arahna

subota, 20.05.2006.

da vincijev kod

evo konačno sam i ja uspjela pogledat taj dugo očekivani film.,iako kino nije bilo baš puno i iako sam bila malo sumnjičava prema kvaliteti filma,mogu reći da je to prvi film koji me doslovno ostavio bez teksta,ali onak..stvarno doslovno!
oni koji su pročitali knjigu ili već pogledali film znaju o čemu se tu zapravo radi,a oni koji nisu ni jedno ni drugo napravili sada će saznat.,

uglavnom tu se radi o potpunom izokretanju naše vjere koja se do sada temeljila na tome da je Isus Krist bezgrešna osoba kao i njegova majka Marija.u ovom filmu on je prikazan kao običan čovjek koji je bio i oženjen Marijom Magdalenom te je zapravo ona nositeljica vjere.
sada sigurno mislite da je to nemoguće.ipak,postoji mnogo stvari koje upućuju u suprotno.još prije mnogo,mnogo godina na nicejskom koncilu donosile su se odluke o tome koja evanđelja će se iznositi pred vjernike,a koja neće.među izbačenim evanđeljima bila su i ona Filipova i evanđelje Marije Magdalene.u baš tim evanđeljima nalaze se tekstovi u kojima se Marija Magdalena spominje kao Isusova žena koja mu je dala potomka,kćer Saru.pitanje je samo,zašto su baš ta evanđelja izbačena?!među brojnim pitanjima postavlja se i ovo-ako ništa od toga nije istina zbog čega je onda došlo do križarskih ratova kojima je cilj bio zaštiti sveti gral(u prijevodu kraljevska krv) koji je bio dokaz postojanja Isusovih nasljednika.zapravo, cilj je bila zaštita nasljednika.postoji i slika kojom Leonardo da Vinci na neki način objašnjava tu povezanost Isusa i Marije Magdalene..



Leonardo je ovom slikom prenio svoje znanje prema kojemu su Isus i Marija Magdalena bili vjenčani; ona je trebala biti vođom njegove Crkve, što Petar nije odobravao, te je ona bila ujedno i pravi Sveti Gral. Zašto? Jer je lik koji se tumači kao Ivan zapravo Marija Magdalena. Položaj Isusa i Marije Magdalene tvori slovo 'M', ruka bez tijela - navodno Petrova - drži nož, a kaleža nema. Stoga Marija Magdalena mora biti kalež.isto tako ako bi zamijenili mjesta Marije Magdalene i Isusa vidjeli bi da je ona zapravo naslonjena na njegovo rame.

sljedeće pitanje koje se postavlja je zašto su žene uvijek bile optuživane da su vještice i spaljivane zbog toga?da li je i to povezano sa pretpostavkom da je Marija Magdalena bila Isusova žena i da mu je rodila kćer?

ovaj film nije me ostavio ravnodušnom.zapitala sam se u vezi mnogo stvari.osjetila sam kako je zaista kada ti netko ubaci bubu u uho.,Crkva je digla veliku pompu oko toga.istina,ovaj film može biti zaista velika prekretnica u vjeri kod mnogih ljudi.što ako smo tisućama godina bili uvjereni u nešto što zapravo i nije istina,što ako je to velika laž?
nakon dosta razmišljanja tijekom i nakon filma shvatila sam zapravo bit same vjere.važno je biti dobar čovjek,bez obzira na vjeru.ona je tu samo da nam da nekakve ciljeve koje trebamo postići da bi bili što bolji ljudi.nije važno da li samo pripadnici kršćanske,muslimanske i ostalih vjera.važno je to koliko se držimo toga što nam ona nalaže.jer ako su naši postupci nečasni i zlonamjerni što nam vrijedi to što smo pripadnici kršćanske vjere?ništa..
i kao što su na kraju filma rekli..pa što ako je Isus bio samo običan čovjek? zar nije prekrasno znati da je i on bio otac..jer ljudskost je ono što je zaista božansko..biti čovjek..

20.05.2006. u 19:43 • 20 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Malo o meni



LINKIĆI


Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
polet
ogranak
dobra,stara gorica
rvg
t-portal
google
deviantart

BLOGERI KOJE ZNAM


koomadi
anći moja