srijeda, 16.07.2014.

SOL

SOL
Bilo koja kuhinjska sol ima svojstvo jakog konzervansa, zato jer pokupi vodu i ne dopušta razvoj mikroorganizama.
Sol u živom organizmu tijela jednako skuplja vodu, zbog čega se javlja dehidracija, ali vezani kristali ostaju zarobljeni kao višak. Taj višak povećava gravitacionu silu, što smeta strujanju krvi i osjetljivim genima.
Zato trebaš znati da nikada u prehrani ne koristiš kuhinjsku sol, nego da potrebe za prirodnim natrijem unosiš preko žive hrane, najbolje u sokovima od svježeg povrća.
Prirodni natrij su ioni u destiliranoj vodi, skrbe krv, limfu i stanice, ali se veoma lako probavljaju, što je bitno za zdravlje i vitalnost.
Inače organizmu tijela nisu potrebni elementi iz prirode u obliku kristala i krupnih komada hrane, nego su najbolje otopine u destiliranoj vodi. Upravo su to cijeđeni sokovi od svježeg voća i povrća u posebnim mikserima sa sporom rotacijom da ne stvaraju mjehuriće pjene, jer će ona smetati u probavi.
Mnogi vole uživati u pjenušavim pićima, ali time samo uživaju u okusu ustima, a sve drugo je štetno, jer to stvara celulit i spužvastu masu.
Recimo svakom organizmu je potreban zrak, destilirana voda i glukoza, ali rafinirani konzumni kristali šećera ili brašno od žitarica, u smislu složenih polisaharida nisu potrebni, jer se dugo probavljaju, fermentiraju i stvaraju mjehuriće slobodnih radikala koji blokiraju aktivnost prirodnih stanica ili se vezuju kao štetno tkivo imenom neka vrsta raka.
Organizmu su potrebne esencijalne aminokiseline i to su ioni, ali nisu potrebni kristali bjelančevina, masti i ulja.
Znači od elemenata iz prirode za pravilnu prehranu samo trebaš destiliranu vodu i živu hranu, točnije strukture iona od sokova svježeg voća i povrća.
Znanost ništa nije postavila jasno u definicijama, zato teoretske pretpostavke nisu znanje fizičke logike i zato svatko misli po svojoj želji, što nije jasno kao slobodna volja.
Ako od hrane koju jedeš samo 1 % može biti korisna glukoza, zašto zadržavaš mokraću, izmet, znoj, gnoj? Nalickan si odjećom, frizurom, pametno kulturan, normalan, no u tebi je izmet?
Ako se slabom organizmu daje infuzija destilirane vode s glukozom, zašto ne piješ destiliranu vodu i sokove od svježeg voća i povrća sa izobiljem glukoze?
Zato jer fali slobodno znanje logike.
Ako ti imaš slobodno mišljenje, to ne znači da imaš slobodnu volju, nego si zarobljen mislima od nejasnih želja.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.