Bagzyeve vožnje

27.03.2012., utorak

Kupanje u Topuskom

Eto odlucili mi malo poć na kupanje.
Martina našla na kolektivi nekakvu ponudu za cijelodnevno kupanje u Topuskom, pa ajde da iskoristimo. Klinaca nema pa ćemo nas dvoje lijepo na suzuki pa kupanac.
Planirali smo krenuti ujutro ali naravno da je sve savršeno ne bi bilo u redu. I tako smo nakon pomicanja satova krenuli oko 11 sati.
Moja draga napokon na motoru. Sva sretna uživa. Čak sam i komunikator popravio pa možemo i razgovarat u vožnji.blabla
Do Velike Gorice sve super i krasno ja kažem tankat ću u gorici da nedaj bože ne ostanemo bez goriva. No ja skrenuo prije ulaska u Veliku Goricu na Fizirovu tako da sam zaobišao i VG i naravno benzinsku pumpu. Nema veze kažem ja, ima goriva. Vozimo se tako kroz prelijepi kraj preljepog proljetnog dana i uživamo. Malo prije Velike Bune meni suza zatrokira i prebacim ja na rezervu. Ma bice dosta, nema veze, doc cemo do benzinske. Prosli mi tako Malu bunu, Velku bunu, kljucic brdo, Kravarsko, Gornji Hrusevec. Panika!headbang Nigdje benzinske! Prosli mi i sestak brdo i dosli pred Pokupsko. Stao ja da se malo ohladim i da vidim na internetu di ima koja benzinska u blizini. Naravno nigdje nicega. Zaustavio covjeka s kombijem pa ga priupitam di je najbliza benzinska pumpa. Kaze on meni u Pisarovini kakvih 17 km u krivom smjeru. Naravno ne dolazi u obzir. Reko ja ajmo mi do Pokupskog pa cemo tamo na kavu i vidjet sto dalje. Kad vidi usred mjesta benzinska INA. Naravno ne radi, nedjelja je. Nema veze ima u cijevima nesto benzina pa cu iscijedit i bice dosta. Sjeli mi tako na kavu i pitamo konobara jel ima jos negdje benzinska ili ima li tko benzina za prodat? Naravno nema pojma.
Nema pojma o benzinu al kava je bila odlicna. I tako mi sjedimo i uzivamo u kavi kad nam covjek iza ledja kaze... Kad popijete kavu krenite prema Kupi, predite most pa prva desno po makadamu, vidjet cete moj auto (peugeot 307 crveni) dat cu vam ja benzina. Ostalo mi od kosilice. Ma sto da covjek kaze na to. IMA DOBRIH LJUDI. party
Sad puno mirniji uzivali do kraja u dobroj kavi, platili i krenuli po benzin.
Covjek nas je cekao u dvoristu s karnisterom benzina. Natankam ja bengu u rezervar, pitam sto sam duzan? Covjek kaze nista, samo se nada da kad ce njemu trebat da ce naletit na nas.
Uz to sto nam je poklonio 5 l benzina odradio covac i turu po viksi koju naravno prodaje. Sta rec? Viksa savrsena. Na samoj obali kupe. Iz dvorista mozes pecat. Znam da bi moj Joza uzivao tamo. Ali mali problem od 49000 €.
I tako se mi jos jednom zahvalismo i krenusmo dalje prema topuskom na kupanac. Uz put nam rekli da imamo u Glini benzinsku koja radi. Laganim gasom mirnije duse jer imamo goriva vozimo se prema nasem odredistu. Krajolik predivan. Pitamo se zasto nismo vec prije isli đir na tu stranu. Cesta je malo losija i ima puno zavoja. Nije cesta za jurnjavu nego bas za laganu voznjicu uz razgledavanje.hrvatska
I tako prođosmo mi Donje Taboriste, pa kilometrima samo skretanja za donji ovaj, gornji onaj, tu i tamo koja kuca, koja ovca, nigdje ljudi. U 20 km jedan auto. Nakon tih kilometrića na onih 5l skretanje, lijevo za Glinu, desno za Topusko. Ima juhe idemo se kupat. Hop...nakon kilometra benzinska. Natankamo do cepa pa veselo dalje.
Sta rec za toplice. Necu radit reklamu al za penzice je idealno. Vruca voda, malo klinaca, sto im drugo treba. Naravno prehladno je za vanjske bazene pa se namakali u zatvorenom. Kazu voda je lijekovita. Moja draga uziva to mi je najbitnije.kiss Imam jednu sliku koju necu podjelit sa vama al znajte da je izazovna. I tako mi uzivali jedno vrijeme,tj. Dok nam nisu zakruljila crijevaod gladi. njamiNaravno u sklopu bazena nema klope nego se presvuci, osusi i u restac od hotela na klopu. U sklopu ponude dana od kolektive imamo i 20% popusta na klopu. Super! Klopa odlicna i iskreno jeftina i bez popusta. Nakon sto smo se dobro napapali i odmorili krenuli dalje na voznjicu. S obzirom da imamo jos vremena odlucili da se vratimo preko Gvozda, Vojnića, Tušilovića do Karlovca. U karlovcu mali odmor uz kavicu. Starom cestom preko Jastrebarskog doma u Zagreb.
Ukratko lijepa vožnjica od kakvih dvjestotinjak km uz prijetnju ostanka bez goriva, malo pacanja u toplicama i razgledavanja domaje.
Svakako preporučam zainteresiranima i onima kojima je dosadno. Bok.
- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2012  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2012 (1)
Svibanj 2011 (3)

Komentari On/Off

LINKOVI

www.mk-veterani.hr
www.viamichelin.co.uk
www.njuskalo.hr
www.louis.de
http://www.motorigrigic.hr/

E-mail

bagzy2@gmail.com
bagzy2@yahoo.com