|
Danas je snjeguckalo. Onako kad izadjes pa taman ti naspe oci. Vilma me poslala po last minute shopping/presents. Najprijes sam obavio shopping jer kod nas se Bozic slavi na siroj ekumenskoj koja obuhvaca ove godine hinduse i muslimane. To znaci da odgovarajuca panatika mora biti spremna uz turkeyicu. Barba je tako spremio patlidzane a-la-Barba (jeftini brate za sezonu) i ne mos faliti. Dakle: Balancane a-la-barba Balancane (2 kg) prepoloviti, natrljati solju i ostaviti da puste vodu, gorcinu i dusu cca. 15 minuta. Nakon 15 minuta suhom krpom makniti sol s balancana. U pr(di)suru (teflon tavu) staviti nekoliko kapi maslinovog ulja i prziti polutke najprije na "kozi" 5 minuta, onda ih okrenuti na drugu stranu jos 3 minute na najjacoj vatri. Svaki put dodati malo ulja kao za palacinke i sve to ispeci. Alternativa ovoj metodi je staviti ih u pecnicu i proces je poluautomatiziran. Let-lampa dodje kao extremno rjesenje, ali sve to balancane dobro podnose. Nako przenja/pecenja/letovanja ostaviti polutke u velikoj teci, a tavu iskoristiti za sljedece: Dodati malo ulja i u njega ubaciti zlicicu kumina, korijandra i papra u zrnu. Izvrsiti evakuaciju ukucana i susjeda u zgradi, a napu staviti na maksimum. When thrill is gone (oko par minuta), dodati fino rasjecene dvije kapuletine (c. luk) i poprziti ih na onome sto su nekad bili zacini na srednje jakoj vatri. Ubaciti na kapulicu par nasjecenih sampinjona ili vec sta ima (Alexx zna) i dodati origano i malo vode. Kad su gljive zamrle, otvoriti konzervu pelata i jos jednu konzervu pelata (cca 400 g). Pustiti da zakuha i na to dodati prethodno fino nasjeckani vezanj persina i pola glavice cesnjaka. Kad to malo zakuha prebaciti sve u tecu s balncanama (ako fali volumen dodati vode ili jos jednu konzervu pelata, ubaciti chilli powder ili crvenu papriku, par zrna kardamoma i par lovorovih listova i kuhati oko dva sata na NAJMANJOJ vatri. Kad je gotovo, servirati i posuti parmezanom. A Vilma neka pece tuku. Ajte jedite i pijte jer Bozic je. A o kolesterolu i trigliceridima cemo razmisljati u korizmi. |