...i još malo Korora

Prije nego napustim Koror za Peleliu, odlazim nakon doručka u lokalnu teretanu. Postoji samo jedna u cijeloj zemlji. I nije na Kororu, već na susjednom otoku Arakabesang, koji je nasipom povezan s Kororom. U nedostatku javnog prijevoza uzimam taksi. Pet dolara.
Teretana je betonska prizemnica u parku uz ocean. Širom otvorenih vrata i prozora. Klimatizacije nema, što trening čini još težim u ovim uvjetima iznimne vlage. Ako sam se na ulici znojio u potocima, sada su krenule rijeke niz moje tijelo. Tek pomaže nakon svake serije stati pred otvoreni prozor i prepustiti se morskom povjetarcu.
Sprave su stare i ruzinave, toliko da sam nekoliko puta tijekom ta skoro dva sata morao do toaleta ne bih li s ruku sprao crvenu boju hrđe. Osim što je većina sprava na izmaku snaga, nekoliko ih je već i odapelo. Teretana je prljava. Iz zvučnika trešti glazba osamdesetih. Ali košta samo jedan dolar.
Po povratku u Koror, uzimam stvari i krećem na brod. Jedini oblik javnog prijevoza na otocima su spori vladini brodovi koji nekoliko puta tjedno povezuju Koror s nekoliko važnijih otoka. Do onih manjih poput Sonsorola na pola puta za Indoneziju brodovi idu svaka tri mjeseca. Iz dva izvora dobio sam informaciju da brod iz Korora za Peleliu ide u dva popodne petkom. Uzimam taksi do luke (za pet dolara, naravno) i na sabirnom sam mjestu u 13:40. Broda međutim nema.
"Gone! Otišao u jedan!", kaže nekoliko lučkih lokalaca. Pokušavam objasniti da ne može biti, da sam imao iz dva izvora informaciju da brod kreće u dva i da možda nismo u pravoj luci. Ali Koror nema dvije luke. Ovo je ta. Kapetan je danas u zadnji čas odlučio krenuti sat ranije, a obavijesti o tome preko radija, kako to obično ide na Palauu, jutros nije bilo.
Ne preostaje mi drugo, nego da se vratim natrag u hotel, gdje sljedećih par sati pokušavam pronaći bilo kakvu drugu opciju. Zovem ja, zove vlasnica hotela u Kororu, zove vlasnik hotela na Peleliuu. Nula. Ništa popodne ne ide više za Peleliu. Zapravo jedina opcija bila je da sam unajmim gliser za četrdesetminutnu vožnju do Peleliua za 320 dolara (sniženo s 400), ali to je bilo previše. Odlučujem naposljetku ostati još jednu noć u Kororu i pronaći nešto za sljedeći dan. Ni tu nemam puno sreće. Subotom je promet jako slab. Nema vladinih brodova, ali zbog lošeg vremena ni privatnih tura na Peleliu kojoj bi se mogao prikrpati za prijevoz. Na kraju Ayako, vlasnica DW Motela, zove Pacific Mission Aviation, jednu od dvije aviokompanije koje lete između otoka, i pronalazi mi mjesto u avionu iz Korora za Peleliu za sljedeći dan u devet ujutro.
Nisam se namjeravao u Kororu toliko dugo zadržavati. Postajalo je dosadno. Pogotovo kada krene kiša. Onda se tu nema što raditi. Jer za razliku od hrvatske obale kada ljeti krene kiša pa turisti pohrle iznenada u grad u shopping centar, kino ili nešto slično, u Kororu nema ničega. Jedine opcije su izgubiti vrijeme u sobi u krevetu ili negdje u nekoj birtiji. Polako osjećam kako tonem duhom pa izlazim van, iako samo što se nije smračilo. Kiša je taman prestala. Hodam sada preko drugog mosta i nasipa na otok Malakal. Ima dvadesetak minuta hoda do njega, ali dovoljno da mi se tijelo ovlaži. I dok prelazim preko nasipa odjednom odlučujem da se bacim u vodu pa kud puklo da puklo. Ne izgleda bajno. Zapravo je to nekakav kanal između dva otoka, uz koji je uređen park. Još dva dana prije, po dolasku u Koror, Ayako mi je na moja pitanja o javnim plažama objasnila da takve na Kororu ne postoje i da se lokalci kupaju u tom kanalu ili, kako se službeno naziva, Long Island Park. Nekoliko se klinaca brčkalo u plićaku. Ja nemam kupaći. Ali ništa zato. Skidam majicu i u svojim kratkim hlačama bacam se u vodu. Nekoliko dana kasnije Amerikanac koji živi na Peleliuu reći će mi da su nedavno baš u tom kanalu ispustili kanalizaciju kada su im se pokvarile pumpe za pročišćavanje otpadnih voda. Bilo kako bilo, osvježen sam.
Nastavljam cestom po Malakalu. Tu su na početku luksuzni resorti, oni u kojima smještaj dolazi po nekoliko stotina dolara. Čitam natpise na fasadama: Palau Vacation Hotel, Palau Cove Resort, Palau Royal Resort, Carp Island Resort... A onda odjednom nestaju i kreću hoteli koji izvana izgledaju tako oronulo da ni psa ne bih stavio da u njima spava: Coral Reef Divers Inn (bolje zvuči, nego što izgleda), Blue Ocean View Hotel... Već je mrak kada se na krajnjem južnom rubu Malakala uz Icebox Park, inače još jedno mjesto za kupanje, ali uz koje znam da se nalazi Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda pa kupanje ipak ne prakticiram, okrećem i krećem natrag prema Kororu uz usputno zaustavljanje u luci, istoj onoj luci nesuđenog mi broda, u Kramers Cafeu na krigli laganog, ali pitkog lokalnog Red Rooster piva i odličnog tuna steaka u umaku od češnjaka s povrćem.

15.11.2016. u 10:44 • 0 KomentaraPrint#^

Dostupni putopisi

Gutaš moje putopise? Ajd' onda ne budi cicija i stisni 'pay now' i plati mi gemišt!Image and video hosting by TinyPic

Dvije Afrike (Maroko & Mali)

Između neba i zemlje (Peru, Bolivija, Čile & Argentina)

Azija (Japan, Hong Kong, Makao, Kina)

Ne! Vijetnam, Kambodža i Laos nisu ratovi! (Vijetnam, Kambodža, Tajland, Malezija)

Kod strica Busha (SAD)

Moja Afrika (Egipat, Južna Afrika, Lesoto, Svaziland, Mozambik, Malavi, Zambija, Tanzanija)

Gram i pol curryja (Indija & Nepal)

U zagrljaju pernate zmije (Gvatemala, El Salvador, Honduras, Meksiko)

Bijeg u talijansku potpeticu (Bari, Ostuni, Polignano a Mare, Taranto)

Istok Ukrajina (Ukrajina)

Na čajanki s Hezbolahom (Libanon, Sirija)

Tamo gdje sam stao... (Južna Koreja, Burma, Singapur, Malezija, Tajland, Laos, Kina)

Podijeljena Afrodita (Cipar)

Jesu li Marokanci couscous manijaci i ovisnici o čaju od mente? I dimi li se kif na Sjeveru? (Maroko)

Oman - Zlatni pijesci Arabije Felix

Buenos dias, buenas tardes y buenas noches - Overland od Asunciona do Arenasa... i još malo dalje (Paragvaj, Brazil, Urugvaj, Argentina, Čile)

Tunis none.inclusive

Pozdrav iz Chaikhanastana - Priče iz središnje Azije (Kirgistan, Uzbekistan & Afganistan)

Ples u sjeni vulkana (Indonezija)

Veliki ocean plavog neba (Cookovi otoci i Australija)

O cipelama...i još ponešto (Filipini)

Crni papar, crvena riža (Južna Indija)

Teranga (Cabo Verde, Senegal & Gambija)

O autoru

"Backpacking? Što je to?", upitao sam se pred nekoliko godina kada sam jednog dana slučajno ušao na jednu backpacking stranicu. To je bila terra incognita, ne samo meni, već i ljudima koji me okružuju. Počeo sam čitati tu stranicu, potom još jednu, i još jednu nakon nje... I tako je započela moja velika romansa s backpacking putovanjima...

Ime mi je Vedran Anelić. Imam «tek» 36 godina, ali i ja osjećam da me godine nemilosrdno gaze (rofl) pa stvari koje sam bez puno problema mogao napraviti prije desetak godina, sada me bolovi u križima, slab vid, senilnost i slične stvari sprječavaju. Zvučim sam sebi ko stari nonić... Šala mala... Rođeni sam Rječanin, ali sam kao crna ovca svoje obitelji otišao na studij u Zagreb i ostao. Ipak, Zagreb je Zagreb i u ovom trenutku grad baš po mojoj mjeri. Što će biti za 10-20 godina, ne znam. Nisam Nostradamus.
I da, ovisnik sam! Otvoreno priznajem. Drogiram se! A moja droga su putovanja. Kada sam započeo s backpackingom sada već daaaaavneeee 2001. godine, bilo je to jedno kratko i organizacijski lagano putovanje u Mađarsku, Slovačku i Češku, a nakon toga put me odveo u gotovo sve krajeve svijeta: Maroko, Mali, Peru, Bolivija, Čile, Japan, Kina, Vijetnam, Kambodža, SAD itd itd itd... Moja droga je skuplja od hašiša i heroina, ali s puno više vitamina zujo I ne pokušavajte! Ne želim na odvikavanje!
A gdje je bilo najljepše? Doma! Doma je uvijek najljepše! I nije to samo isprazna fraza. Svaka zemlja koju sam posjetio je drugačija od one prethodne i svaka je zanimljiva na svoj način. I ne postoje dvije iste zemlje. Ali istina je i da se nakon svakog puta uvijek najradije vraćam svojoj garsonjerici od 25 kvadrata. S novim uspomenama koje su moj «fiks» do nekog sljedećeg putovanja u neki novi neistraženi kutak našeg trećeg kamenčića od sunca.

Trenutna visina letvice: 124 zemlje. Nije da se hvalim... wave


Posjećene zemlje/teritoriji
01. Afganistan
02. Albanija
03. Alžir
04. Andora
05. Argentina
06. Armenija
07. Aruba
08. Australija
09. Austrija
10. Bahrein
11. Barbados
12. Belgija
13. Bjelorusija
14. Bolivija
15. Bosna i Hercegovina
16. Brazil
17. Bruneji
18. Bugarska
19. Burma (Mijanmar)
20. Cabo Verde
21. Cipar
22. Cookovi otoci
23. Crna Gora
24. Češka
25. Čile
26. Danska
27. Egipat
28. El Salvador
29. Estonija
30. Fidži
31. Filipini
32. Finska
33. Francuska
34. Gambija
35. Grčka
36. Gruzija
37. Gvatemala
38. Gvineja Bissau
39. Honduras
40. Hong Kong
41. Hrvatska
42. Indija
43. Indonezija
44. Iran
45. Irska
46. Island
47. Italija
48. Izrael
49. Japan
50. Jordan
51. Južna Afrika
52. Južna Koreja
53. Kambodža
54. Kanada
55. Katar
56. Kazahstan
57. Kenija
58. Kina
59. Kirgistan
60. Kolumbija
61. Kosovo
62. Kuba
63. Laos
64. Latvija
65. Lesoto
66. Libanon
67. Lihtenštajn
68. Litva
69. Luksemburg
70. Mađarska
71. Makao
72. Makedonija
73. Malavi
74. Malezija
75. Mali
76. Malta
77. Maroko
78. Meksiko
79. Monako
80. Mozambik
81. Nepal
82. Nizozemska
83. Norveška
84. Novi Zeland
85. Njemačka
86. Oman
87. Palau
88. Paragvaj
89. Peru
90. Poljska
91. Portugal
92. Ruanda
93. Rumunjska
94. Rusija
95. San Marino
96. Sejšeli
97. Senegal
98. Singapur
99. Sirija
100. Sjedinjene Američke Države
101. Sjeverna Koreja
102. Slovačka
103. Slovenija
104. Srbija
105. Svaziland
106. Sveti Vincent & Grenadini
107. Španjolska
108. Šri Lanka
109. Švedska
110. Švicarska
111. Tajland
112. Tajvan
113. Tanzanija
114. Tunis
115. Turska
116. Uganda
117. Ujedinjeni Arapski Emirati
118. Ukrajina
119. Urugvaj
120. Uzbekistan
121. Vatikan
122. Velika Britanija
123. Vijetnam
124. Zambija

Putovao preko zračnih luka
001. Abu Dhabi (UAE)
002. Adelaide (AUS)
003. Akureyri (ISL)
004. Algiers Houari Boumediene (ALG)
005. Almaty (KAZ)
006. Amsterdam Schiphol (NED)
007. Aruba Reina Beatrix (ARU)
008. Asuncion (PRG)
009. Auckland (NZL)
010. Ayers Rock (AUS)
011. Balaton (HUN)
012. Baltimore (USA)
013. Bamako (MLI)
014. Bandar Seri Begawan (BRN)
015. Bangalore Kempegowda (IND)
016. Bangkok Suvarnabhumi (THA)
017. Barcelona El Prat (ESP)
018. Bari (ITA)
019. Beijing Capital (CHN)
020. Beirut Rafik Hariri (LEB)
021. Beograd Nikola Tesla (SRB)
022. Bergamo Orio al Serio (ITA)
023. Bergen (NOR)
024. Berlin Schonefeld (GER)
025. Bilbao (ESP)
026. Birmingham (GBR)
027. Bishkek Manas (KGS)
028. Bissau Osvaldo Vieira (GNB)
029. Bogota El Dorado (COL)
030. Bologna G. Marconi (ITA)
031. Boston Logan (USA)
032. Bridgetown Grantley Adams (BRB)
033. Bruxelles Charleroi (BEL)
034. Bruxelles National (BEL)
035. Budapest Ferihegy (HUN)
036. Buffalo (USA)
037. Cagliari Elmas (ITA)
038. Cairo (EGY)
039. Cape Town (RSA)
040. Caracas Maiquetia Simon Bolivar (VEN)
041. Cartagena Rafael Nunez (COL)
042. Casablanca Mohammed V (MRC)
043. Catania Fontanarossa (ITA)
044. Cebu Mactan (PHI)
045. Chengdu Shuangliu (CHN)
046. Chicago O'Hare (USA)
047. Christchurch (NZL)
048. Cochin (IND)
049. Colombo Bandaranaike (LKA)
050. Copenhagen Kastrup (DEN)
051. Corfu Ioannis Capodistrias (GRE)
052. Cork (IRL)
053. Dakar Leopold Sedar Senghor (SEN)
054. Danang (VIE)
055. Denpasar Bali Ngurah Rai (IDN)
056. Denver (USA)
057. Doha (QAT)
058. Dortmund (GER)
059. Dubai International (UAE)
060. Dubai Al Maktoum (UAE)
061. Dublin (IRL)
062. Dubrovnik Čilipi (CRO)
063. Dusseldorf (GER)
064. Fort Lauderdale (USA)
065. Frankfurt (GER)
066. Girona Costa Brava (ESP)
067. Graz Thalerhof (AUT)
068. Grimsey (ISL)
069. Hahn (GER)
070. Hanoi Noi Bai (VIE)
071. Havana Jose Marti (CUB)
072. Herat (AFG)
073. Hobart (AUS)
074. Ho Chi Minh City (VIE)
075. Hong Kong (HKG)
076. Hyderabad Rajiv Ghandi (IND)
077. Ibiza (ESP)
078. Istanbul Ataturk (TUR)
079. Istanbul Sabiha Gokcen (TUR)
080. Jakarta Soekarno-Hatta (IDN)
081. Johannesburg O Tambo (RSA)
082. Kabul Khwaja Rawash (AFG)
083. Kathmandu Tribhuvan (NEP)
084. Kerry (IRL)
085. Kigali Gregoire Kayibanda (RWA)
086. Kijev Boryspil (UKR)
087. Kiruna (SWE)
088. Kingstown ET Joshua (VCT)
089. Koln/Bonn (GER)
090. Koror Roman Tmetuchl (PLW)
091. Krabi (THA)
092. Krakow Ivan Pavao II (POL)
093. Kuala Lumpur (MYS)
094. Kutaisi (GEO)
095. Langkawi (MYS)
096. Laoag (PHI)
097. Larnaka (CYP)
098. Leh Kushok Bakula Rimpochee (IND)
099. Lima Jorge Chavez (PER)
100. Lisbon (POR)
101. Liverpool John Lennon (GBR)
102. London Gatwick (GBR)
103. London Heathrow (GBR)
104. London Luton (GBR)
105. London Stansted (GBR)
106. Los Angeles International (USA)
107. Ljubljana Brnik (SLO)
108. Macau (CHN)
109. Madrid Barajas (ESP)
110. Madurai (IND)
111. Mahe (SYC)
112. Malta Luqa (MAL)
113. Manama (BAH)
114. Manchester (GBR)
115. Manila NAIA (PHI)
116. Marakesh Menara (MRC)
117. Maribor Edvard Rusjan (SLO)
118. Medan Kualanamu (IDN)
119. Medellin Jose Maria Cordova (COL)
120. Melbourne Tullamarine (AUS)
121. Mexico City Benito Juarez (MEX)
122. Miami (USA)
123. Milano Malpensa (ITA)
124. Minsk 2 (BLR)
125. Miri (MYS)
126. Montevideo (URG)
127. Montreal Trudeau (CAN)
128. Moskva Sheremetyevo (RUS)
129. Moskva Domodedovo (RUS)
130. Mumbai Chatrapati Shivaji (IND)
131. Munchen (GER)
132. Muscat (OMN)
133. Nadi (FIJ)
134. Nairobi Jomo Kenyatta (KEN)
135. Napoli Capodichino (ITA)
136. New Delhi Indira Gandhi (IND)
137. Newark Liberty (USA)
138. New York JFK (USA)
139. New York La Guardia (USA)
140. Osaka Kansai (JPN)
141. Osh (KGS)
142. Osijek (CRO)
143. Oslo Gardermoen (NOR)
144. Oslo Rygge (NOR)
145. Peleliu (PLW)
146. Penang (MYS)
147. Pereira Maltecańa (COL)
148. Perth (AUS)
149. Phu Quoc (VIE)
150. Praia Nelson Mandela (CPV)
151. Priština (KOS)
152. Puerto Montt (CHI)
153. Puerto Princesa (PHI)
154. Punta Arenas (CHI)
155. Rarotonga (COK)
156. Reykjavik Domestic (ISL)
157. Reykjavik Keflavik (ISL)
158. Riga (LAT)
159. Rijeka (CRO)
160. Rio de Janeiro Galeao (BRA)
161. Rotterdam (NED)
162. Sal Amilcar Cabral (CPV)
163. San Francisco (USA)
164. San Salvador Comalapa (ESA)
165. Santander (ESP)
166. Santiago de Chile (CHI)
167. Santorini Thira (GRE)
168. Sao Paulo Guarulhos (BRA)
169. Sapporo New Chitose (JPN)
170. Sarajevo Butmir (BIH)
171. Seoul Incheon (KOR)
173. Sevilla San Pablo (ESP)
173. Shanghai Pudong (CHN)
174. Shannon (IRL)
175. Sharjah (UAE)
176. Shiraz (IRN)
177. Shymkent (KAZ)
178. Simferopol (UKR)
179. Singapur Changi (SIN)
180. Sofia (BUL)
181. Solo Adi Sumarmo (IDN)
182. Southend on Sea (GBR)
183. Split (CRO)
184. Stockholm Arlanda (SWE)
185. St Petersburg Pulkovo (RUS)
186. Stuttgart Echterdingen (GER)
187. Sydney Kingsford Smith (AUS)
188. Tabriz (IRN)
189. Tagbilaran (PHI)
190. Taipei Taoyuan (TWN)
191. Tallinn (EST)
192. Tanger Ibn Battouta (MRC)
193. Tapachula (MEX)
194. Tashkent (UZB)
195. Tehran Mehrabad (IRN)
196. Tehran Imam Khomeini (IRN)
197. Tel Aviv Ben Gurion (ISR)
198. Tijuana (MEX)
199. Timimoun (ALG)
200. Tokyo Narita (JPN)
201. Trieste Ronchi dei Legionari (ITA)
202. Tunis Carthage (TUN)
203. Udon Thani (THA)
204. Urgench (UZB)
205. Valencia (ESP)
206. Venezia Marco Polo (ITA)
207. Venezia Treviso (ITA)
208. Wien Schwechat (AUT)
209. Yangon (MYN)
210. Zadar (CRO)
211. Zagreb Pleso (CRO)
212. Zakynthos Dyonysios Solomos (GRE)
213. Zanzibar (TAN)
214. Zurich (SWI)

Letio s avioprijevoznicima
01. Adria Airways
02. Aer Lingus
03. Aeroflot
04. Aeromexico
05. Air Algerie
06. Air Arabia
07. Air Asia
08. Air Astana
09. Air Baltic
10. Air France
11. Air Iceland
12. Air India
13. Air Macau
14. Air Manas
15. Air Serbia
16. Air Seychelles
17. All Nippon Airlines (ANA)
18. ATA Airlines Iran
19. Austrian
20. Avianca
21. British Airways
22. Brussels Airlines
23. Cathay Pacific
24. Cebu Pacific
25. China Airlines
26. Clickair
27. Condor
28. Croatia Airlines
29. Easyjet
30. Egyptair
31. Emirates
32. Etihad
33. Fiji Airways
34. FlyDubai
35. Garuda Indonesia
36. Germanwings
37. Go Air
38. Iberia
39. Icelandair
40. Interjet Mexico
41. Iran Aseman
42. Japan Airlines
43. Jat Airways
44. Jet Airways
45. Jetstar
46. Kenya Airways
47. Liat Caribbean Airlines
48. Lufthansa
49. Malaysia Airlines
50. Malev
51. Myair
52. Niki (Air Berlin)
53. Nok Air
54. Norwegian
55. Qantas
56. Qatar Airways
57. Pacific Mission Aviation Palau
58. Pegasus
59. Pluna
60. Royal Air Maroc
61. Royal Brunei Airlines
62. Ryanair
63. Safi Airways
64. SAS Scandinavian
65. Sichuan Airlines
66. Sky Airline Chile
67. South African Airways
68. Southwest
69. Spicejet
70. Spirit
71. Sterling
72. Surinam Airways
73. Swiss
74. Taca Airlines
75. TACV Cabo Verde Airlines
76. TAM Linhas Aereas
77. TAP Air Portugal
78. Tigerair
79. Trade Air
80. TUI Fly
81. Tunisair
82. Turkish Airlines
83. Ukraine Int Airlines
84. Uzbekistan Airways
85. Vietnam Airlines
86. Virgin Atlantic
87. Virgin Australia
88. Volare
89. Volotea
90. Vueling
91. Wizzair

Posjećena skijališta
01. Alpbachtal Wildschonau (AUT)
02. Alta Badia (ITA)
03. Arapahoe Basin (USA)
04. Are (SWE)
05. Aspen (USA)
06. Auron (FRA)
07. Axamer Lizum (AUT)
08. Bad Kleinkirchheim (AUT)
09. Bansko (BUL)
10. Beaver Creek (USA)
11. Bela (SLO)
12. Bergeralm Steinach (AUT)
13. Białka Tatrzańska (POL)
14. Boggvisstadafjall Dalvik (ICE)
15. Boreal (USA)
16. Bormio (ITA)
17. Borovets (BUL)
18. Breckenridge (USA)
19. Brixental SkiWelt (AUT)
20. Canyons (USA)
21. Cerkno (SLO)
22. Copper Mountain (USA)
23. Cortina d'Ampezzo (ITA)
24. Deer Valley (USA)
25. Dizin (IRN)
26. Flachau (AUT)
27. Furano (JPN)
28. Garmisch Partenkirchen (GER)
29. Gerlitzen (AUT)
30. Gerlos Zillertal Arena (AUT)
31. Goldeck (AUT)
32. Golte (SLO)
33. Grossglockner Kals-Matrei (AUT)
34. Gulmarg (IND)
35. Hammarbybacken Stockholm (SWE)
36. Heavenly (USA)
37. Hintertux (AUT)
38. Hlidarfjall Akureyri (ICE)
39. Innerkrems (AUT)
40. Ischgl Samnaun (AUT/SWI)
41. Isola 2000 (FRA)
42. Jahorina (BIH)
43. Jasna Chopok (SVK)
44. Kanin-Sella Nevea (SLO/ITA)
45. Kappl (AUT)
46. Katschberg (AUT)
47. Kaunertal (AUT)
48. Keystone (USA)
49. Kirkwood (USA)
50. Kitzbuhel (AUT)
51. Kitzsteinhorn Kaprun (AUT)
52. Kobla (SLO)
53. Kopaonik (SRB)
54. Kranjska Gora (SLO)
55. Kronplatz (ITA)
56. Krvavec (SLO)
57. Kühtai (AUT)
58. Lake Placid (USA)
59. Lenzerheide (SWI)
60. Lienz (AUT)
61. Livigno (ITA)
62. Madonna di Campiglio (ITA)
63. Malbun (LIE)
64. Malino Brdo Ružomberok (SVK)
65. Mariborsko Pohorje (SLO)
66. Mölltaler (AUT)
67. Mont Tremblant (CAN)
68. Nanshan (CHN)
69. Nassfeld (AUT)
70. Nauders (AUT)
71. Niseko (JPN)
72. Northstar (USA)
73. Obergurgl-Hochgurgl (AUT)
74. Obertauern (AUT)
75. Obertilliach (AUT)
76. Paganella (ITA)
77. Park City (USA)
78. Patscherkofel (AUT)
79. Phoenix Park (KOR)
80. Piancavallo (ITA)
81. Pitztal (AUT)
82. Popova Šapka (MKD)
83. Rogla (SLO)
84. Romme Alpin (SWE)
85. Saalbach Hinterglem (AUT)
86. Santa Caterina (ITA)
87. Sapporo Teine (JPN)
88. Schladming (AUT)
89. Seoul Woongjin Snowdoci (KOR)
90. Serfaus Fiss Ladis (AUT)
91. Sillian Hochpustertal (AUT)
92. Ski Dubai (UAE)
93. Sljeme (CRO)
94. Solden (AUT)
95. St Anton am Arlberg (AUT)
96. Steinplatte-Winklmoosalm (AUT/GER)
97. St Jakob im Deferegental (AUT)
98. St Johann in Tirol (AUT)
99. St Moritz (SWI)
100. Stubai (AUT)
101. Tarvisio (ITA)
102. Tochal (IRN)
103. Turracher Hohe (AUT)
104. Vail (USA)
105. Vogel (SLO)
106. Yongpyong (KOR)

Kontakt

Vedran Anelić

Linkovi


Forum.hr
Virtualtourist
Lonely Planet Thorntree travel forum
Hrvatski ski magazin
Punto Zagreb, tourism with a smile. Zagreb and Croatia sightseeing tours.


Ryanair
Easyjet
Germanwings
TuiFly
Wizzair
Aer Lingus
Vueling
Norwegian
Air Asia
Air Arabia
Fly Dubai

Putopisi-Moj putopis
Putopisi-Putna groznica


mixed martial arts
Free Web Counter
mixed martial arts