Grožđe s okusom šećerne vune

07.07.2019.




Kalifornijski uzgajivači grožđa su stvorili novu vrstu grožđa koja ima okus po šećernoj vuni. Taj hibrid je stvoren kako bi se kupcima dala veća raznolikost u vrstama i okusima grožđa, baš kao što ima i mnogo vrsta jabuka.
Naravno ova novotarija ima i dobru cijenu u trgovini pa je i to motiv za uzgajanje i stvaranje novih vrsta. Ljudi su spremni platiti više da bi osjetili nove i drukčije okuse.

Kad smo kod novih vrsta u prirodi onda se sjetimo da se često spominje kako su ljudi odgovorni za nestanak mnogih vrsta životinja i biljaka i da tako se na svijetu smanjuje bioraznolikost, što je točno. Međutim, bilo bi u redu spomenuti da je čovjek stvorio i mnoge nove vrste biljaka i životinja i da te nove vrste povećavaju bioraznolikost živog svijeta.
Eto bez ljudi ne bi imali grožđe s okusom šećerne vune.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.