aparatczykovi zapisi

07.12.2005., srijeda

Guns of Botinec

Zagreb fakat postaje metropola, ali prvenstveno po onečišćenju, prometnom kaosu i kriminalu. Tu stvarno postajemo jaki, na drugim područjima kaskamo. Jučerašnji obračun na prelazu rampe u Klari već podsjeća na "Heat" Michaela Manna, možda i "Francusku vezu" jer bilo je i ganjanja autima. Nakon tragičnih pljački Fine i Pošte, u kojima su od zločinačke ruke stradala dvojica srednjovječnih zaštitara i momak zvan Zmija, danas je murija "koristila svoje ovlasti". Dvojica okorjelih kriminalaca su mrtvi, dvojica takvih likova da će dosta prostora u policijskim ormarima biti ispražnjeno od njihovih dosjea, a i sudske evidencije će izbrisati stalne mušterije. Mediji nagađaju o događaju, ne znaju se svi detalji, osobito pokušaj bijega ranjenog kriminalca ostaje pod znakom pitanja.
Inače, opće je mišljenje (a ni ja ne mogu reči da se ne slažem, bar ne u potpunosti s time) je da je bolje da su ih sredili, opravdavajući to činjenicom da se radi o kriminalcima rutinerima (Izraz Slavko Cvitković), jedan je imao pedesetak kaznenih prijava a drugi je bio okrivljen da je ubio oca i spalio ga, i da nema šanse da ih se više preodgoji. Ne ulazeći u diskusiju o generalnoj i specijalnoj prevenciji, mogu samo reči da je murija prištedila pravosuđe velikog posla i porezne obveznike dosta novaca, a s obzirom na to kako nam pravosuđe funkcionira i kako ta ekipa radi ne znam uopće kakav bi bio ishod tih kaznenih postupaka. Kod nas je sve moguće.
Kako je krenulo, ja više ne idem na poštu, ni u Finu (nisam ni dosad kad nemam firmu), ni u mjenjačnice, ni u kladionice. Račune neću više plaćati, jebiga, nikada se ne zna kad možeš naletiti na situaciju iz "Rezervarskih pasa". To nam je postala svakodnevica.
- 23:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi