26

srijeda

ožujak

2008

Dodatak J. K. Rowling

UPOZORENJE: tko nije čitao zadnju knjigu Harry Pottera(Darovi Smrti), a ima namjeru i ne želi saznati njen sadržaj, tada neka ne čita ovaj post!

Naime, svi koji su pročitali zadnju knjigu, znaju da je Harry uspio ubiti Voldermota u posljednjoj bitci u Velikoj dvorani u Hogwartsu, te da je devetnaest godina kasnije već oženjen sa Ginny Weasley i s njom ima troje djece: Jamesa, Albusa-Severusa i Lily. Ron i Hermiona su također u braku i imaju dvoje djece, Rose i Huga.

No J. K. Rowling u jednom je intervjuu dodala dodatne informacije o budućnosti likova, a koje je odlučila izostaviti na kraju knjige:






Harry je postao Auror, a kasnije i, po Kingsleyjevoj preporuci, šef odjela Aurora pri Ministarstvu magije. Posjeduje Siriusov motor kojeg je Arthur Weasley uspio popraviti. U braku je s Ginny Weasley. Zbog uništenje djelića Voldemortove duše koja je prebivala u njemu, Harry više ne govori parselski.









Ron radi s Georgeom u njihovoj trgovini, Weasleyjevi čarozezi, a postao je i Auror. U braku je s Hermionom koja je započela karijeru u Ministarstvu magije u Odjelu za za regulaciju i kontrolu magičnih stvorenja te je značajno poboljšala život kućnih vilenjaka, ali je kasnije prešla u Odjel magijskog pravosuđa; pomogla je u iskorjenjivanju tiranskih zakona o čistokrvnosti čarobnjaka. Uspjela je pronaći svoje roditelje i poništiti čaroliju promjene pamćenja koju je bacila na njih.










Luna Lovegood postala je prirodoslovka te putuje svijetom tražeći čudna i jedinstvena stvorenja. Udala se za Rolfa, unuka Newta Scamandera.










Ginny Weasley neko je vrijeme igrala metloboj za Harpije iz Holyheada, a zatim je ostavila sportsku karijeru zbog braka i obitelji s Harryjem. Postala je glavni dopisnik za metloboj u Dnevnom proroku.













George Weasley veoma uspješno vodi trgovinu psina s Ronom. Svoje je prvo dijete nazvao Fred, po svom pokojnom bratu.












Dom Slytherina je oslabio i više ne prima samo čistokrvne čarobnjake. Unatoč tome, još je uvijek prisutna njegova mračna reputacija.










Voldemortova je kletva bačena na mjesto profesora Obrane od mračnih sila nestala s njegovom smrću te postoji stalni (neimenovani) profesor Obrane od mračnih sila. Profesorica McGonagall, koja je kratko bila v.d. ravnatelja, nije preuzela to mjesto nakon Snapea. Na to je mjesto imenovan nepoznati ravnatelj.











Kingsley Shacklebolt postao je ministar magije, a Percy Weasley visoki dužnosnik u Ministarstvu. Jedna od promjena koju je Kingsley uveo kao novi ministar je da Azkaban više ne koristi dementore kao čuvare.










Dolores Umbridge je uhićena, ispitana i zatvorena zbog svojih zločina protiv čarobnjaka rođenih u bezjačkim obiteljima.






Meni je jako žao što to nije napisala u knjigu, al' eto bar ste ovako saznali... Jako mi se sviđa što je sve pozitivno, iako bi se tu dalo još puno toga razraditi... Tako završava priča o Harry Potteru, ali ako ste redovito čitali moj blog onda ste vidjeli da postoji mogućnost i za osmu knjigu, samo u ne tako skoroj budućnosti. No ja(nadam se i vi) držim fige.

23

nedjelja

ožujak

2008

Gdje se to zapravo zbiva

Pozz! Sigurno se već pitate kako sam malo usporio sa postovima s obzirom da sam ona prva dva tjedna svog bloga pisao skoro svaki dan, al' pošto ja pišem o svijetu Harry Pottera, tu bar ne manjka materijala. Hehe... Tako sam ja malo "kopao" po internetu i naišao na zanimljive slike lokacija snimanja Harry Pottera i odlučio ih objaviti na blog...

Evo, prva lokacija na koju sam naišao je Hagridova koliba(Hagrid's hut). Ona se nalazi u dalekoj Škotskoj, "Bogu iza nogu". Naravno ja pričam o originalnoj Hagridovoj kolibi, a tu su dakako "kopije" odnosno, umjetno napravljene u studiu... Inače mala je, ali dovoljna za Hagrida...


Hagridova koliba(Hagrid's hut)


Kad sam već kod Škotske onda treba spomenuti i veliki most preko kojeg svake godine prolazi Hogwarts Express. Tamo nisu snimane neke duže scene osim u drugom djelu gdje su Harry i Ron putovali letećim automobilom iznad tog mosta.


Most za Hogwarts Express


Slijedi jedna lokacija koja me jako začudila po mjestu snimanja. Ovo je dakle učionica za transfiguraciju čije satove predaje prof. Minerva McGonagall. Začudilo me to da nije snimano ni u "Hogwartsu" ni na Oxford sveučilištu gdje su također snimane neke scene iz Hogwartsa, nego u nekoj katedrali u Londonu.


Katedrala u Londonu odnosno učionica transfriguracije u Hogwartsu


Vanjske snimke Hogwartsa većinom su snimane u jednom drvenom dvorcu blizu Londona(Alnwick Castle), a unutrašnje u muzeju Lacock Abbey, također u Londonu.


Alnwick Castle



Lacock Abbey izvana



Unutrašnjost Lacock Abbeya


Također jedna dobro poznata lokacija je King Cross, gdje se nalazi peron 9 i 3/4 i odakle svake godine točno u jedanaest sati prijepodne polazi Hogwarts Express. Nije puno korišten za snimanje, ali kad treba, tu je.


King Cross, London


To je to što se tiče poznatih lokacija snimanja, ali ja sam pronašao i neke slike sa regularnog snimanja...


Harry Potter i Red Feniksa



Harry Potter i Red Feniksa



Harry Potter i Princ miješane krvi


Nadam se da vam se svidio ovaj post, jer stvarno nije bilo lako naći te slike. Hehe... Pošto su sad praznici novi post stiže uskoro, zato redovito posjećujte moj blog i nećete ništa propustiti. Btw, sretan Vam Uskrs!

18

utorak

ožujak

2008

Statistike govore

Nedavno provedene statistike govore da je serijal filmova o Harry Potteru potukao sve one o Jamesu Bondu i Ratovima Zvijezda.


Harry Potter and the Order of the Phoenix


Pet filmova o Harry Potteru u svijetu su zaradili 4,47 milijarde dolara, dok je serijal o James Bondu dosad zaradio 4,44 milijarde dolara. No, treba imati na umu da se Bond pojavio čak 22 puta naspram Potterovih pet. Svih pet dosadašnjih filmova su među dvadeset najgledanijih u povijesti.


Casino Royale, jedan od nastavaka Jamesa Bonda



Ratovi zvijezda(Star Wars)

"S još dva filma koji dolaze, uzbudljivo je zamišljati koje bi visine mogao dosegnuti ovaj serijal do kraja desetljeća", rekao je Dan Fellman, jedan od direktora Warner Brossa.

15

subota

ožujak

2008

Harry Potter and the Order of the Phoenix Trailer

Nadam se da će se uskoro pojavit nekakav službeni trailer za šesti dio, jer na youtubeu imaju samo fan trailere tak da za sada ništa ozbiljnijeg od šestog djela. Ali evo, ja dajem ovaj trailer za peti nastavk... Uživajte...

13

četvrtak

ožujak

2008

Charms

Baš sam neki dan gledao na DVD-u Harry Potter i Kamen Mudraca i primjetio sam da ima podosta zanimljiviih čarolija, pa sam te i druge(sa ostala četiri filma) odlučio zapisati i objaviti na blog. Pa pogledajte:

Obične čarolije:
Accendio: povlači osobu prema gore
Accio: donosi "prizvane" predmete(objekte)
Alohomora: otvara zključana vrata
Aparecium: otkriva nevidljivu tintu
Densaugeo: povećava zube do groteskne veličine
Diffindo: čarolija kojom se predmet rasiječe
Engorgio: povećava
Ennervate: osvješćuje osobu koja je pod kletvom Stupefy
Expecto Patronum: stvara patronusa koji odbija dementore
Expeliarmus: razoružava(osoba ostaje bez čarobnog štapića)
Finite Incatatem: zaustavlja bačenu čaroliju
Furnunculus: stvara gnojne čireve na koži
Impedimenta: usporava ili zaustavlja žrtvu ili objekt(prdmet)
Incendio: stvara vatru
Locomotor Mortis: spoji noge žrtve, onemogućavajući koračanje
Lumos: mala traka svjetla izlazi iz vrha čarobnog štapića
Mobiliarbus: pomjera drvo
Mobilicorpus: pomijera tijelo
Nox: gasi svjetlo čarolije Lumos
Obliviate: mijenja ili briše dio pamćenja
Periculum: ispaljuje iz štapića crvene iskre
Pertrificus Totalus: potpuno ukoči tijelo žrtve
Point Me: čarobni štapić pokaže sjever
Priori Incantatem: pokazuje prethodno bačenu čaroliju
Quietus: normlizira glas nakon čarolije Sonorus
Reducio: normailzira veličinu objekta nakon čarolije Engorgio
Reducto: uklanja objekte(predmete) s puta
Reparo: popravlja objekte
Rictusempra: čarolija škakiljanja, čini da se osoba nekontrolirano smije
Riddikulus: čarolija kojom se uništavaju baukovi
Sonorus: čarolija megafona, pojačava glas
Stupefy: onesvješćuje žrtvu
Tarantalegra: tjera noge žrtve na nekontrolirani ples
Wingadium Leviosa: čini da objekt lebdi



Alohomora



Wingadium Leviosa



Lumos



Periculum



Expecto Patronum - stvaranje oblika



Expecto Patronum - odbijanje dementora




Neoprostive kletve:
Imperio: daje moć potpunog upravljanja osobom(žrtvom)
Crucio: kletva kojom se žrtvi nanosi nepodnošljiva bol
Avada Kedavra: donosi trenutačnu smrt



Imperio



Crucio



Avada Kedavra

Naravno, ovo nisu sve čarolije. Njih ima još jako puno, no ja ih nisam sve zapisao. Ako želite vidjeti sve čarolije i ostalo o Harry Potteru, kupite knjigu Harry Potter, book of spells(nema je u algoritmu i nije još na hrvatskom, al' nadam se da će biti uskoro - pitycry)...

12

srijeda

ožujak

2008

Equus Kiss

Daniel Radcliffe, nedavno je osvojio kazališnu nagradu za najboljeg debitanta za ulogu golog konjušara u predstavi Equus, na dodjeli Theatergoer's Choice Awardsa održanoj u nedjelju navečer u Londonu.

U trenutku kada se došao zahvaliti, s leđa mu je prišao voditelj dodjele, gay TV-zvijezda James Cordon, privukao ga k sebi i počeo ljubiti u usta. Ukipljeni Daniel prilagodio se situaciji i na kraju prilično dugog poljupca zagrlio Cordona.


11

utorak

ožujak

2008

Osma knjiga

J.K. Rowling nedavno je natuknula kako razmišlja o pisanju osmog nastavka serije o Harry Potteru.
Spisateljica, koja je prošle godine izdala sedmu i posljednju knjigu o mladom čarobnjaku ''Harry Potter i darovi smrti''(koju ja trenutno čitam i mogu vam reći da je jako zanimljiva), otkrila je kako će možda nastaviti pisati o čarobnom svijetu Hogwartsa, no kaže kako Harry neće biti središnji lik.

''Bilo je trenutaka nakon završetka, slabih momenata, kada sam rekla 'Da, u redu nastavljam s osmim romanom''', priznala je Rowling koja trenutačno radi na drugom romanu.

''Ako ikada napišem osmu knjigu o čarobnjačkom svijetu, ne vjerujem da će Harry biti središnji lik. Osjećam kako sam već ispričala njegovu priču. No, to je veliko ALI. Pričekajmo 10 godina pa ćemo vidjeti''.

Rowling je već cijelu priču posložila u glavi. ''Harry i Harmiona su ministri magije, a Harry na kraju predvodi Odjel za aurore. Ron pomaže bratu Georgeu u njegovom dućanu sa psinama. Ginny postaje profesionalna igračica metloboja i sportski novinar za Daily Prophet'', rekla je Rowling. Meni se baš sviđa taj osmi nastavak, samo kako kaže sama spisateljica "Pričekajmo 10 godina pa ćemo vidjeti''... Šmrc.

10

ponedjeljak

ožujak

2008

Dumbledore je gay?

Nedavno sam čuo vijest od koje sam puko od smijeha. Navodno, Michael Gambon odnosno glumac koji u Harry Potteru tumači Albus Dumbledore, je gay. Nisam ga tako smatrao i kada sam čuo za to isprva mi je bilo jako smiješno jer sam njega upozano korz Harry Pottera kao čvrstog lika, kao pravog muškarca koji je uvijek znao odgovor na sve. Unatoč tome on će za mene uvijek biti onaj stari Dumbledore...



Na pitanje jednog sudionika skupa u Carnegie Hallu u New Yorku "Je li Dumbledore našao istinsku ljubav?", spisateljica J.K. Rowling odgovorila je "Dumbledore je gay". Objasnila je kako je slavni čarobnjak bio zaljubljen u svojeg suparnika Gellerta Grindelwalda, kojeg je pobijedio u borbi dobrih i zlih čarobnjaka. Dodala je kako je ljubav prema Grindelwaldu za Dumbledora bila velika tragedija. Rekla je i kako je morala intervenirati kad je redatelj šestog filmskog nastavka o Harryju Potteru htio zaljubiti Dumbledorea u jednu učenicu. Svašta... Eto toliko iz svijeta Harry Pottera za sada... Hehe...


07

petak

ožujak

2008

Harry Potter i Princ miješane krvi

Harry Potter i Princ miješane krvi ili izvorno Half-Blood Prince kao što sam već napisao u jednom postu upravo se snima i trebao bi stići u našia kina u prosincu ove godine(jedva čekam)... Kako se ne bi puno mučili i bili znatiželji što će se zbiti u šestom nastavku, ja sam odlučio objaviti njegov kratak(sad baš kratak...) sadržaj. Enjoy!

Prije početka školske godine:

Samo dva tjedna nakon što je završila radnja Harryja Pottera i Reda Feniksa, u ljeto 1996. Voldemort i njegove pristalice počeli su otvoreno djelovati i tako su uzrokovali opći kaos i paranoju u Britaniji, a na svoju su stranu uspjeli pridobiti čak i dementore. Zbog zahtjeva čarobnjačke javnosti s mjesta ministra magije smijenjen je Cornelius Fudge, a zamijenio ga je Rufus Scrimgeour.

Iste večeri kada započinje priča, Severus Snape položio je Neprekršivu zakletvu za majku Draca Malfoya, Narcissu, a svjedokinja je bila Bellatrix Lestrange. Snape se zakleo da će štititi Draca i pomoći mu da ostvari svoj zadatak, iako se u tom trenutku još uvijek ne znaju Dracove prave namjere.


Na snimanju u "Hogwartsu"


U Hogwartsu:

Zbog povećane aktivnosti smrtonoša u Hogwartsu su pojačane sigurnosne mjere. Snape je dobio dugo željeni posao profesora Obrane od mračnih sila, a na njegovu ga je starom radnom mjestu zamijenio Horace Slughorn.

Harry i Ron nastavili su slušati Čarobne napitke za O.Č.I. zato što je Slughorn od učenika tražio samo ocjenu "I" iz ČAS-ova. Obojica su bila nepripremljena pa su se na početku školske godine koristili knjigama i sastojcima u vlasništvu škole. Tijekom prvog predavanja Slughorn je Harryju dao stari udžbenik koji je bio u vlasništvu "Princa miješane krvi". Knjiga je bila puna rukom pisanih bilješki zbog kojih je Harry na Čarobnim napicima bio bolji čak i od Hermione. Zbog svojih je odlično spravljenih napitaka dobio i bočicu Felix Felicisa, napitka koji onome tko ga ispije donosi neizmjernu sreću u određenom (manjem) vremenskom razdoblju.

Zbog promjena u ponašanju Harry sumnja da je Malfoy postao smrtonoša. Svoje sumnje povjerava Dumbledoreu, ali čini se da on uopće ne obraća pažnju na to. Kasnije otkrivamo da je Dumbledore povjerio Snapeu istragu o svemu tome.

Baš kad se činilo da će Ron i Hermiona prohodati, Ron je počeo izlaziti i bez srama ljubiti se s Lavender Brown, ali to je učinio zato što je saznao da se Hermiona ljubila s Viktorom Krumom. Zatim se Hermiona pokušala osvetiti Ronu tako što je na Slughornovu božićnu zabavu došla s Cormacom McLaggenom, ali je brzo požalila i provela je ostatak večeri skrivajući se od njega. Ron i Hermione svađali su se u velikom dijelu knjige, ali kad je Ron slučajno otrovan, odlučili su prekinuti svoju svađu.

U međuvremenu, Harry se ponovno našao u centru pažnje, a najviše su ga opsjedale djevojke. Nakon jedne metlobojske utakmice (koju je Harry propustio zato što je morao odraditi kaznu kod Snapea) Harry i Ginny prohodali su.


Redatelj David Yates


Horkruksi:

Dumbledore je počeo Harryju davati instrukcije, ili su barem neki tako mislili. Zapravo je ravnatelj Harryju pokazivao sjećanja na Voldemorta iz prošlosti. Kad je vidio posljednje sjećanje koje je pripadalo Slughornu i koje je Harry uspio iz njega izvući uz pomoć Felix Felicisa, Dumbledore je počeo teoretizirati o tome da je Voldemort podijelio svoju dušu na sedam dijelova, a da je šest dijelova pohranio u horkrukse kako bi došao što bliže besmrtnosti, a sedmi je dio ostavio u svojem tijelu. Iako su dva horkruksa već bila uništena (dnevnik Toma Riddlea[HP2]i prsten Marvola Gaunta), Dumbledore je vjerovao da postoje još četiri horkruksa koja moraju biti uništena. Harry i on zaputili su se u potragu za jednim od njih (medaljonom Salazara Slytherina) i uspjeli su ga uzeti, ali je zbog toga Dumbledore bio jako oslabljen.




Na setu, Dumbledore pokazuje Harryu Voldermotovu prošlost...



Lokacija gdje su Harry i Dumbledore otišli uništiti jedan horkruks


Bitka u Hogwartsu:

Dvojac je pri povratku ugledao Tamni znamen iznad Hogwartsa. Kad su došli do dvorca, iznenadio ih je Draco Malfoy. Dumbledore je paralizirao Harryja koji je bio pod svojim plaštom nevidljivosti i tako je svjedočio događajima na koje nije mogao utjecati. Zbog vremena koje mu je bilo potrebno da paralizira Harryja, Dumbledore se nije uspio obraniti pa ga je Draco razoružao. Otkrio mu je i da je pustio smrtonoše u Hogwarts koristeći se Ormarom za nestajanje iz Sobe potrebe.

Uskoro su stigli i ostali smrtonoše koji su poticali Draca da obavi svoj zadatak, ali je on ipak oklijevao. Stigao je i Snape koji je sve okončao i ubio ravnatelja kletvom Avada Kedavra. Smrtonoše su nakon toga pobjegli. Dumbledoreovom je smrću na Harryja prestala djelovati čarolija koja ga je paralizirala i ponovno se mogao micati. Odmah je krenuo za Snapeom koji se u kratkom dvoboju prije napuštanja Hogwartsa predstavio kao Princ miješane krvi.

Harry je uzeo medaljon po koji su se Dumbledore i on zaputili ranije tog dana i otkrio da je lažan. Unutra je našao poruku od nekoga s inicijalima "R.A.B." koji je ukrao pravi horkruks s namjerom da ga uništi što je prije moguće s nadom da će Voldemort ponovno biti smrtnik kad se jednom nađe sa sebi ravnim.


Mala pauza na snimanju


Školska je godina prekinuta i održan je Dumbledoreov pogreb na koji su došli brojni ugledni članovi čarobnjačke zajednice, a među njima i Rufus Scrimgeour. Minerva McGonagall postala je privremenom ravnateljicom Hogwartsa, ali se i ona i ostali učitelji boje da bi škola mogla biti zatvorena. I McGonagallica i Scrimgeour nakon pogreba pokušali su iz Harryja izvući informacije koje mu je dao Dumbledore, ali je on to zadržao za sebe.

Nakon pogreba, Harry je odlučio da se sljedeće godine neće vratiti u školu i da će se posvetiti potrazi za preostalim horkruksima i pobjedi nad Voldemortom. Za svoju je odluku rekao Ronu i Hermioni, i oboje je inzistiralo na tome da mu se pridruže u potrazi. Prekinuo je s Ginny zato što je smatrao da bi Voldemort mogao pokušati doći do Harryja preko nje. Knjiga završava Harryjevim razmišljanjem o tome kako će provesti još barem jedan sretan dan sa svojim prijateljima.

04

utorak

ožujak

2008

Equus

Pretpostavljam da svi fanovi Harry Pottera, a i oni koji to nisu znaju za predstavu Equus gdje Daniel Radcliffe glumi mladića s religijskom i erotskom opsesijom konjima. On kao glavni glumac na moje najveće dosad iznenađenje glumi GOL! Znam da je predstava bila još prošle godine, al' pošto ja imam fresh blog, ne mogu preć preko toga... :).

Više o povijesti Equusa OVDJE.




03

ponedjeljak

ožujak

2008

Tko još nije čuo za Harrya?

Harry je postao planetarni lik koji plijeni pozornost, čije se priče "grabe" sa polica knjižara, a prvi film puni kino dvorane.
Da li je došlo vrijeme da se svijet, bježeći od realnost, okreće bajkama, ili je ovo doista vrhunsko književno djelo - prosudite sami.

Harry Potter serijal je romana koje je napisala engleska književnica Joanne Kathleen Rowling. Do sada je objavljeno sedam knjiga (sedma je objavljena 2007. godine). Objavljene su još dvije knjige - Metloboj kroz stoljeća te Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći, napisane u dobrotvorne svrhe. Knjige opisuju svijet vještica i čarobnjaka, a glavni je lik mladi čarobnjak Harry Potter. Prvi roman, Harry Potter i Kamen mudraca objavljen je 1997. Prvih je pet knjiga već doživjelo i svoja filmska izdanja. Snimanje filma po šestoj knjizi započelo je u 24. rujna 2007., a potvrđeni je datum premijere 21. studenog 2008.

Povijest naklade:

Prva HP knjiga objavljena je u Ujedinjenom Kraljevstvu u nakladi Bloomsburyja, malog nezavisnog izdavača, u srpnju 1997. Knjige imaju fanove svih uzrasta i u cijelom svijetu. Tako su u Ujedinjenom Kraljevstvu objavljene dvije verzije knjige, iste tekstom, ali različite naslovnicama. Jedna verzija namijenjena je djeci, a druga odraslima. Prve tri knjige, Harry Potter i Kamen mudraca, Harry Potter i Odaja tajni te Harry Potter i zatočenik Azkabana osvojile su nagradu Nestlé Smartie Book Prize za dobnu skupinu od 9 do 11 godina. Do vremena izlaska četvrte knjige, Harry Potter i Plameni pehar, serijal je već postao visoko profiliran, novine i časopisi bili su puni priča o Harryju Potteru. U isto je vrijeme Warner Brothers započeo snimanje serije filmova koji se temelje na romanima. Svaka knjiga prati otprilike jednu godinu Harryjeva života u Hogwartsu - školi vještičarenja i čarobnjaštva gdje uči koristiti magiju i spravljati čarobne napitke. Harry također uči savladati prepreke, kako magične, tako i socijalne i emocionalne.

U serijalu je predviđeno sedam knjiga, a svaka je za nijansu mračnija od prethodne. Kako Harry odrasta, tako i njegov najveći neprijatelj, Lord Voldemort, ima sve veću moć. Do 16. srpnja 2005. objavljeno je šest knjiga iz serijala. Sve od izlaska pete knjige autorica otkriva neke detalje iz radnje budućih knjiga na svojoj web stranici(J.K. Rowling web site).

Kako kaže J. K. Rowling, ideju o glavnom liku svojih romana, Harryju Potteru, dobila je dok se vozila vlakom od Manchestera do Londona 1991. Njezino omiljeno mjesto za pisanje prve knjige bio je jedan edinburški kafić u kojem je ispijala bezbrojne šalice kave. Zahvaljujući prodaji knjiga i pravima na filmove, Rowling je postala milijunašica i 620. najbogatija osoba na svijetu. Pretpostavlja se da je J. K. Rowling bogatija od kraljice Elizabete 2.


Šesti film...


Harry Potter i Princ miješane krvi (izvorno Harry Potter and the Half-Blood Prince) film koji se upravo snima po šestoj knjizi iz serije o Harryu Potteru - Harry Potter i Princ miješane krvi koju je napisala J. K. Rowling. Film bi trebao biti izdan 21. studenog 2008.

Na novinskoj konferenciji za film Plameni pehar, redatelj David Heyman je rekao da će Steve Kloves, iako nije napisao scenarij za 5. film, rekao je da će ga napisati za šesti nastavak, što nije napravio.

Snimanje je počelo u kolovozu 2007. Govori se da bi se snimanje moglo prebaciti iz Ujedinjenog Kraljevstva, gdje su snimani svi dosadašnji nastavci, na Novi Zeland. Gdje god bio sniman, sigurno će biti odličan. Jedva čekamo prosinac 2008. Weeeeee...


Rupert Grint(Ron Weasley)



Alan Rickman(Severus Snape)



Oxford sveučilište - jedna od lokacija snimanja



Snimanje na "otvorenom"




02

nedjelja

ožujak

2008

About Daniel

Puno ime: Daniel Jacob Radcliffe
Nadimci: Dan, Danny, Rad, Raddy, Dan Rad
Datum rođenja: 23.7.1989.
Horoskopski znak: Lav/rak
Roditelji: Marcia Gresham(44) i Alan Radcliffe(46)
Rođen i živi u: Fulham, West London, England
Boja kose: Tamno smeđa
Boja očiju: Plava/zelena
Hobii: Gledanje filmova, druženje s prijateljima...
Nadimak na snimanju: Idemo ponovno Dan

| Favorites |
Sport: Nogomet i košarka
Glazba: The Pixies, the Dandy Warhols, the Strokes
Glumci: Phillip Seymour Hoffman, Tim Robbins, Ben Stiller, AnthonyHopkins, Tom Hanks, Ed Harris, Julia Roberts, Katherine Zeta Jones, Cameron Diaz, Renee Zellweger, Kate Hudson, Kate Winslet i Kirsten Duntz.
TV serije: Simpsoni i WWF
Školski predmeti: Biologija, Tjelesni, Likovni i Engleski
Filmovi: What's Eating Gilbert Grape, Apollo 13, Twelve Angry Men, Shakespeare In Love, Moulin Rouge, X-men2, Bruce Almighty i Bowling for Comlumbine
Boja: Zelena, crvena i zlatna