljeni nastupom Dobošenka Pandemoniuma, Bata Grolexa, Kako Ti Draga, Krkana i Kizota ?! Više od glazbe pažnju su privukli događaji u koji su bili uključeni opako masakrirani Kizo te lokalni junak 2UHO UCA, koje je u plićaku pod tamarisima reanimirala Bosanka Sanja. Navodno je sarajevski tabloid «As» osvanuo s naslovom «Reanimirala dvojicu». Što im je radila, pouzdano ne znamo…

2. MARCO HARMONIKA ŠALE
Nakon uspjeha uvjetovanog nedolaskom Bata Groleta na spektakl povodom svečanog pokopa «Kad jaganjci utihnu», kada je Šale tipa Marko bio prisiljen harmonikom animirati publiku, te pospješiti probavu, sprema se novi megaspektakl u «Glamour Caffeu». 4. kolozova predviđen je koncert Vinka Coce, koji će, predmnijevamo, doći u savršeno trijeznom stanju i neće pojesti ništa.
U tu svrhu nabavljena je i ekskluzivna peka po cijeni od 500 KN. Vjerujemo da će se uloženo višestruko vratiti, a pretpostavlja se da će neki od pretjerane euforije i alkohola blastulirati.
Peka je izazvala mnoge zlonamjerne aluzije, tako da je reklama «Zeka ispod peke», neke asocirala na Holokaust, bunilo se društvo za zaštitu životinja…a sve je to, dragi likovi, samo dio spektakla.

ZVJEZDANA PRAŠINA
Dosta se prašine diže oko različitih skandala, diže se prašina na bućarama u Kučištu i Vignju, ali sve to nema veze s naslovom ove rubrike. Ovo su skandali vezane uz svijet kvašklandskog glamoura.
1. KAUBOJSTVO BATA ISIDORA
Isidor Duncan (over 50, Western Kvaškland), nekad slavni svirač kontrabasa, viđen je kako oko jedan sat ujutro (1 a.m.) lovi odbjeglu barku lasom. Pothvat je uspio a zlobnicima ostaje samo ovaj kuriozitet. Eto, da ima luksuznu jahtu, teško bi je privukao dalekoj obali.

2. NIKOLIN SPOKOJAN SAN
Nesveti Nikola (Middle Kvaškland, «Ponta») privremeno je usnuo na gajbama, jer je utvrdio da brojni gosti «Ponte» trebaju malo pričekati dok probave prethodno pojedenu hranu. Tko je vidio da netko zdeblja baš ljeti ?!

3. GALEBARENJE NIJE IZUMRLO (GALEBOVI NISU BJELOGLAVI SUPOVI)
U odsustvu neprikosnovenog najvećeg galeba Yellow Sumbarinea (crystal ship), titulu najvećeg osvajača inozemnih srca i gaćica uvjerljivo je osvojio već sad legendarni (Da mi je biti…) D. A. (Western Kvaškland), named Darkman. Neki vjeruju da je motivacija za osvajanja manje uvjetovana seksualno-olakšavajućom motivacijom, još manje kvazidokazivanjem pred drugarima i slučajnim prolaznicima. Navodno je za njega sve biznis, pa je plaćen po komadu. Što pekara učini od čoveka ?!

4. ŠTO RADI MEG RYAN ?
S. (23, Eastern Kvaškland), znana još i kao Crvena Smrt, ovog ljeta privremeni quality manager u naftnoj industriji, ovog ljeta snima film «Znam što si radila prošlog ljeta», u režiji B. B. (Eastern Kvaškland, neighborhood, zvijezda reality show-a «Bar»). Ova kvašklandska Meg Ryan, slavna zvijezda lokalnih romantičnih komedija, s aktivnim učešćem cijele filmske ekipe, povremeno navodno ne zna ni tko joj glavu nosi, a još manje što je radila u prošlosti i što radi u sadašnjosti. Ali zato smo mi tu da joj objasnimo…

5. KAKO STRUKTURIRATI IMENIK NA MOBITELU ?
Odličnu domislicu u ovom smjeru ima jedan od stanovnika Kvašklanda. Sve su mu žene (osobito bivše cure, spremljene pod «K», dok se aktualna cura nalazi pod «C». Ako ništa, skoro da ne možeš omanuti spol.

6. PRVA KVAŠLANDSKA KLADIONICA
Ova novoosnovana firma ima prvi veliki posao. Vlasnik polovice pomorske flote iz Kučišta okladio se s gazdom «Bote» da neće piti alkohol 7 dana, a da će mu potom biti dozvoljeno da pije cijeli dan besplatno, a to je stvarno mnogo bre…
Ishod ne znamo jer je većina novinara privremeno otputovala do bratskog grada Zagreba…

RUBRIKA ZA PSIHOLOGE, PSIHIJATRE I NEPOSTOJEĆE SUDIONIKE BRAKOVA KOJI SU VJEČNA NAPALA – u ovom broju…
VJERNOST
Što je vjernost ? Jesu li vjernije mačke ili psi ? Da li je vjernost kad na nekog pomisliš (osim stalnog partera ili partnerice), da li kad se poljubiš, da li kad se jednom seksaš ili samo ako je to više puta ? Jesu li vjernije Dalmatinke ili Bosanke ? Sve su to pitanja koja od pamtivijeka muče stanovnike Kvašklanda, ali i druge, npr. Kineze, Eskime, Sudance, Zagorce…
Međutim, u Kvašklandu boravi Franky Briljanteen, trenutno najkompetentniji europski stručnjak za pitanja vjernosti, glazbene rang liste, zabavne emisije za tinejdžere, pokušaje mršavljenja i još par fenomena. On je trenutno zaljubljen i čak 9 mjeseci vjeran i zaljubljen simultaneously, i ne bi prevario curu ni pod razno, premda su izazovi brojni. Nije lako…slava, egzotično porijeklo, materijalne datosti, fizički izgled, sve su to faktori koji na potencijalne preljubo-izazivačice djeluju poticajno, a ponajviše njegova zauzetost itself. Premda su astrolozi predviđali megabrodolom kombinacije Lav-Lav i Rak-Bik, eto vam ga na…
Ne vjeruje jedino Oliver Dragojević u ljubav, krebili… Pa što ima veze što se Oliver razveo ?! Bio je i on vjeran neko vrijeme, a posve je sigurno da je cijelo vrijeme bio vjeran sebi.


Gnjusni perverznjaci aludiraju na moguću nevjernost Bata Groleta, a kao argument ističu pristojna javljanja nekih relativno mlađih majki s djecom, koje su nekad posjećivale njegove
svirke, po Zagrebu, Vignju, kojekuda…Zlobnici ovako iskazuju svoje sumnje:
Angelina is not the only one

DRUGI TURNIR U MIKRONOGOMETU
U Kučištu na poznatom nam poluotoku Pelješcu, donekle nepoznatom jedino za neke poluotočane Yucatana, tradicionalno su odigrana dva turnira u malom nogometu (egzaktnije u mikro-nogometu), iz glasovitog turnirskog lanca «Bućara Open».

Za uvod nešto o tradiciji turnira «Bućara Open»: održavaju se od 1998, jednom ili više puta tijekom srpnja I kolovoza. Sudjelovanje na turniru je posve besplatno, iako povremeno neki od sudionika uzgred napominju protivnicima «Skupo ćeš mi to platiti», što nije direktno povezano s kotizacijom za sudjelovanje.
Kroz povijest, najmanji broj momčadi koje su sudjelovale na turniru bio je 4, najviše 10, pa sustavi natjecanja variraju od prvenstvenog (svatko sa svakim), do natjecanja po skupinama, gdje dvije prvoplasirane momčadi iz svake od dvije skupine igraju polufinalne, a potom I finalne utakmice.
Zanimljivo je da su nastupale momčadi I igrači iz nekolicine europskih zemalja, kao što su Hrvatska (još nije ušla u EU), BiH (još manje), SiCG (very far away from EU), Češke, Slovenije, Poljske, Belgije, Mađarske, Njemačke.
Momčadi broje ukupno 3 igrača (s neograničenim brojem zamjena), igra se na «male goliće» (branke, barice), netipičnom nogometnom loptom vrlo malih dimenzija (opseg 48 cm, te analogno kalkulacijama s Ludolfovim brojem dolazimo složenim računskim operacijama do polumjera 7,64 cm). Trajanje utakmice obično je 2 x 5 minuta, odnosno 2 x 7 minuta, ovisno o broju prijavljenih momčadi. Stadion na kojem se igra je u biti multinamjensko boćalište u Kučištu, koje eto može poslužiti i za druge sportove, kao što su nogomet, odbojka, bejzbol, briškula, šah, badminton, orijentacijsko trčanje.
Drugi turnir ovog tipa odigran kasno navečer 20. srpnja, te u postponoćnim satima 21. srpnja 2005) bio je manje atraktivan po broju momčadi, ali ni izdaleka po kvaliteti, jer su sve momčadi pokazale zavidno nogometno znanje, tako da ni uzbuđenje nije izostalo, praktički niti na jednoj utakmici.
Štoviše, gotovo je sigurno da bi kazaljke na alko-testu pokazivale znatno manje numeričke iznose kod sudionika ovog turnira, u odnosu na prethodni, te čak nekolicini igrača ne bi doživotno bila oduzeta vozačka dozvola, u hipotetskoj situaciji uključivanja nogometaša ovog turnira u trku Formule 1.
No evo rezultata:
AUTOPRIJEVOZ SILVIJE – K2 3 – 4
ČEKO – DAR-MAR 5 – 3
AUTOPRIJEVOZ S. – ČEKO 5 – 5
K2 – DAR-MAR 4 – 1
AUTOPRIJEVOZ S. – DAR-MAR 10 – 5
K2 – ČEKO 1 – 1



KONAČNA TABLICA

1. K2 (9 – 5) 7
2. ČEKO (11 – 9) 5
3. AUTOPRIJEVOZ SILVIJE (18 – 14) 4
4. DAR-MAR (9 – 19) 0

Premda to nije očigledno iz naziva, K2 nije vrh na Himalaji, niti specijalni ogranak kick boxinga, već beach bar u Vignju, koji je oduzeo ime «Alibi» momčadi s prethodnog turnira, što je vjerojatno utjecalo na veće zalaganje s manje alibija igrača Bata Groleta, Bata Joleta, Bata Vladivostoka te Bata Jemjenjaljenka.
Oslabljena momčad «Autoprijevoza Silvije» (odlazak 2 igrača u Zagreb, na saborske dužnosti), usprkos ekstremnoj efikasnosti, nije uspjela naći ključ za mega-bunker «kvašklandskog Milana», tj. momčadi «K2», kao ni za snažne Čehe iz momčadi «Čeko» (according to Wolf Karadžić). Jedan se čak zove Waclav, ali nije nikakav predsjednik (nije to kao kod nas, gdje je samo jedan Tito).
Momčad «Dar-Mar» samo je prividno bila «loša». Primjerice, na poluvremenu su vodili 4 – 1 protiv «Autoprijevoza S.». A onda ih je uhvatila fjaka…
Najbolji strijelac bio je Matija Rožić (Jaska) named Batman, s čak 14 postignutih golova.
Ne smijemo zaboraviti podatak da je priredbi bio nazočan Wayne SR Shane te DreamDRA, dakle kvašklandski Abramovich i njegova družica, koji je uložio ne samo u igrače «K2», nego i u njihovu odjeću, te nezasitnu žeđ.
Za kraj, jedna poučna poruka: bavite se više sportom, pa ćete imati manje vremena za drogu. Naročito tokom igre, jer je tad uzimanje kemikalija izrazito nepraktično.
* * *
SLAVNE IZJAVE SLAVNIH
Ante M. zvan Faca pravio je nepodopštine u mladim danima, a sad se, po vlastitim riječima, znatno popravio. Međutim, ostale su neke navike, bolje reći stavovi, pa osim univerzalno pozitivnih i često izricanih stavova o Mladenu i Šibeniku, «Hajduku» i Ibrahimoviću, kratko naglašava laganu netrpeljivost prema stanovnicima države koja, po njegovom mišljenju – nikad neće u EU. Političari bi o tome pričali satima. Ali Ante Faca je kratko rekao: «Bolje je bit ružan, nego Bosanac.»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drinkovi na kojima možete pronaći dosadašnje MASAKRE, JOŠKOANTISTIČKI RJEČNIK i popratne sadržaje:

http://free-zg.t-com.hr/JoskoSindik/

http://joy.gkvk.hr/joskizmi/

http://www.cip.hr/pm/site/rezultat_trazi.asp?s_film_name=MASAKR+TIMES&s_film_text=&s_film_cat=&s_film_subcat

http://www.cip.hr/pm/site/kartica_autora.asp?s_pseudo=Bata+Jole&user_id=77

http://www.korcula.net/razno/info01.htm


- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 12

Okorela momčad K2, sami zlikovci sve od reda MASAKR TIMES 12
Autor/-ica: Bata Jole
Najnovija zbivanja iz Kvašklanda, Croatia, EuroAzija
Ko Lo Vozanja 2005
Kvašklandski neperiodičnik i zbivalnik

UBODNIK
Od posljednjeg broja došlo je do manjih nesporazuma u vezi "Masakr Times"-a. Ipak je to tipična hrvatska novina, koja prenosi objektivna zbivanja, a nekad subjektivna promišljanja (dakle, tračeve) o objektivnim zbivanjima. Zato se preporuča pažljivije čitanje tekstova koji su utemeljeni na prepričbi, a interpretacije tekstova koje ne počivaju na onom što je napisano, nego na daljnjim implikacijama objesite mačku o rep. A mačka objesite na obližnji tamaris, ali tako da se ne ozlijedi.
Eto, prolazi još jedno ljeto... Broj zbivanja u Kvašklandu ne jenjava. O nekima se doznaju samo dijelovi, o nekima nema smisla pisati jer su uobičajena. Evo onih o kojima nije besmisao izvještavati (a sve je besmisao na makronivou, o tome ćemo razmatrati u budućnosti u rubrici "Ontološka premišljanja", kad ne bude bilo drugih meterijala).

BOLNICA NA KRAJU GRADA
Nije zabilježen veći broj mrtvih i ranjenih, ali u rubrici svakako prednjači legendarni Slovenac Gregor Samsa, kojeg su mnogi pokušali alkoholizirati, ali nisu uspjeli. Međutim, vestibularni mehanizam zakazao je upravo u trenutku Gregorovog ispuštanja amonijačnih spojeva s ovisoke međe, a manji pad uzrokovao je nekoliko šavova od crvena konca, na različitim predjelima organizma, poglavito glave. Da se Gregor preobrazio u kukca, što su mnogi očekivali, ne bi mu bilo ništa, ali ovako... Nije Kafka baš uvijek dosadan kako vam se možda čini...
JA SAM KULTURA
Nakon uspješnih koncerna grupe "HIV Pozitivo", ne zabilježavaju se veća kulturalno-povijesna zbivanja, izuzev koncerta Vinka Coce, koji je u Viganj došao vidno trezven, nezapamćeno sabran i usmjeren na zadatak, a u organizaciji Šala Tipa Marko, te "Glamour Caffea". U vjetrovitoj noći 4. kolozova, Pam Nakowanson na lutriji je dobio biciklu, anonimna Slovenka (u strahu od brojnih plaćenih ubojica) skuter, a brojni jaganjci su utihnuli.
Tih dana Kvašklandom je neformalno-pravno hodao i Ibrica Jusić, s gitarom i psom i čudio se...jer pjesnici su čuđenje u svijetu, pa mora čovjek da se čudi, po službenoj dužnosti.

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAVE PRIKAZE
Ova rubrika bavi se sportskim aktivnostima. To što su neki navodni bolesnici, pretežito mentalni, a pritom se bave i sportom, ništa ne mijenja. U zdravom tijelu je dakle možda zdrav duh,a rubrika priča o sportu.

OTVORENO PRVENSTVO VIGNJA U SURF-INGU
Održano je to prvenstvo, u organizaciji najuniverzalnijeg čovjeka Kvašklanda Silent Little Raina named Cared, koji se bavi bič-barstvom, surf-organizacionizmom, moro-spašavanjem, stolarstvom i ormararstvom, itd. Prvenstvo je uspjelo, otvorenje i zatvaranje bili su uspješni, a ja nisam bio prisutan pa nema detalja o kojima se može izvijestiti.
KAJTIZAM
Jedan od stanovnika Kvašklanda, čije ime počinje četvrtim slovom engleskog alfabeta, nabavio je ovu napravu, te je prvog dana nehotimično lutao Korčulanskim kanalom, Pernom i okolicom. Nije bilo većeg broja ljudskih žrtava, za plankton ne znamo, a KajTaš se sretno vratio doma u Western Kvaškland. Svaki početak je težak, a povremeno i prostorno-vremenski zahtijevan.

KOŠARKA
Trebao se održati 1. Streetball turnir u košarci, na Viganjson Square Gardenu, dakle na multinamjenskom nogometnom stadionu u Western Kvašklandu, na kojem se može održavati protestne mitinge, vršiti postrojavanja armije, a tako i igrati košarka. Međutim, koš u koji je najviše truda (i jasno novaca) uložio Pam Nakowanson, uz pomagače Boža Maestrala, Antu Trucka te Bata Joleta, trajao je vrlo kratko, zbog nestabilnosti konstrukcije koja se sručila i spljoštila obruč. Teškoće s akumulatorskom bušilicom odložile su popravak koša, a u međuvremenu se broj potencijalnih igrača minimalizirao.
Ali nedvojbeno je košarka u Kvašklandu sport budućnosti, ili jedan od sportova budućnosti, uz spavanje, wind-surfing, orijentacijsko trčanje, boćanje, destrukciju alkohola i nesportsko ribarstvo.

MALONOGOMETNI TURNIR "VIGANJ 2005"
U Vignju na Pelješcu, proteklog tjedna odigran je 2. tradicionalni međunarodni malonogometni turnir "Viganj 2005", na kojem je nastupilo 5 momčadi, heterogenog porijekla, jezičnih skupina, dobne strukture, a homogen po spolu (ovog puta baš svi sudionici bili su deklarirani muškarci, vjerojatno i realno).
Premda se turnir održava tek drugu godinu zaredom, na njemu su nastupali državljani Hrvatske (vrlo različitih županija), BiH, SiCG, Češke, Slovenije, Poljske, Njemačke, te likovi nekontroliranog geografskog porijekla (supruga jednog od igrača je iz Hondurasa, pa se ti misli).

Zbog fjake i/ili prezaposlenosti domaćeg stanovništva, organizatori turnira su i ove godine bili Young Duckman (Čepin) te Bata Jolex (Dubrovnik), dok je pobjednički pehar pribavljen od poduzeća "Brodić-Promet" (Zagreb), uz novčanu naknadu (o sponzorstvima smo mogli sanjati u bivšem sistemu).
Turnir se igrao po sustavu 4 igrača + vratar, trajanje utakmica bilo je 2 x 10 minuta, a igralo se po principu "svi za jednoga, svatko sa svakim", tako da se praktički radilo o prvenstvu, a ne o turniru.

U ovom slučaju, princip prvenstva omogućio je možda veću neizvjesnost nego što bi nastala turnirskim sustavom natjecanja, jer je pobjednik odlučen tek u pretposljednjoj utakmici turnira.
Naime, iznenađujući uvjerljiv poraz momčadi "Ante i Stare Kante" od "X" (usprkos porazu "X"-a od "Debrecena") naizgled je promovirao "X" u sigurne pobjednike turnira. Međutim, kamikazično zalaganje momčadi "No Name" bacilo je momčad "X" u sredinu tablice, dok su "Ante i Stare Kante" rutinskom pobjedom nad "Debrecenom" osigurali naslov pobjednika.

No evo i kompletnih rezultata:
ANTE I STARE KANTE (AISK) – KAMENI TAMARISI 1 : 0
DEBRECEN – X 4 : 1
AISK – NO NAME 6 : 3
KAMENI TAMARISI – X 1 : 4
NO NAME – DEBRECEN 6 : 4
AISK - X 3 : 7
KAMENI TAMARISI – DEBRECEN 4 : 1
NO NAME - X 4 : 1
AISK - DEBRECEN 6 : 1
KAMENI TAMARISI - NO NAME 1 : 5

Susreti su protekli bez većih incidenata, osim što je konkurentska fizioterapeutska firma iz Makarske "Masirex" pokušala na podmukao način onemogućiti El Ninja, s povodom "neopreznog faula". Nastao je i manji sukob generacija u kojem je Domagoj Basinas zbog verbalnog delikta nasrnuo na maloljetnog ne-Mađara iz "Debrecena", poput Rusa na Afganistan. Međutim, najveće objektivne teškoće pričinjala su česta odlijetanja lopte u mediteransko trnovito bilje, tako da povremeno ni 4 raspoložive lopte nisu bile dovoljne za brzi nastavak igre nakon prekida zbog auta.
Lanjski pobjednici, "Kameni Tamarisi", u nešto oslabljenom sastavu, nisu ponovili prošlogodišnji uspjeh, i završili su na lošem četvrtom mjestu, s jednakim brojem bodova kao i posljednjeplasirani "Debrecen", ali lošijim međusobnim omjerom.
Najbolji stijelac bio je "domaćin" Black Little Rain ("No Name"), s 9 postignutih golova. Najboljim golmanom proglašen je nakowansko-viganjski doajen Pam Nakowanson ("No Name"), dok su trojbe oko izbora najboljeg igrača okončane neproglašenjem takvog (bolje nitko nego 3, jer znamo što znači 3 osim kod božanskih osoba).
Najugodnije iznenađenje turnira je momčad "No Name", koja je prije turnira, uz "Debrecen", važila kao autsajder. Najneugodnije iznenađenje turnira bila je momčad "Kameni Tamarisi", koji su nakon tijesnog poraza od ekipe "Ante i Stare Kante" sasvim "potonuli u sivilo ispodprosječnosti".
Nedvojbeno najćudljivija momčad turnira bila je "X", jedan od 3 favorita, koja se izgleda "nabrusila" na favorite, a "fjakasto" je pristupila mečevima s "autsajderima", što im se na kraju osvetilo. Bere Berisha se sedmerostruko osvetio Bata Groletu koji je s prezirom odbio usluge Bere Berishe, koji je iz momčadi "Ante i Stare Kante" prešao u lokalni "Villareal" ("X"), i ponizio ih sa 7 : 3.

Beskonačna tablica (uvijek se mogu aproksimirati imaginarne momčadi s nepostojećim igračima, primjerice s 0 ili 12 bodova, ali mi se zadovoljavamo s realnim prikazom):

1. ANTE I STARE KANTE (16-11) 9
2. NO NAME (18-12) 9
3. X (13-12) 6
4. KAMENI TAMARISI (6-11) 3
5. DEBRECEN (10-17) 3

Momčad pobjednika, "Ante i Stare Kante" (osovina Viganj – Kučište - Zagreb – Dubrovnik – Čepin) nastupila je u sastavu: Ante Faca, Bata Grole Red Bull, Young Duckman, Bata Jolex, Anthony All-Gyros, John All-Gyros, Luck All-Gyros, a povremeno je nastupao i Pam Nakowanson.
Jedino je sreća ovoj momčadi mogla pomoći da osvoji turnir: jer dok se može reći da je Young Duckman prešao zenit, očigledno je da Bata Joletu sunce lagano uranja u okean, dok je kod Bata Groleta još deblji suton, naprosto sumrak. Ali kad se Ines ne da, zašto bi mi ?!
Najstarija momčad turnira bila je, sukladno imenu "Ante i Stare Kante", najdomaćija momčad bila je "X", najmlađa momčad bio je "Debrecen".
Neizvjesnost turnira opravdava i podatak da su i pobjednika turnira i posljednjeplasiranog odlučili bolji međusobni omjeri, a nije bilo niti neporaženih momčadi, niti momčadi koje su izgubile sve utakmice.
Pa zašto onda ne ponoviti spektakl i iduće godine ?!

ŠTO RADE POZNATI ?
Većinom piju, odmaraju ili rade, a heterogenom frekvencijom. Bata Ancore je zbog lošijeg raspoloženja (dakle ontoloških promišljanja) spavao pod stabalcem i u polusnu uhvatio loptu koja je doletjela s igrališta. Dakle, pokazao je iznimnu spretnost. Nitko normalan ljeti ne spava u prepunom interijeru, kad je na svježem zraku ugodnije.
Bata Isidor se bavi povremenim i neredovitim kuharstvom, jer svaka pravilnost (primjerice, svaki 5-i dan) stvara presiju, a ljepše je kad sve ovisi o raspoloženju umjetnika.

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 10

K2 s Bata Midnightom MASAKR TIMES 10
Autor/-ica: Bata Jole
Kronika KVAŠKLANDA, većinom ljetna...zemlje na kraju polutoka Pelješca...vi koji ste čuli samo za Yucatan, nećete razumjeti ama baš ništa






KVAŠKLAND, CROATIA, EARTH, MILKY WAY

Summer 2005, godina Al Quaide






UBODNIK
Nakon jednogodišnje pauze izlaženja nekad uglednog časopisa MASAKR TIMES, njegova je egzistencija ozbiljno ugrožena nastankom i raširbom tabloida "24 sata", knjigom "Prorok", te TV-kvizom "Najslabija karika" i emisijom "Dobro jutro Hrvatska", budući da svako malo neki od voditelja kviza odnosno spomenute emisije navrate u Kvaškland, te donekle zasjene slavu MASAKR TIMES-a.
Evo, baš su trenutno u Kvašklandu Mirko Fodor Jemjenjaljenko, te Nina Violić Princeza iz Bitangi (budući da su tu inkognito, moramo se poslužiti pseudonimima da nas ne bi tužili). Lako je, primjerice, pisati kako netko pipka dječake i djevojčice, to nije posebno kažnjivo, a slava je slava.
Daklem, pa, pa, Motovun i Baška Voda...Kvaškland je sad centar glamoura, estrade i elitnog turizma, a uskoro će se i ovdje snimati emisije o zlostavljanju djece, a ne samo u Brezovici. Lako je snimati takve emisije tamo gdje službenici raznih ustanova i ne mogu imati druge zabave, osim zlostavljanja.
E, što bi normalan čovjek radio u Brezovici? Gdje su tamo djevojčice i dječaci koji slobodno šetaju ulicama ? U Kvašklandu je to poseban brižljivo razrađen oblik turizma. S evidentnim rezultatima. Upadljivo je da je već u drugoj polovici srpnja Kvaškland prepun turista, pa zato citiramo uglednog ugositelja i vlasnika "Glamour Caffea" na bućari u Vignju: "Invazija turista na Viganj! Apartmani prepuni!"
Zato odlučno zabranjujemo ljetovanje voditeljima svih emisija s brojkama (npr. "Nedjeljom u 2", "2 u 9", "Po ure torture", "Trikvartača")...sve su to neumjesne aluzije na broj turista u Vignju i Kučištu, koje nemaju nikakvo racionalno opravdanje.


PROCVAT UGOSTITELJSTVA U KVAŠKLANDU
Formalno pravno nije došlo do značajnije promjene broja ugostiteljskih objekata u Kvašklandu, osim što je s tradicionalnim slavonskim štihom ponovno proradio legendarni "Bota Bar". Međutim, oblici ugostiteljske ponude su se bitno uvećali. Primjerice, u beach baru "Ponte Roso" umjesto lanjske tinejdžerske postave goste uveseljavaju kandidatkinje za prošlogodišnji izbor Miss Dalmacije Jane, Maya i Lucy.
Gostima se dozvoljava da igraju igrice tipa "Uoči razlike", ali ne u raspoznavanju konobarica u pijanom stanju, nego na hiper-kompjutoriziranoj konzoli. Osobit oblik turističke ponude zamijećen je prošlog tjedna kada je anonimnom turistu dozvoljeno da KAJtom razruši dio beach bara, konkretno dio nadstrešnice, te da diskretno pomakne aparat za kavu u pravcu Lucy. Privremena zapljena KAJta od strane Black Little Raina uvjetovana je činjenicom da je Anonimni Turist privremeno zaboravio broj računa u Banque de Geneve, a Black je razumio iskonsku potrebu da treba čoveku vremena da osveži pamćenje. Rjeđe se traži ovakav oblik turističke ponude, ali dobro ga je imati. Ekstremni turizam. Eto, na primjer, u Brezovici...
Black Little Rain još u lipnju afirmirao je novi oblik turizma zvan "pomirbeni turizam", kada je u "Lučici" našao zajednički um pijanom Poljaku i pomalo dijalektički (hm, malo agresivnije) nastrojenom stanovniku Župe, centru pelješkog glamoura. Dobro je da im nije našao zajednički jezik, jer bi kirurzi vjerojatno dugo otpetljavali njihovu najnoviju verziju esperanta.
Ima još svakakvih oblika turizma. Zbog osobitog profila gostiju, više duguljastog, K2 je privremeno transformiran u salon igara: bilijar, stolni nogomet, kompjutorske igrice. Poker i rulet se kontekstualno nadovezuju. Sad će bit i rock-koncert, a očekuje se dolazak lavova i pobješnjelih bikova.


ŠALJIVO KUĆNO GROBLJE
"Šaljivi kućni video" posve je ofucan i isfuran u komparaciji sa legendarnim nedjeljnim akcijama Want Peacea, u duhu za neke "dobrog starog", a za druge "mračnog regresivnog" socijalizma. Na upit predstavnika Vatikana o svrsi jedne od takvih akcija, Want Peace je umah odgovorio da je riječ o grobu za sestru. Pokojnica će biti bliže obitelji (sjetimo se poslovice "daleko od očiju daleko od srca"), osjećaj zajedništva je sveprisutan, a i povrće bolje raste. Ne treba ići na groblje ko krebil, a na Dan Mrtvih se samo ovlaš upali svijeća, primjerice na perilici. Razmislimo, dakle, o masovnim grobnicama u vrtovima, ili pod sobama...
Ne raspolažemo povratnim informacijama o tome kako su Vatikanci prihvatili ove argumente, a u Bibliji ne pronalazimo čitanja direktno u tom smislu.

SNIMANJE REKLAME ZA RED BULL
U "Bota baru", "K2", a dijelom i na cesti od Orebića prema Potomju, snimana je jedna od najskupljih, a zasigurno najsloženija reklama za "Red Bull". Uz niz statista kao što bjehu Bere Berisha, Wayne SR Shane, Bata Ancore, Mjesec i još neki sateliti, glavnu ulogu u reklami imao je Bata Grolu, koji je za potrebe reklame u istoj noći morao ispiti 10 "Red Bullova", prividno mirno prebroditi noć, poći autom prema Potomju, dok su završni kadrovi snimljeni u Hitnoj službi. Neki vjeruju da se Bata Grolex toliko uživio u ulogu da je i realno bio spojen na infuziju.
Indirektno saznajemo da je glavni argument neuspjeha nogometne ekipe "Alibi" upravo izostanak Bata Grolexa na turniru “Bućara Open”. Manager momčadi, ugledni biznismen Bata Ancore odlučno opovrgava zlonamjerne interpretacije Grolexovog izostanka. "Grolex je zauzet poslovnim obvezama", kratko i diplomatski je odgovorio Bata Ancore. “Kaj je to infuzija?”, zapitali su slučajno prisutni. Krebili.


NEKOMERCIJALNA REKLAMA
Uz ovaj broj "Masakr Times-a" možete naručiti specijalnu peku kod Bata Midnighta, spavati u novosagrađenom apartmanu "Knock on wood" u K2, ili pogledati plakat za (HIV) "Pozitivo" koji ovog tjedna nastupa u Vignju.

KOMERCIJALNA REKLAMA
Po cijeni od samo 29 KN kod Bere Berishe možete nabaviti fotografije Bata Grolexa tijekom neobaveznog odmora u "hitnoj" nakon iscrpljujućeg snimanja reklame za "Red Bull". Jasno, uz "Masakr Times", ne uz "Atlas Svijeta" ili "Liječnički vjesnik".

RED PARKET (MODNI MOMENTI OR FASHION BOLAN)
Čovjek-Liganj ili Moć Vjetra ponovno se pojavljuje s legendarnim kačketom, a tu je i "Hajdukova" majica. Savjet: ne bacajte stare stvari, nikad ne znate kad će opet doći u modu !
Kemičar Luky je ljeto započeo s narančastim šeširićem. S obzirom na stanje njegova organizma, vjeruje se da će ga do kraja ljeta zamijeniti nekim drugim, budući da će narančasti ostati negdje uz cestu. My way...
Masovno se nose pivski trbuščići, kao simbol muškarca. Neki navodno po obliku trbuščića raspoznaju koju je vrstu piva pio, primjerice "Karlovačku", "Stellu", "Heineken"... Drugi čak razlikuju trbuščiće od točene i flaširane pive.




3 ŽELJE
Vlasnik "Glamour Caffea" Šale tipa Marko, uhvatio je Zlatnu Škrpinu koja mu je trebala ispuniti 3 želje da je pusti. Naravno da je ovaj nije pustio, nego je napravio brodet. Tri želje Marka bjehu: 1. da mu svira Bata Grolu; 2. da u "Glamour Caffeu" bude puno ljudi; 3. da se ispeče janjac.
Kako su preostale kosti ribe dostajale samo za ispunjenje jedne želje, nije nastupio Bata Grolu (u međuvremenu je dobio ponudu koja se ne može odbiti u campu "Antony Boy"), ljudi je bilo malo, ali je zato janjac ispečen i pojeden. Privremeni nestanak struje u Vignju nije bio povezan i s nestankom janjca, kako su zlobnici smatrali.
Sponzori ove manifestacije bili su "Bilan" te "Zagrebačke ceste", koje su iskoristivši preostale resurse soli od zime omogućile da janjac nalikuje na snježnog leoparda, te da djeluju poticajno na konzumaciju pića.

SPORTSKA RUBRIKA
Kao što je već spomenuto u prethodnoj komercijalnoj rubrici, dana 17. srpnja 2005, a čak i 18. srpnja u megasitne sate, odigran je prvi (a uvijek možda i posljednji) turnir
"Bućara Open" na stadionu bejzbola u Kučištu. Nastupilo je 8 ekipa, heterogenog porijekla, stupnjeva nogometnog znanja, a na vidjelo su izašle i neke dileme u vezi pravila nogometne igre. Primjerice, jedno od pitanja koja se izdvajaju jesu: da li nagraditi momčad koja nastupa s enormnim kvanitetima alkohola u krvi, ili joj zabraniti nastup ? Ova hamletovska dilema, s posve oprečnim rješenjima upravo se razmatra u sjedištu FIFA-e, a izvijestit ćemo vas o saznanjima kad se nadležne komisije sastanu. Druga dilema svakako je "biti ili ne biti", ali nije direktno povezana s turnirom, pa nećemo o njoj detaljnije. Treća dilema je: tko ide po loptu ako nema povoljnog vjetra koji je nosi prema obali ?
T su i neka pitanja povezana s brojem ljudi angažiranih u organizaciji turnira, te pitanja vezana uz financije, ali nema potrebe da spominjemo takve trivijalnosti. Zato prijeđimo na rezultate:

Čopor A:
AUTOPRIJEVOZ SILVIJE – XXL 3-4
XXL – RASTA 3 8-4
AUTOPRIJEVOZ S. - RASTA 3 1-1
DOC HOLIDAY- AUTOPRIJEVOZ S. 0-6
DOC HOLIDAY – XXL 0-5
DOC HOLIDAY – RASTA 3 0-3 (b.b.)

Čopor B:
BOTA BAR – SEVERINA 0-7
SEVERINA – ALIBI 1-2
ALIBI – BOTA BAR 9-1
ZVIJERI – BOTA BAR 0-5
ZVIJERI – SEVERINA 0-3 (b.b.)
ZVIJERI – ALIBI 0-3 (b.b.)

Tablica A
1. XXL (17-7) 9
2. AUTOPRIJEVOZ S. (10-5) 4
3. RASTA 3 (8-9) 4
4. DOC HOLIDAY (0-14) 0

Tablica B
1. ALIBI (14-2) 9
2. SEVERINA (11-2) 6
3. BOTA BAR (6-16) 3
4. ZVIJERI (0-11) 0

Zbog odustajanja ekipe SEVERINA, vjerojatno zog poslovnih obveza na jahti, u daljnje natjecanje plasirao se najbolji 3-ći, dakle momčad RASTA 3.

Polufinale:
RASTA 3 – XXL 1 – 2
ALIBI - AUTOPRIJEVOZ SILVIJE 0-0 (penali 1-2)

FINALE

AUTOPRIJEVOZ SILVIJE – XXL 6-3

Eto, povijest je pokazala da Batman mora pobijediti, kao recimo neke stranke u Hrvatskoj. Ali kakve veze sport ima sa politikom ? U sportu je poznato da pobjeđuju najbolji.
U svakom slučaju, ekipa ALIBI imala je alibi zbog odsustva Bata Grolexa (zbog poslovnih obveza), a Bata Jemjenjaljenko i Faca nisu bili dovoljni za kompenzaciju zvijezde u usponu, i očekivani uspjeh. Da je tu bio Mladen i da se igra u Šibeniku.
Najinternacionalnija ekipa bila je XXL, koja je ime dobila po početnim slovima imena igrača iz kvašklandskog “Chelsea” (igrači iz BiH, RH i Belgije – Stevo).
Između 2 igrača koja se zasigurno neće sjećati svog nastupa na turniru bili su vlasnik polovice pomorske flote iz Kučišta (za čiji se model sportske egzotične obuće raspituje čak i “Nike”), te Kemičar Luky, koji je i ovog puta dobitnik prestižne titule Can’t Remember.


ŠTO RADE POZNATI ?
Ante Faca named Little Ant, nekad slavljen i osporavan, danas je ugledni kuharski ekspert, i vrlo čest izbor "Joker zovi" na "Milijunašu" kada se pitanja na oko milijun kuna odnose na Mladena i Šibenik.
Bata Midnight je višestruki djed i vlasnik koncerna građevinskih tvrtki, te namjerava nastaviti lanac (vjerojatno i jednog i drugog). Poroci Miamija su privremeno obustavljeni u svrhu produžbe egzistencije over 50.
Bata Rale, named 7 Dwarfs, čest je posjetilac "Glamour Cafea" Šala Tipa Marko. Proslavio je rođendan, a neke starije gospođe su primijetile "Kako si narastao ovu godinu."
Bata Isidor je nezapamćeno veseo, usprkos južini, koja navodno donosi loše raspoloženje. Da li minus i minus daje plus, ili je došlo do radikalnih zaokreta u karijeri ovog nekad uspješnog biznismena, nakon prekida rada korporacije Čiča Toma-Isidor (kvašklandska verzija Sony-Ericssona) ? Franky Brilijenteen sam po sebi je vijest i točno kad baš ništa ne radi, opet je slavan. Lako je tako.
Bata Grole se ovog ljeta proslavio snimanjem reklame za "Red Bull", a trenutno se očekuje njegov povratak ne samo u svijet živih, nego i u svijet glazbe, a pratećim bandom "HIV Pozitivo".
2UHOm YCA je makismalno uzoran građanin Kvašklanda, i rijetke nesporazume koji su zlobnici nazivali incidentima, zamijenio je sportskim načinom života, uz bicycle race.

PROGNOZA VREMENA ZA KVAŠKLAND
U odsustvu Nataše Strelec Razmahović tu je Renata Dvopek, kao ekskluzivni vremenoprognozer za Kvaškland.
"Vrlo je vjerojatno da će puhati maestral ili pak južina, pa kitolovci moraju biti na oprezu. Ne znamo hoće li biti kiše, ali bit će mlijeka", rekla je Renata, ovlaš pogledavši u vlastiti dekolte.





- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 9

Glamour Caffe, Viganj, Kvaškland, Space MASAKR TIMES 9
Autor/-ica: Bata Jole

KVAŠKLAND, CROATIA, EARTH, MILKY WAY
Olimpic Atina summer 2004, end of wheel-train

UBODNIK
Stanovnici Kvašklanda doživjeli su mnoge preobrazbe, u komparaciji s vremenom od prije dvije godine, kad je izašao zadnji broj. Nisu se preobrazili u nikakve kukce, ili u žapce, niti su postali prinčevi...doduše, neki su se pretvorili u bundevu, zbog nekontroliranog porasta tjelesne težine, ali to nije bit preobrazbe.Prethodnih godina MASAKR TIMES se rukovodio neprovjerenim izvorima informacija, što je dovelo do negodovanja onih koji su prikazani u boljem svjetlu nego što je to realistično.Zato ćemo u ovom broju pričati samo o očiglednim stvarima, a manje ćemo se osvrtati na neprovjerene interpretacije megalomana i zlonamjernika.

ODVEST ĆU TE NA VJENČANJE
Mišo Kovač nije doveden u Viganj od strane Šala tipa Marko kao recimo Vinko Coce. Taj je Vinko dolazio u takvom stanju kakvo bi teško mogao ponoviti legendarni Mišo. Mišo je svojim likom i djelom utjecao na transformacije bračnog stanja. Daklem, u Kvašklandu se zaredaše vjenčanja, koja povremeno rezultiraju i vrlo udaljenim migracijama, ili čak doseljenjem u Kvaškland iz mega-udaljenih krajeva svijeta.

GDJE SU KLJUČEVI ?Tijekom uobičajenih razmirica cosa-nostričnih obitelji u Kvašklandu, konkretno gangova Don Adriatica i Don Darling Evela, jedan bager je omaškom ostao bez ključeva, baš u trenutku primirja, kad je u znak dobre volje obitelj Don Adriatica željela proširiti cestu turistima koji su smješteni kod Don Darling Evela. Zlonamjernici su čak negativno tumačili ovaj iznimno humani akt dobre volje, čiji je kontekst negativno poiman samo zbog nekakvih bezveznih ključeva, koji su negdje zagubljeni. Ali mi smo već rekli da zlonamjernicima ne vjerujemo i preziremo ovakve njihove interpretacije. Ali sigurno je da se ključevi u ovom slučaju zaista bili ključni moment.

HIGHWAY TO HELL
Suprotno svim očekivanja, gornja cesta zvana viganjsko-pernska zaobilaznica, koja spaja predgrađe Vignja nazvano po grčkom igraču Basinasu sa shopping centrom u Perni, napravljena je. Nije potrebno spominjati da se i ova zaobilaznica smatrala znanstvenom fantastikom, kao recimo auto-put Zagreb-Dubrovnik. Put je čak i asfaltiran, a govori se i o semaforu na bizarnom kružnom toku. Dogodine opravdano očekujemo nagibnu željeznicu, koja će se osobito nagibati na Kapetanu i iznad Trstenika. Bere Berisha živi neincidentno ko pravi Rvat. Bata Isidor radi komercijalni posao u Hotelu "Orsan", a uznemiren je zbog havarije njegovog luksuznog plovila u kojem je svojedobno kanio ugostiti jednu našu šlager-pjevačicu. Razina oštećenja je tolika da je propalo ugošćenje za ovo ljeto. Havariju je doživio i gliser stranih državljana vezan psećim lancem. Spašen je intervencijom families Little Rain i Glad Little Outside. Ali ovo su poznati objekti a ne više ljudi.

NEKOMERCIJALNA REKLAMA
Uz ovaj broj "Masakr Times-a" možete naručiti specijalnu peku kod Bata Midnighta, ili knjigu "Zeka ispod peke" istog autora. Krebili, to vam nije atlas, ni DVD, nego knjiga recepata.

RED PARKET (MODNI MOMENTI OR FASHION BOLAN)
Čovjek-liganj ili Moć Vjetra izbacio je kao obavezni dio garderobe legendarni kačket, te se tek povremeno pojavljuje s kapom. S druge strane, pribavio je majicu u stilu PRVACI..., koja navodno govori o uspjesima onog kluba koji je u Ligi prvaka ispao od Shelbournea. Drugi nosilac modnih noviteta je Kemičar Luky, koji je krajem kolovoza izgubio legendarni šeširić, i zamijenio ga narančastim. Ali i kao takav je čovjek prepoznatljiv.

SUVREMENA FIZIKA
Najmodernije dostignuće moderne fizike ostvareno je poboljšanom primjenom principa solarne energije. Naime, anonimna strankinja na zalazu karajere od mula u Vignju do Ponte rolala se u crnim tangicama. Rolanje bi kratko trajalo da inventivna strana državljanka nije nadokađivala izgubljenu energiju energijom POGLEDA, koje su joj upućivali muški i ženski stanovnici i turisti. U nedostatku dovoljne kvantitete pogleda, sirota strana državljanka se osvrtala, provjeravala gledatelje, mijenjala putanju i dodatnim akrobacijama privlačila pozornost. Na kraju je nestala u bespućima povijesne zbiljnosti,a vjeruje se da je akumulirala dovoljno energije da preživi jesen, zimu, i proljeće, te se i iduće godine vrati u naš lijepi Kvaškland. Stvarno ti turisti više odnose nego odnose: unose nemir i nered, a iznose rvacku energiju, majku li im nemačku.
Načuli smo da su i svemirska prostranstva pogodan rasadnik talenata, tako da ni bračni partneri s Marsa neće postati raritet. Pam Nakowanson pribavio je suprugu iz Hondurasa, Doktor iz Poland, Grolex iz Sinj. Govori se da će glavni kolozov KVAŠK-a dovesti ženu iz Dominikanske Republike. S druge strane svijeta, Čili Marinero je opalio brak u Australiji, jer svatko normalan sanja vjenčanje s klokanima u suton. Ženama je čak dopušteno da se udaju u Orebeach, kao Maya Little Rain, što je muškarcima strogo zabranjeno zbog specifičnog genetskog koda Orebićanki. Ipak, preporuku Ministarstva zdravstva prekršio je Peaceful, ugledni inžinjer, sin Don Vita. E, sve se može preko veze. Ali rizik je njegov. Po uzoru na Sablasnog Nevena, Pado van Thommy navodno (ne) želi oženiti Korčulanku. Proizvelo se i djece... E, ali ovo nije časopis "Bebe" pa nećemo dalje o tome. Ukratko, ljudi se vjenčaju po raznim kriterijima, i pitaju druge "Što ti čekaš?", na što ovi odgovaraju različitim tumačenjima. Premda je teorijski puno teže objasniti zašto se netko odlučio na brak.

ŠTO RADE POZNATI ?
Kvašklandska estrada, dakle tzv. poznati, i ove su godine morali opravdati navedeni epitet, i u tu svrhu su radili različite vratolomije. Bata Grole je reducirao glazbene nastupe u Kvašklandu, ne samo zbog niske tarife, već i zbog mogućnosti odgode isplate na neodređeno vrijeme, pa je po formuli "bolje novac u džepu nego prijateljstvo na grani", odilazio u Zagreb, pa čak i u Novalju trbuhom za kruhom. Zbog uzornog bračnog života pozornost nije privlačio avanturama na granici AIDS-a, već opakim žderkama u društvu s 7 Dwarfs i Bata Ancoreom, a povremeno je viđan i s poznatim izbacivačem 2UHOm YCA. Teško izbugljenih 5 kila u samo tjedan dana je pretborio u +5, ali to je cijena slave, krebili. Bata Ancore je radio povremeno kao i obično, a češće je pio da zaboravi, pa pio da se seti. Bata Midnight je prije 4 mjeseca radikalno prestao piti alkohol, i tako produžio život za n godina. Međutim, ta ideja se manje svidjela nekim njegovim prijateljima, pa su ga nagovarali da nastavi piti, jer je navodno "teško penzionerima".


BAĆO
Legendarni Yellow Submarine ove je godine razvio modernu tehnologiju jačanja voljnog momenta i psihološke stabilnosti. Trčanje na podnevnom suncu kombinirano je s ostalim metodama vježbe modernog desetoboja, koji kulminira večernjim obrazovanjem specijalno odabranih polaznica srednje škole. Alal ti vera!

NATJECANJE U BODOVIMA
U bivšim vremenima, dakle kad su bili Huni, Avari, neandertalci, etc, Kvaškland je bio poprište krebilnih natjecanja u bodovima, koji su se dodjeljivali za postignuća u alkoholoziranom stanju. Lako je tako...svatko može raditi svašta mrtav pijan. Alkoholiziranje je sport, a alkoholizam je bolest, dragi drugovi. U sportskom smislu, alkoholistični sportski pothvati, uz Atenu, praktički su bili izolirani u rezervatu koji je osnovao grčki nogometaš Basinas, gdje su se gotovo svakonoćno organizirale optimalne pijanke, bez suvišne dramatike, tuča, BMW-a, itd. To je jedno međunarodno okupljalište Kvašklanđana na privremenim radovima i izbjeglištima u Zagrebu, Australiji, Španjolskoj i drugdje. Povremeno im nedostaje shaker, ali i za to ima rješenja.

NAJSIMPATIČNIJI
Premda u Kvašklandu ima i ljudi kojima nitko nije simpatičan, a mnogi su im izrazito antipatični, titulu najsimpatičnijeg osvojio je bez premca Kemičar Luky, koji se u Kvaškland vratio u megavelikom stilu. Nakon napornih noći i dana, tijekom kojih je strpljivo ispijao voćne sokove, viđen je u 9 sati ujutro ispred butige u Kučištu kako ispija pivu, potom je već oko 10 sati ispijao pivu pred viganjskom butigom, da bi netom kasnije ispijao treću u "Karmeli". Sumativno, tu i tamo bi popio po jednu pivu. Upravo jedna takva koštala ga je vozačke dozvole u Only Pine City-ju, kad je napuhao 2,52 pa 10-ak minuta kasnije 2,49, što su pripadnici MUP-a procijenili kao značajno smanjenje, ali su od njega posudili vozačku dozvolu da 6 mjeseci istražuju njen kemijski sastav. Bio je poznat po svojoj safari, a potom narančastoj kapici. Sumnja se da mu je šešir otet kao ratni trofej. Luky je radio i u uglednom restoranu "Mamma Mia" nešto manje od tjedan dana, ali to je već drugi fenomen. Osobit je uspjeh polučio i kod ženskog spola, lociranog pretežno na području Mađarske. Spretno je poentirao na jeidnu mađarsku riječ koju je znao: HUNGARORING. Ionako je za ovu titulu jedini ozbiljno konkurirao Dado Bridge City.

NAJDINAMIČNIJI BIZNISMEN
Titulu najdinamičnijeg biznismena bez premca osvaja El Forte, poznat po munjevitim kadrovskim promjenama u uglednom restoranu "Mamma Mia". Jedino što se sustavom lijevka i smanjivao broj zaposlenika. Posljednji zaposlenik bio je Kemičar Luky, koji je pokazao neizmjernu zabrinutost zbog opravdano dobivenog otkaza, koji će mu nedvojbeno biti "crna mrlja" u bogatoj karijeri managera i poduzetnika, naprosto tajkuna, koji je tek rekreativno želio vidjeti kako izgleda posao sa stanovišta "običnog smrtnika".
POZITIVNA GEOGRAFIJA
Prema riječima prof. dr. sc. Sociologovića, bliskog suradnika Kalemegdanica Panedemoniuma, zvanog još i Bata Vladivostok iliti Dark Underroof, primijećeno je da se različite grupacije likova u Kvašklandu pregrupiravaju, te fuzioniraju po vrijednosnom i nacionalnom ključu, partijskoj pripadnosti i socio-ekonomskom statusu. Primijećene su i razmjene ljubavnih partnera, dakle promjena razmještaja figura na šahovskoj ploči kvašklandskog života. Kao osnovni razlozi ove pojave navode se maturacija, daklem sazrijevanje, potom migracije stanovništva, pomor skakavaca, te pojeftinjenje tehničke opreme.Dakle, stari drugovi to više nisu, bez hard feelings, a novi drugovi nastaju. Bućarstvo kao grana privrede stagnira, u turizmu je zamijetan zastoj, industrija surf-opreme napreduje ali se to ne odražava na Otvoreno prvenstvo Vignja.

NAJVEĆI ZAVODNIK
Najveći zavodnik brez pramca i krme je legendarni D. A., za kojeg je Kinez Fu Do, iliti Z.Č. još prije par godina dobro predvidio da je pred njim karajera. Samo vi zavidite, krebili. Čovjek je uložio u sebe, točnije izložio, jer je zbacio suvišne kilograme a tetovirao je kojota na raketi. Pokušajte i vi sa sličnom formulom. Na drugom mjestu je bio Government Sight-Ulin, koji je postigao nevjerojatna 4 obljuba u oko sat vremena u discu. Međutim, stručnjaci su uočili da Governmentu titulu naj-zavodnika u foto-finišu uzima činjenica da Government u megapijanstvu potpuno gubi kriterijum, pa iako uspijeva kod klonova Angleine Jolie, na kraju završava u zagrljaju Škrpine Milice ili Slingure Katice.

MALONOGOMETNI TURNIR VIGANJ OPEN 2004.
Povodom Dana Vignja, u srijedu 4. kolovoza održan je tradicionalni Međunarodni malonogometni turnir Viganj open 2004. Sudjelovalo je ukupno 5 momčadi, od kojih su se 4 domaće kvalificirale nakon rigoroznih kvalifikacija, dok je u zadnji čas otkazala sudjelovanje momčad renomiranih veterana pod nazivom JOŠ SAMO OVAJ PUT (JSOP).Vjeruje se da se naziv momčadi odnosio na njihovo otkazivanje sudjelovanja, a ne na činjenicu da bi neke zvijezde malog baluna mogle nastupiti po posljednji put, što bi bila nedvojbena šteta i za njih, i za nogomet.Wild card dobila je momčad iz Poljske i Češke DUREX, za koju je nastupila i djevojka Iza. Sumativno, nastupile su momčadi: DUREX, ANTE I STARE KANTE, KAMENI TAMARISI, PAVLE I AJKULE (PAUL & SHARKS), te MULARIJA.Između brojnih sponzora, zahvaljujemo posebno COCA COLI (USA), KONZUM-u, KERUM-u, te MARETI Viganj, čijim su se vrećicama igrači koristili za dopremu sportske opreme.
Favoriti "na papiru" bili su iskusni veterani i apsolutni početnici, ujedno i organizatori, momčad ANTE I STARE KANTE (AISK), za koju su nastupali ugledni estradni umjetnici (A. Grossi), kapetan Ante Milat Faca, osječki inženjeri zaposleni u HT-u (M. Pačar), uz lokalne zvijezde N. Radovančića, I. Pamića, J. Sindika, B. Lupisa, D. Vekića. Vjeruje se da je relativni neuspjeh u dramatičnom finalu protiv KAMENIH TAMARISA (9-10) uvjetovan nedolaskom značajnih poluga momčadi Shaquilla O'Neila, Cristiana Ronalda, te S. Radana, koji zbog brojnih obveza nisu uspjeli pravovremeno doputovati na turnir.Turnir je protekao u mirnodopskoj atmosferi, uz korektno i minuciozno suđenje orebićkog veterana Cake, koji je rigorozno sankcionirao svaki minimalni pokušaj nesportskog ponašanja, osobnog tumačenja pravila igre, slobodne interpretacije udaljenosti "živog zida" i boje dresa.Nakon prednatjecanja po skupinama, odigran je susret za treće mjesto i finalni susret, a proglašeni su najbolji igrač, najbolji golman, najbolji strijelac, te momčad s najoriginalnijim imenom, te podijeljeni prigodni trofeji.
Najbolji igračem proglašen je Mladen Pačar (AISK), najbolji strijelac bio je J. Sindik (AISK), dok je najboljim vratarem proglašen vratar "fenjeraša" MULARIJE Vinko Presečki. U žestokoj konkurenciji, priznanje najoriginalnije ime dodijeljen je kapetanu organizatora, momčadi ANTE I STARE KANTE.

No evo i rezultata. Prednatjecanje se odvijalo u grupama A i B.
Polufinale:KAMENI TAMARISI - PAVLE I AJKULE 9 - 5 ANTE I STARE KANTE - DUREX 8 - 3
Susret za 3. mjesto:DUREX - PAVLE I AJKULE 7 - 5

Finale:KAMENI TAMARISI - ANTE I STARE KANTE 10 - 9 (N.Petrić 5, D.Petrić 4, Sindik (autogol); Pačar 3, Radovančić 3, Sindik 3)

Osvajač turnira - KAMENI TAMARISI: Luka Cvitanović, Igor Petković, Matija Car, Domagoj Petrić, Nikola Petrić, Marko Salečić.

REKLAMA:VREMENA SU TEŠKA, PA AKO NEMATE PRILIKU MASAKRIRATI SE “JOHNY-JEM WALKEROM”, ČITAJTE “MASAKR TIMES”.



- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br 7

Majku li ti nemačku !
Ma kome TI TO ? MASAKR TIMES 5
Autor/-ica: Bata Jole

Kronika Vignja i Kućišta
AKO NE ZNATE ČITAT NEK’ VAM ČITAJU NEPISMENI
1 BATA GROLEX POST’O OTAC...
2 NOVI SUSTAV BODOVANJA
3 ŠTO RADE POZNATI ?
4 MEDICINA: ŠTO JE AHILOVA TETIVA ?
5 PREVRAT U KVAŠK-U

MASAKR TIMES
BROJ 6 Krug pakla 9. Avgust U BEOGRADU 2002.
VISI BABA, A KOŠAVA METE. SLAVI SVETE, RODILO SE DETE

UBODNA RIJEČ
Broj 5 kao što se vidi, kasni. Kasni zbog pomrčine u glavi glavnog urednika, zbog nedovoljnog pritoka vijesti u redakciju, zbog naglih prevrata u vladi RH, meteora koji bi mog’o da nas košta glave 2019-e… Ovo bi moglo zvučati kao isprika…ali znajte da isprika nema. K’o oće ispriku nek’ sam napiše koji broj MASAKR TIMES-a. Zato s zakašnjenjem prenosimo najsenzacionalnije vijesti u proteklom razdoblju…
BATA GROLEX POST’O OTAC...
...a Inana majka, šta će život da bude nego bajka. Dok su još prije 12-ak mjeseci mnogi vjerovali da će Bata Grole uploviti u bračne vode u nekom drugom životu, kad na vrbi rodi ananas, kad Srbi postanu Hrvati, i slično... a da će pritom postati i otac tek u jednoj mega-bajci, koja je legura Andersena, Braće Grimm i govora Franja Tuđmana. Uglavnom, Anđelina je jedna pozitivna žena pred kojom je budućnost. A ne nekakva Angelina Jolie, koja se još razišla s Billy Bob Thorntonom…

E, Danice, Danice...

KVAŠKLANĐANI U ZAGREBU
U ovom povijesnom trenutku Kvašklanđani pretežito nisu u Zagrebu, jer je ljeto, što je dovoljan razlog da nitko ne bude u Zagrebu. Dakle, sumativno, tokom godine Kvašklanđani u Zagrebu rade, neki sviraju ljudima, neki sviraju k...pardon Hitachiju, neki studiraju, a pretežno se svi occasionally napijaju, da ostanu u formi... A forma je bitna, nije valjda sadržaj.
ŠTO RADE POZNATI ?
Bata Anchore i Bata Isidor rade. Isidor radi pošteno i još na 2 mjesta, u popularnom bandu “Grole i plaćenici” i u Perni, nešto u vezi s Nikolom Teslom.
Bata Anchore je već osvojio titulu najpoštenijeg konobara u “Monty Pythonu”. Naime, da se sjeti i od početka avgusta meseca počne krasti, krasti i krasti..ma opet bi bio najpošteniji…
Bata Grole pjeva i priča, ali ima i teret odgovornosti, a ne samo uobičajeni teret tipa m * g. Higienico je multiplo angažiran, u izgradnji vlastitog kampa, koji još nije dočekao otvorenje, te u opakom bandu “Grole i plaćenici” s Grolexom i Isidorom. Jasno, s obzirom da je Grole po definiciji Grole, plaćenici su Isidor i Higienico.
Bata Midnight obavlja uobičajeni business, dakle, radi i pije, ali kako pije, a uz postojeći stupanj narušena zdravlja, stječe se dojam da bi mu omiljena pesma mogla postati “Obrati pažnju na posljednju stvar” od Azre.
ZAŠTO RJEĐE POSJEĆUJEM MONTY PYTHON ?
Jedan čitatelj, koji i sam priznaje da ima određenih problema u poimanju i prihvaćanju života i kosmosa kakav jest, ovako je obrazložio svoje ovogodišnje rjeđe pohađanje “Monty Pythona”, lanjskog hrama kulture…
Nije da ne volim “Monty”, nije da nisam proveo s dobrim dijelom tih ljudi veći niz godina, i im’o i lijepih trenutaka… Al’ ne mogu da slušam burazeru, uvek iznova: s kim je sve ko im’o zveking, ko je koga karirao u peking, koliko je bodova skupio 7 Dwarfs ili Bata Midnight, ni priče u stilu “kad smo se ono prije 900 godina zapili”, ko je prije 50 godina igro na kojoj u momčadi “Hajduka” poziciji, kojim se autom i kako može najbolje pobjeć’ prometnoj policiji… Ne mogu slušat muške što pričaju k’o babosomi, s dramatikom mexičkih serija, uveličanih i izmišljenih emocija: ko za kim pati, ko bi kome da se vrati, ko je u “Hitachi” pošao, a tko je iz njega izašao (vjerujem, svi mi, op.p.). Zato rjeđe pohađam ovaj objekat, ali to je moje subjektivno mišljenje i ukus, a tko ima drugačiji neka ga upražnjava.

POPULARNA MEDICINA: ŠTO JE AHILOVA TETIVA I ČEMU SVE SLUŽI ?
Ahilova tetiva u prošlosti je služila da čovjeka pogode kopljem ili strijelom u jedino ranjivo mjesto na tijelu, pa da ovaj crkne k’o besni ker. Tako je Bata Joleta još oktobra 2001. strefio opaki sindrom prenaprezanja (verov’o čovek da mehanika organizma može da podnese po 4 utakmice malog nogometa dnevno vikendima)…i sad je onesposobljen k’o krebil. Malo zbog karaktera tegobe, malo zbog nediscipline i upornog pokušavanja da se vrati u svet fudbala prije vremena. “Tetivska” moda se nastavila kada je netko neviđen džinovskom stenom pogodio s leđa Bata Anchorea direktno u tetivu, tokom fudbala na stadionu Divota prašine. Naravno, riječ je bila o istegnuću, i Bata Anchore je ponovo bio spreman za rad, nakon tjedan dana. Međutim, tada je Sablasni Neven, prenoseći cijevi, odalamio cevkom po ligamentima na stopalu i zglobu, i eto još jednog takmičara za Paraolimpijadu.
Još malo pa će ljudi da po svetu pevaju: “Istina je živa, pre’n ću da crknem ko kuče nego što opet dozvolim da mi se desi something with tetiva.”
PREVRAT U KVAŠK-U
Bivši direktor kluba, trener, manager i sl. zvan Kvaškner, poznat i po legendarnom bijegu na brod, pod zaštitom zastave – zastupao je politiku “Chelsea” odnosno legije stranaca, po kojoj su za KVAŠK nastupala oko 2 čoveka iz Kvašklanda, dok su ostalo bili Zagrepčani, Korčulani, Madagaskarci…
Zato je došlo do dramatične smjene u upravi i stručnom štabu, pa je nositelj new deal politike u klubu postao Bere Berisha, pomorac, ugostitelj i multidisciplinarac. Temeljni principi new deala bili su:
1. KVAŠK Kvašklanđanima,
2. pomlađivanje momčadi.
I dok se pomlađivanje momčadi uvijek mora poimati kao pozitivno (premda društvo još uvijek negativno vrednuje pedofiliju kao ekstremni oblik jednog takvog pomlađivanja), princip KVAŠK Kvašklanđanima mogao je biti vrlo upitan u pogledu rezultatskog postignuća momčadi.
I dok su novinski stupci bili prepuni prepucavanja između bivšeg i današnjeg izbornika (i uprave), došlo je vrijeme odigravanaj prve ovogodišnje utakmice, sa senzacionalnim rezultatom:
KVAŠK POBIJEDIO 10:1
Najnoviju ekipu Šipana renovirani KVAŠK je pobijedio s 10:1. Da li je to uspjeh najnovije politike u klubu, nove uprave, slabosti protivnika, ili legendarnog najnovijeg stila, tzv. solo-brijačine ključnog igrača i strijelca Yellow Submarinea (6 golova), s akcentom na zdravi život – ne zna se. Ali rezultat govori sve. Ovo je povijesna pobjeda KVAŠK-a ne samo po rezultatu, nego i po činjenici da je KVAŠK bio po sastavu momčadi uistinu KVAŠK, a ne Chelsea, Brotnjo, Vardar, Konavljanin, Zmaj Blato.
13 ICE TEOVA
Neobični rekord oborio je legendarni Thommy Montenegro, koji je u sat i po popio ni više ni manje nego 13 ice-teova, s maltene tragičnim posljedicama. Dok se ljudi trude da se pakleno napiju (što svatko može). i onda da prave sitne nepodopštine, čovek mlatnuo 13 ledenih čajeva i odjezdio prema Podgorici…
NOVI SUSTAV BODOVANJA
I ove godine se priređuje natjecanje, tzv. bodovanje u sitnim nepodopštinama počinjenim u alkoholiziranom stanju. Budući da se obično nije problem napit, a još manje pritom radit različite stvari koje se u treznom stanju čovek boji radit, ili kojima se želi isticat u masi, sam redoslijed u sitnim zločinima MASAKR TIMES-u nije interesantan. Zato su dopisnici MASAKR TIMES-a smislili novu bodovnu ljestvicu koja će zasigurno ljude željne publiciteta potaknuti na maštovitije i upečatljivije pothvate.
Samoubojstvo: 5000 bodova i automatska titula pobjednika ljeta
Ubojstvo 1 čovjeka (odraslog muškarca preko 18 godina): 500 bodova
Ubojstvo djeteta do 10 godina: 750 bodova
Ubojstvo žene (preko 18 godina): 625 bodova
Ubojstvo tinejdžera (10-18 godina, oba spola): 600 bodova
Ubojstvo do 10 ljudi odjednom 1000 bodova
Ubojstvo preko 10 ljudi, pojedinačno ili grupno: 4999 bodova (naime, nema načina da bilo kakva ubojstva, brutalna ili masovna, nadmaše samoubojstvo i laskavu titulu pobjednika ljeta)
N ubojstava + samoubojstvo (npr. pobiti sve ljude u Monty Pythonu a potom sebe): 5-ogodišnja titula pobjednika ljeta i 25 000 bodova
Uništenje Zemljine kugle, svih živih stanovnika i samog sebe (u stilu Tromba iz “Alana Forda”): doživotni pobjendik u bodovanju u Kvašklandu ili oko 250 000 bodova, pa čak i više ako čovek na vreme prestane pit.
Šta radi čovek ?!!
Ako vam se ovaj broj ne sviđa, ni ne treba. Ukusi i neukusi se razlikuju.

IZ SLEDEĆEG BROJA…
TKO SU BAKER I ICE-CREAM GIRL ?
DA MI JE BITI D.A.



- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 8

Nikolaidis u trenucima predaha u Ponti. Kaj je to Ponta ? MASAKR TIMES 8
Autor/-ica: Bata Jole
Novine 2 mala pelješka mjesta - Kvaškland

TKO OVO ČITA, DOBIT ĆE ORDEN DRUGA TITA
1 UBODNA RIJEČ
2 NAJ – GOLOVI LJETA 2002.
3 KVAŠK JE U SVAKOM SLUČAJU UVJERLJIV

Ostalo su reklame. Treba se i “MASAKR TIMES” od nečeg financirat.

MASAKR TIMES

BROJ 8 Krug pakla -273 Opet Kolozov 2002. ali poslije br. 7
N NAJ, KAD MOŽE U NOGOMETU ZAŠTO NE BI I U KVAŠKLANDSTVU

UBODNA RIJEČ
Broj 8 kao što se vidi, ide odma iza broja 7, što je i relativno logično. Nije logičan jedino vremenski termin između 2 broja. Jer postavlja se opravdano pitanje: budući da je vrijeme zimsko, a formalno pravno je ljeto, ko će normalan ostat u Kvašklandu ako ovakvo vrijeme potraje ? Ko bi mogo istaknut prednost Kvašklandske blagodati u odnosu na recimo Antarktik, Saharu ili Drače ?! Tautološki, ko bi čitao MASAKR TIMES u odsustvu ljudi u samom Kvašklandu ?! Samo autohtoni Kvašklanđani, čaglji i neprijatelji Hrvatske kao što su Čehinje, Poljakinje, Mađarice…a takve razumiju jedino govor tijela… Dakle, broj 8 je nastao da naglasi naj-ličnosti ljeta 2002., koji su u teškim uvjetima, na terenu natopljenom kišom, pokazali najviše.

NAJ – GOLOVI LJETA 2002.

NAJPOPULARNIJI – Bata Grolex (music star), Bata Midnight (bolje biti pijan, nego star)
NAJČISTIJI – Bata Higijenico i Thommy Montenegro (da je po njima organizovat Kvaškland, svijet bi bio ko apateka, a KVAŠK bi se zvao Bayer Leverkusen)

NAJPROBLEMATIČNIJI – Bata Jole: problematične izjave, problematični članci, a za neke je i samo njegovo postojanje problematično
NAJUVREDLJIVIJI – Bere Berisha, ozbiljan protukandidat je jedino Bata Jolex, ali taj je pravi tvrdokožac prema pobjedniku
NAJLUĐI – nude skate road surfer form Slovenia named Sandro
NAJNORMALNIJI – empty (ko je uopće na svijetu normalan, pa da ga testiramo)
NAJUREDNIJI – Thommy Montenegro (svaka dlaka na mjestu – da je pekar, svaka hrenovka u tijestu)
NAJNERAZUMLJIVJI – 2UHO UCA, američki državljanin, malo dugotrajnije u Kvašklandu: dok je neke manire usvojio, neke sitnice nije, kao što je jezik
NAJPOPULARNIJI HOTEL – NASRO u Orebeachu; samo invertirano ime (domislica Bata Midnighta) kazuje što nudi taj hotel, osim muzike
NAJOBJEKTIVNIJI – Pam Nakowanson sve je objektivno zabeležavao objektivom digitalnog foto aparata, pa ti demantuj ako možeš
NAJVEĆI UZOR – D.A. točnije Darkman; poznata je izjava izvjesnog državljanina BiH “da mi je 24 sata biti D.A.”
NAJLJEPŠI POGLED – Disco “Bellevue”, ali sve na pogledu završava
NAJEGZOTIČNIJA STRANKINJA – Kate Pickled Mineral Water or Kate Limon Mineral Water, tumačenje nije potrebno
NAJGLUPLJI I NAJPAMETNIJI – jako ih je puno koji smatraju da su najpametniji, pa je vrlo teško procijeniti tko je od njih realno najgluplji
NAJ D.J. – Mandragora; bili su tu i nekakvi crnci, ali oni su pravi kiseljak prema Mandragori; taj radi u svim uvjetima, po kiši, oluji, iz barke, na plaži, u podmornici
NAJCOCKTAIL MAN – Dinamo iliti Dino d.d., bez realne konkurencije
NAJMIRNIJI – Bata Isidor, šutnja je zlato, posebno kad nije južina (tad važi poslovica “gunđanje je srebro”)
NAJMIRNIJA – Peaceful, koja tiho ali sigurno djeluje po neprijatelju
NAJVEĆI PREKIDAČ – Yes He isn’t “L”, viganjsko-zagrebački raskidač, koji je curu teško ali brzo prebolio, jer je na dan prekida iznašao izvjesnu Slovenku, s kojom je upraznio romansu po naputcima Chilly Marinera
NAJROMANTIČNIJI PAR – Chilly Marinero i Miss Dijaspore, na relaciji Viganj-Australija, by sms a povremeno i uživo
NAJBRŽI – izvjesni zagrepčanac Ivan Speed; međutim, na natjecanju bi ga sigurno podvrgli doping-kontroli: drugo mjesto za motorističkog virtuoza Want Peacea
NAJSPORIJI – Bata Higijenico, ne zbog prirođene sporosti, nego zbog dodatnih pitanja koja samo iskrsavaju
NAJVEĆI KOCKAR NA VELIKE ULOGE – Alex Jebemwe lani je doduše izgubio jeftino kupljeni BMW, a ove godine pretpostavljamo da će udvostručiti Mercedes
NAJPODUZETNIJI – Frenky Basinman, otvorio kamp na kraju sezone, s ciljem da baš on pobere vrhnje
NAJNEOTPORNIJI NA JUŽINU – Isidor Duncan, a zbog čega – pitajte njega
NAJVIŠI I NAJTEŽI – laskavu dvojnu titulu odnio je 7 Dwarfs
NAJUPORNIJI U PRIČANJU NE BAŠ PREVIŠE ZANIMLJIVIH PRIČA – Očalinko The Boredom, srećom nije bio predugo ove godine
NAJBOLJI ISPIJAČ DUM-DUM TEQUILA – Wayne SR Shane, kapetansku traku u momčadi dum-dum ispijača dobio u obliku zavoja na ruci
NAJNEDODIRLJIVIJE – Ice Cream Girl i The Baker, popularne sestre na privremenom radu u Kvašklandu
NAJBUDNIJI – Sablasni Neven ovo je ljeto imao je puno posla u prevenciji požara (još kad bi pala kiša)
NAJVEĆI INOVATORI – brothers Fenimor i Letimor, ovog ljeta prisutan samo Early Morning Wolf; hit ljeta je bicikla
NAJCRNIJI – Adi Nekaraselimović iliti Ad Hock Honey, suvlasnik kioska koji je bio opasna konkurencija Zen budizmu
NAJPOZNATIJA BRAĆA (trofej Blues Brothers) – M. & D. Little Rain (imaju bič-bar, organizuju surf, voze kombije a stignu i rutinski odrađivat): drugo mjesto zauzimaju Cooking brothers iz Vinkovci koji se time uopće ne bave
NAJVEĆI SUBVERZIVNI PODRIVAČ – D. odnosno Black Little Rain, koji uspijeva izazvati niz incidenata međunarodnih razmjera iz ničega
NAJBOLJI TRENER – Bere Berisha, ponajviše po animaciji young generations po formuli KVAŠK Kvašklanđanima
NAJRADIŠNIJI – u odnosu na pethodno zabilježeno stanje: Bata Anchore & Isidor, with no konkurencija
NAPOZNATIJE SESTRE – Mayica Jumping u mršavom izdanju i dipl. Hop-Hop Dubex, sveprisutne a mislima uvijek odsutne
NAJ-NEGATIVAC – Bata Anchore, manje po realnim osobinama, više po besprekornom imageu zlikovca iz westerna
NAJ-POZITIVAC - El Ninyo, ne zbog činjenice da svaka 2 tjedna dođe iz Makarske u Kvaškland, niti zbog toga što se rijetko pojavljuje u javnosti, nego je čovjek pozitivac, razumeš ti mene ?!
NAJVEĆI OSVAJAČ – Yellow Submarine, bez konkurencije, specijalist za Eastern Democracy
NAJBOLJI ZGODITAK – nije najbolji osvajač po kvantiteti ali jest po kvaliteti – Want Peace
NAJBOLJI RESTORAN – Zen Budizam, bez konkurencije, jer je konkurenciji došla inspekcija

KVAŠK JE U SVAKOM SLUČAJU UVJERLJIV

KVAŠK IZGUBIO 1:18
Kao što pobjeđuje uvjerljivo tako KVAŠK i gubi uvjerljivo, pa je na Šipanu od prve momčadi Šipana izgubio čak 18:1. Ali sastav momčadi Šipana sastavljen je od samih autohtonih Šipanaca, koji su rođeni u Dubrovniku i igrali u “Jugu”, a kako “Jug” ove godine nije bio prvak Evrope, nego tek 4-i, KVAŠK je to naprosto morao dobiti. Ali eto…

BREKLAMA
KAD KIŠI I NE MOŽE SE KUPAT I VRIJEME JE RUŽNO, NI PROČITAT “MASAKR TIMES” NIJE TAKO RUŽNO.

- 14:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 6

Nikolaidis iz drugog kjuta MASAKR TIMES 6
Autor/-ica: Bata Jole

NEKA PATI KOME SMETA, MASAKR JE PRVAK SVETA
1 NAJBOLJI DIJALOG
2 ŠTO RADE POZNATI ?
3 TURISTIČKI VODIČ KROZ KVAŠKLAND
4 DA MI JE BITI D.A. (DI EJ)
5 DOUBLE CLOSING

MASAKR TIMES
BROJ 7 Krug pakla 9. Avgust u Kvašklandu 2002.
U ZNAKU TURISTIČKE PONUDE

UBODNA RIJEČ
Prošli broj MASAKR TIMES-a izazvao je maestral zbog navodnih i realnih nekorektnosti. Dakle, dužni smo ispriku Monty Pythonu zbog iznošenja samo negativnih atributa nekih posjetilaca datog kafića. Sjetimo se, osuđen je krebilni sustav bodovanja po kojem su ljudi namjerno u pijanom stanju dovodili u pitanje imovinu i živote sebe i drugih. A kakve se teme kome sviđaju i koliko često, svačiji je subjektivni ukus. Dakle, sad iznosimo pozitivne strane M.P.: u tom kafiću svira se najbolja živa muzika u Kvašklandu i puno šire. A ta muzika jasno privlači multidobni i multinacionalni spektar ljudi, životinja, bića i pojava.
Prema potrebi, MASAKROVCI mogu u svakom broju navoditi niz vlastitih loših osobina, da javnost ne misli da su MASAKROVCI ka’ savršeni, a ostali su krebili. Eto, za autora ubodnika neki kažu da je krebil kad se napije, drugi kad je trezan.
Svejedno mi je da l’me vole da l’me mrze, rek’o bi Bora Čorba (makar bi volio da se svi volimo i živimo u jednoj, kako bi rek’o – harmonici).
Jer, B.J. nikad neće bit H2O (dakle, bez boje, okusa i mirisa), čak ni u zemlji u kojoj je dvostruki moral doveden do ivice savršenstva.

NAJBOLJI DIJALOG
Izvjesni M., organizator nekakvog natjecanja u nekom čudnom sportu, izvršio je opaki dijalog u ranim jutarnjim satima sa stanovnicom Agram-cityja (opet M.).
On: Bi li se karirala ?
Ona: Ne da mi se.
On: Pa ne znamo se od jučer.
Ona: Bed mi je.
On: A meni je window. (Sad bi se trebala uvrijedit Knock on Window, zbog zaštite autorskih prava)
I oboje pođoše doma spavat.

KVAŠKLANĐANI U ZAGREBU
Ko je normalan sad u Zagrebu ?

ŠTO RADE POZNATI ?
Svi smo mi poznati, svi smo mi …neću reć’ nikakvo ime, uvek se neko vređa.Neki (bolje reć’ neke) pate za publicitetom, makar i negativnim, drugi se vrijeđaju zato što publicitet imaju. Zato ćemo ovaj put pisat samo o naj-štetočinjama u Kvašklandu. Izvjesna Sharon Stone, zabila se Mondeom u Sharon, misleći da je riječ o steni (odatle ime, dakle). Chilly Marinero veliki je mag u negativnom utjecaju na tehničku opremu. Prvo utopio mobitel Miss dijaspore, potom pokvario svoj, a priča o njegovom negativnom utjecaju na glazbene linije i daljinske upravljače. Kakva nedaća, kakav peh ?!!
Najslavniji osvajač, uz nepobjedivog i neponovljivog Yellow Submarinea (specijalista za zemlje bivše istočne demokracije), je Want Peace, viđen u društvu najboljeg pičobera Kvašlandskog okružja (Ore beach).

TURISTIČKI VODIČ KROZ KVAŠKLAND
Od zapada počinjemo šetnju turističkim centrima u Kvašklandu, izuzev već opisanog kojem se bojimo spomenuti ime, da se opet ne uvrijede.

Vila Mediteran – skraćeni naziv V.M. jugoparanoičare neodovoljivo podsjeća na zloglasnu bolnicu VMA u Beogradu. Zašto se ne zove, npr. Vila Sredozemlje ? O pozitivnim stranama ne treba pričat jer je sve luksuzno uređeno. Negativnosti su svakako papige i bazen. Nemamo ništa ni protiv papiga ni protiv bazena ali te dvije stvari ne idu skupa.

Kuvenat – ambijent je pozitivan, ali kako mogu bit zgrade naokolo a u sredini taraca ?! Može ti past zvono od crkve po glavi. Osim toga, stvara se paranoja da će stranci sve preuzet u našoj zemlji a tako i u Kvašklandu. A što će onda Rvati ?!!

Bućkara – najnoviji monumentalni objekat pored bućare, na mjestu bijednog kioska. Privlači pozornost Hosane BiH Mladena. O njemu ne možemo reć ništa posebno pozitivno ni negativno. Objekt je nov, a sve se vidi.

Karmela 1 – najbolje mjesto za jutarnju kavicu, jer može da se zvera ko prolazi pored i eto… Međutim, problem je što na večernjoj kavici manje može da se vidi jer je tama. A osim toga, kava ne ide navečer uz vino i pivu. Zato tu navečer mogu duže vrijeme opstat jedino nedefinirani Slovenci. Premirno, brate i sestro.

Karmela 2 – veliki ovogodišnji BUM BUM, s kaučima, barkama, D.J.om i D.A.om, D.D.om, cocktailima i rasvjetom. Negativnost je svakako vlasnik, koji je pokazao kako se ne pije dum-dum Tequila. Ili je bila krhka čaša, ili je pretvrd šank (drvo s legurom čelika), ili gazda nema pojma kako se pije. E, lep primer daje ostalima…

Ponte Rosso - super mjesto na samoj morskoj obali, s najnormalnijim osobljem, ma kako definirali normalnost. Naravno, neke nervira što je to montažni objekt, što mu nisu dovoljno iskorištene mogućnosti, te što se svaka druga konobarica zove Maja, što neki mrze pijesak i surfere, i što se zatvara kad tek bi trebalo da počne da radi.

Zen Budizam – mjesto s najboljom klopom u Kvašklandu i sladoledom (kad Jelena dijeli kugle, mogu da budu i kockaste). Međutim. dojam je da su neki Budisti pretjerano glasno začuđeni kad saznaju činjenicu da još neki objekti u Kvašklandu nude gostima jelo, piće i muziku. Osim toga, objekt je lociran na mjestu iz bajke, te se vjeruje da bi mogao i nestati kao objekt iz mašte. A i tu ima više Jelena nego u šumi.

Neno & Adi’s corner (ex Fjaka) – najromantičnije mjesto u Kvašklandu: može da se jede, pije i suze lije bez bojazni, izuzev kad naiđu rutinske kontrole kojima je ovaj prostorno najupečatljiviji objekt morao upasti u oči.

Bota Bar (Rock Only) – nekadašnji hram kulture, još uvijek s tradicijom, zbog velikog broja konkurentskih kafana ponešto manje posjećen. Negativna strana je sam kraj kafića, koji je stjenovit, pa kad se čovek napije i udari u stijenu, preživit će samo ako se zove Bob Rock ili Sharon Stone.

DA MI JE BITI D.A. (DI EJ)
Najrevolucionarniju izjavu ljeta izrekao je izvjesni F. rekavši “Da mi je barem 24 sata biti D.A.” Što je na D.A. toliko fascinantno ? Njegova djelatnost zbog koje se nikad ne ostaje gladan (znate ono, poš’o čovek u svet trbuhom za kruhom al’ je vrlo brzo naiš’o na pekaru – i narast’o mu stomak) ?!! Ili bi želio biti D.A. zbog jasne činjenice da je on najveća faca u discu u Orebeachu ?! Netočno.
F. bi želio biti D.A. jer D.A. ima 2 rodice, koje su izazvale pozornost slavnih Kvašklanđana zbog svoje dobi, fizičkog izgleda, popularnih ljetnih zanimanja i egzotičnog porijekla. E, ali F.-u se laskanje uopće nije isplatilo, kao uostalom ni tisućama Kvašklanđana, stalnih ili privremenih, koji su pokušali izazvati pozornost rodica D.A. Neki su čak iznašli egzotične dijetne programe, bazirane na sladoledu, odnosno kvascu, dok je većina od tuge eksperimentirala s kvaščevim gljivicama i alkoholnim vrenjima.
Rodica J., Ice Girl, poznata po hladnom poslu i srcu, postala je mjerilo da određenje početka odnosno kraja ljeta. “Ljeto je završilo”, rekli su neki, a ona samo na 6 dana pošla u Split.
Epizoda “Da mi je biti D.A.” pokrenula je niz akcija, kao npr. “Da mi je biti I.P.”. Izvjesni B.J. obojao kosu u crno, ali ni to nije znao kako (pa mu dobila plavi odsjaj)…a taj ne bi mogo navigat ni 2 dana, a još manje upoznat nekakvu Miss Kariba (taj ne mere upoznat ni Miss Vrućice). Džaba ti pos’o…

DOUBLE CLOSING
Svaki dan u Kvašklandu more senzacionalnih zbivanja. Jedan dan Stonesi, Red Hot Chilly Peppers, Shakira, drugi dan Madonna, Hanka Paldum, Lucianno Pavarotti i plaćenici, treći dan… E, tako su na zatvaranju surf-sezone strefila srećom samo dva velika zbivanja istovremeno. Jedno zbivanje bila je Šala tipa Marko, nastup Winka Coce-Cole, koji je uz rutinsko pjevanje demonstrirao fascinantan apetit i performance “vino u nestajanju”. Premda se siroti Winko liječio od debljine, dojam je da je u djetinjstvu progutao cijelu bačvu vina, a čak je i Obelix samo u nju upao. Šta radi čovek.
Na Ponti je istovremeno održana tzv. Kućna zabava, so-called House, s D.J.ima Morning Wolf i Ad – Hock Honey.
Nema sredine. Uglavnom, atmosfera je bila zagrijana i pozitivna, a te noći rođen je i Ivan 5-i Little Joke. Značajnu ulogu imao je Moć Vjetra, a beznačajnu policija.

NOVE PRINOVE U KVAŠKLANDU
Ako se to uopće može smatrati prinovom, u Kvašklandu je legendarni Sandro road nude surfer. Još mu nije niko promijenio lični opis ni RAM pa se može poimati da je i on isti ko pre. Novo lice odnosno čunka je izvjesni Rapski tovar s vjernom kujicom Adom, koji istražuje načine pretvaranja poluotoka u otok.

AKO STE NERASPOLOŽENI, UMORNI, UVRIJEĐENI – NEMOJTE POČINITI ASOVNI MASAKR. ČITAJTE MASAKR TIMES.

- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 4

K2 fudbal tim i poljski državljani iz bratskog istočnog bloka MASAKR TIMES 4
Autor/-ica: Bata Jole



PROČITAJTE AKO ZNATE ČITATI I AKO VAM SE ČITA
1 BATA GROLE U BRAKU
2 NA PREKRETNICI
3 PRVO JE NA PUTU, OSTALI ČEKAJU RED
4 NETKO BY BUS, NETKO BY PAS
5 POVRATNICI U ZAVIČAJE

MASAKR TIMES
BROJ 4 Krug pakla 9. DECE N BAR 2001
ZIMSKI SAN POČINJE, KAKO ŽIVE POZNATI

BATA GROLE U BRAKU
Negdašnji neženja, boem i multiparalelik Bata Grole sad je sretno oženjen. Izmenio život za 360 stepeni, i sad trči počasni krug. Čak je i bauštelio, mada ne znamo točan iznos počinjene štete. Prezire “Brazil” i slična mjesta gdje se skupljaju drapačoze, a uskoro će prezreti i celu Južnu Ameriku. Utjehu pronalazi u ćevapima, u društvu sa suprugom Jovankom, te Bata Joletom i Bata Dobošenkom, slavnim ovisnicima o toj vrsti voća. Dojam je da je Inana igrala na visoke koeficijente i zavrijedila dobitak. Igrala žena na iznenađenja...a za to baš treba hrabrosti.
IŠČEKIVANJE GODOTA
E, Bata Jole živi tradicionalno uspješno i luta po svjetlu, za razliku od onih koji lutaju u mraku. Igra fudbal, piše, čak povremeno nastupa na TV-u. Kupuje ruinirane “Škode”, preplaćujući ih dvostruko. Usprkos maltene besprekornim karakteristikama, ne privlači najčešće nikog, ili pak samo drapačoze i udavače, pa je za njega čak i “100 GODINA SAMOĆE” samo good beginning. Ali, dok ne dođe eventualna princeza, treba nešto i da se radi, kaže taj vremešni igrač za 4 momčadi. Upravo suprotno od mnogih u Kvašklandu i šire, koji smatraju da ne treba raditi baš ništa.
PRVO JE NA PUTU, OSTALI ČEKAJU RED
Naravno, riječ je o DECE N BAR mesecu. Bata Grole je proizveo jedno dete, i to budućeg Bika, Blizanci može da pričekaju. Što drugi čekaju ? Netko pravog partnera, neki financijsku potporu...a neki su i sami još deca...



NETKO BY BUS, NETKO BY PAS
Bata Midnight je jedan čovjek koji povremeno pogrešno poima putovanja.Jednom u prošlosti, umesto da krene autobusom firme “Krstić”, čovek krenuo putem neumjerenosti u jelu i piću, s tim što je ubrzo jelo s prezirom odbacio. Učestali oporavci uz krepke napitke uzrokovali su privremeni otkaz određenih organa...e, kad ne može Kosta, može preko mosta... Kad nitko neće da gleda pozitivnije na svijet kad nije prisiljen. Bolje je ići by bus, ali kad ne može - dobro je i by pas.

POVRATNICI U ZAVIČAJE
Najslavniji povratnici u zavičaje, Split iliti Kvaškland, su Ex-superkomplikatorico te Bata Higienico. Higienico planira agrarnu reformu i unapređenje turizma u Vignju, čega je ishod zasad neizvjestan...ali vrlo je izvjesno POVRATNICI U ZAVIČAJE
da će higijena Vignja porasti, te će nastati bitnija diskrepanca u odnosu na Kučište, gdje će ostati samo ružni, prljavi, zli...dobro, samo prljavi...
Ex-superkomplikatorico je pojednostavnio svoju životnu situaciju zamijenivši Zagreb za grad dvostrukog gubitnika kod kuće od “Varteksa”. Premda se Split ne može porediti sa smiješnim Purgerlandom, u pogledu stanovnika (osim onih koji su došli u Zagreb), s aspekta preživljavanja Ex-superkomplikatorico je skočio s konja na magarca. Naravno, ima šugavih konja i trkaćih magaraca...
Ali što bi rek’o Bata Kishon - kod kuće je najljepše.
ŠTO NE RADE POZNATI ?
Neki poznati, mada nemamo precizne podatke, osim gnjusnih tračeva, vrlo vjerojatno ne rade baš ništa. Neki to (ne) rade u Zagrebu, neki u Kvašklandu. Neki za to imaju racionalno opravdanje, drugi pak uopće nemaju razuma. Zna se tko su bizoni predvodnici nerada, spomenuti su više puta u Rječniku i prethodnim brojevima MASAKR TIMES-a.
NA PREKRETNICI
Neki žive utabanim stazama revolucije, neki žele neke promjene, kao što smo spomenuli: Bata Grole, Higienico, Ex-superkomplikatorico. Među njima je i Thommy Montenegro. Neće čovek da izlazi, da se upušta u sumnjive projekte na raznim područjima života, pa utehu kose nalazi u kompjuteru, učenju i autima. Međutim ne na tako tržišan način kao Bata Jole: on ne kupuje auto za dvostruku cenu.
* * *
2002. GODINE...
...će možda lipo bit u Splitu, kaže Oliver. A kako će bit Kvašklanđanima i samom Kvašklandu kao hrvatskom teritoriju - ne zna se...Koliko ljudi tol’ko ćudi. A čagalj dlaku mijenja ali ćud nikad.
* * *
OLD SPORTS - KVAŠKLANĐANI U ZAGREBU
Jedan od pametnijih načina da Kvašklanđanin ne dočeka zimu lud ili “sleeping with fishes”, kao Luka Brazzi, jest da se povremeno dođe u Zagreb: netko onako (iz zeke-peke), netko na studij, netko tamo radi, a netko tamo ne radi...to su 4 dominantna načina kraćih ili duljih izleta u Zagreb.
Međutim, dojam je da bi se mi Čvorovići mogli bolje organizovati ovde u Zagrebu, da razbucamo ta govna...ali različiti izdajnici su se isto tako organizovali, samo zato da nam pomrse račune... Razjedini pa vladaj, to je bio moto i neprijatelja Jugoslavije.
* * *
VINKOVCI U BARCI, SMEČU I DRUGDJE
Uz more su najviše vezani starac i Vinkovčani. Naime, osim što se viđaju u društvu ljudi s okeana, Vinkovčani se često sreću na legendarnoj barci zvanoj “Sidro”, ili u “Brazilu”. Činjenica da uvijek nisu u najbistrijem stanju može se pripisati općoj magli i gorilama koje u njoj bivstvuju. Zlobnici ukazuju na njihovu sklonost alkoholnom unezvjerivanju, ne znajući da su neki od njih završili farmaciju, a neki su legendarni diplomirani pravnici koji znaju kako negirati iskaze tipa što Clinton ili Becker poimaju kao vođenje ljubavi a što ne. A zašto bi s napijanjem bilo drukčije?
MONTY PYTHON IN WINTER

N
ije se potrebno pitati što se događa u kafiću “MONTY PYTHON” van sezone ? Ne događa se ama baš ništa. Kolo vode različiti crvi, nametnici, žohari i slično... Da li će kafić oživjeti u novogodišnjim danima? - pitanje je sad, na koje ne može odgovorit nikakav Hamlet, već prije Bere Berisha.
* * *
E, ovaj je broj razočarao. Zimska depresija.

- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 5

Kvašklanđana ima i u Australiji...Neće ni kenguri da se izvuku lako... MASAKR TIMES 5
Autor/-ica: Bata Jole

AKO NE ZNATE ČITAT NEK’ VAM ČITAJU BABE
1 TREĆA SREĆA
2 BATA MIDNIGHT RIDES AGAIN
3 GDJE JE NESTAO MASKIRANI PROFESOR ?
4 ZEMLJA U ŽARIŠTU - POLAND
5 BATA GROLEX U BILATERALNOJ POSJETI

MASAKR TIMES
BROJ 5 Krug pakla 9.
2002. GODINA U SPLITU
AKO JE ZIMA, NIJE JARAC, NE BOJI SE KO JE BLIZANAC

TREĆA SREĆA
Legendarni Kvaškner iz trećeg se pokušaja uspio ukrcati na brod. Prvo je puhao tajfun, onda je arhitektura aerodroma u Amsterdamu ili ko-znađe bila prekomplicirana. Da bez treće nema sreće dokazao je uporni Kvaškner i pošao zarađivat kruh sa 7 kora. Ako mu trostruki pokušaj bude nužan i za iskrcavanje, vratit će se u Kvaškland oko 2005-e godine. Ako prije ne robotiziraju cijelu posadu.

BATA GROLEX U BILATERALNOJ POSJETI
E, nakon ženidbe, Bata Grole nema na raspolaganju već ih iznenađenja za sportske kladioničare: ako živi dugo i sretno - logično, ako se rastane - logično...ako živi kratko i umre u mukama - nije neočekivano. Uočava se da se bračni život odražava na češće boravke u zavičaju, i na lošiju kvalitetu fudbaliranja, što nije najpozitivnije. Brutalno se jede, a biva se odgovorniji - to su donekle pozitivni momenti. Međutim, promjene u najpozitivnijem svjetlu vidi legendarna Zvijezda Danica. E, Danice, Danice...

BATA MIDNIGHT RIDES AGAIN
Doznajemo da je by pas iz prošlog broja samo jedan od uobičajenih uveličanih remakeova Bata Groleta. Bata Midnight nije baš by pas, ali nije bio ni daleko. Život mu je visio o tankoj niti, a da se ne prekine ta nit, pobrinuo se osobno i od 17.11.2001. nije bio ni okusio alcoholic drinks. Ali došla je Nova godina, i tom prigodom je ne samo okusio alcohol, već se tradicionalno opako masakrirao, plešući u latino-ritmovima u “Art-Rock Caffeu”. Bata Midnight kvantitetu i frekvenciju alkohola mijenja, ali ćud nikad, stara je narodna poslovica. Kao i ona “Ne možeš zadovoljit nimfomanku” (ali to uopće ne spada u ovaj članak).

OSOBA U ŽARIŠTU: CRVENA SMRT
U Zagrebu je opako zapadala tzv. “bijela smrt” odnosno snijeg, i nitko normalan ne voli takvu pojavu. Međutim, neki stanovnici Kvašklanda poimali su snijeg kao izazov za grudanje i slične sportove iz “Junaka Pavlove ulice” (a zna se kako je završio Nemeček). Za razliku od Nemečeka, izvjesna stanovnica Kvašklanda na neobičan način je doživjela “bijelu smrt” posredstvom tzv. gruda i valjanja u snijegu: preobrazila se u neobičnog crvenokošca bez perjanice, pa je jedino iz polutame mogla koliko-toliko sačuvati svoj ugled. Ne treba ni spominjati koliko je njen ugled bio ionako narušen nizom sumnjivih kontakata s različitim stanovnicima Kvašklanda i malo šire okolice Jadranske obale. Još joj je samo trebo snijeg !?? Ode Vinča u vazduh ! Stvarna crvena smrt, tzv. kuga, samo je manja prehlada prema ovoj pojavi.

GDJE JE NESTAO MASKIRANI PROFESOR ?
Legendarni Profesor iz istočnog dijela Kvašklanda privremeno je nestao u bespućima istorijske zbiljnosti. Čas je u Nemačkoj, čas u Amsterdamu, čas na Madagaskaru, a govorka se da je zašao i u istočnu Evropu... U svakom slučaju, ništa taj bitno nije promijenio u svom životexu, koji stoljećima visi o koncu. Najnovije vijesti ukazuju na podatak da se pojavio i u Kvašklandu. Sada će da prenese brojna inozemna iskustva i obogati ionako bogati kvašklandski folklor.

ZEMLJA U ŽARIŠTU - POLAND

Najrazvikanija zemlja ove zime bila je svakako Poljska. Po čemu je poznata Poljska, osim po nekakvom negdašnjem papi, tenkovima na radnike, i sl. ? Naravno, po pičoberima. Neki ih osobno posjećuju, prethodno nastojeći zamesti tragove, drugi telefoniraju nakon masakra u 4 ujutro. E, kakve su to žene i što su one odradile, kad su zavrijedile toliki publicitet !!? Ali novinarima kvašklandskim ništa be mere promaknut.

JESU LI SVE ŽENE KURVE ?
Bere Berisha je na mobitelu instalirao vrlo interesantni greeting po kojem su sve žene kurve. I ne samo da je napiso greeting, već se i počeo ponašat u tom stilu. Nažalost, neki kvašklandski mislioci, kao što je Bata Jolex, uopće se ne slažu s generalizacijom da su sve žene kurve. Sve žene nisu kurve (i bolje da nisu, barem zbog jasnosti porijekla potomstva), ali bi bilo poželjno da to ponekad budu... npr. tokom kariranja. Ko pokuša opovrgnut ove mudre misli, bolje da ne diskutira previše. Postat će smiješan, a zna se ko je uvijek u pravu. JA.

OLD SPORTS - NE MORE BARKARSTVO
Naslov ne ukazuje na negaciju mora a afirmaciju barkarstva.. Naprotiv, barkarstvo katkad ne more zbog oseke., što bi rekli u Herceg-Bosni. Naime, ne more barka isplovit jer mora nema dovoljno. Barem u oko-novogodišnjem razdoblju. Zato su se upražnjavali drugi sportovi, kao što je žderex mesex in kominex.

Zanimljivosti
ZAGREB NIJE PURGERLAND
Ovaj člančić u stvari to i nije. On se odnosi na razumnu konstataciju da u Zagrebu nema normalnih stanovnika koji su iz Zagreba. Daklem, ko je normalan u Zagrebu iz Zagreba ? Ima par ljudi ali ti nisu normalni...međutim, autor osobno poznaje samo ljude iz Dalmacije, Slavonije i BH. Ostale bi trebalo po kratkom postupku...

NAJ SMS MESECA
Najbolje SMSove ispisao je ivjesni stanovnik Kvašklanda, u huntingu na pičobere iz mnogoljudnih obitelji. Dakle:

- “DA ili NE ?”
- “Što DA ili NE ?”
- “DA znači da hoćeš, a NE znači da hoćeš ali se sramiš.”
Neki smatraju da je bilo i boljih SMSova, ali neka samo misle...
U SMS-povijesti, najljepši i najkraći SMS-raskid vjerojatno je ovaj:
- “?”
- “.”

ŠTO RADE POZNATI ?
Povratnici u zavičaje piju i povraćaju u zavičaju, oni koji nisu skloni radu i dalje to (ne) rade, neki su na prekretnicama i dalje, neki su nastavili strnputicama, neki se vraćaju na pravi put, neki idu pravo na pogrešni...
Ma koga zanima što rade poznati !?
Ono što bi trebala bit konstanta jest da treba jest i pit, igrat fudbal i na aktivnije ili pasivnije načine ganjat pičobere... I obratno valjda...ajde, žene ne trebaju igrat fudbal...

- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 2

Carmela i Tanjki Autor/-ica: Bata Jole

CIJENA: tko procita se (ne) ljuti

b ro j 2

MASAKR TIMES ne objavljuje apsolutne istine, fer nile metafizicki jasno sto je apsolutna istina. Dakle, ova novina objavljuje prosjecne traceve iz vise izvora, katkad potkrijepljene konkretnim dokazima kao sto je npr. BMW u stanju raspada. Dakle, urednistvo ni novinari ne odgovaraju za nista, a za nanesenu stetu, dusevnu bol krivi su protagonisti sami. Nisu trebali pac u Kvaskland nego na Madagaskar.
Temeljni izvjestitelji su Bata Jole and Thommy Montenegro, koji ipak ne mogu pokriti sva
zbivanja u K vasklandu... izmicu barem zbivanja s bucare (veterani) and zbivanja kod kadeta, te
je jasno da bi trebalo jos dodatnih reportera..
Razdoblje nakon broja 1 novine lijepog naseg Kvasklanda obiljeziloje bizarno natjecanje za
TROFEJ LAST SUMMER. U samom pocetku, uredni§tvo koje djeluje u uvjetima stalnog
pristiska, ispriku duguje Bata Beretu, koji je gre§kom izostavljen s posljednje rang-liste, na
kojoj je posjedovao 50 bodova. Tek tako da se zna... Medjutim, dojarnje da natjecanje poprima
opasne razmjere, te su zivoti u pitanju. ..s druge strane, bodovni sustav posjeduje ozbiljne
nedostatke, pa po raznim verzijarna postoje razliciti vodeci u ukupnom poretku. Npr. za
Grolexa je vodeci Bata Midnight, za druge slavni Alex, za neke Dino USA. U svakom slucaju, najozbiljniji nedostaci bodovnog sistema jesu:
};- postoje i drugi, djelotvorniji kemijski spojevi osim alkohola, paje glupo bodovati sarno
akcije pod utjecajem alkohola
};- nemoguce je procijeniti stupanj alkoholizma raznih pojedinaca, jer netko pravi teske
incidente uz malo alkohola, a netko ne pravi nikakve incidente ni uz hektolitre
};- namjerni incidenti ne mogu se bodovati kao slucajni i neplanirani, jer uz malo truda
svatko moze biti non/stop pijan, sarno ako ima dovoljno patakunosa ili dovoljno
sponzoricnih prijatelja.
RANG LISTA «LAST SUMMER»
U svakom slucaju, na jednoj rang listi vodeci je slavni Alex, covjek koji je obiljezio ljeto
fantasticnim letom tipa Perna Grand prix, po kojem ce se svako izlijetanje u more bodovati za
ALEXOV MEMORIJAL. Alex je jedini covjek koji ima 28000 razloga da zali za romansom s
izvjesnom Helene-Marie, s kojom je u ljubavnom kovitlacu naprayio trostruki tulup s vijkom
napravivsi malo val ova. Ali, Bata Alex se munjevito oporavio, i vet iste veceri je viden na
Korculi, u 9ubavnom zanosu, dokje destruirani BMW odmijenjen crnim BMW-om iz
Markovih Sala iz 1999. godine. Doznajemo da ce uskoro kupiti Fiestu, sto nije u njegovom
rangu, ali to je takav covjek.
Na drugoj rang-listi vodeci je Bata Midnight, koji prikuplja bodove po formuli "polako ali sigumo (u smrt)", koji cak izaziva tuce s talijanskim drzavljanima ne bi Ii prikupio sto vise bodova , a zbog slomljenih rebara ne ide lecniku, nego u kafance, jer nema zdravstvenog ni socijalnog. A 0 lomovima auta da ne govorimo: nije uzalud u reklami MY TOYOTA WAS FANTASTIC. Narod je 0 njem osmislio poslovice: &aba glava Ziva ako ne mozes popit 40 piva. IIi: Bata Midnight ocigledno nije Brad Pitt. E, mudar je nas narod.
Na trecoj rang-listi vodeci je Dino USA, cuveni karambolist koji tu i tamo navrati na poneku
kavicu u KARMELU 1 i 2. E, sta uradi kofein od coveka !!!
Velik broj bodova za kratko vrijeme postigao je i zaboravljeni as Bata Chilly, kojije nedavno
proslavio let s motora i lorn gitare vrijedan 600 DEM. Prethodno je umodricio Mayicu Jumping
na TRill GUST, sto odlucno demantira.
VIJESTI IZ PODZEMLJA OR KVASKLAND UNDERGROUND
Posljednje dane je obiljezila izvjesna Peaceful, koja je realizirala niz situacija igraca vise u turneji GLUP GLUPLJI, po motu "Ako moze tovar i konj, uzmi tovara." Izgleda da je sada
krenula na turneju OD FIZIKE PREMA KEMIJI, pa u tu svrhu cita knjigu ALKEMICAR. Ostavlja odlican umjetnicki dojam, ali kad padne noc, ja zovem upomoc, sto bi rek'o Bora Corbuljica.
Mada zene po nacelu ravnopravnosti spolova nemaju mogucnost da dospiju na bilo kakvu rang
listu, dojam je da u utrci konstruktora vode Purgerice ispred Vinkovcanki, koje nastoje ostaviti
odredjen umjetnicki dojam atraktivnim figurama i mimikom. Mada je prijateljstvo zena
razlicitog porijekla vrsta vidljivo, uocljivo je i rivalstvo... E, sta pare ucine od coveka !
Little Rain Black and Cared deZurni su na Ponte Rossu, i poznati po realizaciji igraca vise,
posebno kad za realizaciju uopc.e ne treba igrac vise, kao u slucajevima Peaceful, Unvisible i
Knock on Window, dokje iz ruku Blacka i 7 Dwarfs izmakla tajanstvena NorveZanka, kojaje
trebala biti realizirana u dvojcu bez kormilara, ili cak s vise kormilara, sto bi uslo u knjigu
rekorda.
Ljepota najljepse brace na svijetu nije na visini. S druge strane, odnedavno jedan vise nije
prisutan, pa je ljepota svijeta reducirana na 50 %.
Isidor Duncanje dao otkaz zahvalnom mjestu direktora tiskarske pernske korporacije:
buducnost je odlucio prepustiti neizvjesnosti. Mnogi su se zeljeli kladiti na Prvoj sportskoj
kladionici, tko ce prije dati otkaz: Bata Anchore ili Bata Isidor, vodeci u Svjetskom kupu
davanja otkaza. Medutim, ulozi bi propali zbog neregularnosti natjecanja, jer nije bilo lako
predvidjeti mogucnost po kojoj ce jedan prvi ponuditi otkaz, dok ga je drugi uspio dati, s
neznatnim zakasnjenjem.

.Kata Kiseljak, jedna od jedinih u natjecanju za Miss datog mesta, zeljno se ocekuje u . KvaSklandu. Doduse, prethodno su svi ocekivali njezin odlazak...Ali iza svakog sunca doalzi kisa.
Nakon razdoblja celibata, Bata Grole je odlucio odraditi sto se odraditi dade. A odraditi se dade gotovo sve, kadje u pitanju leto u Kvasklandu. Medutim, odredene probleme u odradivanju narednih picobera stvaraju prethodni picoberi, te se situacija zaostrava. Ipak dojamje da se Grolex ne pridrZava dogovora s Bata Joletom uvjetovanog poslovicom «Bad picober -bad summer.», koje su obiljeZile proslo ljeto. Zato Bata Grolex odrZava velik broj realiziranih situacija igraca vise, pokusavajuci nadoknaditi gol-razliku uvjetovanu nepotrebnom romantikom s pocetka ljeta. Bata Jole odrZava fantastican score 0:0, mada biljeZi velik broj skokova, i po misljenju nekih -oduzetih lopti. Cak i takva pasivna igra zbog koje bi mu u rukometu sigurno bila oduzeta lopta rezultirala je zlocinom i kaznom.
Tommy Montengro, kontinuirano na rezervi, istakao se bizarnim intervjuima na Trstenici: uz uvrdivanje porijekla vrsta different picobera i znanja 0 geogratiji, u zajednici s iskusnim nakowanskim znanstvenikom Bata Iwanom, postavljao je i rutinska pitanja s podrucja turizma
u Kini «Jesi Ii za Peking ?». Mnoge od posjetiteljki nikad nisu cule za to mesto, a kamoli tamo bile. E, gde je znanje iz geogratije izlapelo...
Marko Red Bull cmogorskogje porijekla, ali ne pije "Niksicko pivo" nego bizami energetski napitak, koji mu ne daje osobitu energiju, osim za sutnju. E, u sto odose pare...
NoYes, inozemna drzavljanka i slucajna rodica nekih K vasklandana probudila je trenutni interes koji je potom zauvijek zaspao.
Legendarna igracica Knock on window i ove godine realizira nove igrace, dan za danom. .A1i to je kao i prognoza vremena. Njoj je svaki dan suncano, cak i u mracini na kub.
Dan za danom kola Ritne pomoci cekaju helikopter u kasnim nocnim i ranim jutamjim satima. Uvek treba novog sanitetskog materijala u Kvasklandu.
Rigienico je na bucari analizirao kvalitetu brkova EI Gawuna and MoCi vjetra. Medutim, kemijske su analize propale zbog ogromnog udjela neindentiticiranih kemijskih spojeva koji nemaju veze s brkovima. Bata Gawun se sve vise uZivljava u ulogu jednog od brace Cvorovic,
i te na udaljenosti do 25 cm prati pripadnice zenskog pol a, od Aljaske do Antarktika..
Bata Zombi, Bata Anchore, Pado van Thommy svaki dan prikupljaju minimalno po 25 bodova, sto jasno dokazuje upomost igraca u skupljanju bodova, ali i nedovoljnu razradenost pravila bodovnog sustava «TROFEJA LAST SUMMER». Dakle, clanak 666. Kvasklandskog Ustava
se ne mijenja nego ukida, a ko oce da osnuje SAO Kvaskland, sirok mu drum.


- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 3

Ja sam kultura... MASAKR TIMES 3
Autor/-ica: Bata Jole



PROČITAJTE AKO ZNATE ČITATI I AKO VAM SE ČITA
1 PEACEFUL RIDES AGAIN
2 DRINKING AS USUAL
3 OLD SPORTS: NO MORE BARKARSTVO
4 ISIDOR ŽELI RADITI ALI MU SE NE DA
5 TKO JE SMJESTIO ČAGLJU ROGERU ?

BROJ 3 Krug pakla 9. KOLOZOV 2001

KVAŠK SE NIJE PLASIRAO U KVALIFIKACIJE, HAJDUK U UEFI

BATA GROLE SE ŽENI
TKO JE SRETNA NEVJESTA ?
Doznajemo da se legendarni neženja i multiparalelik Bata Grole ženi, tj. uplovljava u bračnu luku. Budući da je riječ prvenstveno o njegovoj izjavi, ne vjerujemo ni riječi. Ne znamo ni kako izgleda ta luka, i ima li u njoj uopće brodova. Međutim, pouzdano se zna da je Štimac zbog lakšeg vandalizma kažnjen s 6 utakmica neigranja. Navodno se Španac spotaknuo...
Tko je legendarna Inana, koja će pokušati preobratiti Bata Groleta, ili će, što je još gore, pokušati ga prihvatiti kakav jest, što je teorijski san svakog Hrvata i Hrvatice ?
Navodno je iz Sinja i završila je ekonomiju...pitanje je kakav je efekt imala legendarna sinjska bura na odnos s Bata Grolexom ? Neki smatraju da ju je bura razbistrila, neki da joj je u ovom pogledu bura propuvala brain. E, budućnost će da pokaže, dok ima nas Čvorovića, nema da se bojimo ičega.


POZITIVNA GEOGRAFIJA
E, ovde se nalazi Kvaškland, govore ova 2 čoveka na slici. Hoće li im to pomoći u životu, ne zna se. Možda ulože u turizam, možda samo odsurfaju nekud u bespuća. E, krivo ste pokazali, tu žive krokodili (doduše ima nekih i u Kvašklandu, ali to je tajna majstora kuhinje). Nafta je uvek korisna, posebno kad ne trebaš po nju u Potomje.
NAJVEĆI USPJEH KVAŠK-A U ISTORIJI
Naravno, riječ je o dvije pobjede protiv “Šipana”, od toga jedna u gostima, nakon čega je provedena masovna bakljada...bengalske vatre kroz koje su skakali bengalski tigrovi. Kad su “Šipanci” bili već potpuno pokopani, na domaćem je terenu KVAŠK izgubio s zgoditkom razlike i sni o Kupu evropskih prvaka pošli su u maestral.

HAJDUK U KUPU UEFA
Pa prošli smo “Ferencvaros”, što bi vi? Očito, ne da budemo evropski prvaci... Sa Štimcem i Asanovićem, puno smo lošiji nego lani. Da treba izbacivat Alku Vuicu iz disca, tko bi nam bio ravan? Dobili bismo n bodova za “Trofej last summer”. Ali fudbal je nešto drugo...
PEACEFUL RIDES AGAIN
Navodno, čak ni zadnjih dana boravka u Kvašklandu, legendarna Peaceful naravno nije mirovala. Posljednji Nightrider, prema opravdanim pretpostavkama, opet je bio Vinkovčanin, čime je vjerojatno zatvoren ovoljetnji ciklus, barem što se Kvašklanda tiče. Što se događa u Rijeci, ne znamo, izuzev da “Rijeka” u domaćem prvenstvu trenutno prolazi bolje od “Hajduka”. Naravno, kad za “Hajduk” igraju igrači kao Štimac. Bolje bi igrao Slavko Štimac. Alal mu vera !
* * *
ISIDOR ŽELI RADITI ALI MU SE NE DA
I dok je svima jasno da Bata Anchore ne želi raditi, ali je katkad privremeno prisiljen, Bata Isidor želi raditi, ali mu se nijedan posao baš ne sviđa, barem ne dulje vrijeme, to jest nakon dva-tri dana. Osim toga, šilok i drugi opaki vjetrovi skloni su zaduvati u nevreme, a nevreme je uvek kad Isidor razmišlja o mogućnosti da prione na neku rabotu.
A ko normalan može da radi po šiloku ? Maestral katkad djeluje stimulativno za rad, ali katkad je presnažan, nekad preopasan za zdravlje, a nekad strefi baš u trenutku kad se nikome normalnom ne radi. Bonaca i stanje bez vetra je najgore: ili je prevruće ili te jednostavno vata fjaka, jer šteta je radom narušit idilu...
DRINKING AS USUAL

N
ije se previše potrebno pitati što se događa u kafiću “MONTY PYTHON”, što rade mušterije, konobari i vlasnici... opravdano se pretpostavlja da se ne bave istraživanjem kemijskog sastava tla na Marsu, a još manje atomskom fizikom, pogotovu otkad nije nazočan Očalinko the boredom.
Što radi Bata Midnight ? Dok zli jezici pričaju da on uopće nije među živima, dobri juneći, kameleonski, goveđi, pa čak i svinjski jezici pričaju da je njegov životni stil opisan upravo rečenicom “drinking as usual”. Netko u piću traži utjehu ili bijeg, netko je jednostavno alkoholičar, nekom je dosadno. Ali jedino Bata Midnight pije zbog pića, i legendarnog imagea, koji neki neopravdano kompariraju s alkoholizmom. Dakle, “l’art pour l’art”, kod Bata Midnighta poprima slogan “l’alcol pour l’alcol”, ili “oko za oko, alkohol za alkohol”. Samo je upitno koliko će izdržati duša, srce, jetra, jesetra i ostali unutrašnji organi...imaju li oni rok trajanja, ili su kao sardina, neograničeno trajni....
* * *
TKO JE SMJESTIO ČAGLJU ROGERU ?
Uhočujci (naravno da očevici rijetko vide čaglja Rogera) izvještavaju o bolnom zavijanju čaglja Rogera, kojem je navodno gadno smjestio muflon Muffy i vepar indijanskog porijekla Wild Pig Nakowanicus... Čagalj je optužen za homoincest zbog Rogerove izjave “da su svi čaglji braća i sestre”, a jasno je da katkad svaki čagalj treba da karira, makar je i vruće i nema vode, i svak normalan se mora spustit do Vignja ili barem Basine... Mada je Roger oštro demantirao optužbe u listu “Večernji čagljovnik”, dojam je javnosti da “u svakom dimu ima i vatre”, što potkrepljuju dokazima kao što su višegodišnji požari na Pelješcu i šire, gdje su očevici pouzdano vidjeli i vatru, osim dima.
* * *
OLD SPORTS - NO MORE BARKARSTVO
Naslov samo prividno zbunjuje, zbog engleskih izraza: dakle, ima mora, još postoji more kao velika količina slane vode, s dodacima joda. S druge strane, more i barkarstvo, što bi rekli u Herceg-Bosni, ali taj luksuz trenutno provode samo povrmeno ribar Palunko with family, Tomo Yanyina and Pycko (the Rusko), legendarni barkoprijevoznik koji se baš ne prilagođava potrebama turizma, već očekuje da se turizam prilagodi njemu. Ako neće Muhamed brdu, oće brdo Muhamedu. Ko bi barkario kad se može sjedat i pit ?

- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASAKR TIMES br. 1

Ponte Roso MASAKR TIMES 1
Autor/-ica: Bata Jole

Ljeto 2001.
AV- GUŠT
(kad je i pasu drago, što ne bi čoveku?) U Kvasklandu je ovog ljeta stanje puno stavrosicnije nego lane. Akcija je sve manje, a alkoholizirano stanje se poima kao normalno. Izleti barkom su daleka proslost, a smak svijeta je jasna buducnost. Atlantida je ovdje. Još fali sarno Neron ili neki sličan faktor.
STO RADE POZNATI ?
Bata Midnight se nalazi u kontinuiranom masakriranom stanju...svaku pomisao na trenutno otrežnjenje ili odrnor s prezirom odbacuje. Radi tesko~ a troši lako~ upravo toliko iracionalno koliko se to moze ocekivati u Kvasklandu.
Bata Isidor radi u trafici, gdje je nasao svoju karijeru koja obecava... Pred njim je jasna buducnost.
Bata Grolex uspjesno vodi kafic «Monty Python», prakticki samostalno, uz neznatnu pomoc Bere Berishe i Pado van Thommyija, univerzalnog sportasa i rekreativnog konobarexa, koji povremeno razvaljuje sank, dajuci primer gostima kako službenici ne treba da se ponasaju. Spomenuti Bata Grolex maltene je opalio celibat. Hteo je da pojede celi bat,ali se predomislio, zbog metalnih dijelova. Opcije dojam da su u Bata Grolexu razbuktale uzaludne emocije, koje se reflektiraju u potrosenom gorivu na relaciji Viganj-Kuciste-Dubrovnik, tako da katkad zaboravi na neke od svojihbrojnih obaveza u kaficu «Monty Python»...Ali mora se oprostiti
coveku koji toliko doprinosi dobrobiti Kvasklanda.
Bata RaIe je zamjetljiv po svojoj visini...navodno se zimi prerusio u patuljka i nitko ga nije prepoznao. Mora da je bio ukopan do grIa, k'o beIac zarobIjen od Komanca u «Texu WiIIeru».
Bere Berisha bezbrižno provodi ljeto, jer zna da je kafić «Monty Python» kojeg je suvlasnik,
u dobrim rukama. Tek povremeno upita treba li sto nabaviti i uopce se ne uzrujava kad
primeti da npr. Nema bas previse «Coca-Cole» ili vina. On zna da njegov partner zbog brojnih obaveza katkad ima i prečeg posta...
Bata Anchore mraci i oblaci, i zamijecenje u neobicnoj ulozi zaposlenika...u «Kanneli 2»... Njegova družica Odvest cu te na Vencanje šeće ćerku Lucy, koja je miljenica istocnog dijela
Kvasklanda.
Na zapadu dominira izvjesna Ema Emily, koja se povezuje s «Karmelom }».
2UHO USA lepo se karambolirao u alkoholiziranom stanju i sad se nalazi na zasluženom
oporavku. Dojam je da se dio mrtve prirode oporavlja i od njega.
Bizama ekipa okuplja se u China Beach barn, koji se do sada proslavio po razlicitim
zbivanjima, uglavnom pod utjecajem neobicnih kemijskih spojeva. Da bi zbirka zbivanja bila potpuna, još sarno nedostaje zgoda s kariranjem u Peking.

Navodno je Techno-party polucio nevjerojatni dobitak od 10 000 DEM. Medutim, izgleda da
je dobitak pravilno zelio uloziti u buducnost Kvasklanda izvjesni Tonchy Goodness, koji je
investirao dobitak u hotelskom lancu izvjesne Veronice u laguni Zuljana.
Yellow Submarine po zestokoj vrucini rjesava teske probleme s podrucja atomske fizike, da
bi tesko zaradene pare pametno investirao za pridobivanje Cehinja i Slovenki, cega je rezultat
bio totalni fijasko. Danju meša beton a nocom alkohole: pa kako ce da covek zna put od kuce
do skole ?
Stetocinja umalo postao plenom Bata Midnightove ljubavne zabune. Omanuo covek spol a
nije visinu. Pa svatko maze da pogresi...
Covek zvan Zombi from Kuciste vise tankira nego taxira...naravno. alkohol a ne naftu. Ko je
video da covek pije naftu ?
Održava se i veliko natjecanje, na kojem bi Janica Kostelic ili Goran Ivanisevic bili teski
amateri ? Ih~ sta ti je Kvaškland !!!
Jedini kandidat za ZLA TNU BANANU za zivotno djelo (odnosno nedjelo. jasno) je Bata
Midnight, dugo vodeci u natjecanju «Trofej LAST SUMMER».
Propozicije turnira su sljedece:
Trezan covek ne izlazi iz kafane, pa tako trezan ne moze uci ni u natjecanje za Trofej LAST
SUMMER.


Da bi se ušlo u krug konkurenata, treba biti malo, umjereno ili mrtav-pijan, te je potrebno da obavi barem 3 takva pijanstva da bi ušao u bodovni krug.
Sustav bodovanja:
Lako pijanstvo -15 bodova
Umjereno pijanstvo -25 bodova
Delirij pijanstvo -50 bodova
Karamboliranje auta -10 puta stupanj pijanstva
Teza ostećenja tela (lomovi kostiju, zubi npr.) -50 bodova
Lakša ostećenja tela (ozljede, fane, opekline, nagnječenja, uganuća) -25 bodova
Konobar tuče 1 osobu -25 bodova
Konobara istuce 1 osoba -25 bodova
Konobar istuce 2 ili vise osoba -50 bodova
Konobara istuce 2 ili vise osoba -50 bodova
Udaranje životinja iz naslade -50 bodova
Udaranje zivotinja iz nehata -25 bodova
Kariranje zivotinja iz nehata (zbog zabune~ npr. Krokodila je lako zameniti za coveka) –25 bodova
Kariranja zivotinja iz naslade -50 bodova
Kariranje maloljetnica --10 bodova (to svatko moze: e, kakav je danasnji svet)

BODOVNIK JE PODLOZAN IZMJENAMA I DOPUNAMA prema clanku 666
Kvašklandskog Ustava.

CURRENT RANGLIST -TROFEJ LAST SUMMER
1. Dino USA (iznenadenje godine) 550 bodova
2. Bata Midnight (nije podbacio nego je Dino prebacio) 450 bodova
3. Nikica the Zombi 350 bodova
4. Bata Anchore (negde gubis negde dobivaš) 150 bodova
5. Pado van Thommy (razbijanje sanka se ne boduje) 150 bodova
6. Stetocinja (a sta ce taj tek da uradi?) 125 bodova
7. Grolex the romantic (stavrosicnost se ne boduje) 50 bodova
8. Yellow Submarine (-150 DEM po veceri) 50 bodova
9. Bata Rale (vise na levoj nego na desnoj strani kad vozi) 50 pains

Posle njih su mnogi s manjim brojem bodova, a tek nakon njih oboljeli od prehlade,AIDS-a i raznih drugih boleština.


- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #