astro_party

30.05.2004., nedjelja

KAKO NAJBOLJE DOĆI U FORMU?

...iliti
12 NAJBOLJIH NAČINA ZA POTROŠITI VIŠAK KALORIJA :-)

Kao i ostalim znakovima elementa vatre, OVNOVIMA je nužna fizička aktivnost kao uvjet “trošenja” kalorija, jer su nabijeni energijom koja, ukoliko ne izađe “van” na ovaj način, može se manifestirati kao “čangrizanje” ili nepotrebno “dizanje frke” za sitnice.Najbolje im odgovaraju natjecateljski sportovi jer oni uvijek, svuda i u svemu jednostavno moraju pobjediti.
LAVOVI će u svojoj omiljenoj tjelesnoj aktivnosti nastojati izbjeći opasnost, ali tek nakon što se uspiju riješiti urođene im lijenosti. Osim toga, ovo su ljudi scene a, k tome, i megalomani, pa su i njihovi načini “dolaženja” u formu uglavnom trenutačno “in” i , uz to, vrlo – skupi.
STRIJELCI su najbolji u trčanju (zasigurno je pripadnik ovog znaka bio prvi Jogger na svijetu), posebice u sprintevima, iako su skloni i onim – opasnim sportovima, poput penjanja po planinskim vrhuncima, zbog kojih će putovati i na kraj svijeta. Ipak svakom pravom Strijelcu prva (i poslijenja) ljubav (jer jedino je ovoj “ljubavi” vjeran) je – nogomet. Makar i samo - navijački :-).

Znakovi elementa zemlje uglavnom su statični i važnija im je snaga i izdržljivost od – brzine. Pa tako, BIKOVI, kada se riješe urođene “nepokretnosti”, mogli bi se razgibati primjerice sexy masažom ili nekim drugim oblikom laganih vježbi istezanja i koncentracije.
DJEVICE će, pak, izabrati vježbe s utezima i ostalim spravama te gotovo savršeno unaprijed razraditi plan kojim će djelovati na različite mišićne skupine, dok će se JARCI nastojati dokazati u brzom hodanju ili maratonu jer svakom pravom pripadniku ovog znaka važna izdržljivost, iako će i sam nekada, do asketizma, i velikim odricanjima, izložiti svoje tijelo većim naporima nego što bi smio (smjela), te im, nakon svega, mogu trpjeti koljena.

Znakovi zračnog elemetna skloni u rekreaciji u društvu pa samim tim i grupnim igrama. BLIZANCI, primjerice, neizmjerno vole skakutati pa se rado u slobodno vrijeme rekreiraju rolanjem, basketom ili stolnim tenisom, dok je, onaj veliki više primjeren VAGAMA, zodijačkom znaku koji je sklon trošenju kalorija – u dvoje, u obliku kakve rekreacije za elitu na raznim snobovskim mjestima gdje je važno vidjeti i – biti viđen.
VODENJACI će za svoj sport u slobodno vrijeme izabrati nešto novo i drugačije od ostalih (poput, recimo kineskog Tai Chi-a ili nekih posebnih Yoga vježbi koje istovremeno stimuliraju i duh i tijelo) pa bi ga, u prvo vrijeme, drugi mogli podozrivo i sumnjičavo gledati, sve dok ta neka nova tehnika ne bude općeprihvaćena i ne postane “modiš”. Ali oni su ted već u nekom drugom individualističkom filmu...

Znakovi vodenog trojstva skloni su, dakako, rekreaciji u vodi, pa će, tako, RIBE izabrati plivanje (ili – picigin!), ŠKORPIONI otići korak dalje i baviti se ronjenjem na dah, istražujući podmorske špilje (ovaj znak voli i inače otkrivati što se krije – ispod površine viđenog), a RAKOVI će možda izabrati aerobik u vodi ne samo zato što se njime navodno može “sagorjeti” kalorija više nego bilo kojom drugom aktivnošću, već i stoga što će, nakon toga, imati apetit i pojačane želje za konzumacijom i nekih drugih “zadovoljstava”...

- 21:29 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>