Atletika pod povećalom=)

utorak, 19.09.2006.

>O tenisicama i atletskim šprintericama<

Razlika između tenisica i sprinterica je vrlo jednostavna. Spike shoe
ili šprinterice služe atletičarima za bolje trčanje po atletskoj stazi, tj. tartanu. Da bi sprinterica lakše prianjala, ima čavle
, obično po 6 komada... Kao na ovoj slici.
Image Hosted by ImageShack.us
Postoje sprinterice za trčanje, skakanje u dalj, vis, za bacanje (kugle,kladiva,diska...), ali objasnit ću razliku između sprinterica baš za sprint i onih za dulje pruge. Razlika je u tome što za duge pruge sprinterice imaju petu, tj. peta je povišena i deblja, dok tog nema kod sprinterice za sprint, jer se sprint trči na prstima, a dulje pruge se ide preko cijelog stopala. Pogledajte to na ovim slikama !
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
A tenisice pogodne za trčanje su ne tako skupe, kolko bitne o kvaliteti ne radi dugotrajnosti, već pogodnosti za trčanje. Neke tenisice već imaju tehnologije, tj. nike i adidas su razradili modele koji se prilagođavaju vremenskim uvjetima (kiši i snijegu), imaju ripne koje navodno izlete zbog čipa ugrađenog u tenisici... Ali to su sve filozofije i hrpa gluposti... Tenisice ne trče same od sebe, koliko god koštale, a i nisu ni za hodat a kamoli za trčati... To je šminka od koje nema koristi. Evo par slika potpuno nekorisnih tenisica za trčanje, a brans ih je proslavio kao model godine :
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

A evo i par modela koje s obzirom na cijenu od 350 - 550 kn vrijede te novce i služe nečemu, nezavisno o marki, već o tome, da tenisica u kojoj trenirate mora biti udobna, ne premala ne prevelika, peta mora biti mekša, đun ne smije biti pretanak, te oko zgloba mora biti dobro očvrsnuto.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Dakle, budite umjereni, ne pretjerujte sa odabirom opreme,i profesinalci treniraju u najobičnijoj opremi... A imate li kakav upit,, SLOBODNO PITAJTE !









- 22:17 - Pjevaj borbene (7) - izvadi ga van - #

ponedjeljak, 18.09.2006.

Uskoro na blogu !

Reportaže iz AK Dinamo-Zrinjevac, slike, rezultati sezone, slijedeća natjecanja i mnogo toga !! Top teme i odgovori na sva pitanja...
Urednik: Marko
Image Hosted by ImageShack.us

- 20:39 - Pjevaj borbene (1) - izvadi ga van - #

Blanka u skoku...

(Image Hosted by ImageShack.us)

- 14:40 - Pjevaj borbene (1) - izvadi ga van - #

nedjelja, 17.09.2006.

Kup europskih klupskih prvaka (skupina B)



16.9.06. u Castellonu u Španjolskoj održan je kup europskih klupskih prvaka za juniore i juniorke u skupini B. Tako se u ukupnom poretku bodova AK Zagreb našao na sjajnom drugom mjestu, ali ponajviše zahvaljujući tzv. rezervnim igračima iz drugih klubova poput HASK Mladost u kojem su srednje i dugepruge predstavljalje Hrvatsku za AK Zagreb, unatoč riječima velikog trenera i tajnika kluba Igora Čordaša da AK Zagreb neće posuđivati
trkače... Nažalost, iznevjerio je svoje trkačice AK Zagreb, koje su izborile nastup na europskom kupu, uzevši najbolje trkačice Hrvatske, umjesto zasluženo, poput Andreje Cvetković, i dalo bi se nabrojat takvih. Jer da nije bilo "mladostašica", Zagreb bi otišao praznih ruku, ali ovako sa 103 boda... Ali da ne duljim o tome, Slovenija je dokazala da je najbolja ekipa (AD Cronos) te se zasluženo našla na prvome mjestu sa 109 bodova u ukupnom poretku. Gusta pobjeda za treću poziciju izborila je Francuska sa 89 bodova nad Litvom od 88 bodova u ukupnom poretku. I tako je Hrvatska izborila nastup u skupini A iduće godine. Rezultate po disciplinama možete pogledati na servisnim stranicama HAS-a. ( www.has.hr )

- 14:10 - Pjevaj borbene (1) - izvadi ga van - #