petak, 25.01.2019.

ZNANJE


JEDNO

Kako tumačiti JEDNO?

Čovjek je sklon umišljanju, zato JEDNO ne razumije.

Ako sve dimenzije, sve informacije, sve sile, svu energiju, sve pojave, svo vrijeme i prostor svedeš na vakuum, onda je to JEDNO nevidljivo, no ipak inteligentno i moć. Iako je u pitanju moć, čovjek to imenuje kao NIŠTA, jer je primitivno materijalni ovisnik.

Jedno prostorno vrijeme temelji na suprotnostima, zato jasno razlikuješ stanja i razumiješ promjene.

Sve nepoznato u informatičkom smislu je MATERIJA. Suprotno tome su poznati elementi u materijalima, jer priroda nije savršeno čista.

Čovjek u svemu manipulira, posebno sa MATERIJOM. Miješa materiju i materijal, sve zbog logike i vjere u boga.

Kako najkraće tumačiti logiku?

Psihologija općenito predstavlja mentalno i subjektivno umišljanje, što ni blizu nije jasno slici u ogledalu.

Logično mišljenje čovjeka, suprotno je znanju, kao što je osjećanje suprotno doživljaju.

Opća sklonost čovjeka je megalomanstvo. Umom želi umišljati sve, želi vidjeti sve, čuti, probati. Zbog takvog stila ovisnosti, čovjek pati od boli, slabije vidi i čuje, jer nema koncentraciju na JEDNO jasno i razumljivo.

Kako sve misli spojiti u jenu misao?

Prihvatiš realnost oko sebe i umjesto mučenja mislima, misao je slobodna, tim prije što jasno razumiješ i stvarno doživljavaš realno. Ujedno potpuno znaš i ne trebaš pamtiti.

Kako očima vidjeti jasno?

Zbog umišljanja i želja, česta je pojava slabovid. Dugo sam na tome radio, sve dok nisam natjerao oči da vide samo jedno.

Kako?

Napravio sam naočale od crne plastike i iglom probušio po jednu rupicu, manju od 1 mm. Time su oči natjerane na koncentraciju i vidiš prirodno jasno. Slobodno možeš gledati u sunce i konačno shvatiti da je u pitanju stvarno ogledalo, kako kažemo svjetlo kao izvor svijetlosti. Slična koncentracija se postiže i kod sluha.
Leće običnih naočala primoravaju oči na fokus u jednoj točki. To predstavlja dioptriju. Loša strana običnih naočala je što oči i dalje primaju svjetlost od nečega što umanjuje jasnoću. Mentalno čovjek stalno grabi i u tom zanosu se prevari na vlastitu štetu.























- 20:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.