AppliedGoGo

27.10.2006., petak

GoGo#4


Anna Colin
„Accelerated radio“
28.11.2006 18 h prezenacija
27. 11. – 30. 11. 2006. 14 -18 h radionica
MM centar

Anna Colin je francuska kritičarka i kuratorica koja živi u Londonu. Njena kuratorska praksa u zadnje vrijeme je sve više orijentirana prema radiju.
Radila je za prvi Londonski art radio, Resnonance 104.4 FM od samog njegovog osnutka u svibnju 2002.godine. Djelovala je kao jedna od urednika i prezentira Dosensos-a, tjedne emisije o likovnoj umjetnosti na Resonance FM-u.
Od recentnijih projekata inicirala je Radio Gallery, seriju 12 radio emisija koje tretiraju radio kao izložbeni prostor. 12 naručenih radova su novi, radio-specifični, nevidljivi uradci internacionalnih umjetnika i kuratora. Radio Gallery emitiran je tjedno između 3.06.2006 i 18.09.2006.
Koordinirala je radio rezidenciju i intervenciju u Londonu u suradnji s francuskim umjetnikom Loris Gréaud, kao dio Radio Territiries, projekta iniciranog od strane radija, evropskog networka art radio stanica. Istražuje, objavljuje članke i organizira konferencije koje se bave odnosom i upotrebom radija od strane umjetničkih institucija.

Accelerated Radio 4-dnevna je radionica, svojevrsni nastavak radionice Matthieu Pratta, koja će voditi polaznike kroz stvaranje vlastitog radio sadržaja, koristit će radio kao prostor za umjetničku produkciju. Accelerated Radio ohrabruje umjetnike, muzičare, kuratore i studente da eksperimentiraju s ovim medijem.
Accelerated Radio želi posvetiti dio aktivnosti diskusiji i razvijanju ideja oko pitanja prezentacije i medijacije. Što može radio? Što bi radio trebao? Kome radio služi? Kako se ta pitanja prenose u pitanja o produkciji radijskih programa? Koji su kompromisi između informativnog i eksperimentalnog radija?

- 01:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Informacije #AppliedGoGo# programa u SC-u, Zagreb
Dopune i promjene programa, kao i druge korisne informacije

Information about the #AppliedGoGo# program in SC, Zagreb.
Additions and changes of the program as well as other useful information

Linkovi