Aurora borealis

09.04.2005., subota

Papin sprovod: Smetana u Konzumu i netolerantni egomani na Radiju 101

Jučer malo prije 9.30 ušao sam u prodavaonicu Konzuma, malo prije nego što je trebao na TV-u početi prijenos sprovodnih obreda iz Vatikana. Jedna prodavačica je pitala drugu hoće li polako zatvarati. To me iznenadilo, jer uistinu nisam očekivao da će veliki lanac kao što je Konzum napraviti nešto tako ispravno. Svaka čast!
I još me je nešto jučer jako iznenadilo u tom Konzumu.
Žalosno je što možemo samo na dan žalosti čuti u dućanu neko lijepo djelo klasične glazbe. Na Narodnom radiju je jučer dok sam bio u Konzumu sviralo Smetanino djelo «Kako teče Vltava». Imao sam na momente dojam kao da nisam u Hrvatskoj.
I još nešto što ne mogu shvatiti- da nekom u državi u kojoj se 85 posto stanovništva izjašnjava Rimokatolicima može smetati prijenos Papinog pogreba na TV-u. Te da se zbog toga tuži. HTV uza sve svoje nedostatke uistinu se trudi biti tolerantan glede religija. Ne sjećam se Bajrama a da nije bilo prijenosa iz zagrebačke džamije ili pravoslavnog Božića ili Uskrsa bez prijenosa iz pravoslavne crkve. Ukoliko ti baš smeta pogreb jedne tako velike ličnosti u doba kada gotovo svatko može prešaltati na jedan od minimalno tridesetak kanala na kablovskoj ili satelitskoj televiziji, zašto se buniš? Pokazuješ svoju liberalnu netoleranciju. Drugi trebaju tolerirati tebe- a ti druge ne. To onda nije tolerancija već egoizam.
O važnosti tog događaja po sebi govori i prisutnost najviših predstavnika vlasti iz preko 200 država svijeta. A samo usput, hrvatske predstavnike je vatikanski protokol smjestio u drugi red- odmah iza predstavnika Italije i Poljske.

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Kronika
Blogovi koje pratim
Lucy Fair
Rosso di sera...