Annapurna2

14.10.2008., utorak

Što smo danas radili

Dok ste još spavali dubokim snom u 3:15 po hrvatskom, a u 07:00 po nepalskom vremenu, mi smo izašli iz smrznutih šatora (noću je oko - 10°C u Baznom logoru), popili prvi čaj, Ferro, Soldo i Tomica imali su prednost na doručku (kuhana jaja, pašteta i palačinke sa Carinovim pekmezima), jer su se oko 09:00 uputili prema Logoru 1, a Aco je krenuo za njima oko 11 sati. Bili su dobro natovareni osobnom opremom, solarnim panelima za punjenje radio stanica u visinskim logorima, fiksnim užetima i markirnim zastavicama, a nosili su i 2 kg narezanog špeka, vratine, pršuta i 1 kg parmezana, ako im na visini dosade juhe, čajevi, čokolino i medolino. Čuli smo se s Vecom i Sašom u 7 sati putem radio veze; oni su normalno proveli noć s punim Mjesecom na nebu i sa - 25°C oko njih, ujutro su malo švrljali u blizini Logora 2 (6530 m) i pručavali greben prema Annapurni IV i II te se za samo četiri sata s te visine sjurili u BC. Dr. Jurković zbog izostanka bilo kakvog interesa za njegove liječničke usluge, uređivao je interijer velikog šatora za dnevni boravak unoseći kamene ploče na smznuto tlo, a pomaga je Bruno, blagajnik ekspedicije koji isto nema posla u svom sektoru, pošto mu je već duže vrijeme stanje u blagajni – nula (0) u svim valutama s kojima je poslovao.
Dragec, naš Spielberg na video kameri izabrao je filmski materijal koji smo poslali na NovuTV, pa ako bude sreće, vidjet ćete i živu sliku kako Ogulinci žive i rade u Himalaji. To je sve monirao Marko i u Hrvatsku poslao preko Thuraye, a ta tvrtka satelitskih telefona sigurno će ga zadržati u vječnoj uspomeni koliko ih je uvjeravao, molio i prijetio ovih dana dok nam internet nije konačno proradio.
Sutra slijedi uspon Ferre, Solde, Ace i Tomice na Logor 2 gdje trebaju prenoćiti; pridružit će im se naša četiri Sherpe – Lakhpa, Nawang, Pasang i Pemba, a prekosutra je u planu postavljanje Logora 3 na 7250 m iza Annapurne IV. Od tog logora tek je sat do tog vrha (7525 m), no isti trenutno nije u našem interesu, jer je naš glavni cilj, da se bitno poboljša statistika vrha Annapurna II (7937 m) na kojem je u do sada bilo tek šest ljudi.
S danom razmaka slijedit će ih ostali i naša je procjena, ako se ne pogorša vrijeme da će se kroz tjedan dana na Annnapurni početi nešto konkretnije događati. Danas smo za ručak imali pečeni krumpir, šnicle od mesnog doručka i salatu od rajčica s lukom, a za večeru očekujemo žgance s pečenom šunkom, salatu od krastavaca i kompot od breskvi; a upravo je isporučena gajba piva koje smo naručili u Hongdeu, zadnjem selu sedam sati ispod našeg logora. Ja sam i dalje na Undieti, za doručak sa svježim tropskim voćem koje je prije tjedan dana iz Kathmandua helikopterom poslao Tashi. Dok vi uživate u babljem ljetu, mi se patimo i mučimo u Himalaji.
Dolje je jedna slika iz BC-a s tehnikom i ljudstvom iz komandnog šatora te od Vece i Saše s današnjih aktivnosti iznad 6000 m.
Pozdrav, Darko

Slika 1. Ivica i Marko u vezi sa svijetom, Slika 2. Po užetu u visinu, Slika 3. Pun Mjesec i Manaslu s Logora 1, Slika 4. Veco, Bruno i Saša prije počinka u Logoru 1, Slika 5. Iznad logora 1 (Marko, Veco, Saša) Slika 6. Logor 2 (6530 m) Slika 7. Pogled s L2 (Machapuchare lijevo, Annapurna I desno), Slika 8. Pogled iz L2 na obliižnju Annapurnu IV, Slika 9. Spuštanje po užetu - Saša Takač na 6200 m

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us



- 13:24 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ogulinska ekspedicija "Annapurna II 2008"


kontakt e-mail za web
kontakt e-mail za sponzorstva i medije