DOKTORSKA DEZERTACIJA

25.12.2010., subota


Enjoy!
Danas je snjeguckalo. Onako kad izadjes pa taman ti naspe oci. Vilma me poslala po last minute shopping/presents.
Najprijes sam obavio shopping jer kod nas se Bozic slavi na siroj ekumenskoj koja obuhvaca ove godine hinduse i muslimane.
To znaci da odgovarajuca panatika mora biti spremna uz turkeyicu.
Barba je tako spremio patlidzane a-la-Barba (jeftini brate za sezonu) i ne mos faliti.
Dakle: Balancane a-la-barba
Balancane (2 kg) prepoloviti, natrljati solju i ostaviti da puste vodu, gorcinu i dusu cca. 15 minuta.
Nakon 15 minuta suhom krpom makniti sol s balancana.
U pr(di)suru (teflon tavu) staviti nekoliko kapi maslinovog ulja i prziti polutke najprije na "kozi" 5 minuta, onda ih okrenuti na drugu stranu jos 3 minute na najjacoj vatri.
Svaki put dodati malo ulja kao za palacinke i sve to ispeci.
Alternativa ovoj metodi je staviti ih u pecnicu i proces je poluautomatiziran.
Let-lampa dodje kao extremno rjesenje, ali sve to balancane dobro podnose.
Nako przenja/pecenja/letovanja ostaviti polutke u velikoj teci, a tavu iskoristiti za sljedece:
Dodati malo ulja i u njega ubaciti zlicicu kumina, korijandra i papra u zrnu.
Izvrsiti evakuaciju ukucana i susjeda u zgradi, a napu staviti na maksimum.
When thrill is gone (oko par minuta), dodati fino rasjecene dvije kapuletine (c. luk) i poprziti ih na onome sto su nekad bili zacini na srednje jakoj vatri.
Ubaciti na kapulicu par nasjecenih sampinjona ili vec sta ima (Alexx zna) i dodati origano i malo vode.
Kad su gljive zamrle, otvoriti konzervu pelata i jos jednu konzervu pelata (cca 400 g). Pustiti da zakuha i na to dodati prethodno fino nasjeckani vezanj persina i pola glavice cesnjaka.
Kad to malo zakuha prebaciti sve u tecu s balncanama (ako fali volumen dodati vode ili jos jednu konzervu pelata, ubaciti chilli powder ili crvenu papriku, par zrna kardamoma i par lovorovih listova i kuhati oko dva sata na NAJMANJOJ vatri.
Kad je gotovo, servirati i posuti parmezanom.

A Vilma neka pece tuku.

Ajte jedite i pijte jer Bozic je. A o kolesterolu i trigliceridima cemo razmisljati u korizmi.



- 01:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>