DUGA I ZDRAVA KOSA JE IN!!!!!

Kolko si se puta doslovno zaribala osisajuci se na kratko...
Ako pustas kosu,moras je i sisati ALI SAMO VRHOVE,kako kosa nebi izgledala ofucano!!!
Evo nekih savjeta za odrzavanje duge kose...

1. I NAJVAŽNIJE: Ne izbjegavaj šišanje jer si si u glavu utuvila da 'puštaš kosu'. To je medvjeđa usluga u ovom slučaju. Naravno, to ne znači da ćeš doći u frizerski salon i skratiti kosu za 15 cm! Poanta je u jedva primjetnom skraćivanju ispucalih i suhih vrhova. Vjeruj nam, to je tvojoj kosi prijeko potrebno upravo zbog toga da raste brže i bude zdrava i sjajna. Imaš li kratku kosu, stanjenu ili ošišanu postepeno – skrati je svakih šest tjedana. A ako već ima neku dužinu i nije pretjerano oštećena bojenjem ili minivalom – dovoljno je da svog frizera posjetiš svaka tri mjeseca.


Dobra prehrana je važna za kvalitetu kose
2. VAŽNO JE ŠTO JEDEŠ. Mnogi dermatolozi tvrde da je izvor zdrave i sjajne kose i u našoj prehrani. Bilo bi super da kao dodatak u svoju uobičajenu prehranu, ubaciš i sljedeće jestive sastojke: soju, vitamine A i C te aminokiseline.

3. ŠTO DALJE OD GUSTIH ČETKI ZA KOSU. Stručnjaci na ovom polju tvrde da je kosu dovoljno češljati rijetkim češljem kada je mokra i natopljena regeneratorom.

Ni slučajno nemoj čvorove na pramenovima raščešljavati gustom četkom! Samo ćeš si pogoršati stanje na glavi. Počupat ćeš i polomiti hrpu vlasi – bespotrebno.

4. APSOLUTNO JE ZABRANJENO... PUŠITI CIGARETE! Kako za sve na svijetu, pušenje je štetno i za zdrav izgled i rast naše kose. Stoga, ako si već zaglibila u tu odvratnu naviku, evo ti (još jednog!) pravog razloga da je se otarasiš.

Isto tako, izbjegavaj vezanje kose i pletenje pletenica, kao i bilo kakvo prisilno 'frkanje'. Ako je baš moraš zavezati, neka to nikako ne bude gumenom vrpcom. Odaberi drvenu kopču ili pamučnu vrpcu kojom ćeš donekle 'zdravo' zavezati vlasi. Pusti je da prirodno pada i diše. I, nadamo se da si već i sama pogodila – na kilometar dalje od pegle! Nema peglanja kose jer je time pališ i uništavaš. Najispravnije rečeno – ubijaš!

Budeš li se pridržavala navedenih pravila strpljivo i dosljedno, vidjet' ćeš rezultate na svojoj glavici vrlo brzo. I oni će te razveseliti! Više nećeš zavidjeti 'onim drugim curama' koje imaju krasnu dugu kosu, već ćeš vlastitu ponosno pokazivati. Matovilko, Matovilko...




06.07.2006. u 18:47 | 23 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog cemo posvetiti svim curama...kojima su potrebni savijeti ...koji obuhvacaju sve teme
-make up
-gdje izaci van
-o ljubavnom zivotu
-problemi u obitelji
-prijateljstvu
-intima
-školska frka

Ovo je nas e-mail na koji nam mozete slati sva pitanja,a odgovore cete dobivati na blogu
Nas e-mail glasi: babel@net.hr
Nadamo se da cemo vam ovim blogom uspijeti pomoc!>

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr