°° fhaaga`s

četvrtak, 29.09.2005.

eh da... sretno

A je rodila Dijete.
Malo muško.
Osjetila je nešto što je bilo samo nalik trudovima i otišla na prvu pomoć. Tamo su skužili da rađa, no skužili su i da je u osmom mjesecu. I, nije to najbolje vrijeme baš, štoviše, možda je i najopasnije, pa oni, najbolje da mi tebi spriječimo porod; bace je na krevet, daju joj nešto u venu i kažu miruj.
Važan detalj je da se to sve događalo na Firulama (onaj tko zna, zna zašto je to važno), tako da se podrazumijevalo da nema slobodnih kreveta, pa je eto, između ležanja na hodniku ili u rađaoni, nju je dopala rađaona. inače, stanje u toj bolnici je takvo da, ako trebaš npr. novu jastučnicu, samo u slučaju da imaš vezu dobiješ extra plahtu da je glumi (jastučnicu). Inače, trpi.
Mogu samo pretpostaviti kako je nekome tko je pred porodom, a isti joj je upravo nasilno spriječen, u spomenutom, najnezgodnijem osmom mjesecu, ostavljenom da leži i "miruje" u rađaoni - gdje druge rodilje ulaze, vrište, rađaju i odlaze...
Nakon tog dugotrajnog i zanimljivog iskustva, prebacili su je u sobu (hehe... pravu sobu, s prozorom).
I tako, leži ona tu otprilike dan i više, u venu cijelo vrijeme kapa koktel koji spriječava porod, no, trudovi opet.
Pojačavaju joj dozu, opet, pa opet, i tek onda skuže da, ah eto, pukla je vena... i to ne upravo tada, razumije se, nešto prije, pa ni visoka doza više ne može popraviti stvar... A iz izdajničke vene krvari po plahtama i pritom rađa. Voze je u rađaonicu i guraju dijete natrag. No, kako su prekasno uočili to za venu, dijete je skoro vani.
Bez klistira i brijanja, uz nešto nepravilnog disanja, i nešto pravilnog, sada je definitivno vani.
U inkubatoru do daljnjeg; oni ga imaju gledati točno 30 minuta dnevno.

I napokon A je doma. No, nakon što je na WC-u provela dobar dio dana, mora opet u bolnicu, sada na Hitnu, jer, nisu je predvidjeli za rađanje, pa joj nisu dali ono, gore spomenuto, što inače daju da si dan poslije ne razvališ šavove na wc-u.

I tako eto, o nježnijem spolu, kvaliteti temeljnog zdravstva i razlozima pada nataliteta u nekom drugom postu.

- 14:19 - reci (0) - print?! - #

<< Arhiva >>